Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Nasza mała wczoraj przespała po awanturze wieczornej 5 godzin 😀 dziś zapowiada się podobnie, bo mamy bunt od ok. 19-21😅
    Jezu niech taki dzień nadejdzie moja Mała gnida budziła się co 1,5-2godxiny.a to mu monio wypadł i dym a to mlesia trochę chciał zjeść....I to i tak był luksus bo dobę wcześniej co godzina darcie...2 na dole widzę że mu idą...I może dlatego taki niespokojny...w dzień dziecko ideał nawet potrafi ba 2 drzemkę sam se zasnąć i dać znać kiedy chce już...a noc niestety kicha...poczytałam trochę to w ciągu dnia te 2-3drzrmku czasami potrafi razem 4 godziny machnąć i może cholera dlatego gorzej w nocy...Już sama niewiem..teściowa mówi że brat męża tak jak Szczepanek niepospał w nocy ...Może to ich genetyka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 08:10

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej girls. Mam wyznaczony termin transferu 4 lipca. Wczoraj endometrium 7 mm, dziś zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. W poniedziałek 01.07 wlew z immunoglobulin.
    Jakoś tak wszystko szybko poszło, nie wiem czy nie za szybko... Moja dr mówi że wszystko wygląda dobrze. Czas pokaże jak będzie tym razem.

Magdus46, monester, spineczka, glodia, WiosnyFanka, Saimi, Nowa na forum, Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
  • Magdus46 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Hej girls. Mam wyznaczony termin transferu 4 lipca. Wczoraj endometrium 7 mm, dziś zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. W poniedziałek 01.07 wlew z immunoglobulin.
    Jakoś tak wszystko szybko poszło, nie wiem czy nie za szybko... Moja dr mówi że wszystko wygląda dobrze. Czas pokaże jak będzie tym razem.
    Ten Ovitrelle dostaje sie zawsze niezaleznie czy cykl sztuczny czy naturalny?

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdus46 wrote:
    Miałam cykl na Puregon przez 5 dni. U mnie zawsze mam Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Ale pewnie nie zawsze dziewczyny dostawały.

Magdus46 lubi tę wiadomość

Ona i On '84
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdus46 wrote:
    Ja miałam na sztucznym, ale nie potrafię do końca wytłumaczyć dlaczego go dostałam 😅

Magdus46 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • glodia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Super! Trzymam kciuki!

mi.nu lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Mocno trzymam kciuki żeby wszystko się udało 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀✊✊✊✊

mi.nu lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Koniecznie dawaj znać, my tu wszystkie trzymamy mocno kciuki! Masz transfer w moje urodziny :)

mi.nu lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • NowaOczekujaca Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wyczekuje poniedziałku i usg. Mam nadzieję że serduszko będzie. Dobrze się czuje więc mam nadzieję że z kropkiem wszystko ok. Piersi co prawda bolą ale tak chyba powinno być. A jak reszta się trzyma ? Szczególnie teraz w te upalne dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 13:13

Magdus46, Trinity_Nea, monester, Saimi lubią tę wiadomość

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja ciągle mam nadzieję, że dziec zacznie spać chociaż te 4 godziny w nocy 😅 a ciche marzenie to 6 !
    Trinity ale my z Hope jesteśmy tylko KPI więc u nas jak nie laktator to dziecko nic nie ściągnie stąd takie ilości.

Ja walczyłam, żeby wyłącznie kp, ale miałam za mało pokarmu właśnie. Szło wszystko o czym pisałyście, ale po 6tyg musiałam się poddać.
    Ale nadal po 1,5roki mam pokarm, więc to daje nadzieję dla tych dziewczyn, które jak ja będą przeżywały jako porażkę dodanie mm.

Nie do końca rozumiem "jak nie laktator, to dziecko nic nie ściągnie"...

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Ja walczyłam, żeby wyłącznie kp, ale miałam za mało pokarmu właśnie. Szło wszystko o czym pisałyście, ale po 6tyg musiałam się poddać.
    Ale nadal po 1,5roki mam pokarm, więc to daje nadzieję dla tych dziewczyn, które jak ja będą przeżywały jako porażkę dodanie mm.

No bo pisałaś że mogłaś ściągnąć max 30 ale pewnie resztę zjadło dziecko prosto z piersi. A u nas nie zjada nic bezpośrednio więc możemy policzyć ile odciagamy

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:

a ja wiem od koleżanki ze jej pokarm gromadził się na końcówkach piersi nie przy sutku i dziecko miało problem tez ten pokarm wyszarpać.. rezultat taki ze odstawiła od piersi i odciągała 3 miesiące a teraz już niestety mleko modyfikowane jest grane

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester a te muszlowe są wygodne ? Takie, że nie przeszkadzają Ci i możesz coś porobić ? 😀

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Monester a te muszlowe są wygodne ? Takie, że nie przeszkadzają Ci i możesz coś porobić ? 😀
    Tak. Ja zmywam butelki na przykład albo siedzę tu na forum i mam dwie ręce wolne ;) nie można się pochylać za bardzo w nich więc jak coś podnoszę z podłogi to ćwiczę przysiady 🤣 ogólnie też jem podczas odciągania. Czy Ty też masz taki apetyt ? Ja jem jak oszalała, słodycze też.

Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak. Ja zmywam butelki na przykład albo siedzę tu na forum i mam dwie ręce wolne ;) nie można się pochylać za bardzo w nich więc jak coś podnoszę z podłogi to ćwiczę przysiady 🤣 ogólnie też jem podczas odciągania. Czy Ty też masz taki apetyt ? Ja jem jak oszalała, słodycze też.
    Ja mam Neno pojedynczy. Fakt, że mam już dwa takie same bo się już zdążył zepsuć, więc niekoniecznie polecam😀 ale gwarancja uznana.
    A jak już sobie tak siedzę to mam czas posiedzieć w telefonie, wypić kawę czy coś oglądnąć. Mała w tym czasie śpi.
    Nie chciałam tu poruszać za bardzo kwestii "diety" bo u mnie takie pojęcie nieistnieje😅
    Jesz normalnie? Czy jakieś wyrzeczenia ? Nie wiem pizza jest dopuszczalna czy jakiś fast food od czasu do czasu?
    Czekolada ? Napoje 0% , fakt że gazowane ?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja mam Neno pojedynczy. Fakt, że mam już dwa takie same bo się już zdążył zepsuć, więc niekoniecznie polecam😀 ale gwarancja uznana.
    A jak już sobie tak siedzę to mam czas posiedzieć w telefonie, wypić kawę czy coś oglądnąć. Mała w tym czasie śpi.
    Nie chciałam tu poruszać za bardzo kwestii "diety" bo u mnie takie pojęcie nieistnieje😅
    Jesz normalnie? Czy jakieś wyrzeczenia ? Nie wiem pizza jest dopuszczalna czy jakiś fast food od czasu do czasu?
    Czekolada ? Napoje 0% , fakt że gazowane ?
    Wszystko jem oprócz alko i ograniczam kofeinę do 1 kawy . Wszystko jest dopuszczalne. Mało tego, to jedyny moment w moim życiu gdzie mogę bezkarnie jeść i nie tyc 🤣 a teraz przy upale to piwka 0 co wieczór wjeżdżają albo karmi. Znaczy z tym wszystkim dopuszczalnym to trzeba się liczyć że jeśli dostarczyłqs dużo tłuszczu trans do organizmu to niestety on wejdsie do mleka więc jednak z umiarem takie jedzenie na rzecz zdrowszego odżywiania. Ale myślę że obecnie nikt się ni żywi schabowymi dzień w dzień.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę apetytu. Ja chyba zniknę zaraz, chciałam by z i stały mi chodzisz z 2-3 kg z tej ciąży ale kiepsko będzie. Znowu niedowaga wleci. Ehh..

Odebralam dziś wyniki krwi i tarczyca rozjechana jak nigdy, próby wątrobowe ponad normę, hemoglobina ledwo norma. Żelazo za to super się trzyma. Najbardziej martwią mnie te wątrobowe.. Ehh.. Ciągle coś.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Zazdroszczę apetytu. Ja chyba zniknę zaraz, chciałam by z i stały mi chodzisz z 2-3 kg z tej ciąży ale kiepsko będzie. Znowu niedowaga wleci. Ehh..

Odebralam dziś wyniki krwi i tarczyca rozjechana jak nigdy, próby wątrobowe ponad normę, hemoglobina ledwo norma. Żelazo za to super się trzyma. Najbardziej martwią mnie te wątrobowe.. Ehh.. Ciągle coś.
    Ja jeszcze nie robiłam po połogu, jakoś ciężko mi iść do laboratorium z rana. Ale też muszę zrobić własnie.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli już jesteśmy w temacie badań to jakie badania kontrolne polecacie wykonać po połogu?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • mi.nu Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na biocenozie pochwy, wszystko OK. Także kolejny punkt odhaczony przed transferem. Od dziś też wjechał progesteron. Ale mnie głowa zaczęła boleć...
    Dziewczyny super się czyta Wasze relacje z karmienia maluszków. Czekam na ten etap.

Saimi, monester, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona i On '84
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ