Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela a Ty rodziłaś naturalnie czy cc?
    U nas na wypisie po cc jest napisane, że minimum 18 msc przerwy i dopuero można zacząć Sue starać o kolejnego bobasa :( dla mnie to strasznie długo się wydaje a młodsza już nie będę :(

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Tak Was czytam i jezeli w Polsce dawczyni kosztuje 13 tys zl to mega malo ... Ja w Czechach placilam 30....
    Nawet jezeli by bylo poza programem rzadowym to warto, ale mysle ze sie teraz wszystko bedzie lapac.
    13 tys to tylko komórki, reszta transfer przygotowania badania,hodowla to wszystko też kosztuje między 25tys a 30tys z komórkami razem. Z weryfikacjami po transferze...I przechiwywaniem na rok zarodków

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    U nas na wypisie po cc jest napisane, że minimum 18 msc przerwy i dopuero można zacząć Sue starać o kolejnego bobasa :( dla mnie to strasznie długo się wydaje a młodsza już nie będę :(
    Mi lekarz powiedział że spokojnie ok roku jest ok. Ja cc miałam. Ja też niejestem w tum roku w lipcu 41 mi stuknie...

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Glodia wszystkie Kliniki które są realizatorami rządowego programu IVF podlegają tym samym regułom, kliniki przecież nic od siebie za darmo nie dają. Wszystko co jest za darmo wynika z programu.
    I na to liczę, że się pożegnasz ze swoją kliniką bo będziesz w ciąży 🤞 wiesz jak Ci kibicuję ☺️
    Stąd wynikało moje wkurzenie, ale już mam to gdzieś. Mam już kartę stymulacji i umówioną wizytę monitorującą, która wg mz jest bezpłatna, ale wg pani w rejestracji mam za nią zapłacić, no to przecież nie będę się z nią kłócić.
    Minu ja również Ci kibicuję i czekam na wieści! :)

mi.nu lubi tę wiadomość

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    13 tys to tylko komórki, reszta transfer przygotowania badania,hodowla to wszystko też kosztuje między 25tys a 30tys z komórkami razem. Z weryfikacjami po transferze...I przechiwywaniem na rok zarodków

Dokładnie, to koszt samych komórek. Nam też wyszło w sumie około 30 tys. (jak nie więcej). Musiałam też zapłacić około 1600 zł za transport komórek. Ogólnie to zdzierają ze wszystkiego. Wykupiliśmy z mężem najdroższy pakiet i myślałam, że nareszcie skończą się wydatki, ale nie. Miałam więcej kontroli przed transferem, niż zakładał program i za każdą dodatkową już musiałam płacić. Plus są trzy weryfikacje, ale darmowa jest tylko rozmowa telefoniczna z lekarzem (5 minut), już badanie hormonów jest płatne. Teraz idę na USG żeby usłyszeć serduszko i jeżeli wszystko będzie dobrze, to mam zamiar przenieść się do mojego docelowego lekarza. W Invicie nie macie stałego lekarza, który was prowadzi, idziecie do tego, który jest akurat dostępny. Nie wiem jak te wszystkie dodatkowe opłaty wyglądają przy rządowym programie, aż jestem ciekawa...

Elka198321 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Dokładnie, to koszt samych komórek. Nam też wyszło w sumie około 30 tys. (jak nie więcej). Musiałam też zapłacić około 1600 zł za transport komórek. Ogólnie to zdzierają ze wszystkiego. Wykupiliśmy z mężem najdroższy pakiet i myślałam, że nareszcie skończą się wydatki, ale nie. Miałam więcej kontroli przed transferem, niż zakładał program i za każdą dodatkową już musiałam płacić. Plus są trzy weryfikacje, ale darmowa jest tylko rozmowa telefoniczna z lekarzem (5 minut), już badanie hormonów jest płatne. Teraz idę na USG żeby usłyszeć serduszko i jeżeli wszystko będzie dobrze, to mam zamiar przenieść się do mojego docelowego lekarza. W Invicie nie macie stałego lekarza, który was prowadzi, idziecie do tego, który jest akurat dostępny. Nie wiem jak te wszystkie dodatkowe opłaty wyglądają przy rządowym programie, aż jestem ciekawa...
    Warto iść do sprawdzonego lekarza który prowadził już ciążę z invitro...ciekawa jestem też jak to jest..

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Moja dr mówiła, że jak wszystko ok, to po 12 mcach po cc można robić transfer

Saimi, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Musi lekarz ocenić stan blizny. Ostatnio doczytałam że jeśli między cięciami jest 12 miesięcy to można drugi poród siłami natury ! Takie są wytyczne PTG, Więc wiadomo im dłużej tym lepiej ale skoro dopuszczają po roku poród sn po wcześniejszym cięciu to znaczy że ta macica może się ładnie zrosnąć szybciej

• jarzynka Nowa

Wysłany: 24 czerwca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mija 11 dni od mojego transferu 5dniowej blastki. Byłam na weryfikacj w klinice i beta na dziś to 750 😍 nie mogę uwierzyć 🥺

spineczka, glodia, Anulka15, Dzoana88, Raija86, WiosnyFanka, monester, Nowa na forum, gusia, Tigra, Saimi, NowaOczekujaca, Luusia, Elka198321, Ylka, Trinity_Nea, mi.nu lubią tę wiadomość

Translokacja zrównoważona chromosomów 15 i 18 - czynnik żeński 😔
    Dwa Aniołki [*] 11.06.2009 i 12.03.2019
    IVF z KD (2015) - sierpień 2016 urodził się nasz Skarbek 💕
    2024 - starania o rodzeństwo 🙏
    Klinika Bocian Gdańsk - IVF z KD
    6 pięknych zarodków ❄️
    13.06 transfer 1 ❄️
    24.06 beta 750 🥰
  • glodia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jarzynka wrote:
    Dziewczyny dziś mija 11 dni od mojego transferu 5dniowej blastki. Byłam na weryfikacj w klinice i beta na dziś to 750 😍 nie mogę uwierzyć 🥺
    Trzymam kciuki!

• Anulka15 Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jarzynka wrote:
    Piekna beta! Trzymamy kciuki🤞🤞🤞

Raija86 lubi tę wiadomość

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w 21 dpt mam betę 18130 :)

Anulka15, glodia, monester, Nowa na forum, spineczka, WiosnyFanka, Saimi, NowaOczekujaca, Luusia, Elka198321, Ylka, Trinity_Nea, mi.nu lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • glodia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Ja dziś w 21 dpt mam betę 18130 :)
    Gratulacje! Dzisiaj same piękne wyniki

Raija86 lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jarzynka wrote:
    Gratulacje 🥳, niech teraz ładnie przyrasta

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak podchodzicie do lakieru hybrydowego? ja staram się unikać, uważam też na kosmetyki, szczególnie w okresie transferowym, ale latem zawsze sytuacja się komplikuje. Teraz też mam imprezę 2-dniową i waham się strasznie.

• Tigra Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dziewczyny, a jak podchodzicie do lakieru hybrydowego? ja staram się unikać, uważam też na kosmetyki, szczególnie w okresie transferowym, ale latem zawsze sytuacja się komplikuje. Teraz też mam imprezę 2-dniową i waham się strasznie.
    Nałożyłam kilka dni przed yransferem,pozniej już po transferze jak odrastaly to ściągnęłam acetonem.Troche sie go bałam,ale chyba jednieazowo nie zaszkodziłam.Przed transferem zronilam wlosy.Po transferze bez kosmetyków (jedynie krem dla dzieci i tusz do rzęs)bez perfum,lagosne mydla.Wolałam dmuchać na zimne,nie ubyko mnie.Myslę,ze jeszcze tak dotrzymam do 20 tygodnia.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Nałożyłam kilka dni przed yransferem,pozniej już po transferze jak odrastaly to ściągnęłam acetonem.Troche sie go bałam,ale chyba jednieazowo nie zaszkodziłam.Przed transferem zronilam wlosy.Po transferze bez kosmetyków (jedynie krem dla dzieci i tusz do rzęs)bez perfum,lagosne mydla.Wolałam dmuchać na zimne,nie ubyko mnie.Myslę,ze jeszcze tak dotrzymam do 20 tygodnia.
    Ty bardziej radykalna niż ja ;)

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Też spotkałam się z taką opinią od mojego lekarza i położnej. Wstępnie planuję podejść do transferu jakieś 15-16 miesięcy po CC. Z jednej strony, chciałabym jak najszybciej, ale z drugiej, to chcę karmić Małą przez pełny rok i dać później organizmowi trochę czasu, by doszedł do siebie.
    Nie wiem też, kiedy wróci mi okres, bo póki co, to ni widu ni słychu 🙃

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Też spotkałam się z taką opinią od mojego lekarza i położnej. Wstępnie planuję podejść do transferu jakieś 15-16 miesięcy po CC. Z jednej strony, chciałabym jak najszybciej, ale z drugiej, to chcę karmić Małą przez pełny rok i dać później organizmowi trochę czasu, by doszedł do siebie.
    Nie wiem też, kiedy wróci mi okres, bo póki co, to ni widu ni słychu 🙃
    Giosiek jak dawno Cię nie było ! Opowiadaj co u Ciebie

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Giosiek jak dawno Cię nie było ! Opowiadaj co u Ciebie
    Miło, że pytasz ☺️
    Początki były ciężkie, ale chyba już tutaj o tym pisałam. Mała miała kolki i conocne dwugodzinne ataki płaczu między godziną 2 i 4. Wcześniej nie zdawałam sobie sprawy, co deficyt snu może zrobić z człowiekiem 🫣
    Mąż stwierdził wtedy, że będzie jedynaczką, bo on nie przeżyje powtórki z tego koszmaru (ma nadwrażliwość słuchową i chodził w domu w zatyczkach do uszu) 🥺
    Na szczęście wraz z końcem kolek, zmienił zdanie, także jest szansa, że córka będzie miała rodzeństwo 😁
    Aktualnie jest super! Mała jest bardzo radosnym i kontaktowym dzieckiem. Ciągle się uśmiecha, także do obcych. Mąż panikował, że będziemy mieli powtórkę z dramatu przy wyrastaniu zębów, ale ma już dwie dolne jedynki i nie było źle 😊
    Z racji, że niedługo kończy pół roku, to przygotowujemy się powoli do rd. Krzesełko, akcesoria i mglisty plan działania już mam 😅
    A co u Was? Jak Twój dzielny mały wojownik? 😊

WiosnyFanka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ