In vitro Styczeń 2020🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Florka91 wrote:Dziewczyny te nutrdrinki to należy pić jeden dziennie? Planuję już zamówić na czas stymulacji
Sylwia Sylwia łykasz monokoncentrat z ananasa po transefrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 18:23
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
nick nieaktualny
-
Sylwia Sylwia wrote:Hej, mam juz reszte wyników: prog. 22,5, estr. 170. Martwi mnie, że progesteron spada. Przed transferem było 32,9, w 6dpt 30,9 a teraz 22,5
Wcześniej badanie robiłam jakoś 2 -3 h bo wzięciu besins i Lutinusa, a teraz po ok 0,5 h, myślicie, że to może być przez to? Jutro zadzownie chyba do kliniki i zapytam czy nie dołożyć np dupka
Ja też się zastanawiam co robić, bo u mnie 4 dpt i proesteron 11,50 ng/ml i estrodial 188 pg/ml.
Mam receptę na prolutex i nie wiem czy lecieć po niego czy zwiększyć luteinę? (teraz mam 3x1)
Duphaston podobno nie wychodzi we krwi?
Dzisiaj robiłam badania przed wzięciem leków, to pewnie też ma znaczenie, ale ostatnio miałam proga na poziomie 125 i nic nie zmieniałam w dawkowaniu leków.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyWIK wrote:Bardzo mi przykro. A teraz miałaś podane oba te genetycznie poprawne czy jeden? Te które wam zostały tez są bardzo ładne wiec myśle ze trzeba w nie wierzyć.
A mogę spytać dlaczego badaliscie tylko pewna liczę zarodków a nie wszystkie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 18:28
-
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:Dziewczyny poświęćcie mi troche czasu please, bo zaraz tu oszaleje w tej aptece (internetowej :p)
co dla chłopa? i ile tych nutridrinków? dopiero po transferze czy przed>? a olej z wiesiolka od @?
Mój brał tylko fertilman i koenzym q 10Berbeć. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymiele2012 wrote:Miałam dwa zdrowe genetycznie ale jeden lepszy nie rozmroził się prawidłowo i rozmrażali drugi, który mi podali. Nie wiem nie mam po prostu szczęścia i muszę się nastawić na bezdzietność😔
Nie wiem jaka jest Twoja historia co prawda, ale powalcz jeszczeJlod, MartaSer lubią tę wiadomość
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Ha...też mam tyłozgięcie i normalnie mialam mieć pełny pęcherz na transfer.
Frelcia_na_tymczasie, Jusia 82, Jlod, skała lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:Oj kochana....jeszcze tydzień temu Frelcia włosy z głowy rwała , zarodków szukała do adopcji i dzieci już prawie też, a dziś ma pozytywną betę i to naturalnie!
Nie wiem jaka jest Twoja historia co prawda, ale powalcz jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 18:32
-
Berbeć. wrote:Dziewczyny poświęćcie mi troche czasu please, bo zaraz tu oszaleje w tej aptece (internetowej :p)
co dla chłopa? i ile tych nutridrinków? dopiero po transferze czy przed>? a olej z wiesiolka od @?Berbeć., Makt lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Berbeć. wrote:Dziewczyny poświęćcie mi troche czasu please, bo zaraz tu oszaleje w tej aptece (internetowej :p)
co dla chłopa? i ile tych nutridrinków? dopiero po transferze czy przed>? a olej z wiesiolka od @?
Olej z wiesiołka od @, ale tylko do owulacji, nie dłużej!
Mój brał mieszankę: Profertil (jest dosyć drogi) i mace. Do tego jadł sporo orzechów brazylijskich, brał chłodne prysznice i nosił luźne gatkiBerbeć., Makt lubią tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Weźcie nie straszcie tymi transferami, bo nie wiem, jak to przeżyję 😳 Nie dość, że jestem zawsze zestresowana i do tego zespół jelita drażliwego, to jeszcze długo z pełnym pęcherzem w sytuacji stresowej nie wytrzymam... A przy sonoHSG krzyczałam z bólu! Ech, mogliby też wtedy uśpić 😜
Ktoś pisał o nutridrinkach podczas stymulacji - też warto? A nie tylko po transferze?
Berbeć ja wciskam swojemu mężowi każdą witaminę osobno.Berbeć. lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Sylwia Sylwia wrote:Ja tak samo na pełnym pęcherzu i poszło gladko. Choć o tylozgięciu dowiedziałam się w tym roku...a wcześniej żaden lekarz o tym nie mówił. Może też mam jak Jusia macice we wszytskie strony w zależności od jej humoru nawet nie wiedziałam, że tak można
-
ina-1409 wrote:Ja też się zastanawiam co robić, bo u mnie 4 dpt i proesteron 11,50 ng/ml i estrodial 188 pg/ml.
Mam receptę na prolutex i nie wiem czy lecieć po niego czy zwiększyć luteinę? (teraz mam 3x1)
Duphaston podobno nie wychodzi we krwi?
Dzisiaj robiłam badania przed wzięciem leków, to pewnie też ma znaczenie, ale ostatnio miałam proga na poziomie 125 i nic nie zmieniałam w dawkowaniu leków.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Dziewczęta, beta 38.2, przyrost tylko 111%.
Ostatnia betę pewnie zrobię w poniedziałek zobaczyć czy jeszcze w ogóle rośnie i kończę betowanie...
Yoselyn82, agika88, Catlady, Niki345, Salome, Berbeć., skała, Esperanza Mia, Dave87, Ewelka02, Nadzieja, Iva_82 lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Maria87 wrote:Ktoś pisał o nutridrinkach podczas stymulacji - też warto? A nie tylko po transferze?
Salome lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:w tym fertilman widze, ze juz jest koenzym q 10 ale rozumiem, ze jeszcze dodatkowo?
a ja co mialabym jeszcze kupic sobie gdyby za dwa ms miala miec punckje?
Napiszę Ci tak. Im mniej suplementów brałam tym większą ilość lepszych zarodków było. Brałam tylko koenzym, femibion i magnez.Berbeć. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaria87 wrote:Weźcie nie straszcie tymi transferami, bo nie wiem, jak to przeżyję 😳 Nie dość, że jestem zawsze zestresowana i do tego zespół jelita drażliwego, to jeszcze długo z pełnym pęcherzem w sytuacji stresowej nie wytrzymam... A przy sonoHSG krzyczałam z bólu! Ech, mogliby też wtedy uśpić 😜
Ktoś pisał o nutridrinkach podczas stymulacji - też warto? A nie tylko po transferze?
Berbeć ja wciskam swojemu mężowi każdą witaminę osobno.
Białko podczas stymulacji absolutnie tak!
Witaj w klubie też mam zespół jelita..ale transferu w ogole nie czułam, za to punkcje ledwo przezyłam, przed nastepna musze mega uwazac na to co jem i mam nadzieje, ze bedzie lepiej.
Tez wlasnie slyszalam, ze odobno lepiej te tabletki..?Salome lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymiele2012 wrote:Miałam dwa zdrowe genetycznie ale jeden lepszy nie rozmroził się prawidłowo i rozmrażali drugi, który mi podali. Nie wiem nie mam po prostu szczęścia i muszę się nastawić na bezdzietność😔 nie badaliśmy wszystkich ze względu na kasę do badania mieliśmy 7 bl. i zbadaliśmy 4 teoretycznie najlepsze (6 000pln) ale jak widać o to nie pomogło 🥺
miele2012, MartaSer lubią tę wiadomość