In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Saimi wrote:Ehh każą mi leżeć na obserwacji w szpitalu do poniedziałku. Chyba się przejęli, że to ciąża po inv. A ja oczywiście zaczynam wymyślać z tych nudów i tak sobie wymyśliłam, że może jak teraz nie biorę clexane (bo rozrzedza krew) i 2x1 Cyclogest i 1x1 lutinus (bo może podrażnia) a w zamian biorę dodatkowa dawkę prolutexu i dodatkowa dawkę duohastonu to jest za mało i mi ten progesteron spadnie
Nie mam krwawień ale przy podcieraniu co jakiś czas zdarza się pojedyncza kropka brazowawej wydzieliny. Nic mnie też nie boli.
Co myslicie? Może zapytać pielęgniarki czy tam lekarza na jutrzejszym obchodzie czy ten progesteron mi zbada?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Saimi wrote:Ehh każą mi leżeć na obserwacji w szpitalu do poniedziałku. Chyba się przejęli, że to ciąża po inv. A ja oczywiście zaczynam wymyślać z tych nudów i tak sobie wymyśliłam, że może jak teraz nie biorę clexane (bo rozrzedza krew) i 2x1 Cyclogest i 1x1 lutinus (bo może podrażnia) a w zamian biorę dodatkowa dawkę prolutexu i dodatkowa dawkę duohastonu to jest za mało i mi ten progesteron spadnie
Nie mam krwawień ale przy podcieraniu co jakiś czas zdarza się pojedyncza kropka brazowawej wydzieliny. Nic mnie też nie boli.
Co myslicie? Może zapytać pielęgniarki czy tam lekarza na jutrzejszym obchodzie czy ten progesteron mi zbada?
Moim zdaniem trzymają Cię bo akurat mają puste łóżka na oddziale- to lepiej niech NFZ zapłaci, co ma stać.
Co do progesteronu- bez badania nie wiadomo. -
monester wrote:Pamiętaj, że możesz wyjść na własne żądanie.
Moim zdaniem trzymają Cię bo akurat mają puste łóżka na oddziale- to lepiej niech NFZ zapłaci, co ma stać.
Co do progesteronu- bez badania nie wiadomo.
Pewnie masz rację z tym łóżkiem i NFZ, ale ja akurat wolałabym zostać, nóż wyjść na własne żądanie, bo gdyby nie daj Boże stało się coś złego, to bym sobie nie darowała.
Ale oczywiście każdy decyduje o sobie.
Saimi co do proga- zapytaj, warto wiedzieć (o ile łaskawie zbadają...)"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:Pewnie masz rację z tym łóżkiem i NFZ, ale ja akurat wolałabym zostać, nóż wyjść na własne żądanie, bo gdyby nie daj Boże stało się coś złego, to bym sobie nie darowała.
Ale oczywiście każdy decyduje o sobie.
Saimi co do proga- zapytaj, warto wiedzieć (o ile łaskawie zbadają...)
A jednak ja jestem zdania że najlepiej odpoczywać we własnym domu. -
Co myslicie? Może zapytać pielęgniarki czy tam lekarza na jutrzejszym obchodzie czy ten progesteron mi zbada?[/url]
-
A ja wczoraj znów krew zobaczyłam na papierze. Ale jestem w szpitalu to dziś rano usg miałam i wszystko oki. Serduszko bije i nie wygląda by miało się dziać coś niepokojacego. Lekarz powiedział, że jakieś ślady są jakby krwiaczek mały był i się oczyszczał ale nic groźnego dla dzidzi.
Wróciłam do Cyclogestu. Mam brać prog tak jak mam zapisane od lekarki mojej. Tylko clexane nie. Progu mi nie zbadają bo oni tego nie badają w szpitalu 🤷♀️
W poniedziałek wychodzę.WiosnyFanka, Trinity_Nea, Hope_89, Nowa na forum, monester lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Hope, dobrze że już lepiej.
Saimi, cieszę się, że serduszko bije ładnie, niech już będzie dobrze.
Monester a jak Ty się czujesz? Czy już jesteś spokojniejsza?
Ale gdzieś w tyle głowy siedzi wizyta piątkowa.
No ale mówię sobie, że skoro dotarłam do tego etapu to się kiedyś może udać donosić - bo prawda taka że większość zależy od zarodka a czy został podany zdrowy czy nie -niestety nie wiem. Zresztą sam zdrowy też nic nie przesądza. No i czemu miałby być chory tak właściwie, jednak większość zarodków u młodych kobiet jest zdrowa. -
Dziewczyny, dzisiaj mi się wyświetlił filmik, gdzie farmaceutka zalecała suplementację choliny.
Nigdy o tym nie słyszałam, mówili wam lekarze o tym ?
https://formeds.pl/products/prenacaps-choline?_gl=1*1x0u1ms*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIrKSl7qaIggMV4U-RBR1oJAOHEAAYASAAEgKQA_D_BwE
To przykładowy preparat, który znalazłam bo ja akurat mam ten wieloskładnikowy dla 1 trymestru z tej firmy. -
monester wrote:Dziewczyny, dzisiaj mi się wyświetlił filmik, gdzie farmaceutka zalecała suplementację choliny.
https://formeds.pl/products/prenacaps-choline?_gl=1*1x0u1ms*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIrKSl7qaIggMV4U-RBR1oJAOHEAAYASAAEgKQA_D_BwE
To przykładowy preparat, który znalazłam bo ja akurat mam ten wieloskładnikowy dla 1 trymestru z tej firmy.monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Dziewczyny, dzisiaj mi się wyświetlił filmik, gdzie farmaceutka zalecała suplementację choliny.
To przykładowy preparat, który znalazłam bo ja akurat mam ten wieloskładnikowy dla 1 trymestru z tej firmy.
Hehe jesteśmy na tym samym etapie szperania w necieDosłownie kilka dni temu wyczytałam o tej cholinie i znalazłam super preparat (zignorujmy cenę) i on też w składzie zawiera właśnie cholinę:
https://nikalab.pl/products/baza-na-co-dzien-kobieta-dwa-ciaza?variant=47009552269637
Skłaniam się ku temu by zacząć suplementować.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
To przykładowy preparat, który znalazłam bo ja akurat mam ten wieloskładnikowy dla 1 trymestru z tej firmy.monester lubi tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Ja w ciąży przyjmowałam prenatal i on właśnie był z cholina. Moja dr mi przepisała
Prenatal Duo, witaminy dla kobiet w ciąży (od 13. tygodnia) i karmiących piersią, kapsułki, 60 szt.+ 30 szt. (DHA, laktoferyna, cholina)
Dodatkowo witamina d3-2000j
Magne 6 -od 1-3tab na dobe-nq skurcze w nogach od sierpnia dosyć mocne miałam...
Lg
Ela -
monester wrote:Wiosnyfanka a Ty masz najpierw USG czy immunoglobuliny?
A Nowa Ty kiedy idziesz na USG ?
Ja zamówię z tego formeds choline w takim razie, cała reszta jest w preparacie dla 1 trymestru - ale ja go biorę już kilka miesięcy. -
Nowa na forum wrote:Ja we wtorek, nie wiem jak wytrzymać do tego czasu 🫣, straszne nerwy, a tu się denerwować nie każą 🤫
To już niedługo... Zleci szybko zobaczysz. Koniecznie daj znaćNowa na forum lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Nowa na forum wrote:Ja we wtorek, nie wiem jak wytrzymać do tego czasu 🫣, straszne nerwy, a tu się denerwować nie każą 🤫
Jutro już poniedziałek także na pewno wytrzymasz 💚 Daj koniecznie znać we wtorek 💚Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
monester wrote:Wiosnyfanka a Ty masz najpierw USG czy immunoglobuliny?
A Nowa Ty kiedy idziesz na USG ?
Ja zamówię z tego formeds choline w takim razie, cała reszta jest w preparacie dla 1 trymestru - ale ja go biorę już kilka miesięcy.
Miałam USG w ponieziałek, był pęcherzyk w macicy. Drugą dawkę immunoglobulin mam jutro, a kolejne USG za tydzień 30.10.
Który preparat dla 1 trymestru bierzesz?
Jatosia, jeśli nas tu czytasz to powodzenia na jutrzejszesz histeroskopii ❤️Nowa na forum, Aguśka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g