In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:U mnie po USG. Podobno adekwatnie do wieku ciąży. Strasznie różnice są na tym etapie w zależności od lekarza sprzętu i tego jak zaznaczy, bo to ciągle milimetry są. Za 2 tygodnie kolejne.Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
monester wrote:U mnie po USG. Podobno adekwatnie do wieku ciąży. Strasznie różnice są na tym etapie w zależności od lekarza sprzętu i tego jak zaznaczy, bo to ciągle milimetry są. Za 2 tygodnie kolejne.
[/url]
-
Ja dostałam tylko wymiar CRL. Nic poza tym i może dobrze, bo za dużo bym wyszukiwała i czytała
monester, Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Ja też po wizycie , 8 tydz. 5 dni, wymiary zgodne z wiekiem.
Plamienia się zdarzają ale lekarz krwiaka już nie widział. Nie kazał panikować i mówił że taka sytuacja może trwać nawet 2-3 tygodnie ale bez obaw podobno 😉 -
Cześć. U nas wszystko się trochę komplikuje. Zapewne nie będę mieć w listopadzie transferu 😒 Nie zdążyliśmy zrobić badań, które zlecił Paśnik, bo byliśmy na zmianę chorzy. A miał nam wysłać nowe zalecenia. Do tego wszystkiego przyszedł wynik z histeroskopii. W opisie jest "drobny fragment polipa endometrialnego". Koordynatorka spytała czy został usunięty, więc pewnie będą chcieli, żeby go usunąć.. tak, że jak zwykle coś. Nie wiem co robić. Czekamy jeszcze na wyniki badań nasienia.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Cześć. U nas wszystko się trochę komplikuje. Zapewne nie będę mieć w listopadzie transferu 😒 Nie zdążyliśmy zrobić badań, które zlecił Paśnik, bo byliśmy na zmianę chorzy. A miał nam wysłać nowe zalecenia. Do tego wszystkiego przyszedł wynik z histeroskopii. W opisie jest "drobny fragment polipa endometrialnego". Koordynatorka spytała czy został usunięty, więc pewnie będą chcieli, żeby go usunąć.. tak, że jak zwykle coś. Nie wiem co robić. Czekamy jeszcze na wyniki badań nasienia.
-
monester wrote:Polip do usunięcia obowiązkowo - a dlaczego nie zrobili tego podczas histero ? Co do Pasnika- to nie jest obowiązkowo badania immuno - możecie spróbować bez tak naprawdę lub wziąć w ciemno zestaw standardowy .
Tak myślałam, że trzeba go usunąć 🙄 Histero miałam w szpitalu, w którym na nfz robią tylko diagnostyczną. Za operacyjną trzeba zapłacić. Dopiero teraz jak przyszedł wynik dowiedziałam się, że jest polip. Lekarz nic o nim nie wspomniał jak przyszedł po histeroskopii 😌 Teraz będę musiała szukać szpitala, żeby go usunęli.
Co do badań immunologicznych, to gdyby nie ten polip, to pewnie zdecydowalibyśmy się podejść z tym standardowym zestawem. Ale skoro i tak musimy czekać, to zrobię zlecone badania jak już będziemy zdrowi i podejdę z nowymi zaleceniami.
In vitro uczy cierpliwości...Trinity_Nea lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nefertiti89 wrote:Tak myślałam, że trzeba go usunąć 🙄 Histero miałam w szpitalu, w którym na nfz robią tylko diagnostyczną. Za operacyjną trzeba zapłacić. Dopiero teraz jak przyszedł wynik dowiedziałam się, że jest polip. Lekarz nic o nim nie wspomniał jak przyszedł po histeroskopii 😌 Teraz będę musiała szukać szpitala, żeby go usunęli.
Co do badań immunologicznych, to gdyby nie ten polip, to pewnie zdecydowalibyśmy się podejść z tym standardowym zestawem. Ale skoro i tak musimy czekać, to zrobię zlecone badania jak już będziemy zdrowi i podejdę z nowymi zaleceniami.
In vitro uczy cierpliwości...
Może lepiej już zrobić wszystko, co macie zlecone, żeby w razie czego nie stracić zarodka.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Współczuję, polip musisz usunąć. W tym czasie może zdążycie zrobić badania z immunologii, bo polip usuwają w konkretnych dniach cycklu i potem musi się wszystko zagoić ( kiedyś mialam usuwany i dostałam 2 tygodnie zwolnienia, troche plamienia jest).
Może lepiej już zrobić wszystko, co macie zlecone, żeby w razie czego nie stracić zarodka.
A tak sie nastawiłam na końcówkę listopada 😭 no trudno.
Jestem na sztucznej menopauzie, więc u mnie chyba to nie będzie miało znaczenia.
A tak w sprawie badań, to co z takich podstaw warto zrobić? Tsh, glukozę, insulinę. Co jeszcze? 🙂
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nefertiti89 wrote:Cześć. U nas wszystko się trochę komplikuje. Zapewne nie będę mieć w listopadzie transferu 😒 Nie zdążyliśmy zrobić badań, które zlecił Paśnik, bo byliśmy na zmianę chorzy. A miał nam wysłać nowe zalecenia. Do tego wszystkiego przyszedł wynik z histeroskopii. W opisie jest "drobny fragment polipa endometrialnego". Koordynatorka spytała czy został usunięty, więc pewnie będą chcieli, żeby go usunąć.. tak, że jak zwykle coś. Nie wiem co robić. Czekamy jeszcze na wyniki badań nasienia.
Przykro mi bardzo, że będziesz musiała jeszcze troche poczekać na transfer. Ale polip na pewno musisz usunąć, w miedzy czasie zrobisz sobie badania immuno i podejdziesz w pełni gotowa do transferu 💪💚Trinity_Nea lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Przykro mi bardzo, że będziesz musiała jeszcze troche poczekać na transfer. Ale polip na pewno musisz usunąć, w miedzy czasie zrobisz sobie badania immuno i podejdziesz w pełni gotowa do transferu 💪💚
Dzięki dziewczyny ❤️ Tyle lat się staramy, to kilka miesięcy nie zrobi różnicy 🙄
Tylko jestem zła, bo lekarz mógł mi od razu powiedzieć, że był polip, to miesiąc temu szukałabym szpitala. Przecież niemożliwe, żeby nie widział go podczas histeroskopii. A na wypisie nic nie ma na ten temat.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Nefertiti89 wrote:Dzięki dziewczyny ❤️ Tyle lat się staramy, to kilka miesięcy nie zrobi różnicy 🙄
Tylko jestem zła, bo lekarz mógł mi od razu powiedzieć, że był polip, to miesiąc temu szukałabym szpitala. Przecież niemożliwe, żeby nie widział go podczas histeroskopii. A na wypisie nic nie ma na ten temat. -
Nefertiti89 wrote:Dzięki dziewczyny ❤️ Tyle lat się staramy, to kilka miesięcy nie zrobi różnicy 🙄
Tylko jestem zła, bo lekarz mógł mi od razu powiedzieć, że był polip, to miesiąc temu szukałabym szpitala. Przecież niemożliwe, żeby nie widział go podczas histeroskopii. A na wypisie nic nie ma na ten temat. -
Czy któraś z Was zna się na cytokinach i wie o co chodzi w wynikach? Do wizyty u immunologa jeszcze trochę mi zostało. Coś tam podczytuje w necie, ale Wasze zdanie zawsze bardzo cenne
Będę wdzięczna za pomoc.
Interferon gamma ↓ 53,0 pg/ml 293,3 — 1044,6
TNF alfa 692,0 pg/ml 322,3 — 1376,6
Interleukina 10 1864,0 pg/ml 695,6 — 3048,4
Interleukina 4 35,0 pg/ml 20,0 — 120,2
Interleukina 5 ↓ 12,0 pg/ml 20,0 — 59,8
Interleukina 2 ↑ 66,0 pg/ml 20,0 — 62,5
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 1,5 ratio 36,7 — 175,0
Wskaźnik TNF/IL4 19,8 ratio 19,7 — 149,5
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ < 0,1 ratio 1,2 — 3,0
Wskaźnik TNF/Il10 ↓ 0,4 ratio 0,7 — 2,8Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 22:32
-
monester wrote:Gonia, miałaś jakieś informacje z laboratorium?
-
Monester, Nowa na Forum, gratuluję rozwoju sytuacji! 😊
Nie przestaję trzymać za Was kciuków! ☺️
Edit: WiosnyFanka, za Ciebie oczywiście też ☺️
Tak jak za Aguśkę i pozostałe dziewczyny!!! ✊✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 23:41
monester, Nowa na forum, Aguśka lubią tę wiadomość