In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
mi.nu wrote:Hej girls. Info dla tych które podchodzą do rządowego programu IVF. Jak będziecie korzystać z KD i w programie jest 6 komórek i jak powstaną zarodki w liczbie x to potem podchodzicie do transferów tyle razy ile powstało zarodków i cały ten proces jest traktowany jako jeden cykl. A z KD można podejść do dwóch takich cykli. I jeszcze jedno, jak np uda się transfer i będziecie w ciąży i potem byście chciały znów podejść do transferu bo macie jeszcze zarodki z tych 6 KD to nadal jest to traktowane jako jeden cykl.
Kolejne info, jak macie zarodki które powstały przed uruchomieniem rządowego programu IVF to transfery takich zarodków też podlegają rzadowej refundacji i one nie wliczają się do tej puli tych 6 transferów zarodków. One są traktowane osobno. Ja dziś mam 2dc byłam w klinice i zaczynamy przygotowania do transferu. Od dziś przez 5 dni zastrzyki z Puregon 50j do stymulacji owulacji. Potem wizyta. Zobaczymy jak zareaguje i czy może endometrium też jakoś samo ruszy, jak nie to wlew z GCS-F będzie.
A jesteś w stanie potwierdzić, czy komórki z banku pochodzą od "zdrowych" dawczyń czy od leczących się kobiet? -
mi.nu wrote:Hej girls. Info dla tych które podchodzą do rządowego programu IVF. Jak będziecie korzystać z KD i w programie jest 6 komórek i jak powstaną zarodki w liczbie x to potem podchodzicie do transferów tyle razy ile powstało zarodków i cały ten proces jest traktowany jako jeden cykl. A z KD można podejść do dwóch takich cykli. I jeszcze jedno, jak np uda się transfer i będziecie w ciąży i potem byście chciały znów podejść do transferu bo macie jeszcze zarodki z tych 6 KD to nadal jest to traktowane jako jeden cykl.
Kolejne info, jak macie zarodki które powstały przed uruchomieniem rządowego programu IVF to transfery takich zarodków też podlegają rzadowej refundacji i one nie wliczają się do tej puli tych 6 transferów zarodków. One są traktowane osobno. Ja dziś mam 2dc byłam w klinice i zaczynamy przygotowania do transferu. Od dziś przez 5 dni zastrzyki z Puregon 50j do stymulacji owulacji. Potem wizyta. Zobaczymy jak zareaguje i czy może endometrium też jakoś samo ruszy, jak nie to wlew z GCS-F będzie. -
MałaMiMi wrote:A jesteś w stanie potwierdzić, czy komórki z banku pochodzą od "zdrowych" dawczyń czy od leczących się kobiet?
MałaMiMi lubi tę wiadomość
Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane -
glodia wrote:Mi dzisiaj powiedzieli tak samo, że "stare" zarodki będę transferowane w ramach mz i nie wliczają się w pulę. Ale! tylko transfery są refundowane, wizyty i badania już nie.Ona i On '84
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
mi.nu wrote:Jest jakaś liczba wizyt za darmo ale nie wiem ile. Ja na razie nie płaciłam. Hormony też są za darmo - takie mam info z dzisiejszej wizyty. Na pewno za progesteron i estradiol się nie płaci, za LH tak. Weryfikacje po transferze nie wszystkie są za darmo. Trzecia i piąta weryfikacja są bezpłatne, tzn wizyta i beta HCG za free a na piątej weryfikacji wizyta i USG są za free. Mam wszystko rozpisane przez klinikę odnośnie weryfikacji po transferze.
Minu powodzenia, niech endo ładnie rośnie!Trinity_Nea, mi.nu, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Eliza888 wrote:A mówili jaki czas oczekiwania?
Mi powiedzieli, że co najmniej kilka, kilkanaście miesięcy i nue dają gwarancji że znajdą z oasujacym fenotypowe. AZ praktycznie od ręki... Ja myślałam, że te komórki to z jakiegoś Banku typu ovubank 🤔Eliza888 lubi tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:A jesteś w stanie potwierdzić, czy komórki z banku pochodzą od "zdrowych" dawczyń czy od leczących się kobiet?
Magdus46, MałaMiMi lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:W Invicta nająć swój bank, dovranue fenotypowe czekaliśmy 1 miesiąc i djstalusmy 4 dawczyni do wyboru
Ja w Invicie we Wrocławiu weszłam sobie na stronę z dawczyniami, znalazłam taką, która mnie bardzo zainteresowała (na zasadzie "to jest to!". Poczułam to "coś" od razu jak przeczytałam opis), wykupiłam pakiet 6 komórek i już były moje zajęło mi to w zasadzie dwa dni. Niestety musiałam jeszcze dopłacić za transport, bo dawczyni jest z Warszawy. Kiedy przyjechały (po około tygodniu), mąż umówił się na oddanie nasienia i po 5 dniach mieliśmy trzy zarodki, które zostały zamrożone i tylko czekały na mnie.Anulka15, Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
W praktyce sama się "dobrałam" fenotypowo. Jeszcze mi zaproponowali inną, której nie było w bazie (ale była z Wrocławia), jednak nie wiem, kto to wybierał, bo była totalnie inna odrzuciłam od razu. Zależało mi na dziewczynie wysokiej, szczupłej z ciemnymi, kręconymi/falowanymi włosami. Tamta była dużo niższa i grubsza.[/url]
Rocznik 86
Beta 0
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
3 czerwca transfer.
Elka198321 wrote:W Invicta nająć swój bank, dovranue fenotypowe czekaliśmy 1 miesiąc i djstalusmy 4 dawczyni do wyboru
Moje 2 blastki od dawczyni z Invicta tez juz na mnie od 3 miesiecy czekająRaija86, Anulka15, spineczka, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Magdus46 wrote:Elka skąd wiesz o tych 5 %?
Moje 2 blastki od dawczyni z Invicta tez juz na mnie od 3 miesiecy czekają
rygorystyczne kryteria jesli chodzi o zostanie dawcznia. Sama ankieta medyczna ma ponad 1000 pytan a jest to pierwszy etapMagdus46, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, u nas taka sytuacja...
Dzis rano w banku pojawila sie nowa dawczyni, wszystkie moje cechy fenotypowe wlacznie z kreconymi wlosami (jesli chodzi o wlosy to wczesniej juz sie poddalam i powiedzialam, ze proste tez moga byc). Po dokonaniu wplaty okazalo sie, ze dopiero dzisiaj rano pobrano od niej komorki jajowe. Tak sie ludzimy ze to szczesliwy omen i uzyskamy piekne zarodki🤞
W czwartek wizyta konsultacyjna na zoomie i mamy nadzieje, ze od nastepnego cyklu zaczynamy przygotowania do transferumonester, WiosnyFanka, Magdus46, glodia, MałaMiMi, Trinity_Nea, Hope_89, spineczka, Saimi, Chmurka87, mi.nu, Raija86, Elka198321, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
glodia wrote:Twoja klinika jest za fajna u mnie nic. Dobrze, że niedługo się pożegnam ze swoją... oczywiście dlatego, że będę w ciąży
Minu powodzenia, niech endo ładnie rośnie!
I na to liczę, że się pożegnasz ze swoją kliniką bo będziesz w ciąży 🤞 wiesz jak Ci kibicuję ☺️Elka198321 lubi tę wiadomość
Ona i On '84
Magdus46 wrote:Elka skąd wiesz o tych 5 %?
Moje 2 blastki od dawczyni z Invicta tez juz na mnie od 3 miesiecy czekająMagdus46 lubi tę wiadomość
-
Raija86 wrote:Ja w Invicie we Wrocławiu weszłam sobie na stronę z dawczyniami, znalazłam taką, która mnie bardzo zainteresowała (na zasadzie "to jest to!". Poczułam to "coś" od razu jak przeczytałam opis), wykupiłam pakiet 6 komórek i już były moje zajęło mi to w zasadzie dwa dni. Niestety musiałam jeszcze dopłacić za transport, bo dawczyni jest z Warszawy. Kiedy przyjechały (po około tygodniu), mąż umówił się na oddanie nasienia i po 5 dniach mieliśmy trzy zarodki, które zostały zamrożone i tylko czekały na mnie.
Raija86, Saimi, Magdus46, glodia, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Ja też mam dawczynie z Warszawy...obecnie 2 zarodek czeka na Nas.Malwgo odstawiłam od mojego mleka. Wzięłam leki na wyciszenie laktacji i ba jesień wracamy do kliniki po 2 zarodka...
Elka198321 lubi tę wiadomość
[/url] -
Raija86 wrote:Ja w Invicie we Wrocławiu weszłam sobie na stronę z dawczyniami, znalazłam taką, która mnie bardzo zainteresowała (na zasadzie "to jest to!". Poczułam to "coś" od razu jak przeczytałam opis), wykupiłam pakiet 6 komórek i już były moje zajęło mi to w zasadzie dwa dni. Niestety musiałam jeszcze dopłacić za transport, bo dawczyni jest z Warszawy. Kiedy przyjechały (po około tygodniu), mąż umówił się na oddanie nasienia i po 5 dniach mieliśmy trzy zarodki, które zostały zamrożone i tylko czekały na mnie.
Czy ta rezerwacja była z programu rządowego czy pelnoplatna? Weszłam ciekawości sprawdzić według swoich cech fenotypowych i też znalazłam osobe, która od razu wpadła mi w oko ale czy to będzie podlegało pod program rzadowy? Mam niestety wątpliwości bo jest napisane, że 13tys. Koszt pakietu 6 komórek kosztuje... wiecie może jak to wygląda w praktyce? -
Eliza888 wrote:Czy ta rezerwacja była z programu rządowego czy pelnoplatna? Weszłam ciekawości sprawdzić według swoich cech fenotypowych i też znalazłam osobe, która od razu wpadła mi w oko ale czy to będzie podlegało pod program rzadowy? Mam niestety wątpliwości bo jest napisane, że 13tys. Koszt pakietu 6 komórek kosztuje... wiecie może jak to wygląda w praktyce?
Niestety nie wiem, jak to wygląda z programem rządowym ja zapłaciłam sama, 13 tyś za sześć komórek. Możesz zawsze ją zarezerwować na 24h i jutro zadzwonić i się dowiedzieć.[/url]
Rocznik 86
Beta 0
3 czerwca transfer.
Tak Was czytam i jezeli w Polsce dawczyni kosztuje 13 tys zl to mega malo ... Ja w Czechach placilam 30....
Nawet jezeli by bylo poza programem rzadowym to warto, ale mysle ze sie teraz wszystko bedzie lapac. -
Hope_89 wrote:Ela to jaki czas będzie od porodu do kolejnego transferu?
Chciałabym w październiku zrobić transfer...Co prawda Szczepan słabo śpi w nocy ale damy radę...
Lekarz mi mówił że optymalnie jest tak ok roku od porodu,ale u Nas twierdził ze możemy już wcześniej zacząć.
Z kolei endokrynolog mój powiedział że 3 miechy mój organizm musi odpocząć, ciało musi się zregenerować dlatego miałam najpóźniej początek lipca niunia odstawić...dodatkowo chce parę kd zrzucić, bo przy mojej hiperprolaktynemii karmiąc piersią tyłam zamiast chudnąć...