X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    Dziewczyny, czy na badaniach prenatalnych lekarz chciał od was datę urodzenia dawczyni i datę pobrania komórek jajowych? Lekarz, który ma mi robić to badanie wysłał mi maila, że potrzebuję te informację... wątpię, że klinika mi je poda 🙄

Ja podawałam tylko wiek dawczyni.

Natomiast gdyby była konieczność podania daty punkcji to też byłam ją w stanie podać.

Paulijana lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mysikrolik Znajoma

Wysłany: 3 listopada, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulijana wrote:
    Dziewczyny, czy na badaniach prenatalnych lekarz chciał od was datę urodzenia dawczyni i datę pobrania komórek jajowych? Lekarz, który ma mi robić to badanie wysłał mi maila, że potrzebuję te informację... wątpię, że klinika mi je poda 🙄

Podawałam tylko wiek dawczyni.

preg.png
  • Anna210782 Nowa

Wysłany: 3 listopada, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj ponownie i trochę zrezygnowana ☹️ 24.10 trzeci transfer. Wczoraj bhcg nawet nie drgnęla. Także poraz kolejny się nie udało. Ręce mi opadają bo tak naprawdę niby wszystko jest ok a jednak się nie udaje. Pozostał ostatni zarodek i poszerzamy diagnostykę ze względu na trzecie niepowodzenie. Mimo to jakoś brakuje mi optymizmu ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 20:45

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna210782 wrote:
    Jestem tutaj ponownie i trochę zrezygnowana ☹️ 24.10 trzeci transfer. Wczoraj bhcg nawet nie drgnęla. Także poraz kolejny się nie udało. Ręce mi opadają bo tak naprawdę niby wszystko jest ok a jednak się nie udaje. Pozostał ostatni zarodek i poszerzamy diagnostykę ze względu na trzecie niepowodzenie. Mimo to jakoś brakuje mi optymizmu ☹️

Bardzo mi przykro, że się nie udało.
    U nas udał się 5 transfer z adopcji komórki.
    Grunt to namierzyć przyczyny niepowodzeń.
    Trzymam kciuki, by kolejny transfer okazał się tym szczęśliwym.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna210782 wrote:
    U mnie się udało numer 4 a właściwie jedyna zmiana to był naturalny cykl bo leki miałam takie same. Też myślałam, że to się nigdy nie uda. Nie poddawaj się ! I powodzenia

Martuśka87, spineczka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Tigra Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Chodzi o becikowe - jednym z kryterium otrzymania jest właśnie opieka lekarska nie później niż od 10 tygodnia- nas to w większości nie dotyczy ta zapomoga
    Becikowe ma jakiś próg wysokości na osobę.

Urodzilaś wczesniaka,miałaś jakieś objawy kilja tygidni wstecz,że może byc wczesniej czy to było nagle bez zapowiedzi?Pytam bo nie pamiętam a mam kilka razy dziennie bilesne skurcze kilkunastosekindowe i martwi mnie to.

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Becikowe ma jakiś próg wysokości na osobę.

Urodzilaś wczesniaka,miałaś jakieś objawy kilja tygidni wstecz,że może byc wczesniej czy to było nagle bez zapowiedzi?Pytam bo nie pamiętam a mam kilka razy dziennie bilesne skurcze kilkunastosekindowe i martwi mnie to.
    Ja miałam cięcie bo łożysko wysiadało - ale Hope miała przedwczesny poród sn.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale ja miałam skracająca się szyjke w 33 tyg. a 35+4 zaczęła się akcja rano bez żadnych szczególnych ostrzeżeń 😅
    Wypadł czop, coś poleciało i zdecydowaliśmy się że jedziemy. W samochodzie miałam już skurcze a po dojeździe co 5 minut i już główka parła🙂

event.png[/url]
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
    monester wrote:
    Objawiło sie czy wyszło na usg?

Hope_89 wrote:
    Ale ja miałam skracająca się szyjke w 33 tyg. a 35+4 zaczęła się akcja rano bez żadnych szczególnych ostrzeżeń 😅
    Wypadł czop, coś poleciało i zdecydowaliśmy się że jedziemy. W samochodzie miałam już skurcze a po dojeździe co 5 minut i już główka parła🙂
    Czułaś to jakoś czy wyszło dopiero na badaniu?

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie tu się ustawia te stopki i suwaki itd.? 😅

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny gdzie tu się ustawia te stopki i suwaki itd.? 😅
    Na samej górze strony, po prawej są w kółku trzy poziome kreski, w tym wejdź w ustawienia, potem społeczność i niżej będzie: twój podpis. Tam wypisujesz to, co chcesz w stopce. Suwaczek: wejdź w jakiś z naszych, wybierz sobie motywy i trzeba skopiować link i wkleić też w ten podpis.

Martuśka87, Claudia Ferrari lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 4 listopada, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziękuje za pomoc:)

Druga sprawa.... czy któraś z Was była chora na początku ciąży...? Chwaliłam się ze dwa lata nie chorowałam, ale czuje ze mnie rozkłada :/ nie wiem czy covid czy inne gowno. Czy można przez infekcje wirusowa poronic ....? Zwłaszcza ze zaczęłam 8 tydzień :/ ponoć 8-9 pisaliście ze najbardziej niebezpieczne tygodnie ciąży :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 16:49

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Druga sprawa.... czy któraś z Was była chora na początku ciąży...? Chwaliłam się ze dwa lata nie chorowałam, ale czuje ze mnie rozkłada :/ nie wiem czy covid czy inne gowno. Czy można przez infekcje wirusowa poronic ....? Zwłaszcza ze zaczęłam 8 tydzień :/ ponoć 8-9 pisaliście ze najbardziej niebezpieczne tygodnie ciąży :((
    Ja nie, ale żona mego przyjaciela miała na samym początku ciąży covida. Dziś jest w 14 tygodniu zdrowej ciąży :)

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.

Czułaś to jakoś czy wyszło dopiero na badaniu?
    Już jak dojechałam a miałam 1.5 h do szpitala to czułam i już bolało jak mocny okres 🙂

Tigra lubi tę wiadomość

event.png[/url]

Wysłany: 4 listopada, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Ja nie, ale żona mego przyjaciela miała na samym początku ciąży covida. Dziś jest w 14 tygodniu zdrowej ciąży :)

Uff....
    zrobiłam test i wyszedł negatywny, wiec to jakaś inna wirusowka. Chyba ze to początek covida i nie wykrywa jeszcze test. No ale jest sto tysięcy wirusów nie tylko covid

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 18:18

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja byłam chora - transfer 5.02 a chora byłam jeszcze w lutym - gardło, kaszel, katar - wszystko! Ledwo żyłam i ciężko mi było ratować się tylko apapem i Prenalenem ale jak już wiemy nic to nie przeszkodziło ciąży 😁
    Od razy kuruj się tymi herbatkami i ciepłym koło kocem - może się nie rozwinie dalej 🤞🏻

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Pr96 Nowa

Wysłany: 4 listopada, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna210782 wrote:

Ja też miałam 3 transfer, dzień po Tobie… wczoraj pojawiło się lekkie brązowawe plamienie a dzisiaj bHCG 0,3 :( jestem załamana i tracę powoli nadzieję. My niestety po raz trzeci mieliśmy tylko jeden zarodek do wykorzystania, nie mamy żadnego mrozaczka :(

Wysłany: 4 listopada, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra,
    To teraz jak się ten suwaczek ustawia prawidłowo? 🙈🙈🙈

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    No dobra,
    To teraz jak się ten suwaczek ustawia prawidłowo? 🙈🙈🙈
    Tam jest: próby poczęcia i ciąża, tam trzeba wpisać, już nie pamiętam dokładnie jak to wygląda dalej

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 4 listopada, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Tam jest: próby poczęcia i ciąża, tam trzeba wpisać, już nie pamiętam dokładnie jak to wygląda dalej

Tam tzn. gdzie? 😂 bo szukam i nic takiego nie mam. Chyba ze mówisz o aplikacji? Bo ja korzystam z forum z przeglądarki nie z apki.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ