Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny u nas wszystko dobrze, zarodek zagnieździł się prawidłowo, widzieliśmy tętno 🤍👶💕 Zdziwiłam się bo teraz nie słucha się bicia serduszka bo ponoć to szkodliwe? Termin porodu mam o 2 dni różnicy od córeczki ale zbieg okoliczności 😅 Z leków będziemy pomału schodzić, na razie dr zostawiła utrogestan i dupka, a schodzimy z zastrzyków (prolutex i neoparin mam 5 ostatnich zastrzyków, mam je zrobić do końca i tyle, martwię się czy to będzie ok?), estrofem, encorton schodzimy przez 2 tygodnie do zera. Mój progesteron z wczoraj to 117.

Fantastycznie 💚💚💚

happilyeverafter, Hope_89 lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich! ❤️

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Ale super ❤️ Moja siostra ma 2 synów (obaj z września) i 5 dni różnicy między nimi. Moja córka też o tydzień wcześniej się urodziła, ciekawe jak będzie teraz. A jak u Was różnica wieku u Dziewczynek? Mają dobrą relację?

U nas jest roznica spora bo 7 lat, troche sie balam bo tyle lat starsza byla jedynaczka ale bardzo dlugo marzyla o rodzenstwie. Jest najlepsza starsza siostra jaka mozna sobie wymarzyc. Spiewa, pilnuje, bajki opowiada, bawi sie. W sklepie tylko wypatruje co tu mozna ladnego malej kupic ❤️. Mowi ze juz sie doczekac nie moze az malutka bedzie sie z nia bawic. Dogaduja sie super, mala patrzy w nia jak w obrazek, jak starsza ze szkoly wraca to usmiech od ucha do ucha. Teraz przez chorobe bylysmy w szpitalu bo niunia mocno goraczkowala, to tragedia, wrocilismy- od razu inne dziecko, wystarczylo ze siostre miala obok i swoje zabawki i juz bylo fajnie. Mysle ze beda tez szybkie postepy w rozwoju bo ma obok dziecko do nasladowania. Z taka roznica wieku wyszlo jak wyszlo, miala byc duzo mniejsza ale zycie pisze rozne scenariusze, nie wszystko da sie przewidziec i duzo sie nasluchalam ze to juz za duzo, ze sie nie dogadaja ale ja twierdze co innego 🙂

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam dziś od lekarza poniższe leki:
    ACC 200mg 2 x dz 1 tabl rano i 14;00
    Tafen Nasal 64 µg/dawkę aerozol do nosa, zaw. 120 dawek D.S. 2 x dz 2 przez 7 dni (steryd miejscowy)
    Prenalen 3 x dz

W necie piszą że nie są dla ciężarnych a Pani doktor upierała się że są dla nas bezpieczne. Co sądzicie?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 5 dniowiec - 👶🏻
    Rozmrożony 6dniowiec - beta 0.

Koniec walki.
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny dostałam dziś od lekarza poniższe leki:
    ACC 200mg 2 x dz 1 tabl rano i 14;00
    Tafen Nasal 64 µg/dawkę aerozol do nosa, zaw. 120 dawek D.S. 2 x dz 2 przez 7 dni (steryd miejscowy)
    Prenalen 3 x dz

W necie piszą że nie są dla ciężarnych a Pani doktor upierała się że są dla nas bezpieczne. Co sądzicie?
    Lekarz wie, że jesteś w ciąży, więc na pewno są ok ! A co Cię dopadło ?

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Lekarz wie, że jesteś w ciąży, więc na pewno są ok ! A co Cię dopadło ?

Wie, wie
    Wszystko - katar, gorączka, teraz schodzi mi na gardło i zaczęłam kaszleć. Boję że żeby nie poszło na oskrzela więc się wybrałam do lekarza

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01

Koniec walki.
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Wie, wie
    Wszystko - katar, gorączka, teraz schodzi mi na gardło i zaczęłam kaszleć. Boję że żeby nie poszło na oskrzela więc się wybrałam do lekarza
    Dużo zdrówka !
    Ja zawsze polecam w pierwszych dniach infekcji zrobić test - bo jeśli to grypa to są na nią leki, a i zawsze lepiej wiedzieć z czym się człowiek mierzy.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happi gratulacje!

Sierpniowa dużo zdrówka w takim razie!

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Wie, wie

Tez polecam test, u nas byly takie objawy i grypa a. Wszystkich nas polozylo ale dziewczynki dostaly od razu leki na grype i lepiej przeszly. Nie wiem jak w ciazy ale wiem ze znajoma moja brala bo powiklania po grypie bywaja gorsze niz wziecie lekow.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny u nas wszystko dobrze, zarodek zagnieździł się prawidłowo, widzieliśmy tętno 🤍👶💕 Zdziwiłam się bo teraz nie słucha się bicia serduszka bo ponoć to szkodliwe? Termin porodu mam o 2 dni różnicy od córeczki ale zbieg okoliczności 😅 Z leków będziemy pomału schodzić, na razie dr zostawiła utrogestan i dupka, a schodzimy z zastrzyków (prolutex i neoparin mam 5 ostatnich zastrzyków, mam je zrobić do końca i tyle, martwię się czy to będzie ok?), estrofem, encorton schodzimy przez 2 tygodnie do zera. Mój progesteron z wczoraj to 117.
    Gratulacje! A z ciekawości... Czemu słuchanie serduszka jest szkodliwe? Mi 2 lekarzy puszczało normalnie.

• Atika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój M ma gorączkę, jest bardzo słaby, jakaś infekcja i dostał antybiotyk , a za 4 tygodnie punkcja. Nie wiem co robić? 😭

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Dziewczyny mój M ma gorączkę, jest bardzo słaby, jakaś infekcja i dostał antybiotyk , a za 4 tygodnie punkcja. Nie wiem co robić? 😭
    Jak nie macie zamrożonego nasienia to musisz się skontaktować z klinika co oni na to.

Atika lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Gratulacje! A z ciekawości... Czemu słuchanie serduszka jest szkodliwe? Mi 2 lekarzy puszczało normalnie.
    Bo nie da się udowodnić, że jest bezpieczne. Chodzi o nagrzewanie tkanek i te zalecenia są całkiem nowe. Nie przejmuj się, bo mi przypadkowy lekarz też puścić i to wcale nie na krotko jakoś ! Ścięłam się z baba ale ona nie znała wytycznych PTG! Można słuchać w późniejszym okresie - tj od 8 TC
    Wklejam co pisze o tym mama ginekolog
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/#T%C4%99tno-p%C5%82odu

Wysłany: 24 lutego 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako gorączka sobotniej nocy zaliczyłam właśnie SOR.
    Krwawienie - okazuje się że spowodowane kaszlem i wszystko ok narazie.
    Przy okazji uwidoczniono pęcherzyk (prawidłowo w macicy) i zarodek z ciałkiem żółtym ☺️
    Zalecili mimo to kontrolę za 3 dni u prowadzącego

Frankfurterka, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01

Koniec walki.
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Bo nie da się udowodnić, że jest bezpieczne. Chodzi o nagrzewanie tkanek i te zalecenia są całkiem nowe. Nie przejmuj się, bo mi przypadkowy lekarz też puścić i to wcale nie na krotko jakoś ! Ścięłam się z baba ale ona nie znała wytycznych PTG! Można słuchać w późniejszym okresie - tj od 8 TC
    Wklejam co pisze o tym mama ginekolog
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/#T%C4%99tno-p%C5%82odu

Super, ja o tym nie wiedziałam i dopiero lekarz mi wyjaśniła że to może być szkodliwe więc oczywiście zrezygnowaliśmy na tym etapie.

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • glodia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Super, ja o tym nie wiedziałam i dopiero lekarz mi wyjaśniła że to może być szkodliwe więc oczywiście zrezygnowaliśmy na tym etapie.
    Faktycznie czytałam o tym, ale że to do 8go tyg . to szybko zapomniałam.

• glodia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Przy okazji uwidoczniono pęcherzyk (prawidłowo w macicy) i zarodek z ciałkiem żółtym ☺️
    Współczuję wrażeń, ale jest juz zarodek! 🙂

• Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Super ze masz potwierdzenie zarodka mimo dramatycznych okolicznosci. :)

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

czy w przypadku zapłodnienia KD robiłyscie badania KIR i HLA-C? lekarze o nich nie wspominali ale wyczytałam ze moze to wpływac na implmentacje zarodka, z druguejs trony biore 1x1,5 + 1x1 Encorton wiec powinnam miec znacznie obnizona odpowiedz systemu immunologicznego.

Troche sie miotam powmiedzy tym co wg. internetow powwin pomoc, a tymz e lekarze nie zalecili pewnych badan.

Jak byo w waszym przypadku? Robiłyscie KIR i HLA-C?

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Cześć Dziewczyny,

czy w przypadku zapłodnienia KD robiłyscie badania KIR i HLA-C? lekarze o nich nie wspominali ale wyczytałam ze moze to wpływac na implmentacje zarodka, z druguejs trony biore 1x1,5 + 1x1 Encorton wiec powinnam miec znacznie obnizona odpowiedz systemu immunologicznego.

Troche sie miotam powmiedzy tym co wg. internetow powwin pomoc, a tymz e lekarze nie zalecili pewnych badan.

Jak byo w waszym przypadku? Robiłyscie KIR i HLA-C?

Tak, robiłam KIR.
    Wynik: haplotyp Bx i brak 4 z 5 kirów implantacyjnych. Pierwotnie dostałam zalecenie Accofilu, natomiast jak w toku dalszej diagnostyki wyszła konieczność zastosowań immunoglobulin, to zgodnie z zaleceniami immunologów, z Accofilu zrezygnowaliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 10:46

Frankfurterka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ