In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było 😊
Jednak życie z noworodkiem, to jest jazda bez trzymanki 😅
Zwłaszcza z taką małą Księżną, którą nawet lekarka podsumowała: „Ale z Ciebie Drama Queen” 😂
Znalazłam chwilę i zaczęłam czytać forum od końca. Rzuciło mi się w oczy, że była rozmowa na temat nospy.
Ostatnio przewijał się ten temat na forum matek noworodków, także chciałam Was przestrzec, że ona wcale nie jest taka obojętna dla zdrowia dziecka, także uważajcie z nią i nie bierzcie, jeśli nie ma wskazań.
https://zapodaj.net/plik-mZnfTm8XyJ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 09:49
WiosnyFanka, monester, Nowa na forum, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Wg mnie jedna z podstawowych badań jest też cd138- to się robi biopsję endometrium na stan zapalny, i można od razu pobrać na maciczne komórki NK (cd56). Z krwi to badanie się nazywa subpopulacja limfocytów. Podobno z krwi i z macicy to inne wartości wychodzą ale jeśli już w krwi będziesz mieć wysoka wartość to będzie znaczyło, że jesteś zbyt agresywna. Jeśli chodzi o leczenie to właściwie mamy do dyspozycji tylko accofil/ jakiś steryd np encorton/ można brać wlewy z smoflipid (brałam wiele razy- ale nie do udanego transferu ) i jeszcze jak już nic nie pomaga to immunoglobuliny. W skrócie z badań zrób : kir AA, allo mlr, subpopulacje limfocytów, biopsję endometrium jeśli nie miałaś (albo czasem lekarze zamiast biopsji zalecają po prostu antybiotykoterapię w razie czego) no i można też zbadać cytokiny. Łykaj 2 gramy omega dziennie i pchaj w siebie probiotyki doustnie i dopochwowo oraz bierz zestaw witamin dla 1 trymestru plus dodatkowo witaminę e.
Dzieki Monster! tak zrobie! 💕🩷💞Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
Hope_89 wrote:Ja niestety dalej problem z pęcherzem 😔
Kontrolny posiew wykazał znowu bakterie i ponowne kontrolne badanie.
Cały czas czuję dolegliwości, a już jeden antybiotyk brałam.
O nieee, co za cholerstwo!
Jaki dalej plan ma lekarz? Kolejny antybiotyk?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Frankfurterka wrote:Dzieki Monster! tak zrobie! 💕🩷💞
Witaj Frankfurterka, też mieszkam w Niemczech.
Sorki, jeśli się wtrącam, ale chciałam Ci tylko napisać, że podchodziłam tutaj do 5 procedur IVF na moich komórkach.
Gdy zdecydowaliśmy się w 2019 roku na procedurę z dawstwem, to zrobiłam rozeznanie wśród klinik i te czeskie miały dużo lepsze wyniki niż polskie. Możliwe, że coś od tamtej pory się zmieniło, ale ja z czystym sercem mogę polecić moją klinikę - Reprofit (w Brno).
Dzięki niej po ponad 10 latach starań urodziłam zdrową córeczkę, która nie daje nam spać nocami (ale za to pięknie śpi w dzień 😅).
Nie musisz przejmować się językiem, bo w Eurofertil mówią po polsku, a w Reprofit jesteś pod opieką koordynatorki, która mówi po polsku i wszystko tłumaczy. Jeśli Ostrawa czy Brno, to dla Ciebie za daleko, to też są bardzo dobre kliniki w Pradze.
Edit: Dodam jeszcze, że komórki NK maciczne robiłam w Niemczech razem z EndomeTrio (Era, Emma, Alice).
Nie wiem czy przesunięcie okienka implantacyjnego było kluczowe, ale dopiero po zastosowaniu się do wyniku Era, udało mi się zajść w ciążę w pierwszej procedurze KD (to był ostatni czwarty zarodek), którą miałam w Eurofertil.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 10:52
Frankfurterka lubi tę wiadomość
-
Giosiek fajnie że się pojawiłaś 🙂42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Dziewczyny,moja beta10dpt 200,mam powtórzyć w czwrtek przed wizytą u lekarza.Tylko strasznie boli mnie codziennie podbrzusze jakbym zaraz miała dostać miesiaczkę,dzis jest 14dpt i obawiam się,że to za wcześnie na takie bóle brzucha.Jak to bylo u was czy od razu od pozutywnej bety zaczął was boleć brzuch czy na póżniejszym etapie? Boję się czy to zapowiedź czegoś niedobrego, albo co gorsza ciąża pozamaciczna.Niestety muszę wytrzymać do czwartku o ile wcześniej nie przyjdzie krwawienie
monester, Mati W., WiosnyFanka, Nowa na forum, happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Dziewczyny,moja beta10dpt 200,mam powtórzyć w czwrtek przed wizytą u lekarza.Tylko strasznie boli mnie codziennie podbrzusze jakbym zaraz miała dostać miesiaczkę,dzis jest 14dpt i obawiam się,że to za wcześnie na takie bóle brzucha.Jak to bylo u was czy od razu od pozutywnej bety zaczął was boleć brzuch czy na póżniejszym etapie? Boję się czy to zapowiedź czegoś niedobrego, albo co gorsza ciąża pozamaciczna.Niestety muszę wytrzymać do czwartku o ile wcześniej nie przyjdzie krwawienie
mnie od samego początku bolał brzuch i kuły jajniki w różnych proporcjach.
-
monester wrote:A zastanawiam się czy nie można by zrobić antybiogramu? Aby określić który antybiotyk je zabije?
Drugi kontrolny był czysty.
Teraz do powtórki ale są 3 rodzaje opisane dodatnie Ziarenkowce.[/url]
-
Ada23 wrote:Dziewczyny,moja beta10dpt 200,mam powtórzyć w czwrtek przed wizytą u lekarza.Tylko strasznie boli mnie codziennie podbrzusze jakbym zaraz miała dostać miesiaczkę,dzis jest 14dpt i obawiam się,że to za wcześnie na takie bóle brzucha.Jak to bylo u was czy od razu od pozutywnej bety zaczął was boleć brzuch czy na póżniejszym etapie? Boję się czy to zapowiedź czegoś niedobrego, albo co gorsza ciąża pozamaciczna.Niestety muszę wytrzymać do czwartku o ile wcześniej nie przyjdzie krwawienie
-
Gratulacje, piękna beta 💚42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Ada23 wrote:A czy na wczesnym etapie mogą byc bóle jak na miesiączke?
Mnie bolalo tak zaraz po transferze az do konca pierwszego trymestru. Rozne te odczucia beda ale pierwsze to zazwyczaj bole miesiaczkowe, moga byc silne, wszelkie rozciagania, dziabania, rwania, dochodza troche pozniej.Ada23, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Ada23 wrote:A czy na wczesnym etapie mogą byc bóle jak na miesiączke?
Gratulacje bety! 😍 Ja w pierwszej ciąży miałam takie silne dość bóle miesiączkowe (typu takie od kręgosłupa idące i typowo jak na okres) i dodatkowo plamilam przez jakiś czas. Wydaje mi się że to od niskiego wtedy progeteronu. Teraz byłam mocno obstawiona lekami i bóle były tak jakoś chwilę przed betą i tylko troszkę. Sprawdź może progesteron. I tak jak Dziewczyny piszą nospa i magnez. Powodzenia i kciuki za piękne przyrosty 🍀✊Ada23 lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
A ja znowu w stresie... Na SORze 24go o 21 miałam betę 15000 a dziś 26go o 7 beta już tylko 17800. Strasznie mały przyrost jak na takie wartości...On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:A ja znowu w stresie... Na SORze 24go o 21 miałam betę 15000 a dziś 26go o 7 beta już tylko 17800. Strasznie mały przyrost jak na takie wartości...
Trinity_Nea lubi tę wiadomość