In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuczka wrote:Erl- Miki czeka na mnie w poniedziałek razem betujemy
Ale czekam razem z Wami do poniedziałku i Ściskam kciuki za dwu/trzycyfrowe wyniki &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:00
MiKi23, Kuczka, Mylakamila lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
nick nieaktualnyErl wrote:Miki, ja Cię podziwiam że Ty wytrzymujesz bez testów
Erl- Miki czeka na mnie w poniedziałek razem betujemy
Aaaa jakoś tak mnie nie ciągnie do robienia testów, nie będe sobie humoru psuła a bete i tak muszę zrobić więc co będę przed szereg wyskakiwać i tak mnie kłują co drugi dzień
No Kuczka, ciekawe która pierwsza ujawni wynik moje są zazwyczaj ok 18 w dniu badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:06
-
nick nieaktualnyErl wrote:No Was obie podziwiam ja nie dałabym rady.
Ale czekam razem z Wami do poniedziałku i Ściskam kciuki za dwu/trzycyfrowe wyniki &&&
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 20:07
Erl lubi tę wiadomość
-
Mylakamila wrote:Marzenka85 jak przed jutrzejszym transferem?
Jutro moje pierwsze podejście - i mam nadzieję, że ostatnie
Dziewczyny - czy jest coś co powinnam wiedzieć a o czym nie mówią lekarze? Np. nie używać kosmetyków, antyperspirantu, zmyć lakier z paznokci lub cokolwiek innego?
Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strasznie się boję o mojego mrozaczka żeby się prawidłowo rozmroził...
Czy aplikować luteinę dopochwowo przed transferem? Będę wdzięczna za podpowiedzi
Hej ja mam stresa nie wiem dlaczego.. Jeszcze wczoraj nie mogłam doczekać się tego ważnego dnia a dzisiaj panikuję. To tez moje pierwsze podejście i bardzo bym chciała żeby się udało odnośnie leków dostałam zalecenie aby nie aplikować luteiny dopochwowo bezpośrednio przez zabiegiem, ja biorę 3 x dziennie więc wezmę rano i po powrocie do domu. Trzymam mocno kciuki za nasze mrozaczki :* -
Marzenka85 ja tez luteinę aplikowałam dopiero po transferze będzie dobrze na która masz transfer? Ja miałam w godzinach porannych, chociaż ostatni przesunął się na 12 :p
Mylakamila rozmrozi się ładnie tez się martwiłam, ze może coś być nie tak, ale embriolog uspokoiła mnie, ze o ile przy rozmrazaniu komórek bywa różnie, to przy zarodkach można spać spokojnie
Miki23 u mnie wyniki zazwyczaj przed 16 :p a na 22 jadę do lekarza, bo w razie czego recepty by się przydały -
Marzenka85 wrote:Hej ja mam stresa nie wiem dlaczego.. Jeszcze wczoraj nie mogłam doczekać się tego ważnego dnia a dzisiaj panikuję. To tez moje pierwsze podejście i bardzo bym chciała żeby się udało odnośnie leków dostałam zalecenie aby nie aplikować luteiny dopochwowo bezpośrednio przez zabiegiem, ja biorę 3 x dziennie więc wezmę rano i po powrocie do domu. Trzymam mocno kciuki za nasze mrozaczki :*Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
13dpt beta 550, 25dpt beta 26000 i ciąża potwierdzona na USG -
Kuczka wrote:Marzenka85 ja tez luteinę aplikowałam dopiero po transferze będzie dobrze na która masz transfer? Ja miałam w godzinach porannych, chociaż ostatni przesunął się na 12 :p
Mylakamila rozmrozi się ładnie tez się martwiłam, ze może coś być nie tak, ale embriolog uspokoiła mnie, ze o ile przy rozmrazaniu komórek bywa różnie, to przy zarodkach można spać spokojnie
Miki23 u mnie wyniki zazwyczaj przed 16 :p a na 22 jadę do lekarza, bo w razie czego recepty by się przydałyStarania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
Dziewczyny, jeśli bierzecie luteinę 3 razy dziennie, to poranną dawkę zażyjcie. Też biorę 3 razy dziennie dowcipnie, transfer miałam o 11.50 i rano zażyłam ok.6, do czasu transferu to co ma się wchłonąć to się wchłonieXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Kuczka wrote:Marzenka85 ja tez luteinę aplikowałam dopiero po transferze będzie dobrze na która masz transfer? Ja miałam w godzinach porannych, chociaż ostatni przesunął się na 12 :p
Miki23 u mnie wyniki zazwyczaj przed 16 :p a na 22 jadę do lekarza, bo w razie czego recepty by się przydały
Hej dziewczynki, mam o 13.20 transfer.
Mylakamila daj znać koniecznie jak wrażenia
Ja nadal zestresowana, dobrze, że mam relaniumErl lubi tę wiadomość
-
Pilnie kupię Gonal,Menopur i Gonapeptyl,ważnośc min. do konca kwietnia ,pilnie sprzedam Gonapeptyl,15 sztuk,ważność do końca lutego. Kontakt na [email protected]Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Erl wrote:Zaaplikuj luteinę rano i wszystkie pozostałe leki też weź zgodnie z rozpiską.
Lakier na paznokciach nie przeszkadza, ale podobno zarodki nie lubią zapachów, czyli ani Ty ani Twój partner nie używajcie w dniu transferu dezodorantów zapachowych, perfum itp. I oczywiście pod żadnym pozorem nie myj jutro podłogi to ostatnie to akurat przesąd, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże
Na pewno Maluszek się ładnie rozmrozi, też się obawiałam o swoje, a dały radę. Masz blastkę czy młodszy zarodek?
Powodzenia jutro szczęśliwego transferu i widoku dwóch kresek na dniach
Mocno ściskam za Ciebie kciuki &&&&&Erl lubi tę wiadomość
Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
Mylakamila wrote:Mam 3 dniowy zarodek. Właśnie jadę do klinik i wierzę, że się uda. Trzymajcie &&&XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Jestem po transferze. Zarodek rozmroził się ładnie i embriolog powiedział, że ma pierwszą klasę. Chciałyśmy go naciąć ale ostatecznie embriolog powiedział, że nie ma potrzeby ale decyzję pozostawia nam . Ja odpowiedziałam, że się nie znam na tym i to oni są doświadczeni i liczę na ich opinię i pozostawiłam decyzję embriologowi. Ostatecznie skończyło się bez lasera - embriolog na naszą prośbę zdecydował za nas. Wolę te kwestie pozostawić doświadczonym - komuś w końcu trzeba zaufać. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Pozostało czekać do 21 lutego...
Kuczka, MiKi23, Erl lubią tę wiadomość
Starania od 3 lat; 6 inseminacji; brak przyczyny niepłodności
27.12.2017 start IVF
9 luty transfer crio
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie. Już pisałam na innym topiku.
Mam 9dc- 7 dzień stymulacji zwiększona od dzisiaj dawka puregonu z 100j na 125j
Wcozrja miałam usg 9 pęcherzyków największy ok 11 reszta po 8.
Dzisiaj dostałam na razie jednorazoweo małego jasnobrązowego plamienia.
Jutro mam usg.
Trochę się martwię, że coś nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 15:27
-
Miki, przykro mi
Kuczka, beta przy blastce powinna startowac w 3/4dpt, jak w 9dpt jest ujemna to niestety sie nie udalo. -
Bella93 wrote:Miki, przykro mi
Kuczka, beta przy blastce powinna startowac w 3/4dpt, jak w 9dpt jest ujemna to niestety sie nie udalo.
A Miki nie miała transferu z 3-dniowych? -
nick nieaktualnyKuczka wrote:A Miki nie miała transferu z 3-dniowych?
Moja pielęgniarka powiedziala ze mam zrobic sobie bete bo juz wyjdzie wynik, to wtedy w poniedzialek sie nie musze fatygowac, wiec zrobilam ale tak czulam, zreszta pisałam wam o tym