In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Trinity_Nea wrote:A co Twój lekarz mówi? Kazał jesz że badać czy od razu odstawiać?
Bo ja naiwna optymistka jestem i jeszcze bym poczekała co będzie za kolejne 2dni...
Nie niestety. Ta bet od początku nie była ładna - pozna i niska, jakby utrzymała przyrost to mogłaby być z tego ciąża z gatunku tych niespotykanych. A tak to fiasko
Ale dziękuję za optymizmTrinity_Nea lubi tę wiadomość
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
WiosnyFanka wrote:Po 2 nieudanych procedurach z KD w Polsce wybraliśmy Reprofit Ostrawa i tą klinikę z całego serca polecam:
- dawczyni dobrana juz na pierwszej wizycie na podstawie cech fenotypowych i grupy krwi
- oferują świeże komórki, nie mrożone
- dostajesz wszystkie komórki, które uda się uzyskać w drodze stymulacji, a nie tylko 6 jak w niektórych klinikach
- dostajesz gwarancję 2 blastocyst (przy prawidłowych wynikach nasienia)
- dawczynie mają udowodnioną płodność
- mrożą tylko blastocysty klasy A i B
- masz możliwość przeprowadzenia badań genetycznych zarodków
- kontakt z polskojęzyczną koordynatorką jest natychmiastowy
Tez polecam Reprofit i podpisuje się pod tym wszystkim co Wiosnyfanka napisała 😃42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Słuchajcie mam pytanie za 100 punktów. Zdarzyło się któreś z was takie drżenie lub trzesienie w brzuchu jakby z zimna ? Naszło mnie takie coś że 2 razy i cały czas o tym myślę.. a tyle się naczytalam na temat rzucawki ciążowej że jestem przerażona. Czy to mogą być objawy tego?
-
Klaudersenn wrote:Słuchajcie mam pytanie za 100 punktów. Zdarzyło się któreś z was takie drżenie lub trzesienie w brzuchu jakby z zimna ? Naszło mnie takie coś że 2 razy i cały czas o tym myślę.. a tyle się naczytalam na temat rzucawki ciążowej że jestem przerażona. Czy to mogą być objawy tego?
-
Klaudersenn wrote:Słuchajcie mam pytanie za 100 punktów. Zdarzyło się któreś z was takie drżenie lub trzesienie w brzuchu jakby z zimna ? Naszło mnie takie coś że 2 razy i cały czas o tym myślę.. a tyle się naczytalam na temat rzucawki ciążowej że jestem przerażona. Czy to mogą być objawy tego?
A czujesz juz ruchy normalnie ? Ja w obu ciazach mialam cos takiego. Jakby wibracje i moja gin mowila ze to niedojrzaly, ksztaltujacy sie uklad nerwowy malucha i on wpada w takie drgania ale jest to normalne i nie jest niczym strasznym.
Rzucawka ciazowa objawia sie zupelnie inaczej, towarzyszy temu wiele dodatkowych objawow i praktycznie wszystkie przypadki to 3 trymestr ciazy. -
monester wrote:Za wczesny etap na rzucawke. Ciężko mi powiedzieć czy takie coś miałam czasem mam wrażenie że on się przeciąga i takie coś występuje, ale nie wiem czy mówimy o tym samym. Ja myślę, że masz jeszcze wczesny etap ciąży i te drgania co odczuwasz to mogą być po prostu intensywne ruchy płodu.
-
Mysza123 wrote:A czujesz juz ruchy normalnie ? Ja w obu ciazach mialam cos takiego. Jakby wibracje i moja gin mowila ze to niedojrzaly, ksztaltujacy sie uklad nerwowy malucha i on wpada w takie drgania ale jest to normalne i nie jest niczym strasznym.
Rzucawka ciazowa objawia sie zupelnie inaczej, towarzyszy temu wiele dodatkowych objawow i praktycznie wszystkie przypadki to 3 trymestr ciazy. -
Pewnie to za wczesny etap ale ja po swoich stratach jestem spanikowana 29.02. byl to 17dpt.mialam USG i byl obecny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym ale obawiam się ,że dalej nie ruszy albo coś bedzie nie tak ponieważ nie mam żadnych objawow ciąży.Kolejne USg potwierdzające obecność zarodka mam za 3dni ale u mnie zawsze dochodziło tylko do etapu z pęcherzykiem żółtkowym i ciąże sie zatrzymywaly.Teraz przez brak objawów ciazowych boję sie powtórki
-
Claudia Ferrari wrote:Halo halo? Jakaś podpowiedz? 😅
O test pytasz ? Wedlug mnie na facelle musi wyjsc juz cos 7dpt, to taki najpopularniejszy czas na testowanie. Ja osobiscie od 5dpt zaczynalam. -
Claudia Ferrari wrote:Halo halo? Jakaś podpowiedz? 😅
Dzisiaj masz 6dpt, więc test może już wyjść, ale nie musi. Ryzyk fizyk 🫠 Ja to chyba grzecznie poczekam do 8 marca 🫣 i zrobię betę.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Dzisiaj masz 6dpt, więc test może już wyjść, ale nie musi. Ryzyk fizyk 🫠 Ja to chyba grzecznie poczekam do 8 marca 🫣 i zrobię betę.
Ooo już mówisz "chyba" wiec jakiś postęp jest ze Cię namawiam.dawaj robimy jutro
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dzisiaj już nie robię bo już pozna godzina. Może jutro z rana z 1 moczu. Ale się boje powtórki z rozrywki
Jutro będziesz miała 7dpt to napewno będzie już piękna kreseczka!
Ja robiłam 7dpt (po becie) o 17 i pokazała się nawet na takim "starym" moczu 🤪🙈monester, Claudia Ferrari lubią tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
No dobra. Zrobiłam. 6 dpt. I nie z 1 moczu. Facelle.
https://files.fm/f/5pad8anr5zWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 13:23
monester, Klaudersenn, WiosnyFanka, Mysza123, happilyeverafter, Hope_89, Mati W., Nefertiti89, Frankfurterka, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
monester wrote:Claudia ale Ty nie brałaś zastrzyku żadnego ?
Ale jakiego zastrzyku? Biorę PROLUTEX codziennie . Dzis wzięłam po zrobieniu testu.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔