WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Wow gratulacje Kochana, możecie już odetchnąć na 100% ❤️ Powiedz mi proszę 5 dni roboczych liczone od wtorku do poniedziałku? Ja miałam dziś jechać ale córeczka budziła się milion razy w nocy i nie było szans rano na przedszkole. Chciałabym zrobić badanie jak najszybciej bo naprawdę jestem kłębkiem nerwów 😔 Nie śpię od 2 dni, w dodatku zastanawiam się czy USG znów nie powtórzyć (3 x już) bo zobaczyłam w domu już że na ostatnich wizytach dziecko urosło (4 dni różnicy między badaniami) o 1 dzień według USG, 1 mm długości więcej tylko, za to przezierność zmieniła się z 1,6 na 2,2. Strasznie martwię się że coś jest nie tak. Czy to możliwe że lekarka na oko wpisywała wartości?

Ja oddawałam w czwartek - w piątek o 15 dostałam maila że dotarły do TestowDNA - i dziś po 7dniach o 7 rano były wyniki więc dokładnie cały tydzień roboczy tak naprawdę czekałam (plus weekend).

Jeśli chodzi o te mm to wystarczy że ręka zadrżała albo dzidzia się ruszyła, nie wiem czy jest sens iść 3 raz i się stresować znowu. Zrób jak najszybciej to badanie i już wszystko będzie jasne (oczywiście że jest ok !)
    Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻

happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Czytałam kilka tematów i wyczytałam o wyciągu z ananasa.Działa to?Pomogło komuś? A jak patrzycie na noszenie smartwatchy przed i po transferze?Moj mąż truje mi,no i wyczytałam,ze jakies tam fale mogą szkodzić.

Ja mam na sobie smartwatcha zawsze, wszędzie i non stop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 11:12

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Ja oddawałam w czwartek - w piątek o 15 dostałam maila że dotarły do TestowDNA - i dziś po 7dniach o 7 rano były wyniki więc dokładnie cały tydzień roboczy tak naprawdę czekałam (plus weekend).

Jeśli chodzi o te mm to wystarczy że ręka zadrżała albo dzidzia się ruszyła, nie wiem czy jest sens iść 3 raz i się stresować znowu. Zrób jak najszybciej to badanie i już wszystko będzie jasne (oczywiście że jest ok !)
    Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻

Dziękuję Ci Kochana bardzo ❤️ Och faktycznie chyba nie ma co iść na kolejne USG, im więcej lekarzy w to zamieszanych tym mniej już wiem. Zrobię nifty i bede miała pewność. Stresuję się mocno bo niby na tych 2 USG każdy z lekarzy mówił że wszystko jest w porządku ale jednak to ryzyko z bety pośrednie wyszło i człowiek nigdy nie wie czego się spodziewać.
    A znacie już płeć? 😊

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję Ci Kochana bardzo ❤️ Och faktycznie chyba nie ma co iść na kolejne USG, im więcej lekarzy w to zamieszanych tym mniej już wiem. Zrobię nifty i bede miała pewność. Stresuję się mocno bo niby na tych 2 USG każdy z lekarzy mówił że wszystko jest w porządku ale jednak to ryzyko z bety pośrednie wyszło i człowiek nigdy nie wie czego się spodziewać.
    A znacie już płeć? 😊

Znamy ale mąż zakazał mi zdradzać komukolwiek 😂🙈 od początku wiedziałam, że będzie właśnie taka - czułam to!

happilyeverafter, Nowa na forum, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Znamy ale mąż zakazał mi zdradzać komukolwiek 😂🙈 od początku wiedziałam, że będzie właśnie taka - czułam to!

Haha super 😊❤️ Jednak Kobietki to mają przeczucie. Super że Wam się spełniło 🥰

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po prenatalnych ltrymestr,wszystko ok.tak powiedziala dr

happilyeverafter, Nowa na forum, WiosnyFanka, monester, SierpniowaJodła, Saimi, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:

Ekstra, kamień z serca na pewno ❤️

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaB wrote:
    Hej. Jestem tutaj nowa. Poradźcie proszę co byście zrobiły na moim miejscu? Mam 40 lat i 10 procedur in vitro (punkcji) za sobą z tego tylko 3 transfery (słabe jajeczka i tym samym słabe zarodki, które nie przeżywają 3 doby), a jak się cudem udawał zarodek z punkcji, to był słaby i nie przeżywał rozmrożenia, albo transfer nieudany. Tylko jeden transfer blastocysty dał betę na 8 dpt -16 ale była bardzo niska i nie dawała później odpowiednich przyrostów. Więc transfer nieudany. Miałam też jedną procedurę z nasieniem dawcy - ani jednego zarodka z procedury, co mnie upewniło, że problem jest po mojej stronie, a nie po stronie mojego męża. Rozmawiamy z mężem o dastwie komórki jajowej. Co o tym myślicie?
    My namy syna z kd z nasieniem męża...najlepsza decyzja jaka mogliśmy podjąć...

Trinity_Nea, JustynaB lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    też będe korzystać z KD! mam 36 lat i niestety moje komórki odmawiają posłuszeństwa heh...na początku jak się dowiedziałam (po pierwszym in vitro na moich oocytach i po kilku poronieniach) też mi było przykro i strasznie to przeżyłam że jednak nie moje geny itp, ale z drugiej strony nareszcie rozwiązałam zagadke czemu dochodzi u mnie do poronień i zawsze mam szanse na zdrową ciąże! a że nie moja komórka...ludzie mają organy poprzeszczepiane żeby żyć! głowa do góry! myśle że powinnaś spróbować i podchodzić do tego jak do czegoś pozytywnego, rokującego nadzieje😉
    w jakiej klinice się leczysz jak można spytać? mój lekarz mówi że największa szansa na świeżych oocytach (nie mrożonych)!
    Niema na to reguły.u mnie z mrożonych 1 transfer mam syna;-)

Trinity_Nea, JustynaB lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:

Super ❤️ który masz dzień dzień?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Niema na to reguły.u mnie z mrożonych 1 transfer mam syna;-)

no jak fajnie☺️ musiały się trafić dobre komórki od zdrowej dawczyni! super!!

JustynaB lubi tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
    30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
    32w 3d ponad 2kg synka😉
    36w 4d 2,8kg synka
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    no jak fajnie☺️ musiały się trafić dobre komórki od zdrowej dawczyni! super!!
    Jeescxe taka sama blastka zamrożona jest dokładnie taka sama jak syn. Więc jest szansa że powalczymy niedługo o 2 maleństwo

happilyeverafter, Chmurka87, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaB wrote:
    Dziękuję ❤️, cały czas mam wątpliwości. Ale już po tylu nieudanych próbach czas na podjęcie decyzji o KD.
    Nieczekaj idź za ciosem jak my w grudniu była klapa na moich komórkach nawet transferu niebylo i potem w lutym transfer z kd I udało się.

Trinity_Nea, Nowa na forum, JustynaB lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dziękuję,ze pytasz. Chyba wszystko dobrze, bardzo sie bałam. Podenerwowani bylismy. Wzajemnie się uspokajaliśmy. Teraz czekamy na informacje z sercem w gardle. Pani doktor mówiła, że mamy gwarancje dwoch zarodków, bo mąż poprawił fragmentacje, ale mimo to boimy się, bo inne patametry spadły.
    Co do ananasa to z tym to delikatnie..bo ja mam nadkurczliwosc macicy i biorąc preparaty z anans3m i samego jego wzmagasz kurczliwości macicy...to jest skutek uboczny ananasa...

Tigra, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra- w pierwszych transferach sobie ubzdurałam, że to fale/pole itp i na pewno zaszkodzi. Lekarz mi powiedział, że to nie ma znaczenia. No i olałam temat- nosiłam. Jak widać nie ma wpływu 😁
    Co do ananasa- jadłam 'kilogramami' ale tylko do dnia transferu, tak samo olej z wiesiołka (oba mogą wpłynąć na kurczliwość macicy)

Tigra lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Jak radziłyście sonoe z niskim progesteronem.Mam dostac zastrzyki,ale dopiero od dnia transferu,a do dbia transferu mam nie zmieniac dawki i brac jak brałam.Czy wy mimo to dolozyłybyście?Mam obecnie w granicach 12 a transfer pojutrze.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Jak radziłyście sonoe z niskim progesteronem.Mam dostac zastrzyki,ale dopiero od dnia transferu,a do dbia transferu mam nie zmieniac dawki i brac jak brałam.Czy wy mimo to dolozyłybyście?Mam obecnie w granicach 12 a transfer pojutrze.
    Przy moim udanym transferze w dniu transferu miałam 5,49 i potem i szybko dodawali dawki dodatkowe

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Przy udanym miałam przed transferem zastrzyki, globulki i tabletki, próg był wysoki i po transferze dawki bez zmian

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Ekstra, kamień z serca na pewno ❤️
    My badaliśmy zarodki ale stres mimo wszystko ogromny.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Super ❤️ który masz dzień dzień?
    12t0

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ