X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy lekarz z kliniki moze wystawić skierowanie na prenalne na NFZ ? Czy muszę wyżebrać w medicoverze ? 😉
    Mi wystawiał lekarz z kliniki.

Mati W. lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety lekarz stwierdził że dla niego to jest za małe endo (tak jest trojlinijne) i zalecił inną troszeczkę taktykę... od jutra mam zwiększyć estrofem i brać go zamiast 3x1 tabl. to 3x2 tabl.
    To jest aż 6 tabletek dziennie!!!
    Czy któraś z Was była w takiej sytuacji i brała takie dawki leków?
    wtedy w poniedziałek mam powtórzyć badanie usg i jeżeli Endometrium urośnie to wtedy we wtorek ogrzewanie i oddanie nasienia, w A w piątek transfer......

No i druga sprawa mnie dziwi... jakby ten transfer się odbył w poniedziałek ten teraz, tak jak miało to byc, to byłby to mój 20dc... a skoro miałby się teraz odbyć w piątek za tydzień, to będzie aż 24dc!! To tak można?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 13:16

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Niestety lekarz stwierdził że dla niego to jest za małe endo (tak jest trojlinijne) i zalecił inną troszeczkę taktykę... od jutra mam zwiększyć estrofem i brać go zamiast 3x1 tabl. to 3x2 tabl.
    wtedy w poniedziałek mam powtórzyć badanie usg i jeżeli Endometrium urośnie to wtedy we wtorek ogrzewanie i oddanie nasienia, w A w piątek transfer......

Mogl doustnie zostawic taka sama ilosc co bralas i dodatkowo dolozyc dwa dopochwowo to by na bank sie porzadnie bujnelo. No ale tu tez bedzie efekt zobaczysz, tylko nie siej juz czarnowidztwa bo endo masz spoko i jest trojlinijne wiec nawet teraz sie do transferu nadaje.

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Mogl doustnie zostawic taka sama ilosc co bralas i dodatkowo dolozyc dwa dopochwowo to by na bank sie porzadnie bujnelo. No ale tu tez bedzie efekt zobaczysz, tylko nie siej juz czarnowidztwa bo endo masz spoko i jest trojlinijne wiec nawet teraz sie do transferu nadaje.

Mysza, będę rozmawiać z moim prywatnym ze tak powiem ginekologiem popołudniu. Bo on chce być na bieżąco (dziś tez u siebie miałam to usg endo żeby nie jeździć aż 300km). Wiec może jego poproszę czy by mi dopochwowoc nie przepisał zamiast brać tyle tabletek. Przeraża mnie jakieś ryzyko zakrzepicy o którym on wspominał :/

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • glodia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

No i druga sprawa mnie dziwi... jakby ten transfer się odbył w poniedziałek ten teraz, tak jak miało to byc, to byłby to mój 20dc... a skoro miałby się teraz odbyć w piątek za tydzień, to będzie aż 24dc!! To tak można?????
    Ja teraz miałam transfer z endo 7,5, no i udało się. Brałam estrofem 4x1.. Nie słyszałam, żeby któraś tu brała więcej niż 4 doustnie. A cykl masz sztuczny, więc mogą go wydłużyć.

monester, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mysza, będę rozmawiać z moim prywatnym ze tak powiem ginekologiem popołudniu. Bo on chce być na bieżąco (dziś tez u siebie miałam to usg endo żeby nie jeździć aż 300km). Wiec może jego poproszę czy by mi dopochwowoc nie przepisał zamiast brać tyle tabletek. Przeraża mnie jakieś ryzyko zakrzepicy o którym on wspominał :/
    To jest ten sam estrofem.. bierz doustnie 2 i dopochwowo 2 i styknie. Też nie słyszałam żeby brać tyle doustnie estrofemu- są spraye na przykład albo żele albo właśnie dopochwowo. Ale skoro jest trojlinijne i ma 8 mm to zupełnie nie rozumiem taktyki lekarza. Ale przedłużać można na sztucznym tylko po co to nie wiem.

WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To jest ten sam estrofem.. bierz doustnie 2 i dopochwowo 2 i styknie. Też nie słyszałam żeby brać tyle doustnie estrofemu- są spraye na przykład albo żele albo właśnie dopochwowo. Ale skoro jest trojlinijne i ma 8 mm to zupełnie nie rozumiem taktyki lekarza. Ale przedłużać można na sztucznym tylko po co to nie wiem.
    Mój ginekolog potwierdził to co ginekolog z invimedu. Że lepiej żebym brała te sześć tabletek estrogenów dlatego że dopochwowo nie zawsze może wchłonąć się taka dawka jak oczekujemy i efekt jest mniej kontrolowany. A przy braniu tabletek doustnych bardziej kontrolujemy dawkę przyswajalną. Czy faktycznie przy sześciu tabletkach dziennie ryzyko zakrzepicy jest bardzo duże? jak spytałam się o podwojenie dawki acardu, to lekarz jeden i drugi stwierdził że nie ma takiej potrzeby...

Poza tym estrofeM dopochwowo jest na recepte, więc skoro jeden i drugi ginekolog powiedział żebym brała sześć tabletek doustnie to i tak nie miałabym skąd wziąć tabletek dopochwowych żeby sama sobie to zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 13:50

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mój ginekolog potwierdził to co ginekolog z invimedu. Że lepiej żebym brała te sześć tabletek estrogenów dlatego że dopochwowo nie zawsze może wchłonąć się taka dawka jak oczekujemy i efekt jest mniej kontrolowany. A przy braniu tabletek doustnych bardziej kontrolujemy dawkę przyswajalną. Czy faktycznie przy sześciu tabletkach dziennie ryzyko zakrzepicy jest bardzo duże? jak spytałam się o podwojenie dawki acardu, to lekarz jeden i drugi stwierdził że nie ma takiej potrzeby...

Poza tym estrofeM dopochwowo jest na recepte, więc skoro jeden i drugi ginekolog powiedział żebym brała sześć tabletek doustnie to i tak nie miałabym skąd wziąć tabletek dopochwowych żeby sama sobie to zmienić.

Nie wiem z jakimi lekarzami masz co czynienia, ale opowiadają bzdury. Nic tak nie wpływa na szybkość rośnięcia endo jak estradiol (czyt. Estrofem) przyjmowany dopochwowo. Nigdy nie spotkałam się z takimi dawkami przyjmowanymi doustnie. Tu na forum też nie pamiętam by którakolwiek łykała 6 tabletek Estrofemu dziennie.

Poza tym jak już Ci dziewczyny pisały to jest dokładnie ten sam lek. Może być przyjmowany i doustnie i dopochwowo. Mnóstwo z nas tak właśnie go stosowało. Wrzucasz tu swoje rozterki związane z lekarzami, dziewczyny Ci dobrze doradzają, a Ty finalnie i tak sztywno trzymasz się tego co mówią Ci lekarze. I dobrze, trzeba swojemu lekarzowi ufać. Natomiast wrzucanie tu rozterek i wątpliwości nic nie da, bo Ty i tak w żaden sposób nie bierzesz tego do siebie.

Jeżeli chodzi o zakrzepicę. Masz przechorowaną czy zdiagnozowaną? A może chociaż masz zdiagnozowaną skłonność do zakrzepicy na podstawie mutacji genu PAI1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:12

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupoty gadaja totalne ... Max doustnie dziewczyny biora po 3/4 tabletki. Reszta leci dopochwowo bo on pieknie podbija endo, super sie wchlania i daje mniej skutkow ubocznych. To jest ten sam lek, te same tabletki. Zadnych innych nie trzeba przepisywac. Jedne bierzesz od gory drugie od dolu. 6 doustnie to jest duzo i nie balabym sie az tak zakrzepicy co tego ze mi zrujnuje zoladek bo jezeli zaczniesz brac taka dawke to musisz ja w ciazy kontunowac. Pierwszy raz widze takie zalecenia a jestem na tym forum od jakis 5 lat ...
    Druga sprawa to po co az takie kombinacje skoro te endo nie jest tragiczne ? Przezywaja, daja zalecenia jakby mialo z 5 mm a ma 8 wiec jest spoko. Za grube tez nie jest dobre bo wtedy dziala ono jak " napieta poduszka" i zamiast przyjac zarodek moze go odrzucic. Ja mialam 12 mm i to juz takie graniczne mozna powiedziec.

Boisz sie zakrzepicy bo masz zdiagnozowane problemy ? W rodzinie ryzyko ? Badalas mutacje zeby miec przepisany acard czy heparyne, czy po prostu to Twoje wewnetrzne strachy ? Biorac estrofem ryzyko jest ale rownie takie samo jak na tabletkach anty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:14

WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia myślę tak jak dziewczyny. 6 tabletek dziennie to lekka przesada. Na Twoim miejscu wzięłabym ewentualnie 4 doustnie i 2 dopochwowo. Na pewno będzie to miało lepszy wpływ na endo niz 6 doustnie. Ale Ty rób jak uważasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:23

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie neguje tego co piszecie, tylko mówię ze skąd mam wziąć dopochwowe ? Skoro są na receptę ?? A mam tylko w tabletkach doustnych w domu.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Glupoty gadaja totalne ... Max doustnie dziewczyny biora po 3/4 tabletki. Reszta leci dopochwowo bo on pieknie podbija endo, super sie wchlania i daje mniej skutkow ubocznych. To jest ten sam lek, te same tabletki. Zadnych innych nie trzeba przepisywac. Jedne bierzesz od gory drugie od dolu. 6 doustnie to jest duzo i nie balabym sie az tak zakrzepicy co tego ze mi zrujnuje zoladek bo jezeli zaczniesz brac taka dawke to musisz ja w ciazy kontunowac. Pierwszy raz widze takie zalecenia a jestem na tym forum od jakis 5 lat ...
    Druga sprawa to po co az takie kombinacje skoro te endo nie jest tragiczne ? Przezywaja, daja zalecenia jakby mialo z 5 mm a ma 8 wiec jest spoko. Za grube tez nie jest dobre bo wtedy dziala ono jak " napieta poduszka" i zamiast przyjac zarodek moze go odrzucic. Ja mialam 12 mm i to juz takie graniczne mozna powiedziec.

Boisz sie zakrzepicy bo masz zdiagnozowane problemy ? W rodzinie ryzyko ? Badalas mutacje zeby miec przepisany acard czy heparyne, czy po prostu to Twoje wewnetrzne strachy ? Biorac estrofem ryzyko jest ale rownie takie samo jak na tabletkach anty.

Myszą ja tez się zdziwiłam ze 8mm to dla lekarza mało. Ale co mam zrobić ? Powiedzieć mu " nie jest za mało bo inne dziewczyny na forach pisały ze przy 8 a nawet 7mm robiły transfer, wiec proszę go zrobić bo w końcu za to place "? Ja czytałam na innych fotach tylko tyle, ze jedni lekarze robią nawdt przy 7mm a inni przy 8mm nie chca.... nie wiem dlaczego....

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja nie neguje tego co piszecie, tylko mówię ze skąd mam wziąć dopochwowe ? Skoro są na receptę ?? A mam tylko w tabletkach doustnych w domu.

A my Ci wszystkie próbujemy wytłumaczyć, że to są te same tabletki. Nie potrzebujesz żadnej recepty.
    Ta sama niebieska tabletka z okrągłego opakowania opisanymi dniami tygodnia może być przyjmowana i doustnie i dopochwowo. Gro z nas tak właśnie robiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:54

Nefertiti89, monester, Mati W., Nowa na forum, Ada23, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa rozumiem!!!!
    Ja zrozumiałam ze mówicie ze to samo, w sensie ze estrogeny to estrogeny bez względu na to jaka droga. A nie ze to ta sama konkretnie tabletka. Dobra to Was posłucham :) będę brała 4 dostatnie i dwie dowcipnie :)!!!
    A jemu nawet tego nie powiem :p
    Czy są jakieś wytyczne, jak głęboko trzeba wsadzić ?:p bo nie raz brałam jakieś różne leki dopochwowo, w innych było ze na 1 cm wystarczy a w innych jeszcze ze na caaaały palec. A chce żeby zadziałało jak trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 15:03

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Aaaaaaa rozumiem!!!!
    Ja zrozumiałam ze mówicie ze to samo, w sensie ze estrogeny to estrogeny bez względu na to jaka droga. A nie ze to ta sama konkretnie tabletka. Dobra to Was posłucham :) będę brała 4 dostatnie i dwie dowcipnie :)!!!
    A jemu nawet tego nie powiem :p
    Czy są jakieś wytyczne, jak głęboko trzeba wsadzić ?:p bo nie raz brałam jakieś różne leki dopochwowo, w innych było ze na 1 cm wystarczy a w innych jeszcze ze na caaaały palec. A chce żeby zadziałało jak trzeba :)
    Najgłębiej jak się da bo to jest mała tabletka- żeby miała szansę się wchlonac. Teraz to będzie naprawdę dawka combo ;) jak lekarz się przy czymś upiera - to przytaczam badania medyczne i pytam to w takim razie kto ma rację ? I wtedy zwykle jest inna gadka, czasem lekarz mnie przekona, że coś jest lepiej na podstawie jego praktyki a czasem lekarz się po prostu głupio uprze - ale ciągle pamiętjmy to są nasze pieniądze i powinnyśmy mieć przedstawione opcje różne a następnie same świadomie wybrać a nie, że tak ma być i koniec bo ja tak mówię. Przykładowo może ten lekarz ma lepsze wyniki na Endo 10 niż Endo 8? Jednak w każdym działaniu dążymy do maks efektu przy minimum kosztów (również czasowych i zdrowotnych)

• monester Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia a z innej beczki w propos recept - Ty chyba jesteś stomatologiem to zawsze możesz sobie coś wypisac nie ? ;)

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Wiosny Fanka mam pytanie do Ciebie, bo Ty obcykana z immunologii :)
    po accofilu mam leukocyty powyżej 35tys, jestem osłabiona i chora już 3ci tydzień. Została mi do wzięcia ostatnia dawka: 1/2 ampułki. Wziąć ją z 3 dniowym opóźnieniem, czy odpuścić w ogóle? (brałam 1/2 ampułki co 4 dni).

i jeszcze jedno ... jestem w 6 tyg, a lekarz kazał mi już odstawić estrofem (biorę 4x1). trochę się boję, że za wcześnie. jak się schodzi z niego w czechach?
    Glodia czy od początku cyklu transferowego brałaś Estrofem 4x1?Czy w póżniejszym czasie zwiekszono Ci dawkę?

• glodia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Glodia czy od początku cyklu transferowego brałaś Estrofem 4x1?Czy w póżniejszym czasie zwiekszono Ci dawkę?
    od początku

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia, ja się już boję co tu się będzie działo jak lekarz przepisze ci progesteron i nie daj Boże inne leki 😱 Przy samym estrofemie jest armagedon 🙈

Nowa na forum, glodia lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png

Wysłany: 18 stycznia 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Claudia, ja się już boję co tu się będzie działo jak lekarz przepisze ci progesteron i nie daj Boże inne leki 😱 Przy samym estrofemie jest armagedon 🙈

Mati W. A co się dziwisz, jak tu każda pisze ze nie brała aż 6 tabsow Estrofemu?:)

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ