In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Ja pytałam ale lekarz mówił, że nie ma potrzeby. Nie wiem dokładnie kiedy są wskazania 🙂
Hope ! Gratulacje z ukończenia 34 tygodnia ! Na pewno szyjka jeszcze pociągnie te kilka tygodni;)
Saimi a Ty jak tam ? Jak życie szpitalne płynie ? Powoli i nudno ? -
monester wrote:To taki bajer, normalnie i tak kliniki podają atosiban, kiedyś były badania że ciut zwiększa szanse, ale potem w kolejnych tego nie wykazano.
Hope ! Gratulacje z ukończenia 34 tygodnia ! Na pewno szyjka jeszcze pociągnie te kilka tygodni;)
Saimi a Ty jak tam ? Jak życie szpitalne płynie ? Powoli i nudno ?
Ja to podziwiam Saimi! Na mnie dopiero na tym etapie to spadło a ona tyle już leży biedna 🙂Trinity_Nea, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
[/url]
-
Żyje jakoś
nadal z małą w brzuchu. Jakoś przyzwyczaiłam się do szpitalnego życia, pobudek od 5:30, obchodów, codziennego ktg, badań itd.
Psychicznie jest całkiem znośnie tylko dzięki temu, że się nastawiłam od początku, że tak trzeba i to pomoże. Inaczej bym zwariowała chyba. No i towarzystwo jest fajne
Zaliczam kolejny tydz i liczę, że jeszcze ich będzie kilka ale i tak jest już całkiem dobrzeHope_89, monester, Emily0723, Mati W., WiosnyFanka, Trinity_Nea, Elka198321, happilyeverafter, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Żyje jakoś
nadal z małą w brzuchu. Jakoś przyzwyczaiłam się do szpitalnego życia, pobudek od 5:30, obchodów, codziennego ktg, badań itd.
Psychicznie jest całkiem znośnie tylko dzięki temu, że się nastawiłam od początku, że tak trzeba i to pomoże. Inaczej bym zwariowała chyba. No i towarzystwo jest fajne
Zaliczam kolejny tydz i liczę, że jeszcze ich będzie kilka ale i tak jest już całkiem dobrzeTrinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Zaliczam kolejny tydz i liczę, że jeszcze ich będzie kilka ale i tak jest już całkiem dobrze -
monester wrote:No niesamowite ile można wytrzymać w ciąży już prawie bez szyjki ! To jednak indywidualne bardzo jest. Ale własnie, już każdy dzień więcej to tylko na plus. A jak tam karmią ? To chyba duży problem jak człowiek tak daleko od domu i mamowego jedzenia
Karmią dobrze, przeważnie jest wszystko bardzo dobre, czasem jest coś czego ja poprostu nie lubię i nie zjem. 2 razy w tyg jest mój mąż albo rodzice to przywożą mi jakieś serki, szyneczki i inne smakołyki na kanapki więc głodna nie chodzę.
Emily masz rację, lekarz jak mnie w 30 tyg przyjmowali do szpitala powiedział, że już jest bardzo dobry tydz i że plus wielki, że dostałam wcześniej już sterydy na płucka. Wiadomo chce się wytrwać jak najdłużej. Najpierw odliczałam by był 32 tyg, teraz czekam na 34-35 tyg. Byle mała dobrze przybierał i była coraz silniejsza.
Jedyne czego się teraz obawiam w tym wcześniejszym rozwiązaniu to tego, że mnie wypiszą do domu a młoda będzie musiała zostać jeszcze.. I jak tu ogarnąć bycie z nią codziennie mając 120 km w jedną stronę.. No ale wszystko się da załatwić myślę. Juz i tak się ciągle poświęcamyEmily0723, monester, Hope_89, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Karmią dobrze, przeważnie jest wszystko bardzo dobre, czasem jest coś czego ja poprostu nie lubię i nie zjem. 2 razy w tyg jest mój mąż albo rodzice to przywożą mi jakieś serki, szyneczki i inne smakołyki na kanapki więc głodna nie chodzę.
Emily masz rację, lekarz jak mnie w 30 tyg przyjmowali do szpitala powiedział, że już jest bardzo dobry tydz i że plus wielki, że dostałam wcześniej już sterydy na płucka. Wiadomo chce się wytrwać jak najdłużej. Najpierw odliczałam by był 32 tyg, teraz czekam na 34-35 tyg. Byle mała dobrze przybierał i była coraz silniejsza.
Jedyne czego się teraz obawiam w tym wcześniejszym rozwiązaniu to tego, że mnie wypiszą do domu a młoda będzie musiała zostać jeszcze.. I jak tu ogarnąć bycie z nią codziennie mając 120 km w jedną stronę.. No ale wszystko się da załatwić myślę. Juz i tak się ciągle poświęcamyTrinity_Nea, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
Tigra wrote:Dziewczyny boli mnie podbrzusze jak przed lub w czasie okresu,kiszka stolcowa, krzyże i czuje skurcze macicy.Czy to normalne?
Mnie tak bolało od dnia transferu do 6tyg ciąży.
Nospa w ruch i dałam radę 🙃Elka198321, Tigra lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
monester wrote:To taki bajer, normalnie i tak kliniki podają atosiban, kiedyś były badania że ciut zwiększa szanse, ale potem w kolejnych tego nie wykazano.
Saimi a Ty jak tam ? Jak życie szpitalne płynie ? Powoli i nudno ? -
Zaliczam kolejny tydz i liczę, że jeszcze ich będzie kilka ale i tak jest już całkiem dobrze -
Cześć dziewczyny,dziękuję za odpowiedzi.Biore nospę i nie jest najgorzej,pobolewa teraz raz za czas,ale łagodniej niz w czasie okresu.Dziś rano przebudziło mnie dziwne rozpieranie,ale szybko zasnęłam.Ćmił mnie w okolicach południa lewy jajnik(nie eiem czy powinien,bo jestem na cyklu sztucznym).Jutro idę na progesteron i może zrobię bsdanie,by ewentualnie wykryć chociażby próbę implantacji?
Saimi długo już leżysz w szpitalu?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Przyplątała mi się grzybica pochwy. Byłam u gina, dal mi globulki macmiror. Mężowi nic. Pytałam czy na pewno, to stwierdził, że skoro nie ma objawów to nie trzeba. A czy to nie jest tak, że może być bezobjawowy? I lepiej przeleczyc?
Ostatnio zrobiłam sobie badanie genetyczne na celiakie. I niestety mam dwa geny obecne: HLA-DQ2(DQ2.2) i HLA-DQ8. Robiła któraś z Was te badania? Teraz planuję zbadać przeciwciała, żeby sprawdzić czy mam celiakie 🫣
Claudia daj znać co u Ciebie 😘
Saimi dobrze, że towarzystwo w szpitalu fajne 🙂 Czas szybciej minie.
Tigra kciuki za ładny prog!
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Cześć dziewczyny. Przyplątała mi się grzybica pochwy. Byłam u gina, dal mi globulki macmiror. Mężowi nic. Pytałam czy na pewno, to stwierdził, że skoro nie ma objawów to nie trzeba. A czy to nie jest tak, że może być bezobjawowy? I lepiej przeleczyc?
Ostatnio zrobiłam sobie badanie genetyczne na celiakie. I niestety mam dwa geny obecne: HLA-DQ2(DQ2.2) i HLA-DQ8. Robiła któraś z Was te badania? Teraz planuję zbadać przeciwciała, żeby sprawdzić czy mam celiakie 🫣
Claudia daj znać co u Ciebie 😘
Saimi dobrze, że towarzystwo w szpitalu fajne 🙂 Czas szybciej minie.
Tigra kciuki za ładny prog!
Ja robiłam na celiakie. I też mi wyszły te 2 nieprawidłowe. Zalecona dieta bezglutenowa.
Tigra - we wtorek będzie 3 tyg jak jestem w szpitalu. -
Saimi wrote:Ja robiłam na celiakie. I też mi wyszły te 2 nieprawidłowe. Zalecona dieta bezglutenowa.
Tigra - we wtorek będzie 3 tyg jak jestem w szpitalu.
Czyli tylko na podstawie tych wyników genetycznych zalecono Ci dietę bez glutenu? Byłaś u dietetyka czy sama sobie radzisz?
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Czyli tylko na podstawie tych wyników genetycznych zalecono Ci dietę bez glutenu? Byłaś u dietetyka czy sama sobie radzisz?
-
Dziewczyny nie mogłam się powstrzymac i zrobiłam https://zapodaj.net/plik-OaLS7nzgIa
Nie wiem czy mogę się cieszyć,ale poleciałam na badanie z krwi.
Czy tam jest widoczny pasek czy mam przewidzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:32
monester, Mati W., Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Tigra wrote:Dziewczyny nie mogłam się powstrzymac i zrobiłam https://zapodaj.net/plik-OaLS7nzgIa
Nie wiem czy mogę się cieszyć,ale poleciałam na badanie z krwi.
Czy tam jest widoczny pasek czy mam przewidzenia?