Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka15 wrote:
    Czy moge zapytac czy uzyskalas informacje o potwierdzonej plodnosci waszej dawczyni?
    Jesli dobrze pamietam to leczylas sie w Invicta Warszawa a my jestesmy w Invicta w Gdansku.
    Ja byłam w Gdańsku i nie uzyskałam takiej informacji

Anulka15 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka15 wrote:
    Czy moge zapytac czy uzyskalas informacje o potwierdzonej plodnosci waszej dawczyni?
    Jesli dobrze pamietam to leczylas sie w Invicta Warszawa a my jestesmy w Invicta w Gdansku.
    Uzyskałam tylko informacje że "studiuje", bo to młodziutka osoba była 20 lat

event.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzona plodnosc to chyba najwazniejszy punkt, ja odrzucilam dawczynie ktora nie miala swoich dzieci, a to bylo jej pierwsze oddawanie jajeczek. Chcialam sprawdzona z ciazami lub dziecmi z dawstwa na koncie.
    Wiek ma znaczenie, ale szybciej bym wziela ok 30 latke pewna niz 20 latke nie sprawdzona.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka15 wrote:
    Ja jestem w Invicta Warszawa ale pytałam o to.powiedzieli mi jedynie że były ciążę z jej komórek..I ha ba przykład nieszukqkam sam dobie dawczyni tylko dostałam 4 do wyboru i z nich wybierlam

• Talarak Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, jestem nowa na tym wątku. Chciałabym przywitać się ze wszystkimi i podziękować za ogrom informacji i wsparcia jakie tu dajecie innym, nawet tym nieudzielającym się staraczkom.
    Mamy za sobą ET (17.06) z adopcji KD, czekamy z niecierpliwością do dnia testowania 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Raija86, WiosnyFanka, Saimi, Luusia, Magdus46, Trinity_Nea, glodia, spineczka, Tigra, Anulka15 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 37 🙋‍♂️36

starania ok 8 lat
    niepłodność idiopatyczna
    04/2023 badanie HyCoSy 👍
    02/2024 początek IVF Gameta Gdynia ➡️ 4 ❄️ ➡️ PGT-A 👎
    06/2024 ET 🤞🏻
  • Eliza888 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie kwalifikacyjnej i otrzymałam info, ze z programu rządowego adoptuje się tylko komorki, które klinika ma w depozycie i są to komórki dziewczyn, które leczyły się na niepłodność i oddały je do adopcji. Myslalam, że to działa na tej samej zasadzie co KD gdy płacisz czyli szukają dawczyni w bazie. Lekarz twierdzi, że to zbyt dużo kosztuje dlatego jest takie rozwiązanie podane przez rzad... Czy któraś z Was tez byla na takiej wizycie i dostała takie info?

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza888 wrote:
    Ja byłam na wizycie kwalifikacyjnej i otrzymałam info, ze z programu rządowego adoptuje się tylko komorki, które klinika ma w depozycie i są to komórki dziewczyn, które leczyły się na niepłodność i oddały je do adopcji. Myslalam, że to działa na tej samej zasadzie co KD gdy płacisz czyli szukają dawczyni w bazie. Lekarz twierdzi, że to zbyt dużo kosztuje dlatego jest takie rozwiązanie podane przez rzad... Czy któraś z Was tez byla na takiej wizycie i dostała takie info?

Ja dostałam odpowiedź podobna. - że komórki muszą być mrożone, ale nic nie mówili, że on dawczyń z kliniki. Mówili, że od dawczyń po prostu. Większość klinik jak ma mrożone to ma od dawczyń (za kasę). Trudno byłoby teraz na już zapełnić bazę takimi komórkami od leczących się kobiet.

• monester Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Ja dostałam odpowiedź podobna. - że komórki muszą być mrożone, ale nic nie mówili, że on dawczyń z kliniki. Mówili, że od dawczyń po prostu. Większość klinik jak ma mrożone to ma od dawczyń (za kasę). Trudno byłoby teraz na już zapełnić bazę takimi komórkami od leczących się kobiet.
    Dawczynie dostają kasę za oddanie, na bank kliniki będą wolały sprzedać temu kto da więcej. Pewnie zależy od wyceny NFZ a świadczenia komercyjnego.

• Eliza888 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:

A mówili jaki czas oczekiwania?
    Mi powiedzieli, że co najmniej kilka, kilkanaście miesięcy i nue dają gwarancji że znajdą z oasujacym fenotypowe. AZ praktycznie od ręki... Ja myślałam, że te komórki to z jakiegoś Banku typu ovubank 🤔

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza888 wrote:
    A mówili jaki czas oczekiwania?
    Mi powiedzieli, że co najmniej kilka, kilkanaście miesięcy i nue dają gwarancji że znajdą z oasujacym fenotypowe. AZ praktycznie od ręki... Ja myślałam, że te komórki to z jakiegoś Banku typu ovubank 🤔

To chyba zależy od kliniki. W jednej mieli od razu (ale oni tam mają już swój bank), a w drugiej która nie prowadzi banku komórek) mowili, że ok 3 miesięcy, ale jeszcze nie znali szczegółów czy muszą być mrożone czy mogą być świeże.

• spineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po prenatalnych. Usg wyszło dobrze. Krew na pappe oddana.

WiosnyFanka, WesołaŻyrafka, monester, glodia, Chmurka87, Luusia, Anulka15, Tigra, Nowa na forum, Trinity_Nea, Saimi, Elka198321 lubią tę wiadomość

2018: 1 IVF IMSI MSOME : punkcja 8.12
    transfer 11.12 2x3dniowe
    01.2019 poronienie zatrzymane [*] 8 tydz 😥
    19.04.19 crio 2x3dniowe beta 0
    2019: II IVF IMSI MSOME : Punkcja 13.06: 6 komorek =>2 zarodki
    crio 1 beta 0
    31.01.22 crio zarodek 3 dniowy (8A)
    22.02 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wieczorem poczatek krwawienia...[*] tydz 6 😥

07.2023 AMH 0,87 III IVF IMSI MSOME: 2 zarodki nieprawidłowe po pgta. Nie ma transferu.

04.2024 IV IVF 1 blastocysta

preg.png[/url]
  • Lniana Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi odnośnie mojego pytania o kliniki z najlepszymi bazami komórek.
    Doceniam przyjazną i życzliwą atmosferę tu na forum. :)

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gremlin wrote:
    Dziękuję za odpowiedź 🥰.
    Te Gamety się pomiędzy sobą różnią. W której Gamecie jesteś lub byłaś?
    Rozumiem że niestety wciąż się nie udało?
    Rzgów, nie udało się

• gusia Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dostalam dzisiaj wyniki biopsji CD 138 wykonanej podczas histeroskopii.
    Lekarz przepisal antybiotyk przez 2 tygodnie i kolejna biopsje po nastepnym krwaweniu.

To by oznaczalo, ze trace dwa cykle do transferu (czesciowo przez czekanie na wyniki...)... Dzisiaj mam 5 dc, wiec do kolejnej miesiaczki spokojnie skoncze antybiotyki i tak sobie mysle, ze w pozostajacym tygodniu moglabym powtorzyc biopsje i jesli wszystko bedzie ok to zalapac sie jeszcze na transfer...

Widzialam rozne info, ze CD 138 musi byc w pierwszej fazie cyklu, na innych stronach, ze druga faza jest bardziej wskazana... Czy ta przerwa miedzy antybiotykiem a kolejna biopsja musi byc...? Ktoras z was miala podobna sytuacje?

Dzieki z gory za kazde info!

• Tigra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:
    Hej dziewczyny, dostalam dzisiaj wyniki biopsji CD 138 wykonanej podczas histeroskopii.
    Lekarz przepisal antybiotyk przez 2 tygodnie i kolejna biopsje po nastepnym krwaweniu.

To by oznaczalo, ze trace dwa cykle do transferu (czesciowo przez czekanie na wyniki...)... Dzisiaj mam 5 dc, wiec do kolejnej miesiaczki spokojnie skoncze antybiotyki i tak sobie mysle, ze w pozostajacym tygodniu moglabym powtorzyc biopsje i jesli wszystko bedzie ok to zalapac sie jeszcze na transfer...

Widzialam rozne info, ze CD 138 musi byc w pierwszej fazie cyklu, na innych stronach, ze druga faza jest bardziej wskazana... Czy ta przerwa miedzy antybiotykiem a kolejna biopsja musi byc...? Ktoras z was miala podobna sytuacje?

Dzieki z gory za kazde info!
    Czytałam,że nie wszyscy podchodzą do kolejnej biopsji.Wszystko zależy jak wysoki był stan zapalny.Od antybiotyku musi być przerwa,by wynik był wiarygodny.
    Podobno ważne jest,by badanie było w pierwszej fazie,do 12 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 18:12

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • gusia Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan zapalny niestety dosc wysoki... 39/10 HPF :(

• Tigra Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia wrote:
    Stan zapalny niestety dosc wysoki... 39/10 HPF :(
    To lepiej być pewną,że wszystko wyleczone niż iść w procedurę i stracić jeszcze więcej czasu.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Czytałam,że nie wszyscy podchodzą do kolejnej biopsji.Wszystko zależy jak wysoki był stan zapalny.Od antybiotyku musi być przerwa,by wynik był wiarygodny.
    Podobno ważne jest,by badanie było w pierwszej fazie,do 12 dc.
    Ja akurat miałam badane tak jak przypadałaby implantacja czyli 21 dzień cyklu.

• gusia Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    To lepiej być pewną,że wszystko wyleczone niż iść w procedurę i stracić jeszcze więcej czasu.

Tak, to bez dwoch zdan... Tylko jak co chwile trzeba przekladac to kazdy kolejny miesiac mega frustruje ale co zrobic... Dzieki w kazdym razie za podpowiedz! Nie pomyslalam o tym, ze po antybiotyku potrzebna jest przerwa...na szczescie od lat ich nie bralam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 19:45

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej girls. Info dla tych które podchodzą do rządowego programu IVF. Jak będziecie korzystać z KD i w programie jest 6 komórek i jak powstaną zarodki w liczbie x to potem podchodzicie do transferów tyle razy ile powstało zarodków i cały ten proces jest traktowany jako jeden cykl. A z KD można podejść do dwóch takich cykli. I jeszcze jedno, jak np uda się transfer i będziecie w ciąży i potem byście chciały znów podejść do transferu bo macie jeszcze zarodki z tych 6 KD to nadal jest to traktowane jako jeden cykl.
    Kolejne info, jak macie zarodki które powstały przed uruchomieniem rządowego programu IVF to transfery takich zarodków też podlegają rzadowej refundacji i one nie wliczają się do tej puli tych 6 transferów zarodków. One są traktowane osobno. Ja dziś mam 2dc byłam w klinice i zaczynamy przygotowania do transferu. Od dziś przez 5 dni zastrzyki z Puregon 50j do stymulacji owulacji. Potem wizyta. Zobaczymy jak zareaguje i czy może endometrium też jakoś samo ruszy, jak nie to wlew z GCS-F będzie.

WiosnyFanka, Trinity_Nea, glodia, Saimi, Elka198321 lubią tę wiadomość

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ