In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja nie wiem czy ja sie do tego ivf nadaje
7 noc nieprzespana (no może koło 3 godź snu), boli mnie głowa nie mam sily..tydzien temu w niedziele sie zdrowo pokłóciłam z mężem i pierwsza zarwana noc, kolejnego dnia syn uderzył glowa w beton-druga noc...i sie zaczęło i skończyć nie może...Syna wywiezlismy na wakacje do dziadków, jesteśmy sami, mamy wolne w pracy...powinno byc super-swoboda. A ja nieprzytomna i boje sie ze to moje niespanie wpłynie na ivf negatywnie...Jeszcze jedno może ważne bo jakiś tydzien przed tym wszystkim zwiekzylam dawkę euthyroxu i ft4 powyżej normy (jakby lekka nadczynność polekowa) ale tsh dosc wysokie wiec ciężko zmniejszyć dawkę
Może ja dlatego taka nakręcona i spac nie mogę
załamałam sie...
Edit: O której godz brałyście gonapeptyl? Mi kazal "rano rano" i nie wiem czy mam sie zdzierać przy tych nieprzespanych nocach o 7 ,czy o 8 tez będzie ok...od wtorku zaczynamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 11:18
-
Gonapeptyl należy przyjmować rano o mniej więcej stałej porze. 8 jak najbardziej będzie ok. Jeżeli zwiekszylas dawkę leku sama należy o tym powiedzieć lekarzowi. Przy stymulacji postępuj wg zaleceń lekarza. Mów mu o swoich obawach. No i (przepraszam, że tak dosadnie) wyluzuj dziewczyno bo inaczej na prawdę nic z tego nie będzie.
Edit: gonapeptyl przyjmuj raz z prawej raz z lewej strony, poniżej pępkaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 12:00
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
nick nieaktualnybajka_ wrote:Gonapeptyl należy przyjmować rano o mniej więcej stałej porze. 8 jak najbardziej będzie ok. Jeżeli zwiekszylas dawkę leku sama należy o tym powiedzieć lekarzowi. Przy stymulacji postępuj wg zaleceń lekarza. Mów mu o swoich obawach. No i (przepraszam, że tak dosadnie) wyluzuj dziewczyno bo inaczej na prawdę nic z tego nie będzie.
Edit: gonapeptyl przyjmuj raz z prawej raz z lewej strony, poniżej pępka -
Aha. Jeżeli chodzi o tsh i ft4 u mnie było w normie więc zupełnie się na tym nie znam. Nie wiem jak powinno wyglądać przy stymulacji ale myślę, że najlepiej wszystko że swoim ginem konsultować więc jak masz jakieś obawy to zapytaj na wizycie co on myśli o Twoich wynikach.bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
nick nieaktualnyDootka_86 wrote:Dziewczyny ja nie wiem czy ja sie do tego ivf nadaje
7 noc nieprzespana (no może koło 3 godź snu), boli mnie głowa nie mam sily..tydzien temu w niedziele sie zdrowo pokłóciłam z mężem i pierwsza zarwana noc, kolejnego dnia syn uderzył glowa w beton-druga noc...i sie zaczęło i skończyć nie może...Syna wywiezlismy na wakacje do dziadków, jesteśmy sami, mamy wolne w pracy...powinno byc super-swoboda. A ja nieprzytomna i boje sie ze to moje niespanie wpłynie na ivf negatywnie...Jeszcze jedno może ważne bo jakiś tydzien przed tym wszystkim zwiekzylam dawkę euthyroxu i ft4 powyżej normy (jakby lekka nadczynność polekowa) ale tsh dosc wysokie wiec ciężko zmniejszyć dawkę
Może ja dlatego taka nakręcona i spac nie mogę
załamałam sie...
Edit: O której godz brałyście gonapeptyl? Mi kazal "rano rano" i nie wiem czy mam sie zdzierać przy tych nieprzespanych nocach o 7 ,czy o 8 tez będzie ok...od wtorku zaczynam
Ja też przy stymulacji mam problem ze snem. Na szczęście przeszły migreny. W poniedziałek trzeci podgląd i mam nadzieję że ładnie wszystko rośnie. -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Ja jeszcze jestem na antykach...a juz jest jazda...
Po jakiś 2 tyg. Przeszło i zrobiłam się bardzo senna. Także, nie panikuj bo sporo z nas przeszlo bezsenność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 14:22
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyChudaRuda mówiłam ze Cie uwielbiam? Nawet nie wiesz jak mi ulżyło
mężowi sie chyba głupio zrobiło bo mnie wzil na zakupy i nie narzekał przez godzinę w jednym sklepie. W ogole sie wreszcie zaczął zachowywać ok
Ja w sumie nie jestem na końcu antykow bo dopiero dzisiaj 13tabletka...od 15 mam dołączyć gonapeptylWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 14:31
ChudaRuda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdit: O której godz brałyście gonapeptyl? Mi kazal "rano rano" i nie wiem czy mam sie zdzierać przy tych nieprzespanych nocach o 7 ,czy o 8 tez będzie ok...od wtorku zaczynam[/QUOTE]
Ja miałam brać gonapeptyl między 7-9 a późniejsze zastrzyki między 14-16 -
nick nieaktualny
-
Ja pierwszy zastrzyk miałam zrobiony o 14. Na moje pytanie odnośnie najlepszej godziny lekarka powiedziała ze zalezy jak mi pasuje,byle odstęp byl ok 24h. Ja brałam po pracy tzn o 16:45. Robiłam po tej samej stronie brzucha bo potem dostałam na pęknięcie a on musial być po przeciwnej. Chyba poszlo OK bo ppbrano mi 21 komórekPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualny
-
Ja miałam tylko gonal,potem Menopur i Orgalutran. Więc wiem tylko tyle ze Menopur i Gonal po jednej a Orgalutran po przeciwnej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2017, 16:41
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Ja miałam badany ostatni raz dzień albo nawet dwa przed punkcja...Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Teraz sprawdziłam dokładnie. Punkcja 23 a ostatnie badanie 21Hasimoto, niedrożność jajowodów,
28.06.2017 - Transfer
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Ja te dwa dni przed punkcja miałam 0,371 a estradiol 871???Hasimoto, niedrożność jajowodów,
28.06.2017 - Transfer
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud