X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy lekarz z kliniki moze wystawić skierowanie na prenalne na NFZ ? Czy muszę wyżebrać w medicoverze ? 😉
    Mi wystawiał lekarz z kliniki.

Mati W. lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety lekarz stwierdził że dla niego to jest za małe endo (tak jest trojlinijne) i zalecił inną troszeczkę taktykę... od jutra mam zwiększyć estrofem i brać go zamiast 3x1 tabl. to 3x2 tabl.
    To jest aż 6 tabletek dziennie!!!
    Czy któraś z Was była w takiej sytuacji i brała takie dawki leków?
    wtedy w poniedziałek mam powtórzyć badanie usg i jeżeli Endometrium urośnie to wtedy we wtorek ogrzewanie i oddanie nasienia, w A w piątek transfer......

No i druga sprawa mnie dziwi... jakby ten transfer się odbył w poniedziałek ten teraz, tak jak miało to byc, to byłby to mój 20dc... a skoro miałby się teraz odbyć w piątek za tydzień, to będzie aż 24dc!! To tak można?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 13:16

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Niestety lekarz stwierdził że dla niego to jest za małe endo (tak jest trojlinijne) i zalecił inną troszeczkę taktykę... od jutra mam zwiększyć estrofem i brać go zamiast 3x1 tabl. to 3x2 tabl.
    wtedy w poniedziałek mam powtórzyć badanie usg i jeżeli Endometrium urośnie to wtedy we wtorek ogrzewanie i oddanie nasienia, w A w piątek transfer......

Mogl doustnie zostawic taka sama ilosc co bralas i dodatkowo dolozyc dwa dopochwowo to by na bank sie porzadnie bujnelo. No ale tu tez bedzie efekt zobaczysz, tylko nie siej juz czarnowidztwa bo endo masz spoko i jest trojlinijne wiec nawet teraz sie do transferu nadaje.

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Mogl doustnie zostawic taka sama ilosc co bralas i dodatkowo dolozyc dwa dopochwowo to by na bank sie porzadnie bujnelo. No ale tu tez bedzie efekt zobaczysz, tylko nie siej juz czarnowidztwa bo endo masz spoko i jest trojlinijne wiec nawet teraz sie do transferu nadaje.

Mysza, będę rozmawiać z moim prywatnym ze tak powiem ginekologiem popołudniu. Bo on chce być na bieżąco (dziś tez u siebie miałam to usg endo żeby nie jeździć aż 300km). Wiec może jego poproszę czy by mi dopochwowoc nie przepisał zamiast brać tyle tabletek. Przeraża mnie jakieś ryzyko zakrzepicy o którym on wspominał :/

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • glodia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

No i druga sprawa mnie dziwi... jakby ten transfer się odbył w poniedziałek ten teraz, tak jak miało to byc, to byłby to mój 20dc... a skoro miałby się teraz odbyć w piątek za tydzień, to będzie aż 24dc!! To tak można?????
    Ja teraz miałam transfer z endo 7,5, no i udało się. Brałam estrofem 4x1.. Nie słyszałam, żeby któraś tu brała więcej niż 4 doustnie. A cykl masz sztuczny, więc mogą go wydłużyć.

monester, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mysza, będę rozmawiać z moim prywatnym ze tak powiem ginekologiem popołudniu. Bo on chce być na bieżąco (dziś tez u siebie miałam to usg endo żeby nie jeździć aż 300km). Wiec może jego poproszę czy by mi dopochwowoc nie przepisał zamiast brać tyle tabletek. Przeraża mnie jakieś ryzyko zakrzepicy o którym on wspominał :/
    To jest ten sam estrofem.. bierz doustnie 2 i dopochwowo 2 i styknie. Też nie słyszałam żeby brać tyle doustnie estrofemu- są spraye na przykład albo żele albo właśnie dopochwowo. Ale skoro jest trojlinijne i ma 8 mm to zupełnie nie rozumiem taktyki lekarza. Ale przedłużać można na sztucznym tylko po co to nie wiem.

WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To jest ten sam estrofem.. bierz doustnie 2 i dopochwowo 2 i styknie. Też nie słyszałam żeby brać tyle doustnie estrofemu- są spraye na przykład albo żele albo właśnie dopochwowo. Ale skoro jest trojlinijne i ma 8 mm to zupełnie nie rozumiem taktyki lekarza. Ale przedłużać można na sztucznym tylko po co to nie wiem.
    Mój ginekolog potwierdził to co ginekolog z invimedu. Że lepiej żebym brała te sześć tabletek estrogenów dlatego że dopochwowo nie zawsze może wchłonąć się taka dawka jak oczekujemy i efekt jest mniej kontrolowany. A przy braniu tabletek doustnych bardziej kontrolujemy dawkę przyswajalną. Czy faktycznie przy sześciu tabletkach dziennie ryzyko zakrzepicy jest bardzo duże? jak spytałam się o podwojenie dawki acardu, to lekarz jeden i drugi stwierdził że nie ma takiej potrzeby...

Poza tym estrofeM dopochwowo jest na recepte, więc skoro jeden i drugi ginekolog powiedział żebym brała sześć tabletek doustnie to i tak nie miałabym skąd wziąć tabletek dopochwowych żeby sama sobie to zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 13:50

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mój ginekolog potwierdził to co ginekolog z invimedu. Że lepiej żebym brała te sześć tabletek estrogenów dlatego że dopochwowo nie zawsze może wchłonąć się taka dawka jak oczekujemy i efekt jest mniej kontrolowany. A przy braniu tabletek doustnych bardziej kontrolujemy dawkę przyswajalną. Czy faktycznie przy sześciu tabletkach dziennie ryzyko zakrzepicy jest bardzo duże? jak spytałam się o podwojenie dawki acardu, to lekarz jeden i drugi stwierdził że nie ma takiej potrzeby...

Poza tym estrofeM dopochwowo jest na recepte, więc skoro jeden i drugi ginekolog powiedział żebym brała sześć tabletek doustnie to i tak nie miałabym skąd wziąć tabletek dopochwowych żeby sama sobie to zmienić.

Nie wiem z jakimi lekarzami masz co czynienia, ale opowiadają bzdury. Nic tak nie wpływa na szybkość rośnięcia endo jak estradiol (czyt. Estrofem) przyjmowany dopochwowo. Nigdy nie spotkałam się z takimi dawkami przyjmowanymi doustnie. Tu na forum też nie pamiętam by którakolwiek łykała 6 tabletek Estrofemu dziennie.

Poza tym jak już Ci dziewczyny pisały to jest dokładnie ten sam lek. Może być przyjmowany i doustnie i dopochwowo. Mnóstwo z nas tak właśnie go stosowało. Wrzucasz tu swoje rozterki związane z lekarzami, dziewczyny Ci dobrze doradzają, a Ty finalnie i tak sztywno trzymasz się tego co mówią Ci lekarze. I dobrze, trzeba swojemu lekarzowi ufać. Natomiast wrzucanie tu rozterek i wątpliwości nic nie da, bo Ty i tak w żaden sposób nie bierzesz tego do siebie.

Jeżeli chodzi o zakrzepicę. Masz przechorowaną czy zdiagnozowaną? A może chociaż masz zdiagnozowaną skłonność do zakrzepicy na podstawie mutacji genu PAI1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:12

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupoty gadaja totalne ... Max doustnie dziewczyny biora po 3/4 tabletki. Reszta leci dopochwowo bo on pieknie podbija endo, super sie wchlania i daje mniej skutkow ubocznych. To jest ten sam lek, te same tabletki. Zadnych innych nie trzeba przepisywac. Jedne bierzesz od gory drugie od dolu. 6 doustnie to jest duzo i nie balabym sie az tak zakrzepicy co tego ze mi zrujnuje zoladek bo jezeli zaczniesz brac taka dawke to musisz ja w ciazy kontunowac. Pierwszy raz widze takie zalecenia a jestem na tym forum od jakis 5 lat ...
    Druga sprawa to po co az takie kombinacje skoro te endo nie jest tragiczne ? Przezywaja, daja zalecenia jakby mialo z 5 mm a ma 8 wiec jest spoko. Za grube tez nie jest dobre bo wtedy dziala ono jak " napieta poduszka" i zamiast przyjac zarodek moze go odrzucic. Ja mialam 12 mm i to juz takie graniczne mozna powiedziec.

Boisz sie zakrzepicy bo masz zdiagnozowane problemy ? W rodzinie ryzyko ? Badalas mutacje zeby miec przepisany acard czy heparyne, czy po prostu to Twoje wewnetrzne strachy ? Biorac estrofem ryzyko jest ale rownie takie samo jak na tabletkach anty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:14

WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia myślę tak jak dziewczyny. 6 tabletek dziennie to lekka przesada. Na Twoim miejscu wzięłabym ewentualnie 4 doustnie i 2 dopochwowo. Na pewno będzie to miało lepszy wpływ na endo niz 6 doustnie. Ale Ty rób jak uważasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:23

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie neguje tego co piszecie, tylko mówię ze skąd mam wziąć dopochwowe ? Skoro są na receptę ?? A mam tylko w tabletkach doustnych w domu.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Glupoty gadaja totalne ... Max doustnie dziewczyny biora po 3/4 tabletki. Reszta leci dopochwowo bo on pieknie podbija endo, super sie wchlania i daje mniej skutkow ubocznych. To jest ten sam lek, te same tabletki. Zadnych innych nie trzeba przepisywac. Jedne bierzesz od gory drugie od dolu. 6 doustnie to jest duzo i nie balabym sie az tak zakrzepicy co tego ze mi zrujnuje zoladek bo jezeli zaczniesz brac taka dawke to musisz ja w ciazy kontunowac. Pierwszy raz widze takie zalecenia a jestem na tym forum od jakis 5 lat ...
    Druga sprawa to po co az takie kombinacje skoro te endo nie jest tragiczne ? Przezywaja, daja zalecenia jakby mialo z 5 mm a ma 8 wiec jest spoko. Za grube tez nie jest dobre bo wtedy dziala ono jak " napieta poduszka" i zamiast przyjac zarodek moze go odrzucic. Ja mialam 12 mm i to juz takie graniczne mozna powiedziec.

Boisz sie zakrzepicy bo masz zdiagnozowane problemy ? W rodzinie ryzyko ? Badalas mutacje zeby miec przepisany acard czy heparyne, czy po prostu to Twoje wewnetrzne strachy ? Biorac estrofem ryzyko jest ale rownie takie samo jak na tabletkach anty.

Myszą ja tez się zdziwiłam ze 8mm to dla lekarza mało. Ale co mam zrobić ? Powiedzieć mu " nie jest za mało bo inne dziewczyny na forach pisały ze przy 8 a nawet 7mm robiły transfer, wiec proszę go zrobić bo w końcu za to place "? Ja czytałam na innych fotach tylko tyle, ze jedni lekarze robią nawdt przy 7mm a inni przy 8mm nie chca.... nie wiem dlaczego....

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja nie neguje tego co piszecie, tylko mówię ze skąd mam wziąć dopochwowe ? Skoro są na receptę ?? A mam tylko w tabletkach doustnych w domu.

A my Ci wszystkie próbujemy wytłumaczyć, że to są te same tabletki. Nie potrzebujesz żadnej recepty.
    Ta sama niebieska tabletka z okrągłego opakowania opisanymi dniami tygodnia może być przyjmowana i doustnie i dopochwowo. Gro z nas tak właśnie robiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 14:54

Nefertiti89, monester, Mati W., Nowa na forum, Ada23, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa rozumiem!!!!
    Ja zrozumiałam ze mówicie ze to samo, w sensie ze estrogeny to estrogeny bez względu na to jaka droga. A nie ze to ta sama konkretnie tabletka. Dobra to Was posłucham :) będę brała 4 dostatnie i dwie dowcipnie :)!!!
    A jemu nawet tego nie powiem :p
    Czy są jakieś wytyczne, jak głęboko trzeba wsadzić ?:p bo nie raz brałam jakieś różne leki dopochwowo, w innych było ze na 1 cm wystarczy a w innych jeszcze ze na caaaały palec. A chce żeby zadziałało jak trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 15:03

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Aaaaaaa rozumiem!!!!
    Ja zrozumiałam ze mówicie ze to samo, w sensie ze estrogeny to estrogeny bez względu na to jaka droga. A nie ze to ta sama konkretnie tabletka. Dobra to Was posłucham :) będę brała 4 dostatnie i dwie dowcipnie :)!!!
    A jemu nawet tego nie powiem :p
    Czy są jakieś wytyczne, jak głęboko trzeba wsadzić ?:p bo nie raz brałam jakieś różne leki dopochwowo, w innych było ze na 1 cm wystarczy a w innych jeszcze ze na caaaały palec. A chce żeby zadziałało jak trzeba :)
    Najgłębiej jak się da bo to jest mała tabletka- żeby miała szansę się wchlonac. Teraz to będzie naprawdę dawka combo ;) jak lekarz się przy czymś upiera - to przytaczam badania medyczne i pytam to w takim razie kto ma rację ? I wtedy zwykle jest inna gadka, czasem lekarz mnie przekona, że coś jest lepiej na podstawie jego praktyki a czasem lekarz się po prostu głupio uprze - ale ciągle pamiętjmy to są nasze pieniądze i powinnyśmy mieć przedstawione opcje różne a następnie same świadomie wybrać a nie, że tak ma być i koniec bo ja tak mówię. Przykładowo może ten lekarz ma lepsze wyniki na Endo 10 niż Endo 8? Jednak w każdym działaniu dążymy do maks efektu przy minimum kosztów (również czasowych i zdrowotnych)

• monester Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia a z innej beczki w propos recept - Ty chyba jesteś stomatologiem to zawsze możesz sobie coś wypisac nie ? ;)

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Wiosny Fanka mam pytanie do Ciebie, bo Ty obcykana z immunologii :)
    po accofilu mam leukocyty powyżej 35tys, jestem osłabiona i chora już 3ci tydzień. Została mi do wzięcia ostatnia dawka: 1/2 ampułki. Wziąć ją z 3 dniowym opóźnieniem, czy odpuścić w ogóle? (brałam 1/2 ampułki co 4 dni).

i jeszcze jedno ... jestem w 6 tyg, a lekarz kazał mi już odstawić estrofem (biorę 4x1). trochę się boję, że za wcześnie. jak się schodzi z niego w czechach?
    Glodia czy od początku cyklu transferowego brałaś Estrofem 4x1?Czy w póżniejszym czasie zwiekszono Ci dawkę?

• glodia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Glodia czy od początku cyklu transferowego brałaś Estrofem 4x1?Czy w póżniejszym czasie zwiekszono Ci dawkę?
    od początku

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia, ja się już boję co tu się będzie działo jak lekarz przepisze ci progesteron i nie daj Boże inne leki 😱 Przy samym estrofemie jest armagedon 🙈

Nowa na forum, glodia lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png

Wysłany: 18 stycznia 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Claudia, ja się już boję co tu się będzie działo jak lekarz przepisze ci progesteron i nie daj Boże inne leki 😱 Przy samym estrofemie jest armagedon 🙈

Mati W. A co się dziwisz, jak tu każda pisze ze nie brała aż 6 tabsow Estrofemu?:)

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ