X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ja po gonapeptylu i gonalu z rana moge sie położyć dalej spać? Bo dzisiaj padłam...kiepsko spalam w nocy, nie wiem czy już przezywam ivf czy po prostu dlatego ze byla pełnia;) no i jak sid położyłam tak padłam na 1.5 godz.

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka pewnie, że możesz :)

Dootka_86 lubi tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne sierściuszki :)

bajka_ lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
  • Mylakamila Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny... Czytam Wasze wpisy i za wiele nie mogę się jeszcze wypowiadać w kwestii przyjmowania zastrzyków itp. bo to wszystko przede mną - pewnie jak przyjdzie pora to zasypię Was pytaniami :)
    Ja chwilowo robię przerwę w lekach i lekarzach - przez dwa lata byłam na lekach i stałym monitoringu. Już byłam zmęczona stałym scenariuszem - leki, pęcherzyk (zawsze), owulacja potwierdzona USG i wynik zawsze taki sam - brak ciąży. A te leki to miałam trochę na siłę (wszystkie wyniki w normie) bo żaden lekarz nie znalazł przyczyny niepłodności. Najwięcej leków dostałam właśnie od naprotechnologa - tam się dopiero jest królikiem doświadczalnym...

Pisałyście o głupich komentarzach ludzi, których nie dotyczy problem niepłodności - i to jest właśnie moim zdaniem sedno - uważam, że osoby, które nie mają takiego problemu nie powinny się wypowiadać negatywnie... Myślę, że niejedna osoba zmieniłaby zdanie, jakby ją samą ten problem dotyczył...

Przecież każda z nas nie zakładała takiego scenariusza i myślę, że wiele z nas też miała i ma mieszane uczucia - czy robimy dobrze itp. Ja osobiście jestem osobą wierzącą i IVF również z tego powodu jest dla mnie wyzwaniem. W odróżnieniu do mojego męża, który wychował się za granicą - on nigdy nie miał żadnych oporów.

Dzisiaj jestem zdecydowana na podejście do procedury - moją ostateczną decyzję podjęłam po rozmowie z moi przyjacielem, lekarzem z Izraela. Jest on muzułmaninem i swoją drogą bardzo dobrym człowiekiem. Zapytałam go kilka tygodni temu co Koran mówi o in vitro i czy w jego kraju kobiety korzystają z takiej metody swobodnie. On się uśmiechnął i powiedział: "Kamila - w koranie jest napisane, że małżonkowie powinni zrobić wszystko co się da, żeby mieć potomstwo i In vitro jest normalnym leczeniem. Gdyby Bóg nie chciał, żeby dzieci rodziły się w ten sposób to nie byłoby tej metody".

Mam wielu znajomych w różnych krajach i jak rozmawiam z nimi o IVF to każdy z nich nie może się nadziwić, że w Polsce ten temat jest problemem. Bo okazuje się, że reszta świata ma odmienne zdanie i tam nikt się nie zastanawia nad moralnością, wiarą itp. IVF jest ogólnodostępne...

Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale chciałam Wam powiedzieć (i pewnie o tym wiecie), że to co robimy jest w Świecie normalne :)

Kabełka lubi tę wiadomość

Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka tez masz cudaczki piekne <3

bajka_ lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • KejtiK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyn,

Jestem tu nowa i chciałabym skorzystać z Waszego doświadczenia odnośnie parametrów męża do inseminacji:
    koncentracja - 7 mln/ml
    całkowita ilość plemników w ejakulacie - 17,75 mln
    ruch postępowy - 20%
    ruch całkowity - 30%
    plemnik o budowie prawidłowej - 3%

Czy przy takich parametrach w ogóle można przystąpić do inseminacji?

Dziękuję

- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
    leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
    Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
    - ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 :-( ; - Crio -14. 03.2018 :-(
    - ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 :-( ;- Crio - 23.08.2018 :-(
    - ICS III - 4❄️02.2019 :-(, 04.2019 :-( 06.2019 :-(
    - ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtik nasienie jak nabardziej nadaje sie do inseminacji, w klikince poddaje sie nasienie "odwirowaniu" i przy losci prawie 18 milionow plemnikow 3% prawidlowych to jest to naprawde dosc sporo jezeli chodzi o inseminacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 12:38

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MylaKAmila napisałas :

Zapytałam go kilka tygodni temu co Koran mówi o in vitro i czy w jego kraju kobiety korzystają z takiej metody swobodnie. On się uśmiechnął i powiedział: "Kamila - w koranie jest napisane, że małżonkowie powinni zrobić wszystko co się da, żeby mieć potomstwo i In vitro jest normalnym leczeniem. Gdyby Bóg nie chciał, żeby dzieci rodziły się w ten sposób to nie byłoby tej metody".

Wiesz ja tez sobie to dokladnie tak samo tłumacze, tylko ze ja nie opieram tego na koranie, a własnorozsądkowo, i juz dawno przestało mnie obchodzic co kosciol ma do powiedzenia na ten temat, bo kosciol ani mi nie da, ani mi nie pomoze. Osoby ktore podchodza do in vitro, sa dobrymi ludzmi, wspaniałymi rodzicami, i wzorowymi obywatelami, a kosciol zamiast wspierac ich w swoich decyzjach, woli SZYKANOWAC i obrzydzac ludziom życie!

Flowwer lubi tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z ćwiczeniami podczas stymulacji? Nosi mnie dzisiaj niemiłosiernie, beznadziejna pogoda, poruszalabym się ale nie wiem czy moge. Trzeci dzien gonal f dzisiaj ;)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Dziewczyny a jak z ćwiczeniami podczas stymulacji? Nosi mnie dzisiaj niemiłosiernie, beznadziejna pogoda, poruszalabym się ale nie wiem czy moge. Trzeci dzien gonal f dzisiaj ;)
    Nie bardzo

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka może książkę jakąś weź, albo coś bo Ty chyba za dużo myślisz ;) albo masz za mało problemów albo na siłę ich wyszukujesz. Wszystko z głową, a Ty chyba byś najlepiej w zlotej klatce zamknęła siebie, męża i dziecko ;) pracujesz? Masz chyba za duzo czasu i za dużo myslisz tylko o jednym;) sorry, ale musiałam w końcu to z siebie wyrzucić ;)

a88, MalaHD lubią tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole pracuje wiec wakacje mam...fakt siedzę w domu i myślę...cale życie ćwiczę a teraz nie wiec mnie nosi...na gonapeptylu to chociaz na rowerze pojeździłam :/ no dobra wezmę się za gotowanie, bo juz dom wysprzątałam..albo pojadę po jakiś sklepach połazić..
    Edit: W ogole to przytyłam w ciągu ostatnich 2 tyg dwa kilo i średnio szczęśliwa z tego powodu jestem ;) po porodzie bede sie brać za siebie...coz, nie mozna miec wszystkiego, narazie skupiam sie na zajściu w ciąże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 13:15

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na gonal i cetroide miałam jadłowstręt

Nic nie przechodziło mi przez gardło. Przez to na krótkim protokole w ciągu 2tyg schudłam, poleciała mi morfologia i był nawet chwilowy strach czy dojdzie do punkcji bo tak miałam kiepskie wyniki krwi. Też bolała mnie głowa ale ja bardziej zrzucalam to na ten jadłowstręt.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Ja na gonal i cetroide miałam jadłowstręt

Nic nie przechodziło mi przez gardło. Przez to na krótkim protokole w ciągu 2tyg schudłam, poleciała mi morfologia i był nawet chwilowy strach czy dojdzie do punkcji bo tak miałam kiepskie wyniki krwi. Też bolała mnie głowa ale ja bardziej zrzucalam to na ten jadłowstręt.
    Mi sie wlasnie chce cały czas jeść...niby sie hamuje a i tak przytyłam :/ Glowa dzisiaj lepiej, nie boli mnie wcale o dziwo...za to brzuch mam tkliwy od tych zastrzyków, chodzę w spodniach na gumce ;)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kociaki przepiękne :)

Jaki jest optymalny poziom witaminy D??
    Dziś oznaczała i mam 35.9 nie wiem czy wprowadzać suplementacje czy jest ok.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Mylakamila Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    MylaKAmila napisałas :

Zapytałam go kilka tygodni temu co Koran mówi o in vitro i czy w jego kraju kobiety korzystają z takiej metody swobodnie. On się uśmiechnął i powiedział: "Kamila - w koranie jest napisane, że małżonkowie powinni zrobić wszystko co się da, żeby mieć potomstwo i In vitro jest normalnym leczeniem. Gdyby Bóg nie chciał, żeby dzieci rodziły się w ten sposób to nie byłoby tej metody".

Wiesz ja tez sobie to dokladnie tak samo tłumacze, tylko ze ja nie opieram tego na koranie, a własnorozsądkowo, i juz dawno przestało mnie obchodzic co kosciol ma do powiedzenia na ten temat, bo kosciol ani mi nie da, ani mi nie pomoze. Osoby ktore podchodza do in vitro, sa dobrymi ludzmi, wspaniałymi rodzicami, i wzorowymi obywatelami, a kosciol zamiast wspierac ich w swoich decyzjach, woli SZYKANOWAC i obrzydzac ludziom życie!
    W mojej wypowiedzi nie chodziło mi o to, żeby opierać się na tym co koran myśli o in vitro, tylko byłam ciekawa jak oni podchodzą do tego tematu. Zgadzam się z Tobą, że Kościół tragicznie podchodzi do tego tematu - i co najsmutniejsze - Kościół w Polsce.

Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
    27.12.2017 start IVF
    9 luty transfer crio
    13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Dziewczyny kociaki przepiękne :)

Jaki jest optymalny poziom witaminy D??
    Dziś oznaczała i mam 35.9 nie wiem czy wprowadzać suplementacje czy jest ok.
    W polowie jest ok

Moja historia leczenia

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiadz ode mniecz parafii mowi, zeby nie patrzec na zdanie kosciola...bo kosciol za 20 lat moze zezwolic na in vitro, a dla nas bedzie juz za pozno.

Flowwer, Kabełka lubią tę wiadomość

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko ze politycy jeszcze tak do tego nie podchodzą bo koszt jest ogromny niestety i mogli jakoś nas wesprzeć ;)

Dootka_86 lubi tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Between wrote:
    Ksiadz ode mniecz parafii mowi, zeby nie patrzec na zdanie kosciola...bo kosciol za 20 lat moze zezwolic na in vitro, a dla nas bedzie juz za pozno.
    Gdzie Ty mieszkasz? Ze masz takiego spoko księdza? Mój w Krakowie to trabi z ambony jakie ivf to zło...a kiedyś bylam w innym kościele w krk i ksiądz mowil ze oglądanie sie za dupami w spodniczkach to cudzołóstwo ;) padłam

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ