WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dziewczyny boli mnie podbrzusze jak przed lub w czasie okresu,kiszka stolcowa, krzyże i czuje skurcze macicy.Czy to normalne?
    Bierz nospe koniecznie...

Tigra lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaB wrote:
    Nie, nie wiedziałam nawet, że coś takiego można badać. Poczytaj o tym.
    Test uma nazywa się to badanie robią je w klinikach Invicta

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Test uma nazywa się to badanie robią je w klinikach Invicta
    Ja pytałam ale lekarz mówił, że nie ma potrzeby. Nie wiem dokładnie kiedy są wskazania 🙂

monester lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja pytałam ale lekarz mówił, że nie ma potrzeby. Nie wiem dokładnie kiedy są wskazania 🙂
    To taki bajer, normalnie i tak kliniki podają atosiban, kiedyś były badania że ciut zwiększa szanse, ale potem w kolejnych tego nie wykazano.
    Hope ! Gratulacje z ukończenia 34 tygodnia ! Na pewno szyjka jeszcze pociągnie te kilka tygodni;)
    Saimi a Ty jak tam ? Jak życie szpitalne płynie ? Powoli i nudno ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To taki bajer, normalnie i tak kliniki podają atosiban, kiedyś były badania że ciut zwiększa szanse, ale potem w kolejnych tego nie wykazano.
    Hope ! Gratulacje z ukończenia 34 tygodnia ! Na pewno szyjka jeszcze pociągnie te kilka tygodni;)
    We wtorek mam wizytę, teraz dość często ale będę spokojniejsza😉 mam nadzieję wytrzymać do tego 37 tygodnia 😀🤞
    Ja to podziwiam Saimi! Na mnie dopiero na tym etapie to spadło a ona tyle już leży biedna 🙂

Trinity_Nea, monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyje jakoś :) nadal z małą w brzuchu. Jakoś przyzwyczaiłam się do szpitalnego życia, pobudek od 5:30, obchodów, codziennego ktg, badań itd.
    Psychicznie jest całkiem znośnie tylko dzięki temu, że się nastawiłam od początku, że tak trzeba i to pomoże. Inaczej bym zwariowała chyba. No i towarzystwo jest fajne :)
    Zaliczam kolejny tydz i liczę, że jeszcze ich będzie kilka ale i tak jest już całkiem dobrze :)

Hope_89, monester, Emily0723, Mati W., WiosnyFanka, Trinity_Nea, Elka198321, happilyeverafter, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Żyje jakoś :) nadal z małą w brzuchu. Jakoś przyzwyczaiłam się do szpitalnego życia, pobudek od 5:30, obchodów, codziennego ktg, badań itd.
    Psychicznie jest całkiem znośnie tylko dzięki temu, że się nastawiłam od początku, że tak trzeba i to pomoże. Inaczej bym zwariowała chyba. No i towarzystwo jest fajne :)
    Zaliczam kolejny tydz i liczę, że jeszcze ich będzie kilka ale i tak jest już całkiem dobrze :)
    No niesamowite ile można wytrzymać w ciąży już prawie bez szyjki ! To jednak indywidualne bardzo jest. Ale własnie, już każdy dzień więcej to tylko na plus. A jak tam karmią ? To chyba duży problem jak człowiek tak daleko od domu i mamowego jedzenia

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Sami trzymajcie się tam jeszcze przynajmniej z 2 tygodnie ale chyba nawet jakby teraz coś się zadziało to i tak będzie dobrze- mi mówili w szpitalu przy zakładaniu szwu szyjkowego ze przy obecnym rozwoju medycyny po 30 tygodniu już jest ok.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No niesamowite ile można wytrzymać w ciąży już prawie bez szyjki ! To jednak indywidualne bardzo jest. Ale własnie, już każdy dzień więcej to tylko na plus. A jak tam karmią ? To chyba duży problem jak człowiek tak daleko od domu i mamowego jedzenia

Karmią dobrze, przeważnie jest wszystko bardzo dobre, czasem jest coś czego ja poprostu nie lubię i nie zjem. 2 razy w tyg jest mój mąż albo rodzice to przywożą mi jakieś serki, szyneczki i inne smakołyki na kanapki więc głodna nie chodzę.

Emily masz rację, lekarz jak mnie w 30 tyg przyjmowali do szpitala powiedział, że już jest bardzo dobry tydz i że plus wielki, że dostałam wcześniej już sterydy na płucka. Wiadomo chce się wytrwać jak najdłużej. Najpierw odliczałam by był 32 tyg, teraz czekam na 34-35 tyg. Byle mała dobrze przybierał i była coraz silniejsza.

Jedyne czego się teraz obawiam w tym wcześniejszym rozwiązaniu to tego, że mnie wypiszą do domu a młoda będzie musiała zostać jeszcze.. I jak tu ogarnąć bycie z nią codziennie mając 120 km w jedną stronę.. No ale wszystko się da załatwić myślę. Juz i tak się ciągle poświęcamy :)

Emily0723, monester, Hope_89, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Karmią dobrze, przeważnie jest wszystko bardzo dobre, czasem jest coś czego ja poprostu nie lubię i nie zjem. 2 razy w tyg jest mój mąż albo rodzice to przywożą mi jakieś serki, szyneczki i inne smakołyki na kanapki więc głodna nie chodzę.

Emily masz rację, lekarz jak mnie w 30 tyg przyjmowali do szpitala powiedział, że już jest bardzo dobry tydz i że plus wielki, że dostałam wcześniej już sterydy na płucka. Wiadomo chce się wytrwać jak najdłużej. Najpierw odliczałam by był 32 tyg, teraz czekam na 34-35 tyg. Byle mała dobrze przybierał i była coraz silniejsza.

Jedyne czego się teraz obawiam w tym wcześniejszym rozwiązaniu to tego, że mnie wypiszą do domu a młoda będzie musiała zostać jeszcze.. I jak tu ogarnąć bycie z nią codziennie mając 120 km w jedną stronę.. No ale wszystko się da załatwić myślę. Juz i tak się ciągle poświęcamy :)
    Najwyżej wynajmiesz sobie jakiś apartemencik nieopodal, żeby być na miejscu większość czasu.

Trinity_Nea, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dziewczyny boli mnie podbrzusze jak przed lub w czasie okresu,kiszka stolcowa, krzyże i czuje skurcze macicy.Czy to normalne?

Mnie tak bolało od dnia transferu do 6tyg ciąży.
    Nospa w ruch i dałam radę 🙃

Elka198321, Tigra lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mi w żadnej wcześniej niepodali ani invimed ani Novuum..w invicta po badaniu podali..bo miałam skurcze 17szt gdzie norma to 10...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Zuch dziewczyna!!!!

• Tigra Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,dziękuję za odpowiedzi.Biore nospę i nie jest najgorzej,pobolewa teraz raz za czas,ale łagodniej niz w czasie okresu.Dziś rano przebudziło mnie dziwne rozpieranie,ale szybko zasnęłam.Ćmił mnie w okolicach południa lewy jajnik(nie eiem czy powinien,bo jestem na cyklu sztucznym).Jutro idę na progesteron i może zrobię bsdanie,by ewentualnie wykryć chociażby próbę implantacji?

Saimi długo już leżysz w szpitalu?

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przyplątała mi się grzybica pochwy. Byłam u gina, dal mi globulki macmiror. Mężowi nic. Pytałam czy na pewno, to stwierdził, że skoro nie ma objawów to nie trzeba. A czy to nie jest tak, że może być bezobjawowy? I lepiej przeleczyc?

Ostatnio zrobiłam sobie badanie genetyczne na celiakie. I niestety mam dwa geny obecne: HLA-DQ2(DQ2.2) i HLA-DQ8. Robiła któraś z Was te badania? Teraz planuję zbadać przeciwciała, żeby sprawdzić czy mam celiakie 🫣

Claudia daj znać co u Ciebie 😘
    Saimi dobrze, że towarzystwo w szpitalu fajne 🙂 Czas szybciej minie.
    Tigra kciuki za ładny prog!

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Cześć dziewczyny. Przyplątała mi się grzybica pochwy. Byłam u gina, dal mi globulki macmiror. Mężowi nic. Pytałam czy na pewno, to stwierdził, że skoro nie ma objawów to nie trzeba. A czy to nie jest tak, że może być bezobjawowy? I lepiej przeleczyc?

Ostatnio zrobiłam sobie badanie genetyczne na celiakie. I niestety mam dwa geny obecne: HLA-DQ2(DQ2.2) i HLA-DQ8. Robiła któraś z Was te badania? Teraz planuję zbadać przeciwciała, żeby sprawdzić czy mam celiakie 🫣

Claudia daj znać co u Ciebie 😘
    Saimi dobrze, że towarzystwo w szpitalu fajne 🙂 Czas szybciej minie.
    Tigra kciuki za ładny prog!

Ja robiłam na celiakie. I też mi wyszły te 2 nieprawidłowe. Zalecona dieta bezglutenowa.

Tigra - we wtorek będzie 3 tyg jak jestem w szpitalu.

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Ja robiłam na celiakie. I też mi wyszły te 2 nieprawidłowe. Zalecona dieta bezglutenowa.

Tigra - we wtorek będzie 3 tyg jak jestem w szpitalu.

Czyli tylko na podstawie tych wyników genetycznych zalecono Ci dietę bez glutenu? Byłaś u dietetyka czy sama sobie radzisz?

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Czyli tylko na podstawie tych wyników genetycznych zalecono Ci dietę bez glutenu? Byłaś u dietetyka czy sama sobie radzisz?
    Mi immunolog zlecił przeciwciała z krwi. Nie warto rezygnować z glutenu tylko na podstawie mutacji / predyspozycji genetycznych. Sprawdź przeciwciała - a masz jakieś objawy ze strony przewodu pokarmowego ? U osób które mają orzeczona celiakię to podstawa do diagnozy była biopsja kosmków jelitowych. Mi immunolog mówił, że wszystkie wyniki rozpatrujemy w oparciu o stan kliniczny pacjenta - nigdy samodzielnie.

• Tigra Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogłam się powstrzymac i zrobiłam https://zapodaj.net/plik-OaLS7nzgIa
    Nie wiem czy mogę się cieszyć,ale poleciałam na badanie z krwi.
    Czy tam jest widoczny pasek czy mam przewidzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:32

monester, Mati W., Nowa na forum lubią tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dziewczyny nie mogłam się powstrzymac i zrobiłam https://zapodaj.net/plik-OaLS7nzgIa
    Nie wiem czy mogę się cieszyć,ale poleciałam na badanie z krwi.
    Czy tam jest widoczny pasek czy mam przewidzenia?
    Jest widoczny cień, kciuki za betę. A Ty masz dzisiaj 4 dzień po transferze dopiero ?

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ