In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak bolala glowa to wybaczam
Kurcze, szkoda ze pecherzyk taki uparty byl i trzeba bylo dodatkowo placic
To teraz tylko do przodu. O której wizyta w pn?
Przejrzyj sobie cennik na stronie, dowiesz sie jakie sa "dodatki" i ewentualnie ile kosztuja, zeby niespodzianek nie bylo.
Lekarze zazwyczaj wychodza z zalozenia, ze wszystko wiemy i jakos nie pedza aby nas poinformowac o dodatkowych kosztach -
Deseo współczuję Mam nadzieję, że limit pecha przynajmniej na jakiś czas wyczerpany i od wizyty będzie już dobrze i rozpoczniesz tą stymulację.
Masz rację Bella93 odnośnie lekarzy. Nawet jak chcą dobrze to już na własnej skórze przerobiliśmy sytuację, że nasza lekarka mimo dobrych chęci myślała, iż coś mamy w pakiecie, zapisała, a okazało się, że dawno już tego nie ma i musieliśmy dodatkowo płacić. Niestety w cennikach naszej kliniki nie wszystko jest ujęte, za rzadko również go aktualizują. Może jednak w innych klinikach jest lepiej?3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
No wiesz my dopiero "świeży" w temacie jesteśmy, więc nie wiedzieliśmy, że takie rzeczy się zdarzają, więc nawet nie myślałam,żeby pytać jak to z płatnością. Eh
Mam nadzieję, że już teraz będzie z górki
W poniedziałek mąż musi wziąć wolne aby przyjechać kolejny raz. Jedziemy na 8 na krew i 10 wizyta. No i wychodzi na to,że prawie miesiąc brałam sam gonapeptyl.
Oby przełożyło się to na piękne pęcherzyki
A ty jak tam? kiedy teraz masz wizytę? -
Matko, Deseo jesteś niesamowita, że przez miesiąc dałaś radę brać Gonapeptyl! Ja się darłam jak głupia przy każdym zastrzyku Dobrze, że miałam zapisany tylko przez 3 dni. Nie wyobrażam sobie miesiąca! Co innego Gonal, który przy Gonapeptylu jawił się jako muśnięcie piórkiem;)
Leczymy się w Invimedzie.
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
Deseo, juz przed podejsciem do IVF znalam cennik lepiej od lekarza
No wlasnie sie miniemy, bo ja tez w pn tylko po poludniu.
Mi jak strzykawki nie pasowaly w jakims leku to uzywalam insulinowek, bo po co sie meczyc -
islanegra- od 17 stycznia codziennie, jakoś daję radę <brałam wcześniej flexiparine, więc powiedzmy, że nie robi to na mnie takiego wrażenia >
mietata- to żeś mnie pocieszyła z tym menopurem
Bella-a Ty na którą? No szkoda, że się nie zobaczymy a Ty na jakim etapie? już po antykach? jedziesz z crio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:34
-
Deseo wrote:Bella-a Ty na którą? No szkoda, że się nie zobaczymy a Ty na jakim etapie? już po antykach? jedziesz z crio?
-
Tępe igły to jedno, ale ten żywy ogień, którym palą niektóre zastrzyki... Brr!
kazamonia - chyba ten sam co Ty;)
Deseo - Flexiparine to kwestia tępych igieł czy palenia?? Na mnie teraz czeka jeszcze Neoparin o podobnym zastosowaniu, ale to dopiero po transferze i zastanawiam się do której grupy będzie się zaliczał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:49
Bella93 lubi tę wiadomość
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
mietata wrote:klej? uuu to pierwsze słyszę fajnie, katarzyna, czy ty w Novum też to miałaś?
Ja dziś lecę na podglądanie co z tych moich 9 pęcherzyków wyrosło, trzymajcie kciuki żeby punkcja była w sobotę.
Miałam, miałam. Ty też będziesz miała EmbroyGlue się to nazywa.
9 to dobry wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:56
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Macie polot w nazewnictwie lekow
Ta heparyna to Fraxiparine nie flexi, to jest gestsze od Clexane (to piecze) i czesto robia sie siniaki.
Na tepe igly naprawde polecam insulinowki, maja cieniutkie igly i sa tanie. -
mietata wrote:MałeSłonko, mam identycznie, zero objawów. Myślę, że to nie ma wpływu na to co się dzieje w środku. To jak z ciążą, są kobiety które wymiotują jak koty, są takie które w ogóle nie czują, że są w ciąży. Może to kwestia wrażliwości na hormony, ja nie miałam nigdy efektów ubocznych od tabletek anty, a moja znajoma reaguje rewolucją na każdą najmniejszą nawet dawkę hormonów...
Trzymam kciuki i daj znać jaki postęp!
Hm. Oby i u mnie tak było, tych objawów przy stymulacji boję się najbardziej9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
mietata wrote:gorszy od gonalopeptylu jest chyba już tylko menopur, igły od tych strzykawek są tępe strasznie, dziś się mocowałam z tym i trzy podejścia robiłam. Właśnie mija mi 3 tydzień zastrzyków i traktuje je jak owsiankę
A dla mnie najgorszy był orgalutran (najgrubsze igły) i piekł.
No i teraz fraxi - też grube igły.
Menopur w miarę OK.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Z prolutexem doczynienia nie mialam, chodzilo mi raczej o leki do stymulacji/heparyne/wyciszacze