In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny ja tu Was regularnie poglądam.Trxymqm kciuki za każdą jedną i łączę z bólem w razie niepowodzeń...Muszę przyznać że życie z malcem zmienia się o 180stopni ..Ciągle gdzieś jakieś boki mam di ogarnięcia...U nas smyk budzi się w nocy więc zapimnijmy o przespanej nocy ciągiem takowe mogę policzyć na palcach 1 ręki...
https://zapodaj.net/plik-H8y1oUIIj8
https://zapodaj.net/plik-0tYfqTxAF1
https://zapodaj.net/plik-nhoQSgsQbQ
Pozdrawiamy...Buziaki dla Was i mnóstwo pozytywnej energii...
Ale słodziak i jaki duży 🙈💚 Przecież Ty dopiero niedawno rodziłaś czy mi sie tylko wydaje? 😆🙈42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Elka198321 wrote:Dziewczyny ja tu Was regularnie poglądam.Trxymqm kciuki za każdą jedną i łączę z bólem w razie niepowodzeń...Muszę przyznać że życie z malcem zmienia się o 180stopni ..Ciągle gdzieś jakieś boki mam di ogarnięcia...U nas smyk budzi się w nocy więc zapimnijmy o przespanej nocy ciągiem takowe mogę policzyć na palcach 1 ręki...
Słodziak z niego 😊
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Hope_89 wrote:Ogólnie mam szyjkę 8 mm ale zwartą. Teraz częsta co 7 dni wizyta u lekarza swojego. Pozycja półleżąca i lekki spacer w domu.
Dostałam luteinę dopochwowo i coś na infekcje.
Teraz muszę dbać i ciągle badać posiewy.
Doktor dosłownie mi że sytuacja jest " *ujowa ale stabilna" 😅
Zapobiegawczo nospa, żeby nie dopuścić do skurczy.
Czekam na wypis od lekarza więc więcej się dopiero dowiem.
Zrozumiałam, że jeśli sytuacja się pogorszy wracam do szpitala.
Masz już bezpieczny czas i chyba dlatego pozwolili Ci iść do domu. Mi przy 5 mm powiedzieli, że nie ma opcji nawet. Że muszę być codziennie pod ktg i by w razie czego szybko zareagowali lekami.
Dbaj mocno o siebie, nawet nad wyrost. U mnie w ciągu tyg padło wszystko a leżałam i brałam leki przeciwskurczom.Hope_89 lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Ja też byłam książkowa...i nie zdążyłam nawet poprać, dziś jestem w trakcie przyjęcia do szpitala, prawdopodobnie łożysko przodujące, chociaż z uwagi na poprzednie informacje, że jest na tylnej ścianie, mam jeszcze malutką nadzieję, że to jakaś pomyłka
Czekam z niecierpliwością na info. Może nie jest aż tak niepokojąco jak się wydaje. Najważniejsze, że zrobią dokładne badania i dadzą konkretne zalecenia.
A tym, że jesteś nieprzygotowana wcale się nie przejmuj, jak będzie potrzeba to najbliżsi pomogą. Wiadomo chce się samemu no ale..Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Ale Słodziak 🥰🥰🥰 Współczuję zarwanych nocek, z czasem ze spankiem będzie lepiej na pewno 😊 Trzymam za Was kciuki ❤️2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Dziewczyny mocno kibicuję wszystkim które już jesteście na końcówce ciąży ❤️✊🏻 Dacie radę 💪🏻 Przede wszystkim nie stresujcie się, dziecko też to przecież czuje i niepotrzebnie dokładamy mu stresów. Kochane poród nie musi trwać 24h, mój pierwszy poród trwał od wejścia na izbę przyjęć do powitania maleństwa na świecie 6h i naprawdę było bardzo ok. A wieczorem po porodzie nie pamiętałam, nie czułam nawet że rodziłam. Poród SN. Warto na pewno spakować wcześniej walizkę do szpitala i mieć ze 2-3 szpitale obcykane w razie co. Nas córka zaskoczyła przed terminem ale wszystko poszło mega gładko. Trzymam kciuki mocne za Wasze przygotowania i zero stresu Kochane ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:49
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Dziewczynki powiedzcie mi czy częste USG nie jest ze szkodą dla dziecka? Miałam usg prenatalne (wraz z dopplerem ale jestem po 12 tyg) w poniedziałek a teraz w piątek mam wizytę w klinice, nie za często badania?2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Hope_89 wrote:Ela ile już ma ten Twój chłopak? Taki już duży 😅
śmieszek kochany...karmie mlekiem z piersi...ale odciągam...jest mega słodki;-)...gilgotki lubi głupawki wszelakiego typu...Tylko się chichra....
Mati W., Hope_89, Nowa na forum, Trinity_Nea, monester lubią tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Dziewczynki powiedzcie mi czy częste USG nie jest ze szkodą dla dziecka? Miałam usg prenatalne (wraz z dopplerem ale jestem po 12 tyg) w poniedziałek a teraz w piątek mam wizytę w klinice, nie za często badania?
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Tak jak napisała Emily- dobrą położna środowiskową to podstawa (a na NFZ jest- o ile nie mylę- do 6-7 wizyt przed porodem i tyle samo po).
Dodatkowo polecam szkołę rodzenia w docelowym szpitalu. Po pierwsze super sprawa, po drugie poznajecie szpital, sale, procedury i przede wszystkim personel. I personel poznaje Was. Później jest dużo łatwiej."...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Nowa, Saimi, Hope- trzymam kciuki za Was
Hope_89, Nowa na forum lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Ja mam na NFZ położna i zajęcia ze szkoły rodzenia - mnóstwo wiedzy. Ale im bliżej tym jestem bardziej przerażona. Teoria to tylko teoria, ale może rzeczywiście się włącza instynkt i człowiek po prostu wie.
W ogóle dziewczyny, które jeszcze walczycie - nie wiem jak to się stało, że ten watek się zamienił w ciążowy - i że dotarlysmy tu aż do obecnego etapu - ale też tu się znajdziecie, tylko jeszcze chwilę musicie poczekać.
U mnie wychodzi że zgodnie z kalendarzem rodzic beda po kolei : Aguska, Hope, Saimi, Wiosnyfanka, ja, Nowa na forum, Klaudersen, Mati, Sierpniowa jodła, happilyeveryafter, Ada. Czy wszystkich uwzglednilam ?
Walczy Tigra, Glodia, Claudia, Nefretiti,Rajstopka, Jatosia - takie małe podsumowanie aktualnej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 10:33
WiosnyFanka, Hope_89, Mati W., Saimi, happilyeverafter, Ada23, Nefertiti89, Tigra, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Ja mam na NFZ położna i zajęcia ze szkoły rodzenia - mnóstwo wiedzy. Ale im bliżej tym jestem bardziej przerażona. Teoria to tylko teoria, ale może rzeczywiście się włącza instynkt i człowiek po prostu wie.
W ogóle dziewczyny, które jeszcze walczycie - nie wiem jak to się stało, że ten watek się zamienił w ciążowy - i że dotarlysmy tu aż do obecnego etapu - ale też tu się znajdziecie, tylko jeszcze chwilę musicie poczekać.
U mnie wychodzi że zgodnie z kalendarzem rodzic beda po kolei : Aguska, Hope, Saimi, Wiosnyfanka, ja, Nowa na forum, Mati, happilyeveryafter, Ada. Czy wszystkich uwzglednilam ?
Walczy Tigra, Glodia, Claudia, Nefretiti,Rajstopka, Jatosia - takie małe podsumowanie aktualnej sytuacji.
Jeszcze ja, jeszcze ja! 🙋🏼♀️
Jutro pierwsze prenatalne 🤪monester, Nowa na forum, Mati W., happilyeverafter lubią tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
monester wrote:Ja mam na NFZ położna i zajęcia ze szkoły rodzenia - mnóstwo wiedzy. Ale im bliżej tym jestem bardziej przerażona. Teoria to tylko teoria, ale może rzeczywiście się włącza instynkt i człowiek po prostu wie.
U mnie wychodzi że zgodnie z kalendarzem rodzic beda po kolei : Aguska, Hope, Saimi, Wiosnyfanka, ja, Nowa na forum, Mati, Sierpniowa jodła, happilyeveryafter, Ada. Czy wszystkich uwzglednilam ?
Walczy Tigra, Glodia, Claudia, Nefretiti,Rajstopka, Jatosia - takie małe podsumowanie aktualnej sytuacji....chociaż jestem orzerozona jak tu 2 ogarniać...
monester, WiosnyFanka, Nowa na forum, Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość