X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy miałyście w ciąży śluz,i czułyscie tam w środku wilgotno?Jestem 10 tc i od wczoraj właśnie niepokoi mnie ta wilgotność w środku i wiecej śluzu boję się zeby to oznaczało czegoś złego

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Dziewczyny a czy miałyście w ciąży śluz,i czułyscie tam w środku wilgotno?Jestem 10 tc i od wczoraj właśnie niepokoi mnie ta wilgotność w środku i wiecej śluzu boję się zeby to oznaczało czegoś złego

Spokojnie, to normalne.
    Potem jak Cię przysuszy... 🫣

Ada23 lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny jak radzicie lepiej robić badania prenatalne na NFZ czy prywatnie iść? Nie chcę żeby ktoś zbył mnie po 10 minutach mówiąc w 2 zdaniach co i jak.
    Robiłam na NFZ, wszystko bardzo dokładnie sprawdzone, trwało ok pół godziny, więc myślę że to zależy od lekarza.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia 🍀🍀🍀 aby wszystko oczyściło się jak najszybciej i dokładnie. Czy jakaś infekcja pęcherza się nie przyplątała? Takie pieczenie przy oddawaniu moczu to typowe objawy.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Claudia 🍀🍀🍀 aby wszystko oczyściło się jak najszybciej i dokładnie. Czy jakaś infekcja pęcherza się nie przyplątała? Takie pieczenie przy oddawaniu moczu to typowe objawy.

No właśnie brak pieczenia itp. Tylko ból mocny przy oddawaniu moczu i chwile po. Upiłam już urofuragine i będę brać przez kilka dni.
    Eh.... i czekam i czekam na reszte.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajstopka, czy masz wyniki badań zarodków ? Już chyba powinny być ?

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęło sie plamienie 2h temu. Ale narazie brzuch jeszcze nic nie boli. Nie wiem czy to plamienie będzie sie rozkręcać pare dni i dopiero poronienie, czy to sie rozwija z godziny na godzinę. Zobaczymy. Chociaż wiem ze beta spada.z 59 tys. , po 3 dobach na 51 tys.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 20:43

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • glodia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Glodia, przepraszam ze polubiłam post, miałam na myśli to ze dajesz mi nadzieje ze przyjdzie samo jeszcze .

Czy przed zbliżającym się poronieniem miałaś jakieś bóle brzucha? Mnie boli dziwnie, bo nie jak na miesiaczke, tylko jakby osobno pobolewają mnie jajniki jakby mnie ktoś po nich pokopał takie tkliwe :/ Dodatkowo, nie wiem czy to z tym związane czy mam jakieś zapalenie, ale boli mnie pęcherz i podbrzusze tak skurczowo mocno, przy oddawaniu moczu i zaraz po. Aż ledwo wstaje z toalety ;/ ... ale żadnego pieczenia, świądu, ani krwi .

Najpierw pojawiło się trochę krwi (plamienia) i ból brzucha normalny jak na miesiączkę, po 24 h zaczęło się poronienie i to też był dłuższy proces, najpierw ból brzucha stawał się coraz mocniejszy i mocniejszy, po kilku godzinach pojawił się już typowy ból rwący w dole w macicy i przyszły skurcze. Oczywiście to nie są skurcze tak bolesne jak przy porodzie.
    Claudia, dasz radę, może u Ciebie w ogóle pójdzie szybciej i łagodniej, tego Ci życzę. Trzymaj się.

Claudia Ferrari, Elka198321 lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodia kochana jak się czujesz ?

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Najpierw pojawiło się trochę krwi (plamienia) i ból brzucha normalny jak na miesiączkę, po 24 h zaczęło się poronienie i to też był dłuższy proces, najpierw ból brzucha stawał się coraz mocniejszy i mocniejszy, po kilku godzinach pojawił się już typowy ból rwący w dole w macicy i przyszły skurcze. Oczywiście to nie są skurcze tak bolesne jak przy porodzie.
    Claudia, dasz radę, może u Ciebie w ogóle pójdzie szybciej i łagodniej, tego Ci życzę. Trzymaj się.

Glodia kochana dziękuje ze mi to wszystko piszesz♥️ wiem, ze na pewno nie jest Ci łatwo wracać do tego momentu i sobie go przypominać, a mimo wszystko mi to napisałaś. Nie masz pojęcia jak to doceniam.♥️ i na żywo bym Cię za to mocno wyściskała!

U mnie pojawiło się narazie plamienie brązowe, 0 bólu brzucha wręcz się zdziwiłam w toalecie. Na razie pacjentow z jutra rana nie odwołałam, zobaczymy jak będzie na bieżąco.
    A jakie leki przeciwbólowe brałaś żeby tak nie bolało?
    Na mnie paracetamol w ogole nie dziala, wiec zaopatrzylam się w ibuprom max a jak będzie za słaby to ketonal forte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 21:45

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Rajstopka Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Rajstopka, czy masz wyniki badań zarodków ? Już chyba powinny być ?

Jeszcze nie dzwonili 🤷🏻‍♀️
    Mówili że czeka się ok miesiąca (Angelius gdzieś wysyła materiał, w CG badają u siebie i wynik za każdym razem miałam po 21dniach)
    Dziś jest jakoś 20dni od pobrania materiału, a wiem że nie wysłali w dniu pobrania tylko jakoś później ze 2-3dni
    Także na razie czekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 19:07

1 stym - 1 oocyt (krio)
    2 stym - 5 oocytów

1 ivf - 6zapł. -> 5blastek -> PGTA -4 zdrowe blastki

1 trans. +EG - beta 0
    2 trans. +EG - 6 dpt - beta 6, stop

biopsja Endo - CD138 i NK - wynik ok
    test ERA=145+/-3h

3 trans. (indywidualne okno +EG) -beta 0

bad. immuno: albo MLR 37,5%, cytotoksyczność ok, KiryAA
    kariotypy oboje ok

4 trans. (5AA PGTA)
    indywidualne okno +EG +Accofilu 5d przed, i Accofil sc. od 2dpt, 5d przed encorton, acard, 0dt neoparin, estro, progest -beta 0

3 stym - zero komórek
    4 stym - 3 kom. krio
    5 stym- 1 niedojrzała, 2 kom. dojrzałe

2 ivf - 5zarodkow, tylko 2❄️ 2x5AA w PGTA - oba chore 😭😭

6 stym - przerwana 1 pęcherzyk 😭
    7 stym - 10pecherzykow, 4 kom.

3 ivf - 3 zarodki 5AA, w PGTA wszystkie chore
    😭😭😭😭😭😭😭
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajstopka wrote:
    Jeszcze nie dzwonili 🤷🏻‍♀️
    Mówili że czeka się ok miesiąca (Angelius gdzieś wysyła materiał, w CG badają u siebie i wynik za każdym razem miałam po 21dniach)
    Dziś jest jakoś 20dni od pobrania materiału, a wiem że nie wysłali w dniu pobrania tylko jakoś później ze 2-3dni
    Także na razie czekam
    No to już pewnie tydzień został i będziesz się szykować do transferu 🍀

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Glodia przepraszam,że pytam o tak dramatyczne przeżycia ale to krwawienie i poronienie rozpoczęło się w szpitalu po podaniu leków na wywołanie?Czy samoistne?

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 3 doba plamienia jak lekka miesiaczka... bez żadnego bólu brzucha nic kompletnie. Coś mozolnie to idzie :/ za to od wczoraj mega fest osłabienie, brak apetytu, i 37.1 stopni.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • glodia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Glodia kochana dziękuje ze mi to wszystko piszesz♥️ wiem, ze na pewno nie jest Ci łatwo wracać do tego momentu i sobie go przypominać, a mimo wszystko mi to napisałaś. Nie masz pojęcia jak to doceniam.♥️ i na żywo bym Cię za to mocno wyściskała!

U mnie pojawiło się narazie plamienie brązowe, 0 bólu brzucha wręcz się zdziwiłam w toalecie. Na razie pacjentow z jutra rana nie odwołałam, zobaczymy jak będzie na bieżąco.
    A jakie leki przeciwbólowe brałaś żeby tak nie bolało?
    Na mnie paracetamol w ogole nie dziala, wiec zaopatrzylam się w ibuprom max a jak będzie za słaby to ketonal forte.
    Szczerze to ja już nie pamiętam, brałam coś na pewno przeciwbólowego, ale co to było to nie wiem. Teraz w szpitalu podawali mi ketonal.

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Glodia przepraszam,że pytam o tak dramatyczne przeżycia ale to krwawienie i poronienie rozpoczęło się w szpitalu po podaniu leków na wywołanie?Czy samoistne?
    To akurat tyczyło się poronienia tzw. zatrzymanego, w domu, bez leków, po odstawieniu hormonów, czyli poniekąd samoistnego.
    Ale to w szpitalu po tabletkach poronnych przebiega podobnie, tylko ze szybciej toczy się "akcja".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 13:28

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Nie, to akurat tyczyło się poronienia tzw. zatrzymanego, w domu, bez leków, po odstawieniu hormonów.
    Ale to w szpitalu po tabletkach poronnych przebiega podobnie, tylko ze szybciej toczy się "akcja".
    Przepraszam bardzo,że zmusiłam Cię żebyś do tego czasu wracała odpisując mi.

• glodia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Przepraszam bardzo,że zmusiłam Cię żebyś do tego czasu wracała odpisując mi.
    Dziewczyny, nie ma problemu, gdybym nie była w stanie, to nie odpisałabym, albo w ogóle nie zaglądala na forum.

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z tych panikujących i właśnie też się boję czy ciąża rozwija się prawidłowo ponieważ jakby moja macica słabo się powiększa.Wysadziło mi lekko podbrzusze 8-9tc i teraz mam wyrażenie,że jest wielkości jakiej bylo.My lekami zatrzymujemy poronienie i nie wiemy co sie dzieje w środku az do usg.W ciążach natural. jak cos się dziej nie tak organizm szybciej daje znać plamieniem czy krwaw.u nas duze dawki proga. nieprawidłową ciążę mogą podtrzymywać dosc dlugo.Kiedy zauważyłyscie,że macica Wam sie powieksza?

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dziewczyny, nie ma problemu, gdybym nie była w stanie, to nie odpisałabym, albo w ogóle nie zaglądala na forum.
    A teraz mialaś łyżeczkowanie czy szpital nie był konieczny?

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ