X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Agamama Debiutantka

Wysłany: 26 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka my mieliśmy w bocianie pierwsza procedura z KD z 6 komórek jedna dotrwała do 5 doby, beta po transferze nie ruszyła. Druga procedura z 5 rozmrożonych komórek z KD nie zapłodniła się ani jedna. Trzecia procedura z 6 komórek 6 przetrwało do 5 doby blastki 5 razy 5.1.1 i jedna blastka 4.1.1 tą transferowali i obecnie mamy 27 tc więc głowa do góry.
    Trzymam kciuki 🍀

Martuśka87, Ewelka1985 lubią tę wiadomość

• emi11 Debiutantka

Wysłany: 26 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Dziewczyny potwierdzam, ja już dwa podejścia w rządowym programie z KD i nie uzyskaliśmy żadnego zarodka. Za każdym razem 6 komórek było. Invicta Gdańsk. Parametry nasienia męża w porządku. Powiedzieli w klinice że nie mieli jeszcze takiego przypadku żeby z dwóch procedur nie uzyskać żadnego zarodka. Zrzucili winę na nasienie.
    Wcześniej przed rządowym programem w procedurze komercyjnej z 12 komórek KD mieliśmy 5 zarodków. Widać że jakość doboru dawczyń spadła. U nas już tylko AZ z rządowego programu została. Na swoich komórkach nie próbowaliśmy.

Też jestem w Invicta Gdańsk. Lekarz na wizycie kwalifikacyjnej do drugiej procedury powiedział, że parametry nasienia były dobre ale czasami tak się zdarza.

mi.nu lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 26 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Teraz każda klinika będzie zwalać na nasienie bo tak jest im najwygodniej .Ale prawda jest taka że przy programie rządowym jest bardzo duże zainteresowanie KD . Ja swoją ciążę prowadzę nadal u lekarza który robił mi transfer i ostatnio sam powiedział że jeszcze w dobrym czasie podeszłam do transferu jeśli chodzi o KD bo teraz mają spore braki i okres oczekiwania jest coraz dłuższy .
    Tak, w Invicie również pustki

• Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w Bocianie w Warszawie. Mieliśmy zapłodnione 6 komórek i mamy 2 zarodki 4.1.1 i 5.1.1. Mieliśmy mrożone, bo musiałam jeszcze przejść leczenie immuno i wolałam wiedzieć czy w ogóle będą zarodki. Aktualnie szykuje się do transferu, który mam zaplanowany na poniedziałek.

Ewelka1985, Martuśka87 lubią tę wiadomość

• Ewelka1985 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień pełen wrażeń dziś aż musiałem się wybrać wieczorem na spacer z koleżanką by głowę odstresować
    Mamy do kliniki prawo 2 h tam ponad godzinę i powrót 2 więc ponad 5 siedziałam na dupsku w fotelu więc musiałam rozchodzić 🫣

Dobrze że jutro mam wolne bo napewno dziś spać nie będę 🤣

W piątek rano mam mam umówioną wizytę w klinice tam mają mi zrobić betę i później odrazu wizyta u lekarza
    Jestem zdziwiona taka procedura
    Bo wcześniej ale
    Przy inseminacja było proszę za tyle dni zrobić betę i zadzwonić

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Dziewczyny potwierdzam, ja już dwa podejścia w rządowym programie z KD i nie uzyskaliśmy żadnego zarodka. Za każdym razem 6 komórek było. Invicta Gdańsk. Parametry nasienia męża w porządku. Powiedzieli w klinice że nie mieli jeszcze takiego przypadku żeby z dwóch procedur nie uzyskać żadnego zarodka. Zrzucili winę na nasienie.
    Wcześniej przed rządowym programem w procedurze komercyjnej z 12 komórek KD mieliśmy 5 zarodków. Widać że jakość doboru dawczyń spadła. U nas już tylko AZ z rządowego programu została. Na swoich komórkach nie próbowaliśmy.
    A może spróbuj mini stymulacji na swoich jak aż nic niewyjdxie

mi.nu lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 26 marca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela co w szpitalu postanowilo? Kto został z synkiem ?

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    A może spróbuj mini stymulacji na swoich jak aż nic niewyjdxie
    Nie myślę nawet o tym. Mam 41 lat, przed IVF cztery poronienia, AMH 0,3. Od 2019 roku po ostatnim poronieniu już nie zachodziłam naturalnie w ciążę. A z ostatniego poronienia wyszło że zarodek był chory. Stąd od razu decyzja o KD która niestety też nie dała ciąży. Zostaliśmy bez zarodka. Teraz AZ, mamy już dobrany zarodek.

Ewelka1985 lubi tę wiadomość

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline->AZ
  • Pilola Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziewczyny po wczorajszych informacjach od Was i od mojego embriologia o tylko 2 zapłodnionych komórkach jestem ścięta … nie spałam , nic robic nie mogę. Przy swoich procedurach nie czułam się tak … chyba za bardzo uwierzyłam że teraz sie uda, a tu wychodzi na to że niczym się to nie różni od mojej procedury. Dziś 3 doba i myślę tylko o tym że obie mogą paść jak moje po 3 … no straszne to uczucie. 😔

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Ja to dziewczyny po wczorajszych informacjach od Was i od mojego embriologia o tylko 2 zapłodnionych komórkach jestem ścięta … nie spałam , nic robic nie mogę. Przy swoich procedurach nie czułam się tak … chyba za bardzo uwierzyłam że teraz sie uda, a tu wychodzi na to że niczym się to nie różni od mojej procedury. Dziś 3 doba i myślę tylko o tym że obie mogą paść jak moje po 3 … no straszne to uczucie. 😔
    Doskonale Cie rozumiem.. Ja nadal nie moge uwiezyc ze z 5 zaplodnionych sie nie udalo..
    Ciezkie to jest. W piatek jade do kliniki i jestem ciekawa co uslysze od dr na temat komorek.
    Pomino wszystko miej nadzieje.
    Trzymam kciuki i daj nam znac 😊

Pilola lubi tę wiadomość

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    01-02.2025- Reseligo
    03.2025 sa komórki ovobank.
    5 z 6 zapłodnione
    3 doba - brak rozwoju.
    Brak zarodków z KD
    26.03 - Transfer odwołany ⛔
    04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
    04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.

Co dalej??

Wysłany: 27 marca, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:

Kochana nie nakręcaj się !!!
    Bo stres nic Ci nie da dobrego
    Jak jakiś wojownicza kropka wytrwa i trzeb będzie iść na transfer to dobrego czas nie uspokoisz się wewnętrznie bo dalej będziesz nakręcona
    Będzie dobrze wszystkie Tu to przeżywamy i jesteśmy by się wspierać ❤️❤️❤️

Martuśka87, Anka43, Pilola lubią tę wiadomość

• Pilola Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    Doskonale Cie rozumiem.. Ja nadal nie moge uwiezyc ze z 5 zaplodnionych sie nie udalo..
    Ciezkie to jest. W piatek jade do kliniki i jestem ciekawa co uslysze od dr na temat komorek.
    Pomino wszystko miej nadzieje.
    Trzymam kciuki i daj nam znac 😊

Ewela a wiesz co mnie zastanawia?
    Skoro obie mamy komórki z Ovobanku to podejrzewam, że transport był do Polski ogolnie w tym samym czasie z Hiszpanii i po prostu kurier po klinikach rozwoził , ja dostałam info że są w depozycie w klinice 6.03.

Dam znać dam na pewno, Ty również w piątek daj znaćco usłyszysz o komórkach. A znałaś wiek dawczyni itp?

Starania od 2016 r.
    In vitro- styczeń 2020
    brak zarodków...
  • Pilola Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka1985 wrote:
    Kochana nie nakręcaj się !!!
    Bo stres nic Ci nie da dobrego
    Jak jakiś wojownicza kropka wytrwa i trzeb będzie iść na transfer to dobrego czas nie uspokoisz się wewnętrznie bo dalej będziesz nakręcona
    Będzie dobrze wszystkie Tu to przeżywamy i jesteśmy by się wspierać ❤️❤️❤️

Dziękuję : -)
    A powiedz co Olcha Ci przepisał po transferze?
    Mi też kazano na betę jechać, w sensie wyznaczyli mi wizytę ale ja stwierdziałm, że bez sensu bo ja mam 100 km do nich i zrobiłam w luxmedzie u siebie i ich poinformowałam ;-) Jakby wyszla pozytywna to bym pojechała a tak bez sensu było gnać.

Starania od 2016 r.
    In vitro- styczeń 2020
    brak zarodków...
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Skoro obie mamy komórki z Ovobanku to podejrzewam, że transport był do Polski ogolnie w tym samym czasie z Hiszpanii i po prostu kurier po klinikach rozwoził , ja dostałam info że są w depozycie w klinice 6.03.

Dam znać dam na pewno, Ty również w piątek daj znaćco usłyszysz o komórkach. A znałaś wiek dawczyni itp?
    Ja dostalam info ze sa komorki 10 marca. Czytalam na innym forum ze faktycznie ostatnio te komorki z Ovo sa dosc slabej jakosci.. Kilka dziewczyn pisalo ze lepsze rezultaty mialy na swoich komorkach choc bez powodzenia.

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    01-02.2025- Reseligo
    03.2025 sa komórki ovobank.
    5 z 6 zapłodnione
    3 doba - brak rozwoju.
    Brak zarodków z KD
    26.03 - Transfer odwołany ⛔
    04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
    04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.

Co dalej??

Wysłany: 27 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:

Zero informacji o dawczyni a 22.02 dostaliśmy informację że nasze komórki są w klinice
    A nie jest tak że bocian ma swój bank i nie sprowadza komórkę ?
    Bo ja nie jestem w ovo

Wysłany: 27 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola wrote:
    Dziękuję : -)
    A powiedz co Olcha Ci przepisał po transferze?
    Mi też kazano na betę jechać, w sensie wyznaczyli mi wizytę ale ja stwierdziałm, że bez sensu bo ja mam 100 km do nich i zrobiłam w luxmedzie u siebie i ich poinformowałam ;-) Jakby wyszla pozytywna to bym pojechała a tak bez sensu było gnać.
    Po transferze mam 1 x estrofem
    3x utrogestan
    1x zastrzyk prolutex

Mam 2 h do kliniki
    Ale pojadę tam na betę i odrazu dostanę konsultacje
    Jak będzie negatywny to ustalę odrazu co dalej
    A jak będzie pozytywna na co liczę to też się dowiem co dalej

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ela co w szpitalu postanowilo? Kto został z synkiem ?
    Dziadkowie...A ha teraz co 2 tygodnie kontrola...Bo niezalizyli do ten pory krążka ..szyjka do obserwacji....

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziadkowie...A ha teraz co 2 tygodnie kontrola...Bo niezalizyli do ten pory krążka ..szyjka do obserwacji....
    Może krążek nie będzie konieczny. Moja koleżanka też miała skróconą szyjkę (do 2 cm). Wyszło to na badaniu koło 27 tc. Nie robili z tym nic, tylko musiała prowadzić oszczędny tryb życia. Nie chodziła do pracy, ale też nie leżała w łóżku całymi dniami. Szyjka wytrzymała i urodziła ponad tydzień po terminie 😊

Elka198321 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki drogie, a tak się zastanawiam czy w Bocianie do transferu podają Ovitrelle? Chyba nie, prawda? Nie widzę go w swojej rozpisce… Bo tak się zastanawiam kiedy będę mogła najwcześniej testować, aby to było wiarygodne.

• Anka43 Koleżanka

Wysłany: 27 marca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Dziewczynki drogie, a tak się zastanawiam czy w Bocianie do transferu podają Ovitrelle? Chyba nie, prawda? Nie widzę go w swojej rozpisce… Bo tak się zastanawiam kiedy będę mogła najwcześniej testować, aby to było wiarygodne.
    Ja nie dostałam Ovitrella, ale byłam na cyklu naturalnym. Nie wiem, czy to ma znaczenie. Dziś rano byłam na becie, choć lekarz kazał dopiero jutro w 10 dpt. Miałam 5dniową blastkę.

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ