In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Więc tak naprawdę wyjsciowy progesteron nie ma az takiego znaczenia?Jesli mialyscie różne.Obawiam sie jak to będzie.czy dadzą mi relanium w razie?Szkoda,ze nie poprosiłam przy punkcji.My mamy nie badane zarodki,doktor twierdzi,ze przy niskiej fragmentacji i dobrym wieku dawczyni,nie ma takiej potrzeby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 08:57
-
Tigra wrote:Więc tak naprawdę wyjsciowy progesteron nie ma az takiego znaczenia?Jesli mialyscie różne.Obawiam sie jak to będzie.czy dadzą mi relanium w razie?Szkoda,ze nie poprosiłam przy punkcji.My mamy nie badane zarodki,doktor twierdzi,ze przy niskiej fragmentacji i dobrym wieku dawczyni,nie ma takiej potrzeby.
Ja w ogóle cały czas miałam progesteron 12 po transferze ( w tym duphaston który nie wychodzi na krwi) ale lekarz powiedział że jeśli jest stały cały czas to widocznie tak mam i wszystko jest ok.Tigra lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
monester wrote:Tak jak napisała Wiosnyfanka - każda z nas była na tym etapie - ale jeszcze muszę dodać, że chyba jesteś rekordzistka jeśli chodzi o ilość punkcji ! Uważam, że czas zmierzyć się z inną drogą, bo zrobiliście więcej niż niejedna para żeby uzyskać swoje genetyczne dziecko i nie ma co liczyć na cud. Ps- a to w jednej klinice aż tyle razy próbowałaś ?
Już nie mam sił na kolejne punkcje, nawet jeśli miałyby być dofinansowane. Myślę, że to już czas na tę decyzję. W Kriobanku w Białymstoku ❤️monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:My namy syna z kd z nasieniem męża...najlepsza decyzja jaka mogliśmy podjąć...
Dusza się raduje czytając takie pozytywne komentarze. Moje ostatnie dwa lata były bardzo smutne i ciężkie. Każda nas to przeżywa. Udało się za pierwszym transferem? -
Tigra wrote:Więc tak naprawdę wyjsciowy progesteron nie ma az takiego znaczenia?Jesli mialyscie różne.Obawiam sie jak to będzie.czy dadzą mi relanium w razie?Szkoda,ze nie poprosiłam przy punkcji.My mamy nie badane zarodki,doktor twierdzi,ze przy niskiej fragmentacji i dobrym wieku dawczyni,nie ma takiej potrzeby.
-
JustynaB wrote:Dusza się raduje czytając takie pozytywne komentarze. Moje ostatnie dwa lata były bardzo smutne i ciężkie. Każda nas to przeżywa. Udało się za pierwszym transferem?
JustynaB lubi tę wiadomość
-
SierpniowaJodła wrote:Ja w ogóle cały czas miałam progesteron 12 po transferze ( w tym duphaston który nie wychodzi na krwi) ale lekarz powiedział że jeśli jest stały cały czas to widocznie tak mam i wszystko jest ok.
Czytałam,ze niektóre osoby biorą nospę po transferze?Czy poprosic doktor o recepte na nospe? -
Elka198321 wrote:Forte jest na receptę
w Polsce? Kupuje co dwa tygodnie forte bez receptymonester lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Nospa max jest bez recepty- bralam cala ciaze. Jest jeszcze nospa forte- ta jest na recepte ale to to samo co max, ta sama dawka po prostu wpisana w rejestr inaczej i dlatego jest na recepte, bralam ja w pierwszej ciazy, potem sie dowiedzialam ze max to samo i moge kupic od reki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2024, 09:03
Tigra, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Forte jest na receptę
Zresztą nawet jeśli jakiś lek w dawce większej jest na receptę to mnie to tak śmieszy że możesz kupić 2 opakowania dawki mniejszej i tak 😅 a to niektórych przeciwbólowych dotyczy.
Tigra - melduj się z Ostravy !
-
Cześć,jestem już po.Transfer trwał moze 5 minut. Poszło gładko.Jeden wykluty z otoczki jest we mnie, trzy zostały zamrożone.Badanie z krwi mam zrobić dopiero za 14 dni.
monester, Mati W., WiosnyFanka, happilyeverafter, Trinity_Nea, Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Dziewczyny mam zrobic badanie moczu,przyjmuję dopoch.Utrogestan,ktory u mnie całkowicie sie nie rozpuszcza tylko resztki wylatują.Co zrobić zeby podczas odddawania moczu do pojemniczka te resztki nie wpadły?
Trinity_Nea, Ada23 lubią tę wiadomość
-
Ada23 wrote:Dziewczyny mam zrobic badanie moczu,przyjmuję dopoch.Utrogestan,ktory u mnie całkowicie sie nie rozpuszcza tylko resztki wylatują.Co zrobić zeby podczas odddawania moczu do pojemniczka te resztki nie wpadły?
Tigra, Ada23, Mati W. lubią tę wiadomość
-
Tigra wrote:Cześć,jestem już po.Transfer trwał moze 5 minut. Poszło gładko.Jeden wykluty z otoczki jest we mnie, trzy zostały zamrożone.Badanie z krwi mam zrobić dopiero za 14 dni.
No właśnie bez sensu każą robić po 2 tygodniach, my tu zawsze robimy szybciej zeby wylapaac ewentualnego biochema, no i jeśli beta nie ruszy do dnia 8 to już nie ma co ładować w siebie leki.Tigra lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ale super wynik 4 blastki z 5 doby ! A już zakończyli hodowlę czy trzymają jeszcze coś do jutra ?
No właśnie bez sensu każą robić po 2 tygodniach, my tu zawsze robimy szybciej zeby wylapaac ewentualnego biochema, no i jeśli beta nie ruszy do dnia 8 to już nie ma co ładować w siebie leki. -
Tigra wrote:Jeszcze trzymają resztę do kolejnego dnia.To kiedy mogę już zrobic badanie?
Tigra, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość