In vitro w ramach badań klinicznych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlanka ja jestem po procedurze w Kriobanku. Za nic sie nie placi, tylko za leki po punkcji. Czyli lutinus 150 zl za opakowanie. Lutinus trzeba brac do dnia badania bety. Pozniej jak beta jest pozytywna to dalej, a jak nid to konie. Badan. Od punkcji do bety to koszt ok. 600 zl.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiec na jutro szykuj 600 zl. Bo trzeba bedzie od razu brac Lutinus.
Slyszalam tez o kosztach w innych klinikacj ale nie wiem czym to jest warunkowane. Przeciez mozna tez starac sie o zwrot kosztow dojazdu. Moze nie jest to jakas kolosalna suma..chyba cos ok. 300 zl. Ja nie wnioskowalam o zwrot,bo u mnie dr Kuczynska zgodzila sie poprowadzic ciazr wiec jestem stalym gosciem w klinice -
Niuni wrote:W umowie jest info że sponsor zwraca czesc kosztów a nie 100%. Dziwne, że nic i tym nie wiecie
U mnie w umowie jest zwrot 2000 euro przy świeżym transferze i 700 euro przy jego braku... Zwracają za dojazd do 100 zł za wizytę.
Ja wszystko rozumiem, tylko w piątek dowiedziałam się jakie leki będę miała i sprawdziłam ich cenę na 100%7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ja juz dostalam receptę na 3 paczki lutinus i 2 paczki lutinus w prezencie...ja tez nie wnioskuje o zwrot kosztów nie mam az tak daleko bo tylko 50 km. Dziekuje uspokoilas mnie a zarazem głupio mi bo w miedzy czasie nasmarowalam kolejnego bzdurnego maila do swojego lekarza hehe.
-
A wiecie cos więcej o tym zwrocie kosztów?w jaki sposób to zweryfikować i udowodnić? Ja dojezdzalam z daleka,może warto pomyślećPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Between wrote:Blanka ja jestem po procedurze w Kriobanku. Za nic sie nie placi, tylko za leki po punkcji. Czyli lutinus 150 zl za opakowanie. Lutinus trzeba brac do dnia badania bety. Pozniej jak beta jest pozytywna to dalej, a jak nid to konie. Badan. Od punkcji do bety to koszt ok. 600 zl.
czekam na telefon z Kriobanku mam nadzieję że się chociaż na listę rezerwową załapię...Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnyU mnie to wyglądało tak
Kwota refundacji: 8.800 zł.
Koszt leków wykorzystanych w procedurze: 5.165 zł.
Kwota do zwrotu dla Pacjenta: 3.635 zł.
W dniu punkcji zapłaciłam 5800 i zwrócili mi jak jest wyżej napisane.
Nie miałam mnożenia bo nie było co. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiuni wrote:Batmanka, jak to, nie masz mrozaczkow??!!
A powiedz za transfer nie płacilas nic? -
Between wrote:Blanka ja jestem po procedurze w Kriobanku. Za nic sie nie placi, tylko za leki po punkcji. Czyli lutinus 150 zl za opakowanie. Lutinus trzeba brac do dnia badania bety. Pozniej jak beta jest pozytywna to dalej, a jak nid to konie. Badan. Od punkcji do bety to koszt ok. 600 zl.
próbuję się skontaktować z Panią doktor z Kriobanku ma ktoś może bezpośredni numer chce zapytać o te badania , dwa dni dzwonię mówią że doktor zadzwoni dziś niby o 13 i cisza....Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka...