X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Wiedziałam że będę robić to badanie jeszcze zanim byłam w ciąży 🙈Poprostu lubię mieć pewność że wszystko jest ok :) Na USG prenatalnym wszystko wyszło ok 🤞🏻

Super, możecie odetchnąć teraz spokojnie ❤️ Kochana a powiedz mi proszę ile czeka się w testy DNA na wyniki teraz?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIFTY 10 roboczych, ale podobno często są po 5.
    Mój prenatal 12 roboczych

happilyeverafter lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tigra, jak dzisiaj poszlo w Ostrawie ?
    Dziękuję,ze pytasz. Chyba wszystko dobrze, bardzo sie bałam. Podenerwowani bylismy. Wzajemnie się uspokajaliśmy. Teraz czekamy na informacje z sercem w gardle. Pani doktor mówiła, że mamy gwarancje dwoch zarodków, bo mąż poprawił fragmentacje, ale mimo to boimy się, bo inne patametry spadły.

Trinity_Nea, happilyeverafter, Mati W., monester, Elka198321 lubią tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • JustynaB Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tutaj nowa. Poradźcie proszę co byście zrobiły na moim miejscu? Mam 40 lat i 10 procedur in vitro (punkcji) za sobą z tego tylko 3 transfery (słabe jajeczka i tym samym słabe zarodki, które nie przeżywają 3 doby), a jak się cudem udawał zarodek z punkcji, to był słaby i nie przeżywał rozmrożenia, albo transfer nieudany. Tylko jeden transfer blastocysty dał betę na 8 dpt -16 ale była bardzo niska i nie dawała później odpowiednich przyrostów. Więc transfer nieudany. Miałam też jedną procedurę z nasieniem dawcy - ani jednego zarodka z procedury, co mnie upewniło, że problem jest po mojej stronie, a nie po stronie mojego męża. Rozmawiamy z mężem o dastwie komórki jajowej. Co o tym myślicie?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaB wrote:
    Hej. Jestem tutaj nowa. Poradźcie proszę co byście zrobiły na moim miejscu? Mam 40 lat i 10 procedur in vitro (punkcji) za sobą z tego tylko 3 transfery (słabe jajeczka i tym samym słabe zarodki, które nie przeżywają 3 doby), a jak się cudem udawał zarodek z punkcji, to był słaby i nie przeżywał rozmrożenia, albo transfer nieudany. Tylko jeden transfer blastocysty dał betę na 8 dpt -16 ale była bardzo niska i nie dawała później odpowiednich przyrostów. Więc transfer nieudany. Miałam też jedną procedurę z nasieniem dawcy - ani jednego zarodka z procedury, co mnie upewniło, że problem jest po mojej stronie, a nie po stronie mojego męża. Rozmawiamy z mężem o dastwie komórki jajowej. Co o tym myślicie?

My w tym wątku niemal wszystkie jesteśmy albo po procedurze z adopcją komórki, albo w trakcie. Także wszystkie zapewne jednym głosem odpowiedzą "jestem za" ;-)

happilyeverafter, JustynaB, Natuśka_85, Hope_89, gusia, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    My w tym wątku niemal wszystkie jesteśmy albo po procedurze z adopcją komórki, albo w trakcie. Także wszystkie zapewne jednym głosem odpowiedzą "jestem za" ;-)

Dokładnie tak, podpisuję się i powodzenia, owocnych decyzji 😊

JustynaB, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dziękuję,ze pytasz. Chyba wszystko dobrze, bardzo sie bałam. Podenerwowani bylismy. Wzajemnie się uspokajaliśmy. Teraz czekamy na informacje z sercem w gardle. Pani doktor mówiła, że mamy gwarancje dwoch zarodków, bo mąż poprawił fragmentacje, ale mimo to boimy się, bo inne patametry spadły.

Trzymamy kciuki, będzie dobrze 🍀✊🏻✌🏻

Tigra lubi tę wiadomość

• JustynaB Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziękuję ❤️, cały czas mam wątpliwości. Ale już po tylu nieudanych próbach czas na podjęcie decyzji o KD.

• monester Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    A już dzisiaj powinnaś dostać pierwszy raport ile pobrano jajec i ile zaplodnien. Masz już ? Ps - jak macie gwarancję to znaczy że nasienie nie jest zle !

• monester Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaB wrote:
    Tak jak napisała Wiosnyfanka - każda z nas była na tym etapie - ale jeszcze muszę dodać, że chyba jesteś rekordzistka jeśli chodzi o ilość punkcji ! Uważam, że czas zmierzyć się z inną drogą, bo zrobiliście więcej niż niejedna para żeby uzyskać swoje genetyczne dziecko i nie ma co liczyć na cud. Ps- a to w jednej klinice aż tyle razy próbowałaś ?

JustynaB, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

• JustynaB Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak jak napisała Wiosnyfanka - każda z nas była na tym etapie - ale jeszcze muszę dodać, że chyba jesteś rekordzistka jeśli chodzi o ilość punkcji ! Uważam, że czas zmierzyć się z inną drogą, bo zrobiliście więcej niż niejedna para żeby uzyskać swoje genetyczne dziecko i nie ma co liczyć na cud. Ps- a to w jednej klinice aż tyle razy próbowałaś ?

Tak, w jednej klinice. I nie żałuję. Wiem, że Pani doktor robiła wszystko co w Jej mocy, aby mam pomóc. Zależało nam na własnym dziecku, ale jesteśmy już tak psychicznie wykończeni, że nie chce już podchodzić do kolejnej punkcji.

• Tigra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaB wrote:
    Czytając takie historie i słuchając doktora,Zdecydowaliśmy sie na dawstwo.Watpliwisci były,ale nie chcislam travic czasu i pogodzilam się.Drugi raz wątpliwości i duzo emocji przyszło dzien przed punkcją i zaplodnieniem,ale dzieki dziewczynom poukładałam sonie w glowie i teraz czekam na transfer pełna nadziei i wiary.

monester wrote:
    A już dzisiaj powinnaś dostać pierwszy raport ile pobrano jajec i ile zaplodnien. Masz już ? Ps - jak macie gwarancję to znaczy że nasienie nie jest zle !

Juz wiemy, 10 jajeczek,w tym 8 zapłodniło się.To chyba dobre wieści?

JustynaB, monester, Saimi, Nowa na forum, WiosnyFanka, happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Juz wiemy, 10 jajeczek,w tym 8 zapłodniło się.To chyba dobre wieści?
    Alez to są świetne wiadomości ! Czekamy na kolejny raport.

Tigra lubi tę wiadomość

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaB wrote:

też będe korzystać z KD! mam 36 lat i niestety moje komórki odmawiają posłuszeństwa heh...na początku jak się dowiedziałam (po pierwszym in vitro na moich oocytach i po kilku poronieniach) też mi było przykro i strasznie to przeżyłam że jednak nie moje geny itp, ale z drugiej strony nareszcie rozwiązałam zagadke czemu dochodzi u mnie do poronień i zawsze mam szanse na zdrową ciąże! a że nie moja komórka...ludzie mają organy poprzeszczepiane żeby żyć! głowa do góry! myśle że powinnaś spróbować i podchodzić do tego jak do czegoś pozytywnego, rokującego nadzieje😉
    w jakiej klinice się leczysz jak można spytać? mój lekarz mówi że największa szansa na świeżych oocytach (nie mrożonych)!

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
    30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
    32w 3d ponad 2kg synka😉
    36w 4d 2,8kg synka
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w grę wchodzi dawstwo zawsze pojawiają się pewne wątpliwości i to całkiem normalne. Niektórzy nie są w stanie tego zaakceptować. Dla nas to była jedyna szansa na posiadanie upragnionego dziecka więc przyjęliśmy to ze spokojem. Geny genami ale to ja ją noszę w brzuszku i ją urodzę a potem wychowam. To ja będę jej mamą. I tu jest słowo klucz - mama :)

Claudia jak tam się czujesz?

Tigra świetne wieści!

Tigra, Trinity_Nea, Chmurka87 lubią tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam kilka tematów i wyczytałam o wyciągu z ananasa.Działa to?Pomogło komuś? A jak patrzycie na noszenie smartwatchy przed i po transferze?Moj mąż truje mi,no i wyczytałam,ze jakies tam fale mogą szkodzić.

Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartwatcha nie mam więc nie powiem ale jeśli chodzi o tel to korzystam non stop. Tu w szpitalu i tak chyba najmniej patrząc na resztę dziewczyn. Poprostu jakoś trzeba przetrwać ten czas tu więc korzystamy dużo. Mi mój mąż bardzo truje żeby jak najmniej używać tel no ale..

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w poniedziałek - mamy wyniki NIPTy - wszystko ok ❤️
    Dla ciekawych - wyniki były po 5 dniach roboczych - testy DNA.

monester, Mati W., WiosnyFanka, Luusia, happilyeverafter, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Fantastycznie, dobrze że wyniki były szybciutko 💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Wow gratulacje Kochana, możecie już odetchnąć na 100% ❤️ Powiedz mi proszę 5 dni roboczych liczone od wtorku do poniedziałku? Ja miałam dziś jechać ale córeczka budziła się milion razy w nocy i nie było szans rano na przedszkole. Chciałabym zrobić badanie jak najszybciej bo naprawdę jestem kłębkiem nerwów 😔 Nie śpię od 2 dni, w dodatku zastanawiam się czy USG znów nie powtórzyć (3 x już) bo zobaczyłam w domu już że na ostatnich wizytach dziecko urosło (4 dni różnicy między badaniami) o 1 dzień według USG, 1 mm długości więcej tylko, za to przezierność zmieniła się z 1,6 na 2,2. Strasznie martwię się że coś jest nie tak. Czy to możliwe że lekarka na oko wpisywała wartości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 10:40

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ