In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:12dc, endometrium 8,5. Od jutra progesteron dołączam, w środę transfer blastocysty jeśli wyhodują z tych zarodków 3 co zostały. One są klasy I-II czyli mi wytluczono ze takie ni to A ni to B. Coś pomiędzy 🙈 dodatkowo doktor sam zalecił embrioglue. Wynik bety 8.03 w dniu kobiet 🤣👍
Ja również jutro wizyta 12dc w 8 DC miałam 7.9 Endo
Miałaś badanie estradiolu ? Mi dołożyli leki żeby zwiększyć we krwi estradiol to jak będzie wszystko ok to również na drugi tyg wezmę moje kropki x2happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Happy- ja nawet nie wiem jakie wartosci mialam na tym etapie bo wczesniej sie mowilo zeby po tysiacu bety nie badac, tylko usg. Ja mialam pierwsza wizyte 17dpt i byl pecherzyk w macicy a w 23dpt juz bylo serduszko. Ostatnia bete robilam 14dpt i ciesze sie ze nie pozniej bo widze jak dziewczyny przezywaja ze przyrosty niskie albo wartosci male. Bez sensu. Tylko usg i o becie nie myslec.
Claudia- mysle ze blastka jakas bedzie wiec spokojnie, musisz wierzyc ze one beda walczyc. Jest jeszcze ewentualnosc ze moga podac morule, nie jest to czesta praktyka ale jezeli do dnia transferu nie bedzie blastka ale bedzie ladna, to zeby nie tracic cyklu moga podac morule.happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Jedyne co najgorsze to ze czy się z któregoś z zarodków zrobi blastocysta i jaka, dowiem się dopiero przed samym transferem... wiec rownie dobrze w najgorszym razie, mogę sobie wycieczkę 250km zrobić na marne
bo wcześniej się nie dowiem by odwołać podróż....
Powodzenia, nie myśl teraz o tym![/url]
-
Mysza123 wrote:Happy- ja nawet nie wiem jakie wartosci mialam na tym etapie bo wczesniej sie mowilo zeby po tysiacu bety nie badac, tylko usg. Ja mialam pierwsza wizyte 17dpt i byl pecherzyk w macicy a w 23dpt juz bylo serduszko. Ostatnia bete robilam 14dpt i ciesze sie ze nie pozniej bo widze jak dziewczyny przezywaja ze przyrosty niskie albo wartosci male. Bez sensu. Tylko usg i o becie nie myslec.
Claudia- mysle ze blastka jakas bedzie wiec spokojnie, musisz wierzyc ze one beda walczyc. Jest jeszcze ewentualnosc ze moga podac morule, nie jest to czesta praktyka ale jezeli do dnia transferu nie bedzie blastka ale bedzie ladna, to zeby nie tracic cyklu moga podac morule.
Racja racja, dziękuję ❤️2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Claudia Ferrari wrote:12dc, endometrium 8,5. Od jutra progesteron dołączam, w środę transfer blastocysty jeśli wyhodują z tych zarodków 3 co zostały. One są klasy I-II czyli mi wytluczono ze takie ni to A ni to B. Coś pomiędzy 🙈 dodatkowo doktor sam zalecił embrioglue. Wynik bety 8.03 w dniu kobiet 🤣👍
Super, idziecie jak burza teraz kciuki za piękną blastke 🍀✊2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Młodziutka;)) wrote:Ja również jutro wizyta 12dc w 8 DC miałam 7.9 Endo
Miałaś badanie estradiolu ? Mi dołożyli leki żeby zwiększyć we krwi estradiol to jak będzie wszystko ok to również na drugi tyg wezmę moje kropki x2
Kochana ja tu na forum jestem rekordzistką jeśli chodzi o estrogenybiorę 6tabl. Dziennie na endo
także nawet badać nie muszę 🤣.
Ano idziemy za ciosem a co... kazałam im wszystkie 3 rozmrozić.
Któraś z Was miała stosowany EMBRIOGLUE?
Wiem ze zdania odnośnie niego są mocno podzielone.Frankfurterka lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Kochana ja tu na forum jestem rekordzistką jeśli chodzi o estrogeny
biorę 6tabl. Dziennie na endo
Wiem ze zdania odnośnie niego są mocno podzielone.
Też miałam glueOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Claudia Ferrari wrote:Kochana ja tu na forum jestem rekordzistką jeśli chodzi o estrogeny
My też, zarówno przy nieudanych jak i udanych transferach więc nie wiem ile on faktycznie pomaga.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Ja nie mialam kleju ale tylko ze wzgledu na to ze w mojej klinice jest bardzo drogi w porownaniu do dostepnosci w Polsce, koordynatorka mi mowila ze oni malo kiedy uzywaja, bo wedlug nich skutecznosc jest niewiele wieksza tak wiec ja nie bralam. Przypuszczam ze gdyby to byla kwestia jedynie kilku malych stowek to bym wziela.
-
Klaudersenn wrote:Dziewczyny czy leukocyty z krwi mogą być podwyższone? Norma jest do 10,00 a ja mam 11.76 🙈
Czy to oznacza infekcje w organizmie ? Nie wytrzymam do wizyty. Stanowczo u mnie za długa przerwa była...
Cala ciaze mialam podwyzszone i nigdy nic z tym nie robilam. -
Claudia- ja miałam przy nieudanym transferze (ale na moich komórkach-był biochem). Kleik pomaga w zagnieżdżeniu, ale na dalszy rozwój zarodka nie ma już wpływu.
Trzymam kciuki za transfery i te piękne bety 😎"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Wiem ze zdania odnośnie niego są mocno podzielone. -
Claudia ja podobnie jak Mysza nie biorę, bo w naszej klinice jest bardzo drogi. Jeśli byłby tańszy, to na pewno bym wzięła.
Mam nadzieję, że jeśli ma się udać, to się uda.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Dla mnie embrioglue to pic na wodę.
Miałam m.in przy transferze z ciążą pozamaciczną, a teoretycznie w jakimś stopniu ma jej zapobiegać.
Przy ostatnim-szczęśliwym transferze nie miałam.Nefertiti89, Emily0723 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Happily 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Dawaj znać!
happilyeverafter lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️ -
glodia wrote:Co to embroglue opinie są podzielone. A tak czysto statystycznie - miałyście nacinanie otoczki zarodka (assisted hatching)?
Ja nieOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Jeden ❄️