X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Szkoły i zalecenia lekarzy są różne. U mnie zalecali odstawić:
    - Lekarz z kliniki w CZ - w 12tc
    - Lekarz z kliniki w PL - w 7tc

Ostatecznie odstawiałam stopniowo pomiędzy 9 i 11tc.
    Dziekuję

• Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Dzisiaj trochę lepiej, wczoraj miałam bardzo ciężki dzień, a szczególnie wieczór 😔
    Nie wiem co dalej robić czy próbować trzeci raz w marcu, czy robić przerwę. A może jakieś dodatkowe badania. Ale czy jest sens i jakie miałabym zrobić 😒

A Ty jak się masz?

sciskam cie mocno. takie czekanie jest chyba najgorsze.

daj sobie kilka dni na podjecie decyzji co dalej. czasami przerwa dobrze robi, a czasami rozczarowanie tez daje doadtkowego powera. co do badan pogadaj z lekarzem, moze skonsultuj sie z ginekologiem jezli go wprowadziłas w sytuacje. Zawsze dobrze miec druga pare fachowych oczu.

Trzymam kciuki. obie bedziemu tu jesccze miały piekne bety.

cały ten bol obróci sie w dobra karme 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, dopytałam skąd biorą dawczynię w klinice, okazało się że z czeskiej kliniki ferticare. Myślisz że to dobrze?? A tak w ogóle to okazało się że wprowadzono nas w błąd i to moje czekanie daremne.
    Nikt się z nami nie skontaktował w sprawie podpisania umowy którą już mieliśmy przygotowaną na ostatniej wizycie u lekarza, który kilka razy podkreślał że program już ruszył bo wysłał zgłoszenie. Ach nawet nie mam siły pisać. Lekarz mówi co innego, koordynator co innego🫣 Mam wrażenie że mi się to śni.
    Mam ochotę pójść gdzieś indziej tylko pytanie gdzie.
    A może po prostu to nie ma sensu bo cały czas pod górkę, przepraszam ale naprawdę tylko mi się ryczeć chce.

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️5dniowy i ❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔
    4 transfer ❄️ Estrofem, Acard, Luteina200, Accofil💉, Prograf, Witaminy, Neoparin💉
    „Czekam na 🌬️ co rozgoni ciemne skłębione zasłony…”

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy❤️

Claudia Ferrari, Mati W., Hope_89, monester, Frankfurterka, WiosnyFanka, Nowa na forum, Klaudersenn, happilyeverafter, Saimi, Luusia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Mamy❤️

Fantastycznie, gratuluję🥳

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Mamy❤️

Oh, jak slicznie :) Gratulacje!

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Monester, dopytałam skąd biorą dawczynię w klinice, okazało się że z czeskiej kliniki ferticare. Myślisz że to dobrze?? A tak w ogóle to okazało się że wprowadzono nas w błąd i to moje czekanie daremne.
    Nikt się z nami nie skontaktował w sprawie podpisania umowy którą już mieliśmy przygotowaną na ostatniej wizycie u lekarza, który kilka razy podkreślał że program już ruszył bo wysłał zgłoszenie. Ach nawet nie mam siły pisać. Lekarz mówi co innego, koordynator co innego🫣 Mam wrażenie że mi się to śni.
    A może po prostu to nie ma sensu bo cały czas pod górkę, przepraszam ale naprawdę tylko mi się ryczeć chce.
    Oj dobrze, że się odezwałaś do kliniki bo byś czekała i czekała.... Najszybciej dawczyni w Czechach w reprofit. A na pewno pani doktor z Angeliusa Cię przygotuje do transferu... W mojej klinice czas oczekiwania to właśnie takie 3 miesiace a jak masz jakieś rzadkie cechy to i pół roku podobno. Idź tam gdzie nie będą tych komórek przewozić najlepiej, ja nie mam zaufania do takich praktyk - mogą być korki wypadki itd a oocyty to są bardzo delikatne komórki.

WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Beta 177 🤍
    Bardzo ładny wynik, dobrze to wróży ✊✊🍀🍀🍀🍀🍀

Claudia Ferrari, monester lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 8 marca 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Niestety wszędzie pracują tylko ludzie, niektórzy są niedoinformowani, niektórzy coś pomieszają. U mnie przez takie "pomyłki personelu" termin badań przesunął się o 2 miesiące, myślałam że oszaleję z żalu i wściekłości. Trzeba pilnować na każdym etapie, dzwonić, przypominać, dopytywać...
    Nie poradzę w sprawie pozostania lub zmiany kliniki, proszę tylko żebyś się nie zniechęcała i walczyła o swoje szczęście.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 8 marca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Mamy❤️
    😍 Cudowna wiadomość

age.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Mamy❤️

Cudnie, gratulacje 🥰💗

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was dziewczyny. Mój ginekolog (nie ten z invimedu) ode mnie z miasta, ma generalnie dwie sławne opinie: że jest bardzo dobrym specjalistą (zresztą to on mi uratował jajnik) i że tez świetnym biznesmenem niestety...
    No w invimedzie mi powiedzieli, ze na usg umówić mam się dopiero,'jak beta będzie powyżej 1tys.
    A mój ginekolog, jak zadzwoniłam mu powiedzieć jak się sprawy z wynikami mają (mam nr bezpośrednio do niego), to umówił mnie na usg teraz na pon, w sumie nie wiem po co? Przecież co można tak wcześnie diagnozować ?

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:

Ola a czy Wy nie jesteście w Oviklinice w wawie? My właśnie po 1,5 roku bezsensownych działań przeszliśmy do Bociana. Daj znać jakbyś potrzebowała jakiś informacji.

Emily0723 lubi tę wiadomość

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mam pytanie do Was dziewczyny. Mój ginekolog (nie ten z invimedu) ode mnie z miasta, ma generalnie dwie sławne opinie: że jest bardzo dobrym specjalistą (zresztą to on mi uratował jajnik) i że tez świetnym biznesmenem niestety...
    No w invimedzie mi powiedzieli, ze na usg umówić mam się dopiero,'jak beta będzie powyżej 1tys.
    A mój ginekolog, jak zadzwoniłam mu powiedzieć jak się sprawy z wynikami mają (mam nr bezpośrednio do niego), to umówił mnie na usg teraz na pon, w sumie nie wiem po co? Przecież co można tak wcześnie diagnozować ?

Według mnie nie ma po co tak szybko iść na USG.
    Obie kliniki w PL, w których byłam zapraszały na USG 28dpt.

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Nie ma sensu iść teraz chyba że jedynie po receptę. No przy becie ponad tysiąc można zobaczyć tylko czy jest pęcherzyk w macicy a serce to tak jak pisze Wiosnyfanka 25 dpt.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia - wiedz, że myślę o Tobie i przytulam całym sercem. Mam nadzieję, że ten najtrudniejszy fizycznie moment jest już za Toba. Nie wahaj się zdobyć pomoc psychologiczna, dziewczyny tu bardzo polecaly fundację Ernesta.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia- na usg widac pecherzyk dopiero przy becie ponad 1000 i to powienien byc dobry sprzet. U mnie 17dpt byl pecherzyk w 23dpt zarodek z serduszkiem. Mysle ze tak szybko raczej nie ma po co isc bo moze nie byc nic widac i sie zestresujesz, chyba ze psychicznie Ci ta wizyta pomoze, potrzebujesz recepty to idz.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję, jesteście jak zawsze nieocenionym wsparciem. 🫶🏼
    Chciałoby się czasem wykrzyczeć ten ból, te zmagania, tą niesprawiedliwość ale nie tutaj, nie Wam, bo tutaj na forum trzeba się przecież wspierać i podnosić z kolan, bo wszystkie jakby nie było jesteśmy w cholernie trudnej sytuacji. A informacje, którymi się dzielicie są po prostu bezcenne.
    Także bardzo przepraszam, ale w momencie pojawienia się bezsilności człowiek już nie wie gdzie szukać pociechy. Tym bardziej że my z mężem nie powiedzieliśmy zupełnie nikomu z czym się zmagamy.
    Happilyeverafter - Korzystaliśmy z kliniki Novum w Warszawie, kd z ovobanku. Jeśli chodzi o samą klinikę to wszystko funkcjonowało naprawdę bez zarzutów. Wszystko na wysokim poziomie, ale jak widać efektów brak.
    Przenieśliśmy się do Angeliusa ze względu na świeże komórki i krótszy czas dojazdu do kliniki. Lekarz poświęcił nam naprawdę dużo czasu i wszystko dokładnie wyjaśnił, nawet mój mąż stwierdził że bardzo w porządku lekarz. (Chociaż nie wiem czy właściwe jest porównywanie boskiego Lewand… z lekarzem z Angeliusa🫣to jak 👊🏼do👁️ 😅 dziewczyny na forum odpowiednio go podsumowały 🫢)
    Ale zabrakło komunikacji, i jakiś czynnik zawinił i straciłam ponad 2 miesiące. Koordynator oczywiście przepraszała (bo tyle mają zgloszen) i obiecala zostawić naszą teczkę na wierzchu i zerkając na szybko w nasze 📑 powiedziała ze przy naszych danych fenotypowych nie powinno być problemu ze szybkim znalezieniem dawczyni. A ja już nic nie wiem i nie wiem czy mam tej klinice zaufać.
    Ok, nie smedze dłużej 🫣
    Miłego weekendu Wam życzę, odpoczywajcie i dbajcie o siebie🌷

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️5dniowy i ❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔
    4 transfer ❄️ Estrofem, Acard, Luteina200, Accofil💉, Prograf, Witaminy, Neoparin💉
    „Czekam na 🌬️ co rozgoni ciemne skłębione zasłony…”

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. Ja się sama nie zadzwoniłam zapisac, tylko przy okazji wyniku jak zadzwoniłam, to właśnie ginekolog powiedział ze chciałby mnie zobaczyć w pon na usg. Tylko właśnie tak mi się zdawało ze naciąga ;/ ..... bo dawno u niego nie byłam bo ciagle do invimedu teraz jeździłam.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia- gratulacje!🥳

SierpniowaJodła- pięknie ❤️

Ola- jesteśmy też po to, żeby móc się wyżalić... Bo kto lepiej niż my zrozumie co to znaczy czekać...
    Jeśli do tej pory byłaś zadowolona z kliniki, to jej nie zmieniaj. Taki błąd czasem się zdarza, a tym razem niestety dotknął Ciebie. Zobacz jak się dalej zachowają. Sprawdź za tydzień, czy Wasza teczka rzeczywiście jest "na wierzchu"...

happilyeverafter, Claudia Ferrari, SierpniowaJodła lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ