In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie było mnie chwilkę, a tu tyle się działo!
Bajka niezmiernie mi przykro, że musiałaś przeżyć taki horror. Ogromnie się cieszę, że jednak wszystko jest w porządku i że maluch doskonale się rozwija. Przesyłam dużo sił :*
Wyniki bety odebrałam dopiero o 18:00 bo tu wolniej te laboratoria działają. Wynik jest super - 1310,50mIU/ml, a progesteron 87,01ng
Dopiero dziś poryczałam się jak głupia. Teraz już wierzę, że jestem w ciąży.
Lekarz jeszcze kazał powtórzyć betę po 48h, aby sprawdzić prawidłowy przyrost także w piątek robię ostatnią betę.
Bella93, Natka-matka wariatka :), LonaW, a88, zohasamoha, emka29, Yoselyn82, bajka_, Smutna32, promyczek 39, kozamonia, Angela*, Alrauna1987, sandzu, MałeSłonko, zizia_a, sylwia80, Elf, ChudaRuda, magda_31 lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
BitterSweetSymphony, super!
*SmoczycA*, jak u Ciebie? Kiedy beta?BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Barter ale super gratuluję Ja obiecałam sobie, że teraz już no stress. W końcu groszek ma mieć szczęśliwa mamę
Syska ja miałam 4 iui przed in vitro. Nie żałuję w sumie bo warto było spróbować. Nie udało się i zdecydowaliśmy się na in vitro. I się udało. Nie wiem jak przy niskim amh bo ja miałam dobre. Może faktycznie szkoda czasu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 22:38
BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Bitter gratulacje Bardzo się cieszę ja już dziś też muszę odpocząć bo dziś miałam stresów co nie miara.... BUZI
BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
Hasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ile (jesli wogole) plamilyscie po hiestero ze scratchingiem?
Mialam w poniedzialek i byla krew tego dnia, pozniej brazowe plamienie do dzisiaj czy to tak moze byc tyle dni? Za pasem @ powinnam dostac.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kolejny raz zrobiłam poziom kwasu foliowego i kolejny raz mam taki wynik: >40 ng/ml, a normy to od 4,6 - 18,7. Dodam że przed ciążą brałam dwa razy dziennie inofolic i 1xdziennie femibion1. Od początku ciąży jestem tylko na femibionie. Czy mam się niepokoić????
-
Lona wysoki poziom kwasu foliowego może świadczyć o jego nie prawidłowej przyswajalności przez organizm, a co a tym idzie o tym, że masz mutację MTHFR. W takim przypadku powinnaś brać tylko metylową postać kwasu foliowego. Dobrze by było, żebyś zbadała też poziom homocysteiny i witaminy b12.
Femibion niestety ma w składzie zarówno zwykły kwas foliowy jak i metylowy, dobrze by było wybrać witaminy, które mają w składzie metylowe formy witamin b.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:32
-
Alrauna1987 wrote:Dziewczyny ile (jesli wogole) plamilyscie po hiestero ze scratchingiem?
Mialam w poniedzialek i byla krew tego dnia, pozniej brazowe plamienie do dzisiaj czy to tak moze byc tyle dni? Za pasem @ powinnam dostac. -
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Lona wysoki poziom kwasu foliowego może świadczyć o jego nie prawidłowej przyswajalności przez organizm, a co a tym idzie o tym, że masz mutację MTHFR. W takim przypadku powinnaś brać tylko metylową postać kwasu foliowego. Dobrze by było, żebyś zbadała też poziom homocysteiny i witaminy b12.
Femibion niestety ma w składzie zarówno zwykły kwas foliowy jak i metylowy, dobrze by było wybrać witaminy, które mają w składzie metylowe formy witamin b.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:36
-
Lona różne są opinie, nie chcę Cię broń Boże straszyć, bo jest bardzo wiele przypadków, że mając mutację MTHFR dzieci rodzą się zdrowe trzeba tylko przyjmować metylowy kwas foliowy. Czytałam też, że nadmiar kwasu foliowego może być przyczyną autyzmu u dziecka.
Ja sama mam MTHFR w dwóch wariantach i do tego PAI, biorę folian z solgara i Fully active B complex Doctor's BEST. Dootka pisała o witaminach evital prognal, które mają w składzie tylko metylowy kwas foliowy.
Lona nic się nie martw!! Zmień poprostu witaminy na takie w metylowej formie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:45
-
nick nieaktualny
-
ana167 wrote:Femibion natal ma tez kwas foliowy w postaci metylowanej..
To tak jakby przy nietolerancji laktozy, pilo sie zwykle mleko z dodatkiem mleka sojowego - nadal spozywamy cos czego nasz organizm nie trawi. -
nick nieaktualny
-
LonaW wrote:A bez recepty kupię taki metylowany kwas foliowy? Co polecacie?