WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester podziwiam Twoje zdolności ogarnięcia kto z forum na jakim etapie. Czy Ty w urzędzie statystyki pracujesz 😉

Mati W., WiosnyFanka, happilyeverafter, monester lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Monester podziwiam Twoje zdolności ogarnięcia kto z forum na jakim etapie. Czy Ty w urzędzie statystyki pracujesz 😉

Dokladnie, jak ty nas wszystkie tutaj ogarniasz 🙈🙈🙈 Chyba Excela prowadzisz z danymi 🤭😀😆

monester, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie sie dziewczyny kazdym dniem i w ciazy i pozniej w okresie noworodkowym, bo ja mam wrazenie ze dopiero co przynioslam do domu te mikro zawiniatko a teraz juz taka fajna bobo dziewczynka, urosla ze w szoku jestem 😄. Smieje sie, piszczy, pluje, guga ile pary w plucach, obdarza nas zarowno wzrokiem pelnym milosci ale i tym szyderczym- tu zazwyczaj jak jest paczka w pampersie 🤣. Jest tak na maxa wesola, kazdego usmiechem zaraza, ludzie mnie zaczepiaja na ulicy ze o matko jaki cudak 🥰 To ze ona jest nasza to jak szostka w totka, odmienila zycie totalnie.
    Trzymam kciuki za kazda z Was zeby mogla za x czasu napisac tutaj wlasnie to samo ❤️

Saimi, WiosnyFanka, happilyeverafter, monester, Mati W., Nowa na forum, Elka198321, Trinity_Nea, OlaK88 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Klaudersenn Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja mam na NFZ położna i zajęcia ze szkoły rodzenia - mnóstwo wiedzy. Ale im bliżej tym jestem bardziej przerażona. Teoria to tylko teoria, ale może rzeczywiście się włącza instynkt i człowiek po prostu wie.
    W ogóle dziewczyny, które jeszcze walczycie - nie wiem jak to się stało, że ten watek się zamienił w ciążowy - i że dotarlysmy tu aż do obecnego etapu - ale też tu się znajdziecie, tylko jeszcze chwilę musicie poczekać.
    U mnie wychodzi że zgodnie z kalendarzem rodzic beda po kolei : Aguska, Hope, Saimi, Wiosnyfanka, ja, Nowa na forum, Mati, Sierpniowa jodła, happilyeveryafter, Ada. Czy wszystkich uwzglednilam ?
    Walczy Tigra, Glodia, Claudia, Nefretiti,Rajstopka, Jatosia - takie małe podsumowanie aktualnej sytuacji.

Jeszcze ja się wcisnę w ten gang 😅😅🥰

monester, Hope_89, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

preg.png
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Jeszcze ja, jeszcze ja! 🙋🏼‍♀️
    Jutro pierwsze prenatalne 🤪

Kciuki Kochana i dawaj znać, ja na podobnym etapie, w tym tygodniu prenatalne były 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 10:10

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudersenn wrote:
    Jeszcze ja się wcisnę w ten gang 😅😅🥰
    Oj jednak jak widać baby brain u mnie 😅 już edytowalam.

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Cieszcie sie dziewczyny kazdym dniem i w ciazy i pozniej w okresie noworodkowym, bo ja mam wrazenie ze dopiero co przynioslam do domu te mikro zawiniatko a teraz juz taka fajna bobo dziewczynka, urosla ze w szoku jestem 😄. Smieje sie, piszczy, pluje, guga ile pary w plucach, obdarza nas zarowno wzrokiem pelnym milosci ale i tym szyderczym- tu zazwyczaj jak jest paczka w pampersie 🤣. Jest tak na maxa wesola, kazdego usmiechem zaraza, ludzie mnie zaczepiaja na ulicy ze o matko jaki cudak 🥰 To ze ona jest nasza to jak szostka w totka, odmienila zycie totalnie.
    Trzymam kciuki za kazda z Was zeby mogla za x czasu napisac tutaj wlasnie to samo ❤️
    No i łezka wzruszenia poleciała, tak pięknie napisałaś 🥰

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa co w szpitalu ?
    Saimi a Tobie jak mijaja dni ?

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Kciuki Kochana i dawaj znać, ja na podobnym etapie, w tym tygodniu prenatalne były 😊

Ja tutaj ciągle na Twoje posty wyglądam bo wiem, że jesteś 6 dni przede mną 😂🙈

happilyeverafter lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa co w szpitalu ?
    Czekam na wypis i idę do domu. Mam się oszczędzać i często kontrolować w poradni w szpitalu. Dobrze że nie było sexow, bo nie wiedząc moglibyśmy nabroić.

WiosnyFanka, Saimi, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odebrałam dziś wyniki testu pappa i wyszły mi słabe, wyszły następująco (ryzyko skorygowane już):
    trisomia 21 1: 572
    trisomia 18 1: 617
    trisomia 13. 1: 235 !
    a zachamowanie wzrastania płodu 1: 43 !
    Lekarka dziś na nowo zrobiła mi USG i wzięła tę biochemię do wyliczenia i wyszło następująco:
    trisomia 21 1: 660 !
    trisomia 18. 1: 3195
    trisomia 13. 1: 1113

Dostałam zalecenie żeby zrobić test panorama. Pytanie do Was, kojarzę że część osób robiła, jaki test Wy polecacie i gdzie najlepiej robić (cenowo).

Jestem w starszym dołku, powiedzieliśmy już córeczce o rodzeństwie a ona tak się ucieszyła 🥺🥺

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa co w szpitalu ?

Powoli, raz z lepszym humorem, raz z gorszym. Odliczam każdy dzień bo teraz to już na wyjście opcji nie ma (zresztą od początku nie było ale jakoś lekarze dziwnie przebąkiwali).
    Z moich jakiś obserwacji wynika tylko, że młoda wierci się dużo bardziej, ma mniej miejsca bo się rozpycha niemiłosiernie aż kuksance są bolesne. Czasem brzuch się spina ale np na ktg skurcz się zapisze a ja praktycznie nigdy go nie czuje więc nie wiem ocb.
    Ze strony lekarzy info takie, że szyjki nie ma, rozwarcie 1cm ale brzuch miękki, wydzieliny ok, nic niepokojącego dodatkowo nie ma. No i z badań znów bakterie w wymazie z pochwy. Chyba się tego nie pozbędę już. Antybiotyk dożylnie dostałam.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Kochane odebrałam dziś wyniki testu pappa i wyszły mi słabe, wyszły następująco (ryzyko skorygowane już):
    Lekarka dziś na nowo zrobiła mi USG i wzięła tę biochemię do wyliczenia i wyszło następująco:

Dostałam zalecenie żeby zrobić test panorama. Pytanie do Was, kojarzę że część osób robiła, jaki test Wy polecacie i gdzie najlepiej robić (cenowo).

Jestem w starszym dołku, powiedzieliśmy już córeczce o rodzeństwie a ona tak się ucieszyła 🥺🥺

Pappa zawsze wychodzi do bani powyzej 30- paru lat. Lezalam w obu ciazach z roznymi dziewczynami i kazda miala nie takie a dzieci zdrowe. Moja gin powiedziala ze tego badania juz nie poleca pacjentkom bo tylko je ono stresuje. Najwazniejszy obraz usg i ewentualnie sanco nifty itp jezeli jest potrzeba, wiec na spokojnie. Na bank jest ok 🙂

happilyeverafter, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Pappa zawsze wychodzi do bani powyzej 30- paru lat. Lezalam w obu ciazach z roznymi dziewczynami i kazda miala nie takie a dzieci zdrowe. Moja gin powiedziala ze tego badania juz nie poleca pacjentkom bo tylko je ono stresuje. Najwazniejszy obraz usg i ewentualnie sanco nifty itp jezeli jest potrzeba, wiec na spokojnie. Na bank jest ok 🙂

Dziękuję a Kochana jeszcze jedno mnie martwi, mianowicie przezierność karku, w poniedziałek na badaniu wynosiła 1,60 mm a 5 dni później już 2,20 mam (13 tydzień) czy to możliwe z tak urosła ta wartość? Czy wszystko jest ok?

• monester Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:

Nie bądź w dołku, bo to jest ryzyko pośrednie - to 550 zdrowych dzieci na 1 chore - czyli to ryzyko nie jest wysokie, poza tym to test przesiewowy. panoramy to nie rób - szkoda kasy - na kd tylko bada 3 trisomie! Zrób nifty lub sanco jeśli chcesz. I z tego co czytałam to może być przez prognozowane problemy z łożyskiem - to wtedy podbija ryzyko, a właśnie zahamowanie wzrostu Ci wyszło wysokie. No i fajnie, że córeczka się ucieszyła - czemu miałaby się nie cieszyc ?

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Powoli, raz z lepszym humorem, raz z gorszym. Odliczam każdy dzień bo teraz to już na wyjście opcji nie ma (zresztą od początku nie było ale jakoś lekarze dziwnie przebąkiwali).
    Z moich jakiś obserwacji wynika tylko, że młoda wierci się dużo bardziej, ma mniej miejsca bo się rozpycha niemiłosiernie aż kuksance są bolesne. Czasem brzuch się spina ale np na ktg skurcz się zapisze a ja praktycznie nigdy go nie czuje więc nie wiem ocb.
    Ze strony lekarzy info takie, że szyjki nie ma, rozwarcie 1cm ale brzuch miękki, wydzieliny ok, nic niepokojącego dodatkowo nie ma. No i z badań znów bakterie w wymazie z pochwy. Chyba się tego nie pozbędę już. Antybiotyk dożylnie dostałam.
    Każdy dzień działa na plus - a pod super opieka jesteś, dobrze że cię nie wypuszczają, bo czy miałabyś pewność że dojedziesz do szpitala ? No nie. Wyjdziecie razem.

Saimi lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję a Kochana jeszcze jedno mnie martwi, mianowicie przezierność karku, w poniedziałek na badaniu wynosiła 1,60 mm a 5 dni później już 2,20 mam (13 tydzień) czy to możliwe z tak urosła ta wartość? Czy wszystko jest ok?
    Wartość rośnie im później jest ale to też sprobuj sobie myszka na komputerze zaznaczyć parę milimetrów kursorem... Raz że inny sprzęt, inny obraz ,inne ułożenie dziecka a dwa jeszcze inny operator. Wdech i wydech. Na pewno jest ok wszystko. Ps- u mnie w ogóle było 2.1 i to się mieściło w widełkach - dla każdego dnia te widełki są ciut inne.

happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:

Ciotka weź wrzuć na luz ...test pappa to najgorsze gówno bo statystyka która opiera się na wieku kobiety...sprawdzalność tego tego to 60%.jak chcesz być spokojniejsza zrob test nifty pro...wyjdą ci wszystkie ryzyka na podstawie krwi od Ciebie..Osobiście znam kilka przypadków gdzie powiedziano że dzueci będą chore itp a urodziły się zdrowe i są zdrowe jak ryba..po tym teście pappa...więc ha nawet tym się nic nieprzejmowalam...

happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• gusia Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jestem przed kolejnym transferem z DK (druga seria, bo z pierwszej wszystkie zarodki sie zdegenerowaly przed 6 doba, wiec juz wiedzialam, ze z tego transferu nic nie bedzie raczej...).

Z drugą dawczynią było lepiej, 6 zamrożonych, transfer sie udał, ale tylko do 7 tygodnia. No i wlasnie czekam na spadek bety, bo pomimo miesiaczki beta nada na poziomie kolo 70, wiec czekamy z lekarzem na kolejne krwawienie z nadzieją, że obędzie się bez łyżeczkowania.

No, a skoro czekam to i myślę i wymyśliłam, że może spróbować podać dwa zarodki...Lekarz wysłuchał i stwierdził, że to oczywiście nasza decyzja, ale by odradzał... ma obecnie kilka pacjentek tak jak ja 40+, wszystkie w ciązach bliźniaczych u wszystkich stwierdzono trisomię 21... Przyznam, że troche mnie jego wypowiedź z nóg ścieła i dopiero w domu zaczęłam myśleć, że przecież ryzyko wystąpienia trisomii 21 jest dość wysokie u kobiet w moim wieku, owszem, ale przecież tu nie ma mojego materiału genetycznego... I teraz się zastanawiam, czy to lekarz zapomniał, że jestem w programie DK, czy ja tu czegoś nie rozumiem... Może wy mi coś w głowie rozjaśnicie, bo przejrzałam już dziesiątki stron w internecie i nic ... 😮‍💨

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ciotka weź wrzuć na luz ...test pappa to najgorsze gówno bo statystyka która opiera się na wieku kobiety...sprawdzalność tego tego to 60%.jak chcesz być spokojniejsza zrob test nifty pro...wyjdą ci wszystkie ryzyka na podstawie krwi od Ciebie..Osobiście znam kilka przypadków gdzie powiedziano że dzueci będą chore itp a urodziły się zdrowe i są zdrowe jak ryba..po tym teście pappa...więc ha nawet tym się nic nieprzejmowalam...

Dziękuję bardzo Kochana 😘 No ale właśnie skoro podajemy wiek dawczyni (u nas 28 lat) to dlaczego te ryzyka wychodzą tak wysokie? Ja pierwszą córkę rodziłam jak miałam 33 lata i miałam o wieeele niższe te ryzyka. Z czego to wynika?
    Test zrobię na pewno, ja nie z tych co to żyją w niepewności miesiącami. Myślałam właśnie nad Nifty pro, czy możesz polecić jakieś sprawdzone miejsce? Widziałam na badania DNA chyba teraz jakaś promocja za 2 tys niecałe.

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ