Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną in vitro w Polsce
Odpowiedz

in vitro w Polsce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • kfr_89 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elewina wrote:
    Tak mamy umowę. Jak mogę Ci podesłać ulotkę?
    Oczywiście badania i leki w swoim zakresie. Ale wizyty usg bez limitu.

Może zdjęcie na maila - [email protected] :) jeśli chodzi o zwrot kosztów to wystarczy im pozytywne beta hcg czy ciąża widoczna w usg?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka24 wrote:
    część dziewczyny,
    szukając informacji o klinikach w Polsce natrafiłam na to forum- skarbnica wiedzy :)
    od paru dni siedzę godzinami i podczytuje próbując zebrać nas najwiecej informacji.
    powiedzcie mi z Waszego doświadczenia, które kliniki są warte uwagi?
    pochodzimy z mężem z warszawy, braliśmy pod uwagę novum ale jestem w szoku jak cena się różni miedzy ich klinika a np klinika w Poznaniu.
    braliśmy pod uwagę Czechy, ale mimo wszystko chyba wolimy na miejscu.
    podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami na temat klinik oraz polećcie mi te w których będę się czuła zaopiekowana a nie taśmowo.
    Polecam z całego serca Invicta Warszawa tania nie jest ale godna polecenia
    Byliśmy wcześniej w Novum i invimed.
    W invicta się nam udało...Generalnie wszystko na plus od a do z wszystko ogstniete przypinowane...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aslug wrote:
    Ja wybrałam Novum ze względu na jakość laboratorium embriologicznego. Jeżeli stymulacje przebiegaja w miarę zgodnie z planem, to lekarz prowadzący niewiele wnosi (bo nie ma wpływu na zbyt wiele). Natomiast sposób prowadzenia laboratorium i kompetencje embriologow robia ogromną różnicę. Kiedyś były rankingi i Novum zawsze było na pierwszym lub drugim miejscu. Faktycznie drogo, ale czuję że jestem w centrum uwagi mojego zespołu medycznego, że zależy im na mnie i moich staraniach.

Nie polecam osobiście Invicty - ani Warszawa ani Gdańsk, byłam w obu. Taśma produkcyjna i drukarka pieniądzy w jednym, jesteś tylko numerkiem w kolejce.
    Taśma produkcyjną to właśnie w Novuum jest jak coś zareklamujesz to zamiatają wszystko pod dywan..
    Nam zrobili transfer bez kontroli usg na pusty pęcherz...mam porównanie z innymi klinikami i niestety Novuum Nas mega zawiadło dr Zygler szczególnie...zfauszowała nawet kartę transferu a wyraźnie powiedziała do pielęgniarki że robi transfer bez kontroli usg,niedała dopić wody...
    W Invimed lub invicta to jeden lekarz prowadzi stymulacje a nie trafiasz co chwila do innego bo twojej dr akurat niema tak jest Novuum ...
    Novuum jeśli już to napewno nie dr Zygler
    W invicta Warszawa dr Kunicki prowadzenie i diagnostykę do transferu 1 transfer udany odrazu, transfer robił dr Pałaszewski..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 08:07

• Kate@@ Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Co do klinik ja korzystam z Gamety ale w Gdyni więc nie podpowiem. Badania genetyczne zleca się głównie: gdy kobieta ma więcej niż 35 lat lub w rodzinie są choroby genetyczne. My się nie decydowaliśmy. Ale jak będziesz miała kilka zarodków to kwotka kilkunastu tysięcy. Niestety to badanie jest niemiarodajne bo często przebadane zarodki nie dają ciąży, a te które w badaniu byłyby odrzucone dałyby zdrową ciążę. Ostatnio pojawił się na yt odcinek z instaembiolog gdzie ona opowiada o tym badaniu. Znam dziewczyny tu z forum które nie badały i mają zdrowe dzieci ale to każdego indywidualna decyzja. Jak to mówi mój lekarz każda ciąża to ryzyko i nie da się zapłacić żeby mieć dziecko idealne.

Aleks, wrzuciłbyś link do tego YT z instaembriolog o badaniach genetycznych? Wpisałam w google ale nie mogę niczego znaleźć takiego.

👩🏻
    35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy; kariotyp ok; mutacje MTHFR hetero, V R2 hetero, PAI-1 homo, Kir genotyp Bx
    🧑🏻
    39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy; kariotyp ok

2021 - rozpoczęcie starań
    11/23 - histeroskopia (stan zapalny endometrium)
    2/24 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

15.04.2024 - transfer ❄️ 6AB (atosiban, acard, neoparin, metypred) - beta 0 💔
    29.07.2024 - transfer ❄️ 4AB (acard, neoparin, encorton, embryo glue) 6 dpt cień cienia; 7 dpt beta 6,64; 9 dpt beta 1,40 - cb 💔
    28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
    6 dpt beta 42,2; progesteron 56,1
    8 dpt beta 99,1 (+124%)
    10 dpt beta 269 (+171%)
    12 dpt beta 869 (+223%)
    14 dpt beta 2352 (+171%) ⏳
  • Elewina Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfr_89 wrote:
    Może zdjęcie na maila - [email protected] :) jeśli chodzi o zwrot kosztów to wystarczy im pozytywne beta hcg czy ciąża widoczna w usg?

Ulotki zaraz wyśle na maila.
    W umowie jest, że potwierdzona ciąża w 6 lub 7 tygodniu - serduszko jak jest to kończy się umowa, ale ja miałam taki przypadek, że było serduszko, a po tygodniu przestało bić i zabieg, zastanawiałam się co dalej i mi z kliniki zadzwoniono, żebym się nie martwiła i że nadal jestem w programie.

ona 37 on 47 + piesek

Invimed - Wrocław
    02.2020 - 6 jajec, 5 zaplod.
    Transfery:
    2020 - 03,06
    2021 - 03,07,10

Gynecentrum - Katowice
    02.2023 - 20 jaj, 4 zaplod., w 6 dobie zdegenerowały
    05.2023 - 14 jaj, 7 zaplod., po PGT-a 4

VI- 31.07.2023 - transfer 💔

Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy!!!

VII - 12.03.2024 - transfer - 5AA
    23 dpt - 0,23 mm FHR 99
    28 dpt -(6+2) 0,54 FHR 149
    mocne krwawienie
    (7+3) 1,28 cm
    (8+2) 1,77 cm
    (10+3) 4,06 cm
    11/05- NIFTY - ryzyka niskie, księżniczka
    20/05- prenatalne (12+3) Malutka 6,79 cm i FHR 162
    (13+3) FHR 153 ok
    (15+5) jest ok
    (17+4) usg 18+2, FHR146, 240g
    17/07 - (20+4) pierwsze ruchy
    18/07 -(20+6) II prenatalne -445g
    krwotok z nosa - szpital
    26/07 - (22+1) 496g
    13/08 - (24+4) 800g
    09/09 - (28+3) 1340g ok!

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ