In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Glodia kochana jak się czujesz ?
A jak Ty się czujesz, Monster, Wiosny Fanką, Saimi, Nowa i Wszystkie, które zaraz będziecie rodzic? Jak samopoczucie, stres?Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Dziękuję, myślę, że całkiem dobrze. Mam gorsze i lepsze dni, wiadomo. Odebrałam wyniki histopatologii, w których nic nie wyszło. Więc niestety nie poznamy przyczyny poronienia.
A jak Ty się czujesz, Monster, Wiosny Fanką, Saimi, Nowa i Wszystkie, które zaraz będziecie rodzic? Jak samopoczucie, stres? -
glodia wrote:Dziękuję, myślę, że całkiem dobrze. Mam gorsze i lepsze dni, wiadomo. Odebrałam wyniki histopatologii, w których nic nie wyszło. Więc niestety nie poznamy przyczyny poronienia.
A jak Ty się czujesz, Monster, Wiosny Fanką, Saimi, Nowa i Wszystkie, które zaraz będziecie rodzic? Jak samopoczucie, stres?
Glodia, my tu wszystkie bardzo ciepło o Tobie myślimy i bardzo Ci kibicujemy. Jesteś mega dzielna babka! Jaki masz teraz plan (oczywiście jeżeli nie za wcześnie o takich rzeczach myśleć).
U mnie mam wrażenie czas przyspieszył niemiłosiernie. Wciąż pracuję na cały etat (home office), więc tym bardziej ten czas jakoś dziwnie zaiwania teraz. Po czasie radości i ekscytacji powoli wkracza "na salony" stres i chyba lekki strach. A to, że wciąż mam bardzo niewiele kupione, a to że wciąż mam wrażenie niewiele wiem... Jakieś to wszystko takie nierealne - wciąż.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Glodia, my tu wszystkie bardzo ciepło o Tobie myślimy i bardzo Ci kibicujemy. Jesteś mega dzielna babka! Jaki masz teraz plan (oczywiście jeżeli nie za wcześnie o takich rzeczach myśleć).
U mnie mam wrażenie czas przyspieszył niemiłosiernie. Wciąż pracuję na cały etat (home office), więc tym bardziej ten czas jakoś dziwnie zaiwania teraz. Po czasie radości i ekscytacji powoli wkracza "na salony" stres i chyba lekki strach. A to, że wciąż mam bardzo niewiele kupione, a to że wciąż mam wrażenie niewiele wiem... Jakieś to wszystko takie nierealne - wciąż.
Także już wiem co czuła Sami, chociaż zdążyło mi się dopiero teraz.
Mam nadzieję jednak na happy end😀[/url]
-
Hope_89 wrote:Do wczoraj też było u mnie takie wszystko nierealne a z dnia na dzień się odmieniło i panika że szyjka się skróciła a nie wszystko gotowe😉
Także już wiem co czuła Sami, chociaż zdążyło mi się dopiero teraz.
Mam nadzieję jednak na happy end😀
Happy end musi być, wiadomo!
P.s. Namówiłaś - od kilku dni trzymałam w sklepie online sporą część wyprawki. Właśnie kliknęłam "kup teraz".Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Happy end musi być, wiadomo!
P.s. Namówiłaś - od kilku dni trzymałam w sklepie online sporą część wyprawki. Właśnie kliknęłam "kup teraz".[/url]
-
Hope_89 wrote:Jak widać po mnie wszystko szło książkowo a wczoraj wieczorem nie wiedziałam kogo i na jak długo mam pakować 😀 dobrze że miałam rzeczy poprane 😅
Zdecydowanie zmotywowałaś mnie do przyspieszenia z ogarnianiem rzeczywistości.Starania od 2019.
-
Hope_89 wrote:Absolutnie nie straszę o nie musi tak u was być ale ja trochę zlekceważyłam temat 😅
No coś Ty, wcale tego tak nie odebrałam.
Bardzo się cieszę, że w końcu się zmotywowałam do odhaczania rzeczy z listy wyprawkowej, bo naprawdę jestem mam wrażenie "w polu".Starania od 2019.
-
Dziewczyny,
Czy ktoras z Was jest w Invicta Wroclaw ? Jeslu tak to czy nie macie wrazenia ze lekarze/ lekarki tam sa lekko aroganckie? Czy ktoras z Was dojezdza tak jak ja do kliniki w Pl zza granicy?
Rozmawialam dzisiaj telefonicznie z Invicta. Pani doktor zadzwonila 50 min po ustalonym terminie. Mialam miec za tydzien transfer. Pani doktor jednak bardzo niepochlebnie wyrazila sie o moim USG i tonem nie znoszącym sprzeciwu stwierdzila ze musze przyjechac do nich na badanie bo endo jest zle zmierzone. Ja na to ze przeciez tu lekarz mierzyl, chwalil itp, a ona prawie z krzykiem ze to ona tu aplikuje transfer a nie on. I takie tam. Ton nieciekawy. Ta pani doktor nie jest prowadzaca mnie ale ta prowadzaca jest tylko troche milsza. Ok zgodzilam sie na przyjazd, chociaz niezle musze lawirowac z praca a i finansowo mnie te nieplanowane wyjazdy obciązają... -
Hej Kochane, ale super Was się czyta 😍 Ogarnianie wyprawki, zakupki, pamiętam i moje przygotowania do pierwszego porodu. Powiem Wam tyle dla otuchy że
1) nigdy nie będziecie przygotowane w 100% do porodu, tego po prostu nie da się fizycznie zrobić
2) zapewniam Was że ciuszki, kocyki i wszystko co kupiliście wystarczyłoby dla 2 dzieci, serio. Niemowlak tak szybko wyrasta z rzeczy że czasem nie zdążycie czegoś założyć a już jest za małe. Polecam przede wszystkim body kopertowe i wszystko co nie wymaga zbytniej gimnastyki maluszka, one naprawdę nie cierpią ubierania, z wiekiem jest tylko gorzej.
U nas natomiast jesteśmy po badaniach prenatalnych, czekamy na wynik testu pappa. Według pierwszego badania będzie chłopak. No cóż liczyliśmy na dziewczynkę drugą 😅 Ale wszystko pewnie jeszcze może się zmienić. Nasza córeczka też miała być chłopcem. A jak Wasze doświadczenia z płcią, przeważnie lekarz trafiał? Jestem bardzo ciekawa 😉
Trinity_Nea, WiosnyFanka, Elka198321 lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Ada23 wrote:Jestem z tych panikujących i właśnie też się boję czy ciąża rozwija się prawidłowo ponieważ jakby moja macica słabo się powiększa.Wysadziło mi lekko podbrzusze 8-9tc i teraz mam wyrażenie,że jest wielkości jakiej bylo.My lekami zatrzymujemy poronienie i nie wiemy co sie dzieje w środku az do usg.W ciążach natural. jak cos się dziej nie tak organizm szybciej daje znać plamieniem czy krwaw.u nas duze dawki proga. nieprawidłową ciążę mogą podtrzymywać dosc dlugo.Kiedy zauważyłyscie,że macica Wam sie powieksza?
Pierwsze zdjęcie z malutkim brzuszkiem mam z 12tc.
Z tego co pamiętam, to wcześniej pojawiał się i znikał 😉Ada23 lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Happilyeveafter- u mnie od prenatalnych się chowała, ale każdy obstawiał dziewczynkę i tak jest😁
happilyeverafter, Ada23 lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
happilyeverafter wrote:Hej Kochane, ale super Was się czyta 😍 Ogarnianie wyprawki, zakupki, pamiętam i moje przygotowania do pierwszego porodu. Powiem Wam tyle dla otuchy że
1) nigdy nie będziecie przygotowane w 100% do porodu, tego po prostu nie da się fizycznie zrobić
2) zapewniam Was że ciuszki, kocyki i wszystko co kupiliście wystarczyłoby dla 2 dzieci, serio. Niemowlak tak szybko wyrasta z rzeczy że czasem nie zdążycie czegoś założyć a już jest za małe. Polecam przede wszystkim body kopertowe i wszystko co nie wymaga zbytniej gimnastyki maluszka, one naprawdę nie cierpią ubierania, z wiekiem jest tylko gorzej.
U nas natomiast jesteśmy po badaniach prenatalnych, czekamy na wynik testu pappa. Według pierwszego badania będzie chłopak. No cóż liczyliśmy na dziewczynkę drugą 😅 Ale wszystko pewnie jeszcze może się zmienić. Nasza córeczka też miała być chłopcem. A jak Wasze doświadczenia z płcią, przeważnie lekarz trafiał? Jestem bardzo ciekawa 😉
U mnie na pierwszych prenatalnych doktor powiedział że będzie chłopak i do dziś nic się nie zmieniło 😉happilyeverafter, Elka198321 lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Dziewczyny w usg endometrium 13 mm.Doktor powiedzial,ze wszystko ladnie wyglada i bedzie trzymac kciuki.Tak się boję.
Nowa na forum, WiosnyFanka, happilyeverafter, Trinity_Nea, monester lubią tę wiadomość
-
A jak Ty się czujesz, Monster, Wiosny Fanką, Saimi, Nowa i Wszystkie, które zaraz będziecie rodzic? Jak samopoczucie, stres?
Glodia mocno trzymam kciuki, aby i ciebie wkrótce dotyczyły takie problemy dotyczyły ✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Glodia, my tu wszystkie bardzo ciepło o Tobie myślimy i bardzo Ci kibicujemy. Jesteś mega dzielna babka! Jaki masz teraz plan (oczywiście jeżeli nie za wcześnie o takich rzeczach myśleć).
U mnie mam wrażenie czas przyspieszył niemiłosiernie. Wciąż pracuję na cały etat (home office), więc tym bardziej ten czas jakoś dziwnie zaiwania teraz. Po czasie radości i ekscytacji powoli wkracza "na salony" stres i chyba lekki strach. A to, że wciąż mam bardzo niewiele kupione, a to że wciąż mam wrażenie niewiele wiem... Jakieś to wszystko takie nierealne - wciąż.WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Zdecydowanie zmotywowałaś mnie do przyspieszenia z ogarnianiem rzeczywistości.
WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Hej Kochane, ale super Was się czyta 😍 Ogarnianie wyprawki, zakupki, pamiętam i moje przygotowania do pierwszego porodu. Powiem Wam tyle dla otuchy że
Body kopertowe i półspiochy bo skarpetki wtedy niesoadaja i skarpetki na stopy i dopiero polspiochy na starcie oczywiscie;-)happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Mati W. wrote:U mnie na pierwszych prenatalnych doktor powiedział że będzie chłopak i do dziś nic się nie zmieniło 😉
Mati W., WiosnyFanka, happilyeverafter lubią tę wiadomość