In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KarenMillen wrote:Cześć dziewczyny!
@Niezapominajka - ja Ci taaak bardzo życzę aby to podejście było szczęśliwe i ostatnie! Bardzo na to zasługujesz! Trzymam kciuki! A teraz pamiętaj, dużo odpoczynku i słodyczy jeśli lubisz:)
@Between - jak zapewne pamiętasz u mnie czarna magia z tą ciążą i nikt nic nie wie ale byłam na wizycie sprawdzać, czy jest pęcherzyk, od tego się zaczyna, szczególnie w takich przypadkach jak nasze.
@ChudaRuda @Kozamonia - czekam z niecierpliwością jak sytuacja u Was!
@Innamorata88 - też mam takie zdjęcie:) mój ciut większy bo w sobotę mierzył 8,4 mm ale ja też jestem 5 dni z transferem po Tobie. I mojej kropce wciąż dają niestety małe szanse.
@Katarzyna - już dawno po 18stej, dawaj betę! usychamy z ciekawości:)
@Ania8306 - ja też Angelius! Mimo, że u mnie się pokomplikowało i nie wiadomo co z tego będzie to jestem baaardzo zadowolona. Mam nadzieję, ze ty tez będziesz:)
@Kima przykro mi, to jest ból, liczę, że Twoje dzieciaczki jeszcze dojrzeją i coś zamrozimy. A może już nie będziesz potrzebować mrozaków? Tak też się zdarza.
@Dorotka - nie pozwól mężowi odpuszczać! To wszystko jest tragicznie męczące i każdego dnia sama budzę się z innym podejściem ale jak w stopce - to się w końcu musi udać!
@Faworek a jak u Ciebie sytuacja na froncie?
@Bella, dobrze Cię widzieć chodząca encyklopedio:)
u mnie dziś 1916 beta. Przyrost wygląda dobrze. Kolejna w czwartek.ka_tarzyna lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Kaśka28 wrote:Ania a kiedy zapisywalas sie na badania kliniczne?
Dzwoniłam jakoś na początku maja. Niestety nie załapałam się na pierwszą turę, ale zostawili mnie na jakieś liście rezerwowej.
Pod koniec maja zadzwonili że mają dodatkową pulę miejsc, 3 czerwca pojechałam na wizytę do dr Paligi, a dzisiaj byłam u "szefa" i podpisałam umowę.
Yoselyn82 ja miałam tylko jedną wizytę u dr Paligi (nie jestem ich pacjentką), bardzo miła lekarka, wzbudziła moje zaufanie Oby tak dalejinnamorata88, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Dzwoniłam jakoś na początku maja. Niestety nie załapałam się na pierwszą turę, ale zostawili mnie na jakieś liście rezerwowej.
Pod koniec maja zadzwonili że mają dodatkową pulę miejsc, 3 czerwca pojechałam na wizytę do dr Paligi, a dzisiaj byłam u "szefa" i podpisałam umowę.
Yoselyn82 ja miałam tylko jedną wizytę u dr Paligi (nie jestem ich pacjentką), bardzo miła lekarka, wzbudziła moje zaufanie Oby tak dalej
no to super ze dostalas sie do programu. To kiedy startujesz?
Ja tez chodze do dr Paligi, tez uwazam ze lekarka godna zaufaniaania8306 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
innamorata88 wrote:Piękny przyrost Gin mówiła, że jak na dpt wielkośćiowo jest ładny KarenMillen u Ciebie wszystko zmierza ku dobremu i wierzę, że naszej trójce ,,farciar" - ja, Ka_tarzyna i Ty szczęście dopisze i fasole wyjdą z tego obronną ręką.
Ej! A ja?
Też chce być w gronie farciar!!!;p
@ Katarzyna - jest pięknie!
@ Karen - betki jak w stopce, gin zalecił nie cieszyć się jeszcze zbyt mocno. szanse ocenił na 50/50. W środę wizyta "pęcherzykowa", zęby zobaczyć co jest grane.
Oficjalnie miałam już nie kontrolować bety, ale mega mnie korci,żeby jutro pójść do laboratorium...
@Dorota - najtaniej wychodzą badania w laboratorium w szpitalu. Szczególnie w ginekologicznym (lub z takim oddziałem). Ceny o niebo inne. W porównaniu to diagnostyka wychodzi drogo i to bardzo.
można podzwonić i popytać, to przecież nie kosztuje
innamorata88, zohasamoha, ka_tarzyna, ania8306 lubią tę wiadomość
**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Faworek wrote:Ej! A ja?
Też chce być w gronie farciar!!!;p
@ Katarzyna - jest pięknie!
@ Karen - betki jak w stopce, gin zalecił nie cieszyć się jeszcze zbyt mocno. szanse ocenił na 50/50. W środę wizyta "pęcherzykowa", zęby zobaczyć co jest grane.
Oficjalnie miałam już nie kontrolować bety, ale mega mnie korci,żeby jutro pójść do laboratorium...
@Dorota - najtaniej wychodzą badania w laboratorium w szpitalu. Szczególnie w ginekologicznym (lub z takim oddziałem). Ceny o niebo inne. W porównaniu to diagnostyka wychodzi drogo i to bardzo.
można podzwonić i popytać, to przecież nie kosztujeMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Tak się tylko upominam;p
Każda z nas chce być w gronie farciar...innamorata88 lubi tę wiadomość
IVF:
przerwa
Faworek ja Cie już dawno zaliczyłam do grona farciar, Twoje bety rosną bardzo ładnie, więc nie biorę już innej opcji pod uwagę jak tylko szczęśliwy finał
Ja jestem z tych 50% które wierzą, że będzie tak jak marzyłaśinnamorata88, Faworek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie się dotycztałam w umowie z tych badań klinicznych, że dr robi wszystko wedłg zaleceń sponsora. Wizyta musi być 6 tyg. Od teansferu i tak jest. Wypada na 17.07.
Jedynym wyjściem jest iść na własną rękę do konowała z mojego miasta ALE to i tak żeby było cokolwiek widać to wizyta musiałaby być ok. 10.07.
Czy jest sens kobinować czy lepiej czekać cierpliwie i nie szaleć ... -
Between ja powtorze za dziewczynami, ciesz sie ciaza
Ale mysle, ze Ci to spokoju nie da, wiec lepiej idz do tego lekarza u siebie i zrob usg
U mnie tez trzeba czekac 2 tyg na usg po becie, a na bete normalnie czeka sie 2 tygodnie po transferze a liczac, ze transfer jest pod koniec 3go tygodnia to usg jest nawet po 7 tyg...Between lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Niezapominajka to tez dosc dlugo... ja w tej poronionej ciazy mialam usg tydzien po becie... a zaszlam naturalnie jedyna rola kliniki to bylo stymulowanie mnie i beta... no i pozniej usg bylo co tydzien... do normalnego gina odsyłają dopiero po wizycie czasem dwoch serduszkowych...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jeju dziewczyny.
Spać nie mogę i czytam o diecie w ciąży.
Dziś rano zjadłam na śniadanie porządną porcję wątróbki.
Teraz czytam, że to jest produkt zabroniony w ciąży i że może spowodować wady płodu...**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
przerwa
ślązaczka wrote:Faworek, czemu lekarz daje Ci tylko 50% szans na sukces skoro beta rosnie dobrze?
Dlatego, że wyjściowo poziom jest niski:
w 11 dpt "oczekiwał" >100 mIU/ml
a
W 17 dpt >1000mIU/ml
Sama też widziałam, że zdecydowana większość z dziewczyn ma betkę wyższą od mojej.
IVF:
przerwa
Faworek, masz ponad 80% z tego, co lekarz "oczekiwał", więc masz ponad 80% szans;) tego się trzymajmy:D Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Oby pęcherzyk był taki jak trezba i tam gdzie trzeba:D
Powiem Wam, że jak zaczęłam Was podglądać, to tu jakaś posucha była... a teraz! piękne bety! Aż dajecie nadzieję, że może się uda?Between, Dootka_86, anouk11, Faworek lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Faworek wrote:Jeju dziewczyny.
Spać nie mogę i czytam o diecie w ciąży.
Dziś rano zjadłam na śniadanie porządną porcję wątróbki.
Teraz czytam, że to jest produkt zabroniony w ciąży i że może spowodować wady płodu...
Nie przesadzaj z tą wątróbką tutaj głównie chodzi o wit. A, która dostarczana w dużych ilościach może mieć działanie teratogenne (tyczy się to również wszystkich środków na trądzik zawierających pochodne retinolu).
Jeżeli zjadłaś jedną porcję to nic się nie stanie, ważne żeby zachować umiar
Jeżeli jeszcze na to nie trafiłaś to polecam:
https://www.1000dni.pl/recipes/poradnik-zywienia-dla-kobiet-w-ciazy.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 09:02
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Elf wrote:Bella w stopce masz wpisane PGS przy podejsciu w sierpniu. Zarodki macie już po screeningu? Czy teraz robicie pgs? Te mrozonki mnie mylą
ania8306 lubi tę wiadomość