WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Ela, my z mężem zapaliliśmy się do tego mocno. Podpisaliśmy nawet umowę.
    Potem przetrzepaliśmy temat wszerz i wzdłuż. Pytaliśmy też znajomych i nieznajomych lekarzy. Efekt? Rozwiązaliśmy umowę.
    Najważniejsze fakty:
    Krew łożyskowa odpada przy KD- tak mi powiedział konsultant.
    Krew pępowinowa, jej zastosowanie medyczne, jest nadal w fazie testów. W wielu krajach nielegalne- traktowane jako eksperyment medyczny.
    Ilość chorób jaką można leczyć dzieki niej jest przekłamana, a medycyna regeneracyjna z użyciem tej krwi nie wchodzi w grę właśnie w związku z KD.
    Poza tym komórki macierzyste można pobrać od osoby chorej nawet w dorosłym życiu (stosuje się to w weterynarii od wielu lat...).
    Nawet jak byśmy się zdecydowali i chcieli jej użyć- ciężki będzie znaleźć kogoś, kto się podejmie podania ...
    Ostatecznie stwierdziliśmy, że to naciąganie (wystarczy też poczytać ich forum🫣).

Ale każdy musi podjąć swoją decyzję.

My również o tym myśleliśmy i mieliśmy takie same spostrzeżenia, podobnie informacje od lekarzy. Ostatecznie również z tego zrezygnowaliśmy. Ale tak jak Ttinity pisze, każdy musi podjąć decyzję sam. Powodzenia ❤️

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Goniu trzymam mocno kciuki za te 3 zarodeczki aby pięknie się dzieliły. Bądź dobrej myśli ❤️
    Nowa gratulacje 😊

Dziewczyny jakie "dodatki" do transferu Wasi lekarze zalecają przy problemach z krzepliwością krwi (mutacja mthfr)? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Mutacja MTHFR to problem z przyswajaniem kwasu foliowego. Za krzepliwosc odpowiada mutacja PAI1. Ja przy mutacji homozygotycznej przyjmuję heparynę 0.4 i Acard.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 23:06

happilyeverafter lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie mieliście endometrium w 12 dc ? Ja mam zawsze bardzo cieniutkie, wszyscy lekarze to mówią teraz nawet na ostatniej wizycie mi nie powiedziała a ja zapomniałam zapytać. Biorę estrofem i myślę że mam za słaba dawkę 2x1 jadę dopiero 3 listopada a już rozmyślam 🙈🙈

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Zaprosiłam do przyjaciółek 🙂
    Zaakceptowałam

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Dziewczyny jakie mieliście endometrium w 12 dc ? Ja mam zawsze bardzo cieniutkie, wszyscy lekarze to mówią teraz nawet na ostatniej wizycie mi nie powiedziała a ja zapomniałam zapytać. Biorę estrofem i myślę że mam za słaba dawkę 2x1 jadę dopiero 3 listopada a już rozmyślam 🙈🙈

Ja w 9-10dc przy 3 x Estrofemie miałam około 6.5. Po pierwszym monitoringu wjeżdżały dodatki w postaci Lanzetto i Sildenafil i przez kolejne 3 dni rosło super. Przy ostatnim transferze miałam od początku duże dawki Estrofemu (3 doustne i 2 dopochwowo) i ten schemat okazał się być ok. Endo 10mm przed włączeniem proga (i takie samo w dniu transferu).

Klaudersenn lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Ja w 10 dniu miałam Endo 10, w 12 12mm. Rosło ładnie ale jak widać na nic to się nie zdało wiele razy. A miałam tyle na samym estrofemie 3x dziennie.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4xglubulki z sildenafilem, 2xestrofem, 2x lenzetto i 2xdivigel. Endo przed włączeniem proga ledwo 7.. I to jeden z najlepszych moich wyników. Zaryzykowaliśmy.

WiosnyFanka, Klaudersenn, happilyeverafter lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Ja miałam zwykle ok.8. Tym razem od początku miałam estrofem mam 3x1 i dodatkowo 2x1 lenzetto. Wcześniej miałam tylko estrofem i poziom estradiolu na początku dobry, a później trochę za niski i mi dokładali po transferze .
    Edit: w dniu transferu endo chyba 10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 06:26

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może czy jest jakaś różnica w stosowaniu luteiny dopoch. ?? Zawsze miałam Lutinus 100, za który płaciłam krocie a teraz lekarz zamiennie wypisał mi w razie trudności z dostępem Luteinę 100, która jest również refundowana. Farmaceuta mówi ze skład jest dokladnie ten sam, wiec zaczęłam się zastanawiam czy warto aż tak mocno przepłacać czy faktycznie ten Lutinus jest lepszy.

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️5dniowy i ❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔
    4 transfer ❄️ Estrofem, Acard, Luteina200, Accofil💉, Prograf, Witaminy, Neoparin💉
    „Czekam na 🌬️ co rozgoni ciemne skłębione zasłony…”

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Moje 12 cm przy estrofemie 2mg 3xdziennie.

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️5dniowy i ❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔
    4 transfer ❄️ Estrofem, Acard, Luteina200, Accofil💉, Prograf, Witaminy, Neoparin💉
    „Czekam na 🌬️ co rozgoni ciemne skłębione zasłony…”

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:

U mnie ok 8. Estrofem 2x dziennie tylko. Może warto pomyśleć o tych wspomagaczach Lenzetto itp o których Dziewczyny piszą, porozmawiaj z lekarzem. Powodzenia 😊

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 27 października 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Dziewczyny wiecie może czy jest jakaś różnica w stosowaniu luteiny dopoch. ?? Zawsze miałam Lutinus 100, za który płaciłam krocie a teraz lekarz zamiennie wypisał mi w razie trudności z dostępem Luteinę 100, która jest również refundowana. Farmaceuta mówi ze skład jest dokladnie ten sam, wiec zaczęłam się zastanawiam czy warto aż tak mocno przepłacać czy faktycznie ten Lutinus jest lepszy.
    Nie znam tych lekow. W postaci dopochwowej mialam, i mam nadal, tylko cyclogest. Jeśli w trakcie stosowania nie ma różnicy w poziomie progesteronu(w badaniu krwi) po lutinusie i po luteinie, i nie masz uczulenia na żaden z produktów (jeśli skład identyczny, to nie powinnaś mieć), to po co przepłacać 😉.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Luteina Adamed jest bardzo uczulająca, ale rzeczywiście jest tania, refundowana i dobrze się wchłania. Spróbuj może Ciebie nie uczuli.

Ola003 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po USG. Podobno adekwatnie do wieku ciąży. Strasznie różnice są na tym etapie w zależności od lekarza sprzętu i tego jak zaznaczy, bo to ciągle milimetry są. Za 2 tygodnie kolejne.

WiosnyFanka, Saimi, Elka198321, Nowa na forum, Nefertiti89, Trinity_Nea, Klaudersenn, Mati W., Atika, Hope_89, Giosiek, glodia lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Nirma różnicy żadnej..Mi luteina się lepiej przyswajała niż Luthinus...

Ola003 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U mnie po USG. Podobno adekwatnie do wieku ciąży. Strasznie różnice są na tym etapie w zależności od lekarza sprzętu i tego jak zaznaczy, bo to ciągle milimetry są. Za 2 tygodnie kolejne.
    Super, że wszystko ok. To znaczy, że chodzisz do różnych lekarzy?

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Super 🙂 ✊️

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie , 8 tydz. 5 dni, wymiary zgodne z wiekiem.
    Plamienia się zdarzają ale lekarz krwiaka już nie widział. Nie kazał panikować i mówił że taka sytuacja może trwać nawet 2-3 tygodnie ale bez obaw podobno 😉

Cherry78, Atika, Nowa na forum, Nefertiti89, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Jak fajnie ;)

Odpoczywaj :)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Super, że wszystko ok. To znaczy, że chodzisz do różnych lekarzy?
    Heh, zasadniczo nie ale w sumie tak, chodzi o to, że jak miałam darmowy pakiet z roboty to musiałam skorzystać 😀 ale dzisiaj byłam u docelowego lekarza a wczoraj u innego i jest różnica 1.7 mm. To jest inny sprzęt, zależy jak się przyłoży głowice i jak się tym kursorem najedzie , grunt żeby przyrosty sprawdzac potem już na jednym sprzęcie u jednego lekarza .

Nowa na forum lubi tę wiadomość

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ