Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Tak w mleku, ale też nie zawsze pamiętam żeby to zrobić i raczej 1 raz dziennie.
    Ale tłuszczyku w tym moim mleczku aż tak dużo nie widzę, ale ja to zawsze miałam problem z jedzeniem. Zobaczymy jak mała będzie przybierać, póki co nie zgłasza mi głodu i ładnie śpi.
    Ogólnie zdąża mi się że odciagne tylko 90 ml np ale to już wiem że za mało wody wypiłam lub też inne obowiązki wzięły górę
    To teraz Was zabije jak miesiąc trmu przestałam brac te fermatiker i nestle mamacare to mimo wszystko miałam full pokarm...dostałam dodatkowe dawki na wyciszenie leku ale mimo wszystko mleko miałam waliło jak Stopiedziesiat...Teraz powoli wyciszam ale muszę i tak odciągnąć na oczucie ulgi jak cyce bolą lub jak poprostu wybuchają...Ja wypracowałam też tak że wydłużała sobie z czasem odciąganie pokarmu że ciągałam 3-4razy na dobę ale wtedy po dwie butle 160ml miałam minimum..I u mnie lakator w pewnym momencie odszedł w kat ręką lepiej odciągałam i niebylo żadne grudy mi się nierobily jak to przy lakatorze miałam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 13:14

• monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Tak w mleku, ale też nie zawsze pamiętam żeby to zrobić i raczej 1 raz dziennie.
    Ale tłuszczyku w tym moim mleczku aż tak dużo nie widzę, ale ja to zawsze miałam problem z jedzeniem. Zobaczymy jak mała będzie przybierać, póki co nie zgłasza mi głodu i ładnie śpi.
    Ogólnie zdąża mi się że odciagne tylko 90 ml np ale to już wiem że za mało wody wypiłam lub też inne obowiązki wzięły górę
    Nigdy nie odciąga się takich samych ilości. Te bzdurne filmiki na fejsie i jnsta jakby każde odciąganie miało być skończone 200 ml z piersi to tylko robiw wodę z mózgu. Widziałam badaniaz że picie wody nie ma wpływu na laktację wbrew opinii powszechnej, natomiast stres już tak - ja jak się spieszę i chce szybko odciągnąć to nie poleci nic. Jeśli chodzi o tłuszcze to na pewno jest go tyle ile potrzebuje dziecko - najpierw wiadomo leci woda a potem bardziej treściwe.

Trinity_Nea, Elka198321 lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nigdy nie odciąga się takich samych ilości. Te bzdurne filmiki na fejsie i jnsta jakby każde odciąganie miało być skończone 200 ml z piersi to tylko robiw wodę z mózgu. Widziałam badaniaz że picie wody nie ma wpływu na laktację wbrew opinii powszechnej, natomiast stres już tak - ja jak się spieszę i chce szybko odciągnąć to nie poleci nic. Jeśli chodzi o tłuszcze to na pewno jest go tyle ile potrzebuje dziecko - najpierw wiadomo leci woda a potem bardziej treściwe.
    A będziesz jeszcze przystawiala małego do piersi?
    Bo ja już się poddałam i dawno nie próbowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 14:14

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A będziesz jeszcze przystawiala małego do piersi?
    Bo ja już się poddałam i dawno nie próbowałam
    Do karmienia się poddałam ale wcześniej leżeliśmy sobie przy cycku jako przytulanki no i nakręcał mi laktację jak tak ssał. Ale ostatnio jakoś nam to nie wychodzi

• Saimi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale zazdroszczę Wam ilości mleka, możliwości mrożenia! Serio korzystajcie ile się da! U mnie to jedyne 50-70 ml da się odciągnąć, czasem 80ml jest.. Ale nie pije fermatiker bo on z glutenem.. A ja nie mogę bo mam celiakie 😭
    Zauważyłam też, że jak odciągam co 3 h to i tak wychodzi docelowo tyle samo co jak odciągam rzadziej.
    U nas młoda pije 90ml mojego mleka i daje je jej w nocy, więc starcza na jakieś 3 porcje (ale pobudki mamy koło północy, 4 i 7 w nocy). W dzień je 90-120 modyfikowanego co 3h.

Moja piersi szuka cały czas, więc też jej podaje parę razy w ciągu dnia. Ale to bardziej przytulanko i bliskość niż picie mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 15:24

Elka198321 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli są jeszcze jakies rady ja chętnie je przyjmę 😉
    Jeśli coś robię nie tak, chetnie się poprawie bo jesteście dla mnie dużym wsparciem 😊
    Ostatnio nawet mąż jak pytałam o Wit. D3 to mówił zapytaj dziewczyn na forum 😅

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Dziewczyny, jeśli są jeszcze jakies rady ja chętnie je przyjmę 😉
    Jeśli coś robię nie tak, chetnie się poprawie bo jesteście dla mnie dużym wsparciem 😊
    Ostatnio nawet mąż jak pytałam o Wit. D3 to mówił zapytaj dziewczyn na forum 😅
    Każda z nas debiutuje i się uczy;)
    Saimi - żeby rozkręcić laktację to trzeba wiecej sesji i możesz się suplementowac - kozieradka, ostropest, lecytyna

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Każda z nas debiutuje i się uczy;)
    Saimi - żeby rozkręcić laktację to trzeba wiecej sesji i możesz się suplementowac - kozieradka, ostropest, lecytyna
    Czyli te suplementy co wskazała Ela wystarcza?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Czyli te suplementy co wskazała Ela wystarcza?
    Zobacz sobie suplementy na stronie wrozkacycuszka. Ja akurat stosowałam kozieradkę ostropest i lecytynę oraz słód jęczmienny ciemny palony. Teraz kupię ta moringe

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zobacz sobie suplementy na stronie wrozkacycuszka. Ja akurat stosowałam kozieradkę ostropest i lecytynę oraz słód jęczmienny ciemny palony. Teraz kupię ta moringe
    A to wszystko osobno kupujesz czy jest jakiś suplement łączony?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Osobno

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czytam ile mleka odciąganie, to mam oczy jak 5złotówki... 😲
    Ja "w szczycie laktacji" odciągałam max 60ml...
    Mała, ze względu na niską masę urodzeniową musiała być dokarmiana modyfikowanym (tak od 6tyg.życia, wcześniej walczyłam kp+odciągane z butelki).
    Dziś ma prawie 1,5roku. Je wszystko co my, bardzo lubi modyfikowane, ale cycuś musi być! 🤣
    Może za dużo pokarmu nie mam, ale jest.
    No i nadal mam zablokowany cykl (jakoś nie tęsknię za@).

Nowa na forum lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Do karmienia się poddałam ale wcześniej leżeliśmy sobie przy cycku jako przytulanki no i nakręcał mi laktację jak tak ssał. Ale ostatnio jakoś nam to nie wychodzi
    Wystarczy tulenie i endorfiny szczęścia mi tylko Sue lrzulil to czukam jak wszystko we mnie buzuje. .;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Jezu ale zazdroszczę Wam ilości mleka, możliwości mrożenia! Serio korzystajcie ile się da! U mnie to jedyne 50-70 ml da się odciągnąć, czasem 80ml jest.. Ale nie pije fermatiker bo on z glutenem.. A ja nie mogę bo mam celiakie 😭
    Zauważyłam też, że jak odciągam co 3 h to i tak wychodzi docelowo tyle samo co jak odciągam rzadziej.
    U nas młoda pije 90ml mojego mleka i daje je jej w nocy, więc starcza na jakieś 3 porcje (ale pobudki mamy koło północy, 4 i 7 w nocy). W dzień je 90-120 modyfikowanego co 3h.

Moja piersi szuka cały czas, więc też jej podaje parę razy w ciągu dnia. Ale to bardziej przytulanko i bliskość niż picie mleka.
    Nestle mamacare kup sobie plus piwko karmi jeśli możesz hak nie to kawa caro lub inka też podkręcają laktacje dużo tulenia z bąblem...on stymuluje endorfin szczecia im bardziej się wyluziwakqm niespinakam to więcej pokarmu było ..

Saimi lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Mama nestke hest to nic innego jak ostropest...I jest jeszcze jede takie saszetki w Rossmann priuella jakjs rak i to też jest na bazie ostropestu ....
    Ja próbowałam lactosan fix saszetki,fernatikel,słod jęczmienny syrop,kawa caro ,piwko karmi ,piuerlla,i te tabletki nestle.
    Ostatecznie zostałam na fernatikel czekoladowym i tych tabletach i to mi starczyło ..

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Dziewczyny, jak czytam ile mleka odciąganie, to mam oczy jak 5złotówki... 😲
    Ja "w szczycie laktacji" odciągałam max 60ml...
    Mała, ze względu na niską masę urodzeniową musiała być dokarmiana modyfikowanym (tak od 6tyg.życia, wcześniej walczyłam kp+odciągane z butelki).
    Dziś ma prawie 1,5roku. Je wszystko co my, bardzo lubi modyfikowane, ale cycuś musi być! 🤣
    Może za dużo pokarmu nie mam, ale jest.
    No i nadal mam zablokowany cykl (jakoś nie tęsknię za@).
    A ja już praktycznie nic nieodciagam;-(...farmakologiczne mi zatrzymują laktacje...niestety domowe sposoby kicha nic niedziała...
    Ja przez kstmuenue piersią przytułam ze względu na to że mam hiperprolaktynemie a pid kp niemogłam brać leków i w ciąży .
    Mentalnie się szykuje do kolejnego transferu. .Szczepcio jest radosnym dzieckiem jedynie chujowo śpi w nocy...Często się budzi a teraz jak zęby idą to już masakrę mam.
    Ja czytam że dziewczynom ciągiem maluchy 4 godziny śpią to marzenie moje ...ale taka jego natura...widocznie ..
    Pozdrawiam wszystkie dawajcie znać co u Was.
    Ps niezmierne trzymam.kciuki za stsraczki,rozpakowane lub przed rozpakowaniem...pozdrawiam ciepło
    Ela

Nowa na forum, Magdus46, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle mam nadzieję, że dziec zacznie spać chociaż te 4 godziny w nocy 😅 a ciche marzenie to 6 !
    Trinity ale my z Hope jesteśmy tylko KPI więc u nas jak nie laktator to dziecko nic nie ściągnie stąd takie ilości.

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała wczoraj przespała po awanturze wieczornej 5 godzin 😀 dziś zapowiada się podobnie, bo mamy bunt od ok. 19-21😅

Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja Aluśka z tych co w nocy raczej daje pospać. My chodzimy spać około 12-1 i wtedy ostatnie karmienie. Potem młoda śpi około 4h czyli 4-5 pobudka, no i później już co 3h się zaczyna.
    Tylko to "karmienie" trwa długo bo jeszcze odciąganie laktatorem ale to już wiecie jak to jest bo sporo tutaj jest kpi :)

Dzięki dziewczyny za info jak poprawić tą laktacje. Spróbuję coś wprowadzić.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    A to moja Aluśka z tych co w nocy raczej daje pospać. My chodzimy spać około 12-1 i wtedy ostatnie karmienie. Potem młoda śpi około 4h czyli 4-5 pobudka, no i później już co 3h się zaczyna.
    Tylko to "karmienie" trwa długo bo jeszcze odciąganie laktatorem ale to już wiecie jak to jest bo sporo tutaj jest kpi :)

Dzięki dziewczyny za info jak poprawić tą laktacje. Spróbuję coś wprowadzić.
    Saimi ja odciągałam wcześniej mleko mleko w temperaturze pokojowej może stać od 8-12 godz.,w lodówce 4 dni,a zamrożone 6 miesięcy. Zawsze to wiesz trochę odsapki jak ba już musisz odciągnąć..

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ