In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:A wiem ze pytanie dość płytkie 😅 ale jak po 1 transferze czułam się super jakbym miała zwykle badanie ginekologiczne, i po tym tez tak by było, to mogę sobie podjechać do galerii na małe zakupy ciuchowe ?:p czy mam w tył dniu jechać prosto do domu leżeć i pachnieć?
I jeszcze jedna rzecz, jaki macie dobry przetestowany na sobie magnez ??
Magne B6 Forte.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Frankfurterka wrote:tylko nie przekrocz jakis 10 kg bo ciezkich rzeczy nie powinnas nosic
Hahaha spoko aż tak popłynąć nie zamierzam 😂😂😂😂
A przed braniem magnezu w takich ilościach,
Robilyscie badanie żeby tez nie mieć nadmiaru magnezu?I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Hahaha spoko aż tak popłynąć nie zamierzam 😂😂😂😂
A przed braniem magnezu w takich ilościach,
Robilyscie badanie żeby tez nie mieć nadmiaru magnezu?ale spokojnie, nie będzie za dużo.
-
monester wrote:I Claudia Twój przypadek pokazuje jak ważna jest hodowla do 5 doby - miałabyś już transfer blastki za sobą -- być może udany. A dzisiaj bierzesz jeden zarodek a drugi znów do zamrażarki ?
Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
[/url]
-
Otóż to, gdyby nie mój upór dalej by mi 3 dniówce podawali.
Monester, właśnie nie wiem ciagle boje się z myślami czy podać dwa czy jeden. Ale tak bardzo nie chce ciszy mnogiej, że chyba na jeden się zdecyduje a drugi zamrozić.... mocno to mrożenie osłabia blastke... ? Wiem ze ryzyko ciąży mnogiej jest małe, a większe prawdopodobieństwo ze się w ogole zajdzie w ciąże, ale jakoś nie chciałabym chyba stwarzać możliwości dla ciąży mnogiej..
Co zrobilibyście na moim miejscu?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Otóż to, gdyby nie mój upór dalej by mi 3 dniówce podawali.
Monester, właśnie nie wiem ciagle boje się z myślami czy podać dwa czy jeden. Ale tak bardzo nie chce ciszy mnogiej, że chyba na jeden się zdecyduje a drugi zamrozić.... mocno to mrożenie osłabia blastke... ? Wiem ze ryzyko ciąży mnogiej jest małe, a większe prawdopodobieństwo ze się w ogole zajdzie w ciąże, ale jakoś nie chciałabym chyba stwarzać możliwości dla ciąży mnogiej..
Co zrobilibyście na moim miejscu?Claudia Ferrari, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Też uważam, że ryzyko ciąży mnogiej jest za duże. Jeśli to są blastocysty to brałabym jedna, 3 dniówce ewentualnie mogłabyś rozważyć dwa w myśl zasady, że może nie przetrwać. Nie sądzę, żeby to jakoś mocno osłabiło zarodek to mrożenie - ale dopytaj najlepiej embriologa - zakładam, że robią tak na codzien.
No właśnie jak pytałam o mrożenie pare dni temu na wizycie, to doktor powiedział ze od jakiś kilku lat są tak nowoczesne metody mrożenia ze nie maja one prawie wpływu na zarodek. Ale kiedyś owszem wpływ był większy na osłabienie.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:A wiem ze pytanie dość płytkie 😅 ale jak po 1 transferze czułam się super jakbym miała zwykle badanie ginekologiczne, i po tym tez tak by było, to mogę sobie podjechać do galerii na małe zakupy ciuchowe ?:p czy mam w tył dniu jechać prosto do domu leżeć i pachnieć?
I jeszcze jedna rzecz, jaki macie dobry przetestowany na sobie magnez ??
ja kupuję cytrynian magnezu aliness. a po transferze staram się jechać prosto do domu i leżeć, jednak ten pierwszy dzień unikałabym wstrząsów itp. tym bardziej, ze jazda autem wiele kilometrów nie jest zbyt komfortowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 11:00
-
Claudia Ferrari wrote:Otóż to, gdyby nie mój upór dalej by mi 3 dniówce podawali.
Co zrobilibyście na moim miejscu? -
glodia wrote:Lekarz Ci zaproponował podanie 2 zarodków? W Twoim wieku już się tego nie praktykuje (dobrze pamiętam, że jesteś powyżej 30ki?)
-
glodia wrote:Lekarz Ci zaproponował podanie 2 zarodków? W Twoim wieku już się tego nie praktykuje (dobrze pamiętam, że jesteś powyżej 30ki?)
Nie nie, proponował i podał jeden. Teraz jeszcze nie wiem czy mnie spyta czy 1 czy2 (jadę na transfer) ale wątpię ze chciałby podać dwa. Ale Monester się zapytała czy chce mieć podany 1 czy 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 11:28
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Co zrobilibyście na moim miejscu?
Moi lekarze w dwóch niezlaeznych klinikach powiedzieli ze dwa zarodki zmniejszaja szanse naciaze. podobno zarodki kotre utrzymałyby sie pojedynczo czesto sie zatrzymywały jak były dwa.
Plus oczuwiscie wiek i ciaza mnoga. to nie tylko fakt bliznikow ale tez wieksza szansa poronienia.Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
SierpniowaJodła wrote:Wcale nie odetchelam - fakt że jest tylko 1,6mm CRL i brak pulsu w 5w6d tak mnie zestresował że nie wiem jak dotrwamy do 8go 😓
Wyobrażam sobie 😔 Kurcze właśnie ten 22dpt to pewnie trochę za wcześnie na tętno, widać może być ale nie musi. Ja byłam w 25dpt (6w2d) i było tętno ale pewnie kilka dni wcześniej dr nic by nie zobaczyła. Wiem że ciężko czekać ale musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze 🍀💗SierpniowaJodła, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Claudia- bardzo sie ciesze ze sa ladne zarodki, szkoda ze tak nie zrobili od razu ale wazne ze sa 🙂. Bierz 1. Ja 2 bym nie dostala bo za mloda, za chuda i bylam po cc 😅 ale znajoma wziela 2 piekne blastki z nadzieja ze chociaz jeden sie przyjmie i ma blizniaki. Ciaza trudna a teraz jak to mowi z dzieciakami jest na maxa ciezko.
Mozesz isc na zakupy, ja wracalam od razu do domu ponad 500 km ale byly przystanki na spacer, na maka. Wazne zeby nie dzwigac i sie nie meczyc ale lezec plackiem absolutnie nie musisz. Sikacza mozesz zrobic juz 5dpt ( dla odwaznych- ale mi 2x wyszly testy pozytywne juz tego dnia) albo ok 6/7dpt to juz bedzie miarodajne 🙂. -
Hope_89 wrote:Ja robiłam badanie z krwi po blastocyscie w 6 dot bez żadnych sikancow
Ja robiłam 7dpt też bez sikańcówOn (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Co do serduszka- ja mialam w 23dpt ale to byl chyba ledwo sam poczatek a w tak mlodej ciazy kazdy dzien ma znaczenie. Jednego moze nie byc a na drugi dzien juz bedzie wiec spokojnie 🙂. Wazne na tym etapie zeby byl pecherzyk i cialko zolte to juz wyklucza puste jajo a to duzo.