X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro Styczeń 2020🤰
Odpowiedz

In vitro Styczeń 2020🤰

Oceń ten wątek:
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka91 wrote:
    Dziewczyny te nutrdrinki to należy pić jeden dziennie? Planuję już zamówić na czas stymulacji

Sylwia Sylwia łykasz monokoncentrat z ananasa po transefrze? :)
    Planowałam, ale w koncu zapomniałam kupic. Oprócz besins, estrofemu i lutinusa biorę tylko magnez 2 x, i ostatnio nospe bo mnie brzuch pobolewa. No i oczywiście kwas foliowy z dodatkami. Do tego popijam nutridrinki. UWAGA nie polecam o smaku owoców egzotycznych BLEEEE! Truskawkowe są ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 18:23

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poświęćcie mi troche czasu please, bo zaraz tu oszaleje w tej aptece (internetowej :p)
    co dla chłopa? i ile tych nutridrinków? dopiero po transferze czy przed>? a olej z wiesiolka od @?

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Hej, mam juz reszte wyników: prog. 22,5, estr. 170. Martwi mnie, że progesteron spada. Przed transferem było 32,9, w 6dpt 30,9 a teraz 22,5 :(
    Wcześniej badanie robiłam jakoś 2 -3 h bo wzięciu besins i Lutinusa, a teraz po ok 0,5 h, myślicie, że to może być przez to? Jutro zadzownie chyba do kliniki i zapytam czy nie dołożyć np dupka

Ja też się zastanawiam co robić, bo u mnie 4 dpt i proesteron 11,50 ng/ml i estrodial 188 pg/ml.

Mam receptę na prolutex i nie wiem czy lecieć po niego czy zwiększyć luteinę? (teraz mam 3x1)
    Duphaston podobno nie wychodzi we krwi?

Dzisiaj robiłam badania przed wzięciem leków, to pewnie też ma znaczenie, ale ostatnio miałam proga na poziomie 125 i nic nie zmieniałam w dawkowaniu leków.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK wrote:
    Bardzo mi przykro. A teraz miałaś podane oba te genetycznie poprawne czy jeden? Te które wam zostały tez są bardzo ładne wiec myśle ze trzeba w nie wierzyć.
    A mogę spytać dlaczego badaliscie tylko pewna liczę zarodków a nie wszystkie?
    Miałam dwa zdrowe genetycznie ale jeden lepszy nie rozmroził się prawidłowo i rozmrażali drugi, który mi podali. Nie wiem nie mam po prostu szczęścia i muszę się nastawić na bezdzietność😔 nie badaliśmy wszystkich ze względu na kasę do badania mieliśmy 7 bl. i zbadaliśmy 4 teoretycznie najlepsze (6 000pln) ale jak widać o to nie pomogło 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 18:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Dziewczyny poświęćcie mi troche czasu please, bo zaraz tu oszaleje w tej aptece (internetowej :p)
    co dla chłopa? i ile tych nutridrinków? dopiero po transferze czy przed>? a olej z wiesiolka od @?

Mój brał tylko fertilman i koenzym q 10

Berbeć. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Miałam dwa zdrowe genetycznie ale jeden lepszy nie rozmroził się prawidłowo i rozmrażali drugi, który mi podali. Nie wiem nie mam po prostu szczęścia i muszę się nastawić na bezdzietność😔
    Oj kochana....jeszcze tydzień temu Frelcia włosy z głowy rwała , zarodków szukała do adopcji i dzieci już prawie też, a dziś ma pozytywną betę i to naturalnie!
    Nie wiem jaka jest Twoja historia co prawda, ale powalcz jeszcze

Jlod, MartaSer lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Ha...też mam tyłozgięcie i normalnie mialam mieć pełny pęcherz na transfer.
    Ja tak samo na pełnym pęcherzu i poszło gladko. Choć o tylozgięciu dowiedziałam się w tym roku...a wcześniej żaden lekarz o tym nie mówił. Może też mam jak Jusia macice we wszytskie strony w zależności od jej humoru ;) nawet nie wiedziałam, że tak można :D

Frelcia_na_tymczasie, Jusia 82, Jlod, skała lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Mój brał tylko fertilman i koenzym q 10
    w tym fertilman widze, ze juz jest koenzym q 10 ale rozumiem, ze jeszcze dodatkowo?
    a ja co mialabym jeszcze kupic sobie gdyby za dwa ms miala miec punckje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Oj kochana....jeszcze tydzień temu Frelcia włosy z głowy rwała , zarodków szukała do adopcji i dzieci już prawie też, a dziś ma pozytywną betę i to naturalnie!
    Nie wiem jaka jest Twoja historia co prawda, ale powalcz jeszcze
    Tak piękna historia 😌ale ja choćbym chciała to nie mam z kim „tego zrobić” bo mój na wyjeździe i wraca za kilka tygodni😔 nie no czekam do wtorku tak żeby już całkowicie zamknąć temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 18:32

• amica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    U nas wyniki najbardziej się poprawiły u męża po fertilman plus.

Berbeć., Makt lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Nutridrinków piję 1-2 dziennie, zaczęłam przed transferem pare dni.
    Olej z wiesiołka od @, ale tylko do owulacji, nie dłużej!
    Mój brał mieszankę: Profertil (jest dosyć drogi) i mace. Do tego jadł sporo orzechów brazylijskich, brał chłodne prysznice i nosił luźne gatki :)

Berbeć., Makt lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Salome Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie nie straszcie tymi transferami, bo nie wiem, jak to przeżyję 😳 Nie dość, że jestem zawsze zestresowana i do tego zespół jelita drażliwego, to jeszcze długo z pełnym pęcherzem w sytuacji stresowej nie wytrzymam... A przy sonoHSG krzyczałam z bólu! Ech, mogliby też wtedy uśpić 😜

Ktoś pisał o nutridrinkach podczas stymulacji - też warto? A nie tylko po transferze?

Berbeć ja wciskam swojemu mężowi każdą witaminę osobno.

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Ja tak samo na pełnym pęcherzu i poszło gladko. Choć o tylozgięciu dowiedziałam się w tym roku...a wcześniej żaden lekarz o tym nie mówił. Może też mam jak Jusia macice we wszytskie strony w zależności od jej humoru ;) nawet nie wiedziałam, że tak można :D
    u mnie macica ok, ale szyjka pozawijana 😋

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Ja też się zastanawiam co robić, bo u mnie 4 dpt i proesteron 11,50 ng/ml i estrodial 188 pg/ml.

Mam receptę na prolutex i nie wiem czy lecieć po niego czy zwiększyć luteinę? (teraz mam 3x1)
    Duphaston podobno nie wychodzi we krwi?

Dzisiaj robiłam badania przed wzięciem leków, to pewnie też ma znaczenie, ale ostatnio miałam proga na poziomie 125 i nic nie zmieniałam w dawkowaniu leków.
    Duphaston nie wychodzi w krwi, u mnie zbliża się termin @ więc może stąd ten spadek, nie mam pojęcia :( może warto coś dołozyć?

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • amica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, beta 38.2, przyrost tylko 111%.

Ostatnia betę pewnie zrobię w poniedziałek zobaczyć czy jeszcze w ogóle rośnie i kończę betowanie...

Yoselyn82, agika88, Catlady, Niki345, Salome, Berbeć., skała, Esperanza Mia, Dave87, Ewelka02, Nadzieja, Iva_82 lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was bierze Prolutex? Mieliście jakies działania niepożądane?

3jvztgf6kycusqbj.png

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Ktoś pisał o nutridrinkach podczas stymulacji - też warto? A nie tylko po transferze?
    Nutridrinki są dobre np po punkcji na hiperke, bo wtedy też zaleca się dietę wysokobiałkową.

Salome lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    w tym fertilman widze, ze juz jest koenzym q 10 ale rozumiem, ze jeszcze dodatkowo?
    a ja co mialabym jeszcze kupic sobie gdyby za dwa ms miala miec punckje?

Napiszę Ci tak. Im mniej suplementów brałam tym większą ilość lepszych zarodków było. Brałam tylko koenzym, femibion i magnez.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Weźcie nie straszcie tymi transferami, bo nie wiem, jak to przeżyję 😳 Nie dość, że jestem zawsze zestresowana i do tego zespół jelita drażliwego, to jeszcze długo z pełnym pęcherzem w sytuacji stresowej nie wytrzymam... A przy sonoHSG krzyczałam z bólu! Ech, mogliby też wtedy uśpić 😜

Berbeć ja wciskam swojemu mężowi każdą witaminę osobno.

Białko podczas stymulacji absolutnie tak!
    Witaj w klubie też mam zespół jelita..ale transferu w ogole nie czułam, za to punkcje ledwo przezyłam, przed nastepna musze mega uwazac na to co jem i mam nadzieje, ze bedzie lepiej.

Tez wlasnie slyszalam, ze odobno lepiej te tabletki..?

Salome lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Miałam dwa zdrowe genetycznie ale jeden lepszy nie rozmroził się prawidłowo i rozmrażali drugi, który mi podali. Nie wiem nie mam po prostu szczęścia i muszę się nastawić na bezdzietność😔 nie badaliśmy wszystkich ze względu na kasę do badania mieliśmy 7 bl. i zbadaliśmy 4 teoretycznie najlepsze (6 000pln) ale jak widać o to nie pomogło 🥺
    Rozumiem. Powiem ci ze ja tez genetycznie badałam i to ze one są wyglądowo najlepsze to nie świadczy o tym ze są genetycznie normalne. Pisałam wczoraj ze miałam zarodki klasy aa abnormalne a naprzyklad klasa bc normalna. Nie trać nadzieji. Wiem, ze to żadne pocieszenie, ale masz jeszcze dużo embrionkow i to w ładnej fazie rozwoju. Czasem niektórym ciężko jest jeden czy dwa miec. Trzymaj się ❤️

miele2012, MartaSer lubią tę wiadomość

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ