In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Monester podziwiam Twoje zdolności ogarnięcia kto z forum na jakim etapie. Czy Ty w urzędzie statystyki pracujesz 😉
Dokladnie, jak ty nas wszystkie tutaj ogarniasz 🙈🙈🙈 Chyba Excela prowadzisz z danymi 🤭😀😆monester, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Cieszcie sie dziewczyny kazdym dniem i w ciazy i pozniej w okresie noworodkowym, bo ja mam wrazenie ze dopiero co przynioslam do domu te mikro zawiniatko a teraz juz taka fajna bobo dziewczynka, urosla ze w szoku jestem 😄. Smieje sie, piszczy, pluje, guga ile pary w plucach, obdarza nas zarowno wzrokiem pelnym milosci ale i tym szyderczym- tu zazwyczaj jak jest paczka w pampersie 🤣. Jest tak na maxa wesola, kazdego usmiechem zaraza, ludzie mnie zaczepiaja na ulicy ze o matko jaki cudak 🥰 To ze ona jest nasza to jak szostka w totka, odmienila zycie totalnie.
Trzymam kciuki za kazda z Was zeby mogla za x czasu napisac tutaj wlasnie to samo ❤️Saimi, WiosnyFanka, happilyeverafter, monester, Mati W., Nowa na forum, Elka198321, Trinity_Nea, OlaK88 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Ja mam na NFZ położna i zajęcia ze szkoły rodzenia - mnóstwo wiedzy. Ale im bliżej tym jestem bardziej przerażona. Teoria to tylko teoria, ale może rzeczywiście się włącza instynkt i człowiek po prostu wie.
W ogóle dziewczyny, które jeszcze walczycie - nie wiem jak to się stało, że ten watek się zamienił w ciążowy - i że dotarlysmy tu aż do obecnego etapu - ale też tu się znajdziecie, tylko jeszcze chwilę musicie poczekać.
U mnie wychodzi że zgodnie z kalendarzem rodzic beda po kolei : Aguska, Hope, Saimi, Wiosnyfanka, ja, Nowa na forum, Mati, Sierpniowa jodła, happilyeveryafter, Ada. Czy wszystkich uwzglednilam ?
Walczy Tigra, Glodia, Claudia, Nefretiti,Rajstopka, Jatosia - takie małe podsumowanie aktualnej sytuacji.
Jeszcze ja się wcisnę w ten gang 😅😅🥰monester, Hope_89, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
SierpniowaJodła wrote:Jeszcze ja, jeszcze ja! 🙋🏼♀️
Jutro pierwsze prenatalne 🤪
Kciuki Kochana i dawaj znać, ja na podobnym etapie, w tym tygodniu prenatalne były 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 10:10
SierpniowaJodła lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Mysza123 wrote:Cieszcie sie dziewczyny kazdym dniem i w ciazy i pozniej w okresie noworodkowym, bo ja mam wrazenie ze dopiero co przynioslam do domu te mikro zawiniatko a teraz juz taka fajna bobo dziewczynka, urosla ze w szoku jestem 😄. Smieje sie, piszczy, pluje, guga ile pary w plucach, obdarza nas zarowno wzrokiem pelnym milosci ale i tym szyderczym- tu zazwyczaj jak jest paczka w pampersie 🤣. Jest tak na maxa wesola, kazdego usmiechem zaraza, ludzie mnie zaczepiaja na ulicy ze o matko jaki cudak 🥰 To ze ona jest nasza to jak szostka w totka, odmienila zycie totalnie.
Trzymam kciuki za kazda z Was zeby mogla za x czasu napisac tutaj wlasnie to samo ❤️WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Kciuki Kochana i dawaj znać, ja na podobnym etapie, w tym tygodniu prenatalne były 😊
Ja tutaj ciągle na Twoje posty wyglądam bo wiem, że jesteś 6 dni przede mną 😂🙈happilyeverafter lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
monester wrote:Nowa co w szpitalu ?
Saimi a Tobie jak mijaja dni ?WiosnyFanka, Saimi, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Kochane odebrałam dziś wyniki testu pappa i wyszły mi słabe, wyszły następująco (ryzyko skorygowane już):
trisomia 21 1: 572
trisomia 18 1: 617
trisomia 13. 1: 235 !
a zachamowanie wzrastania płodu 1: 43 !
Lekarka dziś na nowo zrobiła mi USG i wzięła tę biochemię do wyliczenia i wyszło następująco:
trisomia 21 1: 660 !
trisomia 18. 1: 3195
trisomia 13. 1: 1113
Dostałam zalecenie żeby zrobić test panorama. Pytanie do Was, kojarzę że część osób robiła, jaki test Wy polecacie i gdzie najlepiej robić (cenowo).
Jestem w starszym dołku, powiedzieliśmy już córeczce o rodzeństwie a ona tak się ucieszyła 🥺🥺
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
monester wrote:Nowa co w szpitalu ?
Saimi a Tobie jak mijaja dni ?
Powoli, raz z lepszym humorem, raz z gorszym. Odliczam każdy dzień bo teraz to już na wyjście opcji nie ma (zresztą od początku nie było ale jakoś lekarze dziwnie przebąkiwali).
Z moich jakiś obserwacji wynika tylko, że młoda wierci się dużo bardziej, ma mniej miejsca bo się rozpycha niemiłosiernie aż kuksance są bolesne. Czasem brzuch się spina ale np na ktg skurcz się zapisze a ja praktycznie nigdy go nie czuje więc nie wiem ocb.
Ze strony lekarzy info takie, że szyjki nie ma, rozwarcie 1cm ale brzuch miękki, wydzieliny ok, nic niepokojącego dodatkowo nie ma. No i z badań znów bakterie w wymazie z pochwy. Chyba się tego nie pozbędę już. Antybiotyk dożylnie dostałam.
-
happilyeverafter wrote:Kochane odebrałam dziś wyniki testu pappa i wyszły mi słabe, wyszły następująco (ryzyko skorygowane już):
Lekarka dziś na nowo zrobiła mi USG i wzięła tę biochemię do wyliczenia i wyszło następująco:
Dostałam zalecenie żeby zrobić test panorama. Pytanie do Was, kojarzę że część osób robiła, jaki test Wy polecacie i gdzie najlepiej robić (cenowo).
Jestem w starszym dołku, powiedzieliśmy już córeczce o rodzeństwie a ona tak się ucieszyła 🥺🥺
Pappa zawsze wychodzi do bani powyzej 30- paru lat. Lezalam w obu ciazach z roznymi dziewczynami i kazda miala nie takie a dzieci zdrowe. Moja gin powiedziala ze tego badania juz nie poleca pacjentkom bo tylko je ono stresuje. Najwazniejszy obraz usg i ewentualnie sanco nifty itp jezeli jest potrzeba, wiec na spokojnie. Na bank jest ok 🙂happilyeverafter, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Pappa zawsze wychodzi do bani powyzej 30- paru lat. Lezalam w obu ciazach z roznymi dziewczynami i kazda miala nie takie a dzieci zdrowe. Moja gin powiedziala ze tego badania juz nie poleca pacjentkom bo tylko je ono stresuje. Najwazniejszy obraz usg i ewentualnie sanco nifty itp jezeli jest potrzeba, wiec na spokojnie. Na bank jest ok 🙂
Dziękuję a Kochana jeszcze jedno mnie martwi, mianowicie przezierność karku, w poniedziałek na badaniu wynosiła 1,60 mm a 5 dni później już 2,20 mam (13 tydzień) czy to możliwe z tak urosła ta wartość? Czy wszystko jest ok?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
happilyeverafter wrote:Kochane odebrałam dziś wyniki testu pappa i wyszły mi słabe, wyszły następująco (ryzyko skorygowane już):
Jestem w starszym dołku, powiedzieliśmy już córeczce o rodzeństwie a ona tak się ucieszyła 🥺🥺happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Saimi wrote:Powoli, raz z lepszym humorem, raz z gorszym. Odliczam każdy dzień bo teraz to już na wyjście opcji nie ma (zresztą od początku nie było ale jakoś lekarze dziwnie przebąkiwali).
Z moich jakiś obserwacji wynika tylko, że młoda wierci się dużo bardziej, ma mniej miejsca bo się rozpycha niemiłosiernie aż kuksance są bolesne. Czasem brzuch się spina ale np na ktg skurcz się zapisze a ja praktycznie nigdy go nie czuje więc nie wiem ocb.
Ze strony lekarzy info takie, że szyjki nie ma, rozwarcie 1cm ale brzuch miękki, wydzieliny ok, nic niepokojącego dodatkowo nie ma. No i z badań znów bakterie w wymazie z pochwy. Chyba się tego nie pozbędę już. Antybiotyk dożylnie dostałam.Saimi lubi tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Dziękuję a Kochana jeszcze jedno mnie martwi, mianowicie przezierność karku, w poniedziałek na badaniu wynosiła 1,60 mm a 5 dni później już 2,20 mam (13 tydzień) czy to możliwe z tak urosła ta wartość? Czy wszystko jest ok?
happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Jestem w starszym dołku, powiedzieliśmy już córeczce o rodzeństwie a ona tak się ucieszyła 🥺🥺happilyeverafter, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
jestem przed kolejnym transferem z DK (druga seria, bo z pierwszej wszystkie zarodki sie zdegenerowaly przed 6 doba, wiec juz wiedzialam, ze z tego transferu nic nie bedzie raczej...).
Z drugą dawczynią było lepiej, 6 zamrożonych, transfer sie udał, ale tylko do 7 tygodnia. No i wlasnie czekam na spadek bety, bo pomimo miesiaczki beta nada na poziomie kolo 70, wiec czekamy z lekarzem na kolejne krwawienie z nadzieją, że obędzie się bez łyżeczkowania.
No, a skoro czekam to i myślę i wymyśliłam, że może spróbować podać dwa zarodki...Lekarz wysłuchał i stwierdził, że to oczywiście nasza decyzja, ale by odradzał... ma obecnie kilka pacjentek tak jak ja 40+, wszystkie w ciązach bliźniaczych u wszystkich stwierdzono trisomię 21... Przyznam, że troche mnie jego wypowiedź z nóg ścieła i dopiero w domu zaczęłam myśleć, że przecież ryzyko wystąpienia trisomii 21 jest dość wysokie u kobiet w moim wieku, owszem, ale przecież tu nie ma mojego materiału genetycznego... I teraz się zastanawiam, czy to lekarz zapomniał, że jestem w programie DK, czy ja tu czegoś nie rozumiem... Może wy mi coś w głowie rozjaśnicie, bo przejrzałam już dziesiątki stron w internecie i nic ... 😮💨 -
Elka198321 wrote:Ciotka weź wrzuć na luz ...test pappa to najgorsze gówno bo statystyka która opiera się na wieku kobiety...sprawdzalność tego tego to 60%.jak chcesz być spokojniejsza zrob test nifty pro...wyjdą ci wszystkie ryzyka na podstawie krwi od Ciebie..Osobiście znam kilka przypadków gdzie powiedziano że dzueci będą chore itp a urodziły się zdrowe i są zdrowe jak ryba..po tym teście pappa...więc ha nawet tym się nic nieprzejmowalam...
Dziękuję bardzo Kochana 😘 No ale właśnie skoro podajemy wiek dawczyni (u nas 28 lat) to dlaczego te ryzyka wychodzą tak wysokie? Ja pierwszą córkę rodziłam jak miałam 33 lata i miałam o wieeele niższe te ryzyka. Z czego to wynika?
Test zrobię na pewno, ja nie z tych co to żyją w niepewności miesiącami. Myślałam właśnie nad Nifty pro, czy możesz polecić jakieś sprawdzone miejsce? Widziałam na badania DNA chyba teraz jakaś promocja za 2 tys niecałe.2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣