In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Akilegna ja gonalu mialam od 75 do 100 wiec dosc no ale jednak 100 i tak sporo mniej jak 175...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
akilegna♥ wrote:Agniecha śliczne maluchy
Cccierpliwa po zastrzyku nr2 (z lodówki ) strasznie mnie głowa rozbolała. Nie wiem czy to skutek uboczny (już? ) stymulacji, czy poprostu pogoda. Ciśnienie miałam w normie.
A zastrzyk również bezbolesny, tylko taki trochę zimny
Ja brałam gonal tez prosto z lodówki był bezbolesny. Kilka razy miałam ból głowy delikatny na tyle ze nie musiałam barć nic przeciwbólowego. -
Witajcie, po przeczytaniu (prawie) całego wątku postanowiłam do Was dołączyć. Wczoraj miałam punkcję, dojrzałych komórek było 9, ale zapłodniła się tylko jedna... Transfer jest planowany w następnym cyklu ze względu na ryzyko hiperstymulacji.
Jakoś do tej pory do całej procedury, do wszystkich badań, leków, zastrzyków podchodziłam tak spokojnie, że będzie co ma być, że robię co mogę, że nie na wszystko mamy wpływ... Ale teraz- załamka. Strasznie się boję, żeby ta jedna mała kruszynka dała radę... -
nick nieaktualnyLucy_82 wrote:Witajcie, po przeczytaniu (prawie) całego wątku postanowiłam do Was dołączyć. Wczoraj miałam punkcję, dojrzałych komórek było 9, ale zapłodniła się tylko jedna... Transfer jest planowany w następnym cyklu ze względu na ryzyko hiperstymulacji.
Jakoś do tej pory do całej procedury, do wszystkich badań, leków, zastrzyków podchodziłam tak spokojnie, że będzie co ma być, że robię co mogę, że nie na wszystko mamy wpływ... Ale teraz- załamka. Strasznie się boję, żeby ta jedna mała kruszynka dała radę... -
Agniechaaa cóż za cudowny widok! Śliczne te Twoje maluszki! Trzymam bardzo mocno kciuki żeby dalej pięknie rosły i prawidłowo sie rozwijały! &&&&&
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Ból głowy się nie powtórzył, więc zganiam to na pogodę
Jutro pierwszy podgląd jajniki już dają o sobie znać, więc mam nadzieję, że coś tam rośnie
Miłego dnia życzęKuczka, Cccierpliwa, Kotowa, rerGirl lubią tę wiadomość
-
Hej, czytam Was już chyba pół roku- dużo się dzięki Wam nauczyłam choć nadal czuję się laikiem przy ogromie wiedzy i doświadczeń, jakie posiadacie jak wszystko będzie ok, to od 24 listopada ruszam ze stymulacją. I moje pierwsze pytanie- będę miała Orgalutran i Fostimon- czy tez należy trzymać je w lodowce? Na ulotkach nie znalazłam takiej informacji. Teraz mam antki i już mega stres- spać nie mogę, śnią mi się badania, zastrzyki i inne tematyczne historie... będę szła protokołem krótkim, bo PCOS. Gratuluje tym, które w końcu doczekały się pozytywnych wieści pozdrawiam gorąco
rerGirl lubi tę wiadomość
-
I w sumie jeszcze takie pytanko- czy któraś z Was leczyła się u dr K. z Kolbud? Albo przechodziła procedurę w Gravidzie w Płocku?
-
Też mam orgalutran i jego nie trzeba trzymać w lodówce (pani w aptece wyjęła go z szafki, w ulotce nic na ten temat nie jest napisane. Ten drugi zastrzyk, to nie wiem, bo nie znam. Do tej pory jednak spotkałam się z tym, że zastrzyki do stymulacji powinno się trzymać w lodówce.
Trzymam kciuki za Twoją owocną stymulacjęKuczka lubi tę wiadomość
-
Dzięki bardzo, jeszcze mam 3 tygodnie na oswojenie się z tym, co mnie czeka :p jakoś tak szybko wszystko się dzieje, ze aż mnie przeraża to moje pierwsze podejście, może dlatego panikuje- dla mnie to nowość akilegna- Tobie również życzę owocnej i obyś uniknęła hiperki to na święta będą dobre wieści
-
Kuczka to też moje pierwsze podejście wcześniej miałam tylko stymulację i monitoring i działania w domku bardzo bym się ucieszyła gdyby się udało za pierwszym razem, ale wszystkie wiemy, że to jest jak kolo fortuny . Albo trafisz ten właściwy albo nie. Mimo wszystko czas włączyć pozytywne myślenie
-
Hej dziewczyny Mam 18 zastrzyków fraxiparyny 0,4 wazna do 2020 Ja juz mam odstawione i może któraś by chciała. Dodam też to co mi zostało luteiny i duphaston oraz Folik mama 1 trymestr. Pozdrawiam. Jak coś to prosze pisać na priv PozdrawiamHasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Hej, dotąd nie miałam zbytnio o czym pisać, za to zaglądałam tu regularnie.
Wszystkim, którym się udało gratuluję i trzymam kciuki za wszystkie z Was.
Na koniec października zadzwonili do mnie z kliniki Bocian, że Warszawa ruszyła z programem dofinansowania in vitro... no i się zaczęło.
Ponieważ spodziewam się na dniach miesiączki, musieliśmy szybko wykonać odpowiednie badania (jakieś tam wirusowe). Wcześniej zrobiliśmy genetyczne, ale nadal czekamy na wyniki a lekarz powiedział, żeby startować bez nich.
Jestem nadal oszołomiona, bo nastawiałam się na grudzień, a to już na dniach bo taki akurat mam cykl (wizyta 9go, chyba że dostanę @ wcześniej).
Nie nastawiam się na pozytywny wynik za pierwszym razem, za co dostaję "po łbie" od bliskich, którzy mnie wspierają...
Boję się...
rerGirl lubi tę wiadomość
-
Shilcia taką szansę trzeba wykorzystać może to właśnie ten szczęśliwy czas tez nie nastawiam się na pierwszą udaną próbę, ale może właśnie w tym tkwi klucz do sukcesu
-
Shilcia wrote:Hej, dotąd nie miałam zbytnio o czym pisać, za to zaglądałam tu regularnie.
Wszystkim, którym się udało gratuluję i trzymam kciuki za wszystkie z Was.
Na koniec października zadzwonili do mnie z kliniki Bocian, że Warszawa ruszyła z programem dofinansowania in vitro... no i się zaczęło.
Ponieważ spodziewam się na dniach miesiączki, musieliśmy szybko wykonać odpowiednie badania (jakieś tam wirusowe). Wcześniej zrobiliśmy genetyczne, ale nadal czekamy na wyniki a lekarz powiedział, żeby startować bez nich.
Jestem nadal oszołomiona, bo nastawiałam się na grudzień, a to już na dniach bo taki akurat mam cykl (wizyta 9go, chyba że dostanę @ wcześniej).
Nie nastawiam się na pozytywny wynik za pierwszym razem, za co dostaję "po łbie" od bliskich, którzy mnie wspierają...
Boję się...
Shilicia u mne w klinice tez wyniki niektorych badań przychodziły kiedy byłam juz w trakcie stymulacji. To dlatego ze chyba nie powinny byś starsze niz 3 miesiace. Poszło szybko, bardzo dobrze. Nie ma na co czekac!
U mnie to rowniez pierwsze poedejscie -
Po podglądzie
Jp 5 sztuk po 12mm
JL 10 sztuk po 6-8mm
Estriadol 174
Progesteron 0.13 W piątek kolejny podgląd i prawdopodobnie w poniedziałek 13.11 punkcja
Bella93, niezapominajka2017, Kotowa, pi84, Kuczka, Cccierpliwa, Natka-matka wariatka :), zohasamoha, rerGirl lubią tę wiadomość
-
Akilega super! Kciuki caly czas zacisniete!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Shilcia wrote:Na koniec października zadzwonili do mnie z kliniki Bocian, że Warszawa ruszyła z programem dofinansowania in vitro... no i się zaczęło.
Boję się...
jak właśnie zastanawiam się na Bocianem. Bedziemy próbować w programie.
Całą procedurę robią już w Warszawie?
U jakiego lekarza się leczysz? Ja jeszcze się zastanawiam którą klinikę wybrać?
Czy Invista czy Bocian w Warszawie? Może cie coś polecić?
Bardzo proszę... Czytam fora ale ile wpisów tyle opinii. Do tej pory leczyłam się na Starynkiewicza ale wiadomo jak tam jest. Byliśmy tez raz w Invimedzie...
2019 Natalka -
Czesc Dziewczyny ,
ja znow ruszam ze stymulacja po nieudanym transferze ( jedynym ) w sierpniu.
Poprzednio 3 kamorki , 2 sie zaplodnily , 3 tez tylko przestala sie dzielic . teraz ruszylam tez dlugim protokolem. Boje sie ze znow moze byc krucho z iloscia i jakoscia mimo duzych dawek lekow ( wiek niestety ). jestem juz po terminie @ a ta jak na zlosc nie chce przyjsc. na ostatniej wizycie mialam scratching endometrium . Czytalam opracowania badań amerykanskich ze zwiekszał odsetek ciaz w porownaniu z grupa kontrolna ponad 2 -krotnie. Dziewczyny reasumujac dolaczam znow , trzymam za nas wszystkie kciuki zeby byly same dobre wiesci w niedlugim czasie .
Doriska 87, moja lekarka na samym poczatku swojej pracy pracowala na Starynkiewicza . Nie poleca , nie maja sprzetu , podejscie bardzo słabe i takie po nfz ( np. owulacja wypada w sobote to na inseminacje prosze przyjsc w poniedzialek bo w sobote oni nie pracuja ) Szkoda czasu i pieniedzy. Moja siostra byla w invikcie, ale duzo sie pozmienialo i nie do konca byla zadowolona mimo pozytywnego efektu przy 5 transferze. Moja lekarka wspolpracuje z invimed w warszawie. Ja sama procedure przechodze nie w klinice nieplodnosci tylko poza klinika a na samo in vitro decyduje sie na klinike ktora jest potrzebna konkretnie do mojego przypadku. ( dobrzy embriolodzy - mam nadzieje )
ania8306 lubi tę wiadomość
sepa