In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelka my mieliśmy w bocianie pierwsza procedura z KD z 6 komórek jedna dotrwała do 5 doby, beta po transferze nie ruszyła. Druga procedura z 5 rozmrożonych komórek z KD nie zapłodniła się ani jedna. Trzecia procedura z 6 komórek 6 przetrwało do 5 doby blastki 5 razy 5.1.1 i jedna blastka 4.1.1 tą transferowali i obecnie mamy 27 tc więc głowa do góry.
Trzymam kciuki 🍀Martuśka87, Ewelka1985 lubią tę wiadomość
-
mi.nu wrote:Dziewczyny potwierdzam, ja już dwa podejścia w rządowym programie z KD i nie uzyskaliśmy żadnego zarodka. Za każdym razem 6 komórek było. Invicta Gdańsk. Parametry nasienia męża w porządku. Powiedzieli w klinice że nie mieli jeszcze takiego przypadku żeby z dwóch procedur nie uzyskać żadnego zarodka. Zrzucili winę na nasienie.
Wcześniej przed rządowym programem w procedurze komercyjnej z 12 komórek KD mieliśmy 5 zarodków. Widać że jakość doboru dawczyń spadła. U nas już tylko AZ z rządowego programu została. Na swoich komórkach nie próbowaliśmy.
Też jestem w Invicta Gdańsk. Lekarz na wizycie kwalifikacyjnej do drugiej procedury powiedział, że parametry nasienia były dobre ale czasami tak się zdarza.mi.nu lubi tę wiadomość
-
Martuśka87 wrote:Teraz każda klinika będzie zwalać na nasienie bo tak jest im najwygodniej .Ale prawda jest taka że przy programie rządowym jest bardzo duże zainteresowanie KD . Ja swoją ciążę prowadzę nadal u lekarza który robił mi transfer i ostatnio sam powiedział że jeszcze w dobrym czasie podeszłam do transferu jeśli chodzi o KD bo teraz mają spore braki i okres oczekiwania jest coraz dłuższy .
-
My w Bocianie w Warszawie. Mieliśmy zapłodnione 6 komórek i mamy 2 zarodki 4.1.1 i 5.1.1. Mieliśmy mrożone, bo musiałam jeszcze przejść leczenie immuno i wolałam wiedzieć czy w ogóle będą zarodki. Aktualnie szykuje się do transferu, który mam zaplanowany na poniedziałek.
Ewelka1985, Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
Dzień pełen wrażeń dziś aż musiałem się wybrać wieczorem na spacer z koleżanką by głowę odstresować
Mamy do kliniki prawo 2 h tam ponad godzinę i powrót 2 więc ponad 5 siedziałam na dupsku w fotelu więc musiałam rozchodzić 🫣
Dobrze że jutro mam wolne bo napewno dziś spać nie będę 🤣
W piątek rano mam mam umówioną wizytę w klinice tam mają mi zrobić betę i później odrazu wizyta u lekarza
Jestem zdziwiona taka procedura
Bo wcześniej ale
Przy inseminacja było proszę za tyle dni zrobić betę i zadzwonić -
mi.nu wrote:Dziewczyny potwierdzam, ja już dwa podejścia w rządowym programie z KD i nie uzyskaliśmy żadnego zarodka. Za każdym razem 6 komórek było. Invicta Gdańsk. Parametry nasienia męża w porządku. Powiedzieli w klinice że nie mieli jeszcze takiego przypadku żeby z dwóch procedur nie uzyskać żadnego zarodka. Zrzucili winę na nasienie.
Wcześniej przed rządowym programem w procedurze komercyjnej z 12 komórek KD mieliśmy 5 zarodków. Widać że jakość doboru dawczyń spadła. U nas już tylko AZ z rządowego programu została. Na swoich komórkach nie próbowaliśmy.mi.nu lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:A może spróbuj mini stymulacji na swoich jak aż nic niewyjdxie
Ewelka1985 lubi tę wiadomość
Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline->AZ -
Ja to dziewczyny po wczorajszych informacjach od Was i od mojego embriologia o tylko 2 zapłodnionych komórkach jestem ścięta … nie spałam , nic robic nie mogę. Przy swoich procedurach nie czułam się tak … chyba za bardzo uwierzyłam że teraz sie uda, a tu wychodzi na to że niczym się to nie różni od mojej procedury. Dziś 3 doba i myślę tylko o tym że obie mogą paść jak moje po 3 … no straszne to uczucie. 😔Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:Ja to dziewczyny po wczorajszych informacjach od Was i od mojego embriologia o tylko 2 zapłodnionych komórkach jestem ścięta … nie spałam , nic robic nie mogę. Przy swoich procedurach nie czułam się tak … chyba za bardzo uwierzyłam że teraz sie uda, a tu wychodzi na to że niczym się to nie różni od mojej procedury. Dziś 3 doba i myślę tylko o tym że obie mogą paść jak moje po 3 … no straszne to uczucie. 😔
Ciezkie to jest. W piatek jade do kliniki i jestem ciekawa co uslysze od dr na temat komorek.
Pomino wszystko miej nadzieje.
Trzymam kciuki i daj nam znac 😊Pilola lubi tę wiadomość
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
Co dalej?? -
Pilola wrote:Ja to dziewczyny po wczorajszych informacjach od Was i od mojego embriologia o tylko 2 zapłodnionych komórkach jestem ścięta … nie spałam , nic robic nie mogę. Przy swoich procedurach nie czułam się tak … chyba za bardzo uwierzyłam że teraz sie uda, a tu wychodzi na to że niczym się to nie różni od mojej procedury. Dziś 3 doba i myślę tylko o tym że obie mogą paść jak moje po 3 … no straszne to uczucie. 😔
Kochana nie nakręcaj się !!!
Bo stres nic Ci nie da dobrego
Jak jakiś wojownicza kropka wytrwa i trzeb będzie iść na transfer to dobrego czas nie uspokoisz się wewnętrznie bo dalej będziesz nakręcona
Będzie dobrze wszystkie Tu to przeżywamy i jesteśmy by się wspierać ❤️❤️❤️Martuśka87, Anka43, Pilola lubią tę wiadomość
-
EwelaKrk86 wrote:Doskonale Cie rozumiem.. Ja nadal nie moge uwiezyc ze z 5 zaplodnionych sie nie udalo..
Ciezkie to jest. W piatek jade do kliniki i jestem ciekawa co uslysze od dr na temat komorek.
Pomino wszystko miej nadzieje.
Trzymam kciuki i daj nam znac 😊
Ewela a wiesz co mnie zastanawia?
Skoro obie mamy komórki z Ovobanku to podejrzewam, że transport był do Polski ogolnie w tym samym czasie z Hiszpanii i po prostu kurier po klinikach rozwoził , ja dostałam info że są w depozycie w klinice 6.03.
Dam znać dam na pewno, Ty również w piątek daj znaćco usłyszysz o komórkach. A znałaś wiek dawczyni itp?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Ewelka1985 wrote:Kochana nie nakręcaj się !!!
Bo stres nic Ci nie da dobrego
Jak jakiś wojownicza kropka wytrwa i trzeb będzie iść na transfer to dobrego czas nie uspokoisz się wewnętrznie bo dalej będziesz nakręcona
Będzie dobrze wszystkie Tu to przeżywamy i jesteśmy by się wspierać ❤️❤️❤️
Dziękuję : -)
A powiedz co Olcha Ci przepisał po transferze?
Mi też kazano na betę jechać, w sensie wyznaczyli mi wizytę ale ja stwierdziałm, że bez sensu bo ja mam 100 km do nich i zrobiłam w luxmedzie u siebie i ich poinformowałamJakby wyszla pozytywna to bym pojechała a tak bez sensu było gnać.
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola wrote:Ewela a wiesz co mnie zastanawia?
Skoro obie mamy komórki z Ovobanku to podejrzewam, że transport był do Polski ogolnie w tym samym czasie z Hiszpanii i po prostu kurier po klinikach rozwoził , ja dostałam info że są w depozycie w klinice 6.03.
Dam znać dam na pewno, Ty również w piątek daj znaćco usłyszysz o komórkach. A znałaś wiek dawczyni itp?
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
Co dalej?? -
Pilola wrote:Ewela a wiesz co mnie zastanawia?
Dam znać dam na pewno, Ty również w piątek daj znaćco usłyszysz o komórkach. A znałaś wiek dawczyni itp?
A nie jest tak że bocian ma swój bank i nie sprowadza komórkę ?
Bo ja nie jestem w ovo -
Pilola wrote:Dziękuję : -)
A powiedz co Olcha Ci przepisał po transferze?
Mi też kazano na betę jechać, w sensie wyznaczyli mi wizytę ale ja stwierdziałm, że bez sensu bo ja mam 100 km do nich i zrobiłam w luxmedzie u siebie i ich poinformowałamJakby wyszla pozytywna to bym pojechała a tak bez sensu było gnać.
3x utrogestan
1x zastrzyk prolutex
Mam 2 h do kliniki
Ale pojadę tam na betę i odrazu dostanę konsultacje
Jak będzie negatywny to ustalę odrazu co dalej
A jak będzie pozytywna na co liczę to też się dowiem co dalej
-
Elka198321 wrote:Dziadkowie...A ha teraz co 2 tygodnie kontrola...Bo niezalizyli do ten pory krążka ..szyjka do obserwacji....
Elka198321 lubi tę wiadomość
-
Kalijot wrote:Dziewczynki drogie, a tak się zastanawiam czy w Bocianie do transferu podają Ovitrelle? Chyba nie, prawda? Nie widzę go w swojej rozpisce… Bo tak się zastanawiam kiedy będę mogła najwcześniej testować, aby to było wiarygodne.