In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Maja30 wrote:Dziewczyny ogromne gratulacje dla tych ktory sie udalo!! Dajecie nadzieje!!
Domiszka, Butterfly- jakie mialyscie AMH podchodza do krotkiego protokolu??
Jestem w podobnej sytuacji ( a moze i gorszej) mialam 12 kom wsztstkie niedojrzale. Teraz zaczelam kolejna stymulacje ale znowu jest to krotki protokol z antagonista- troche zmodyfikowany. Mamy nadzieje ze poprzednio " cos nie zadzialalo" ehh.
Nie wiecz czy do dobra decyzja ale mam AMH 6 mutacje PAI ,MTHFR - i doktor sie trochhe obawiał dllugiego.
Moje AMH to 3,48 ng/ml . Podobno bardzo dobre jak na endometriozę 3 stopnia. Ale co z tego , jak komórki są za pewne do dupy. Chce wierzyć ze to przypadek , i może przestymulowanie tak na nie wpłynęło. Sama już nie wiem. W każdym bądź razie będę podchodzić drugi raz i zobaczę co lekarz mi zaproponuje. We wtorek dowiem się czy coś udało się im zamrozić, ale raczej to będzie tylko formalność ze nie mamy już nic .Co Tobie zmienili w protokole ? Jaki miałaś estradiol ?
Dziewczyny jakie są wskazania do zapłodnienia wszystkich komórek? Bo na pewno trzecie podejście , a poza tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 11:40
-
Jak miło poczytać dobre wieści. Dziewczyny dajecie nadzieję. Chociaż są i gorsze wiadomości ale nie poddawajcie się, nadzieja umiera ostatnia. Trzymam kciuki. Ja jutro jadę na transfer 5 dniowego zarodka. Mam nadzieję że z 5 został chociaż jeden. Nie dzwoniłam i nie pytałam się bo bałam się usłyszeć złych wieści.
KarenMillen lubi tę wiadomość
06.06.2017 punkcja
11.06.2017 transfer
8dpt -beta 22,7
10dpt-@ -
Melduje się po transferze 5 dniowego zarodka klasy 4AA. Jeszcze 5 nam zostało, ale dowiemy się w poniedziałek ile poszło do mrozenia
Ale wzięło nas wzruszeniu po wyjściu z kliniki, razem z mężem plakalismy.
Trzymajcie proszę kciuki, 20.06 testuje i dam znać co i jak
Testujace kobitki, mocno za Was trzymam kciukasy.kozamonia, sylwia80, a88, promyczek 39, Alrauna1987, Bella93, Asia_88, problemik, ka_tarzyna, bajka_ lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Maja30 wrote:Dziewczyny ogromne gratulacje dla tych ktory sie udalo!! Dajecie nadzieje!!
Domiszka, Butterfly- jakie mialyscie AMH podchodza do krotkiego protokolu??
Jestem w podobnej sytuacji ( a moze i gorszej) mialam 12 kom wsztstkie niedojrzale. Teraz zaczelam kolejna stymulacje ale znowu jest to krotki protokol z antagonista- troche zmodyfikowany. Mamy nadzieje ze poprzednio " cos nie zadzialalo" ehh.
Nie wiecz czy do dobra decyzja ale mam AMH 6 mutacje PAI ,MTHFR - i doktor sie trochhe obawiał dllugiego.
Maja, ja mam AMH 6 z kawałkiem i miałam długi protokol. Mam MTHFR nie mam PAI.
Miałam lekka hiperke, ale przeżyłam. Transfer odroczony. Szykuje się teraz do crio.
Pobrali 15 komórek, 11 dojrzałych, 6 się zapłodniło ładnie a 3 zarodki przetrwały do 5 doby i zostały zamrożone.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Mi przy poprzednim transferze dzien po lecialo troche krwi, ale czulam jak lekarz mnie lekko dziabnal podczas transferu, wiec to pewnie dlatego...Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
nick nieaktualnyDziewczyny ja dalej truje o tych wynikach męża...czy takie obniżenie morfologii mogło mieć związek ze stresem w pracy? Bo strasznie mnie zżera jak to sie stało mimo tego ze chcieliśmy zeby bylo jak najlepiej to ruchliwosc i owszem z za niskiej jest piękna i w normie za to ta cholerna morfologia...maz był 3 mies na innym stanowisku bardzo sie stresował...w maju wrócił na stare śmieci...moze to to...
-
nick nieaktualnySylwia a lekarz jakos Ci wytlumaczyl dlaczego dlugi protokol?? Bo zazwyczaj przy takim AMH jest krotki...ja juz nic nie kumam:)
Batterfly- zmienilo sie tylko tyle ze dodatkowo do menopuru mam gonal. Obawiam sie ze to nic nie da i skonczy sie i tak 3 stymulacja dlugim protokolem. No co co ma byc to bedzie pozostaje mi trzymac kciuki za moje jajka;) -
nick nieaktualnySylwia a lekarz jakos Ci wytlumaczyl dlaczego dlugi protokol?? Bo zazwyczaj przy takim AMH jest krotki...ja juz nic nie kumam:)
Batterfly- zmienilo sie tylko tyle ze dodatkowo do menopuru mam gonal. Obawiam sie ze to nic nie da i skonczy sie i tak 3 stymulacja dlugim protokolem.Estradiol mialam okolo 2 tys.No coz..co ma byc to bedzie pozostaje mi trzymac kciuki za moje jajka;)
-
ChudaRuda wrote:Dziewczyny,czy u Was po transferze tez troszkę leciała krew?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Martoszka wrote:No to wiem, że tak.
A czy któraś z Was miała wczesniej iui?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -