Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - WRZESIEŃ 2019
Odpowiedz

IN VITRO - WRZESIEŃ 2019

Oceń ten wątek:
  • elfi Autorytet
    Postów: 1546 1399

    Wysłany: 24 września 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Ja mam tak samo :) jeszcze dużo dziewczyn muszę tu pilnować zeby przeszły na fioletowa stronę mocy ;)
    Ja też :-) Jak dołączyłam, to Iga prowadziła wątek, pamiętam też Rybitwę, evkill, WIK i inne wojowniczki... Bardzo sobie życzę zobaczyć Was na fioletowej dziewczyny! <3

    Catlady, Makt, Iva_82 lubią tę wiadomość

    0d1ygov3xuib4nao.png
    mamy ❄️❄️

    31 lat, zdrowi, niepłodność idiopatyczna
    8-10.2018 - 3 x IUI :-(
    11.2018 - 1 IVF ICSI; 8.12 blastka 5.1.2 :-(, 17.01 blastka 4.2.2, 9dpt 63,2, cb
    2.2019 - 2 IVF FAMSI; 19.03 blastka 4.1.2, 9dpt 218,5, 11dpt 605,3, 13dpt 1203, 18dpt 6985, 20dpt pęcherzyk, 29dpt serduszko <3
  • Martunka88 Znajoma
    Postów: 25 109

    Wysłany: 24 września 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki dzisiejszej weryfikacji 6dpt:
    BHCG-21,4mlU/ml
    E2- 173 pg/ml
    PRG- 25,33 ng/ml

    Nie wiem czy już mogę się zacząć cieszyć czy jeszcze za wcześnie, ale jak to zobaczyłam to łzy mi same poleciały...😍

    palyna, elfi, kahanka, Catlady, Mevr_A, Amilka, diversik89, elinkagd, kalade, kasiek2620, Nadzieja, CYTRYNKA_2016, Ewelka02, HoniaToJa, IGA, Kaaama892, Arcola, Sanderka., aganieszkam, Makt, Petunia88, Iva_82, Misia90, Meggie1, Olga_89, blair. lubią tę wiadomość

    986wh83.png
  • palyna Autorytet
    Postów: 968 551

    Wysłany: 24 września 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martunka88 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki dzisiejszej weryfikacji 6dpt:
    BHCG-21,4mlU/ml
    E2- 173 pg/ml
    PRG- 25,33 ng/ml

    Nie wiem czy już mogę się zacząć cieszyć czy jeszcze za wcześnie, ale jak to zobaczyłam to łzy mi same poleciały...😍
    Radość jest zawsze wskazana :)
    Gratulacje!

    Martunka88 lubi tę wiadomość

    palyna
  • Lola. Autorytet
    Postów: 1624 2431

    Wysłany: 24 września 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martunka88 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki dzisiejszej weryfikacji 6dpt:
    BHCG-21,4mlU/ml
    E2- 173 pg/ml
    PRG- 25,33 ng/ml

    Nie wiem czy już mogę się zacząć cieszyć czy jeszcze za wcześnie, ale jak to zobaczyłam to łzy mi same poleciały...😍



    Grat6lacje 😍😍😍

    Martunka88 lubi tę wiadomość

    Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Catlady Autorytet
    Postów: 3100 4341

    Wysłany: 24 września 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martunka88 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki dzisiejszej weryfikacji 6dpt:
    BHCG-21,4mlU/ml
    E2- 173 pg/ml
    PRG- 25,33 ng/ml

    Nie wiem czy już mogę się zacząć cieszyć czy jeszcze za wcześnie, ale jak to zobaczyłam to łzy mi same poleciały...😍
    Gratulacje! 😍

    To jest straszne, że my nawet przy pozytywnym wyniku boimy się cieszyć, ehh...

    Martunka88 lubi tę wiadomość

    mhsvl6d8kmqvj8kh.png
    🙋🏻‍♀️:
    • MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny
    • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️:
    • Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
    Kwiecień 2019 - przygotowanie do procedury IVF (ICSI)
    07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml; progesteron 33,28ng/ml
    9dpt - bhcg 46,03mlU/ml; progesteron 45,37ng/ml
    11dpt - bhcg 120,9mlU/ml; progesteron 49,25ng/ml
    15dpt - bhcg 1052mlU/ml; progesteron 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️
    30.05.2020 - Tadziu jest już z nami 🥰

    Został 1 ❄️ (3.2.1)
    Pełni nadziei ❤️
  • marta Koleżanka
    Postów: 44 12

    Wysłany: 24 września 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie mialyscie samopoczucie miedzy trasferem a oczekiwaniem na bete, bo ja jestem jakosc senna i dopada mnie jakbym miala jakiegos dola

  • Amilka Autorytet
    Postów: 874 901

    Wysłany: 24 września 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martunka aaa ale ekstra! <3 przenosimy?:)

    Martunka88 lubi tę wiadomość

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • diversik89 Autorytet
    Postów: 1597 1587

    Wysłany: 24 września 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa, trzymam kciuki ❤️

    Iga, dużo zdrówka ❤️

    Powodzenia dziewczyny 😍

    Start 2014r ...

    Maj 2016- CP
    HSG- niedrożny PJ,

    ❕Klinika Poznań- kwiecień 2019
    ❕ Kwiecień (16.04.19r ) Histeroskopia macicy- ok
    💣Niedoczynność tarczycy
    💣PCOS,
    💣insulinoopornosc,
    💣V Leiden heterozygotyczny,
    💣MTHFR C677T homozygotyczny,
    💣PAI-1 1 4G homozygotyczny...
    Nasienie ok ;)

    25.07.19 - Punkcja

    30.07.19- Transfer blastki 5.1.1 -
    7dpt- 56,
    progesteron 20,83 ng/ml
    9dpt- 140,
    13dpt-1087,
    progesteron 27,55ng/ml
    15dpt-2566,84

    23.08.19... mamy serduszko ❤️ (24dpt)

    ,, nasza mała wojowniczka ,,

    17.04.2020 Marcysia jest już z nami...❤

    [link=https://www.suwaczki.com/]74di8ribq0i0e1fv.png[/link]
  • kahanka Autorytet
    Postów: 1605 1246

    Wysłany: 24 września 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta wrote:
    a jakie mialyscie samopoczucie miedzy trasferem a oczekiwaniem na bete, bo ja jestem jakosc senna i dopada mnie jakbym miala jakiegos dola
    Ja też jestem senna, ale to od kilku dni, więc nie wiążę tego z transferem. Poza tym jeszcze dużo za wcześnie na jakiekolwiek objawy.

    36 lat, 5 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    II IVF (Artvimed) - długi protokół:
  • Martunka88 Znajoma
    Postów: 25 109

    Wysłany: 24 września 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Martunka aaa ale ekstra! <3 przenosimy?:)

    Jeszcze nie.. W pt kolejna weryfikacja..
    Jesli będzie ładnie przyrastac (a musi 😜) to wtedy z ogromną przyjemnością😁

    Amilka lubi tę wiadomość

    986wh83.png
  • Niki345 Autorytet
    Postów: 4392 5393

    Wysłany: 24 września 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziusia jak się czułyście w trakcie stymulacji jajników?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 13:05

    atdcjw4z6gt9kkcz.png
    🔹36 lat, starania od 08.2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

    2018.11 // 11tc [*] p. zatrzymane (Cytotec, łyżeczkowanie)
    2019.04 // 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10.24 FET 1 🍀 [*] cb
    2019.11.29 FET 2 🍀🍀
    BETA: 5dpt - 2,61; 7dpt - 44,9; 10dpt - 204,0; 13dpt - 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są 2 serduszka 💕
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] jedno z serduszek przestało bić 💔
    2020.07.25, 36tc+6, 3320gr, 56cm, 10/10❤️

    2019.10 IVF, 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B z niewielką fragmentacją)
    ▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
  • palyna Autorytet
    Postów: 968 551

    Wysłany: 24 września 2019, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta wrote:
    a jakie mialyscie samopoczucie miedzy trasferem a oczekiwaniem na bete, bo ja jestem jakosc senna i dopada mnie jakbym miala jakiegos dola
    Ja myślę , ze to spowodowane jest ilościa progesteronu jaki zażywasz :)

    palyna
  • marta Koleżanka
    Postów: 44 12

    Wysłany: 24 września 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Ja myślę , ze to spowodowane jest ilościa progesteronu jaki zażywasz :)

    czyli mam nadzieje ze nic zlego sie dzieje

  • mm1 Autorytet
    Postów: 1049 1049

    Wysłany: 24 września 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa, masz wyniki? ✊✊✊✊

    Ja 38 lat
    09.2006 Julia
    10 lat zmagań i nic
    jajowody drożne, czynnik męski :(
    IUI 07.2017 :(
    08.2017 rozpoczęcie procedury IVF
    15.09.2017 pick up mamy ❄❄❄❄❄
    13.11.2017 crio ❄❄ :(
    19.07.2019 crio ❄ +embryoglue
    7 dpt beta 5,7/ 8 dpt beta 7,6 / 9 dpt beta 8,7 😔
    23.10.2019 crio ❄+ embryoglue 6tc*😢
    8 dpt beta 65,6 😊
    10 dpt beta 117,4 ( po 43h ) prog 17,60
    12 dpt beta 264,3 prog 19,00
    24 dpt beta 15880 prog 19,00
    02.06.2020 crio ❄ + embryoglue 😢
    2 IVF 08.2020 IMSI
    21.08.2020 pick up mamy ❄ ❄ ❄ ❄
  • Appletree Ekspertka
    Postów: 129 195

    Wysłany: 24 września 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martunka88 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki dzisiejszej weryfikacji 6dpt:
    BHCG-21,4mlU/ml
    E2- 173 pg/ml
    PRG- 25,33 ng/ml

    Nie wiem czy już mogę się zacząć cieszyć czy jeszcze za wcześnie, ale jak to zobaczyłam to łzy mi same poleciały...😍

    Gratulacje 😍 super wynik!

    Martunka88 lubi tę wiadomość

    gDUNp2.png

    IVF 9.09
    ❄️❄️❄️❄️
    8dpt. beta HCG: 27,14 prog: 31,97
    10dpt. beta HCG: 86,66
    15dpt. beta HCG: 311,4 prog:126,39
    czekamy 8lat. W końcu się doczeka(liś)my <3
  • Amilka Autorytet
    Postów: 874 901

    Wysłany: 24 września 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wiekszosc czuje sie normalnie a pod koniec lekko kluja jajniki, jest troszke ociezale i moze byc wzdety brzuch:) ja np caly czas mialam ok, dzien przed punkcja nadal deseczka z przodu;)

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • Catlady Autorytet
    Postów: 3100 4341

    Wysłany: 24 września 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Niki wiekszosc czuje sie normalnie a pod koniec lekko kluja jajniki, jest troszke ociezale i moze byc wzdety brzuch:) ja np caly czas mialam ok, dzien przed punkcja nadal deseczka z przodu;)
    Amilka, przypomnij mi kiedy zaczynasz stymulację? Ile gonapeptylów Ci jeszcze zostało, kiedy wizyta?

    mhsvl6d8kmqvj8kh.png
    🙋🏻‍♀️:
    • MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny
    • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️:
    • Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
    Kwiecień 2019 - przygotowanie do procedury IVF (ICSI)
    07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml; progesteron 33,28ng/ml
    9dpt - bhcg 46,03mlU/ml; progesteron 45,37ng/ml
    11dpt - bhcg 120,9mlU/ml; progesteron 49,25ng/ml
    15dpt - bhcg 1052mlU/ml; progesteron 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️
    30.05.2020 - Tadziu jest już z nami 🥰

    Został 1 ❄️ (3.2.1)
    Pełni nadziei ❤️
  • Amilka Autorytet
    Postów: 874 901

    Wysłany: 24 września 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady dzieki za zainteresowanie,milo mi;)wzielam juz 11, mam jeszcze 3 sztuki, w czwartek wizyta i mam nadzieje ze zaczynamy, bedzie to 9dc i 13 dzien na gonapeptylu po 21 anty:)

    Catlady, Makt, Meggie1 lubią tę wiadomość

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1589 3043

    Wysłany: 24 września 2019, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie:
    8dpt beta 99❤

    REE89, Catlady, Ewelka02, kasiek2620, HoniaToJa, Evitaz, elfi, OLa, CYTRYNKA_2016, palyna, IGA, Kaaama892, kalade, mt30, Amilka, Arcola, Sanderka., Martunka88, kahanka, aganieszkam, Makt, Nadzieja, Petunia88, Iva_82, Jusia 82, Misia90, Meggie1, diversik89, blair. lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 24 września 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was Dziewczynki od jakiegoś czasu i mocno wszystkim kibicuję :) Ja mam punkcję i transfer w październiku.

    Gratuluję wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za walczące dalej <3


    Catlady, Makt, diversik89 lubią tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego