In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Asssia wrote:Dziewczyny,
Wczoraj 8.05 zbadałam betę -775, poniedziałek 5.05 - 225. Czyli jak pisałam wcześniej, jestem zero-jedynkowym przypadkiem. AMH nieoznaczone, a z KD przy pierwszym transferze sukces. Ale zarodek był top quality. Poczułam delikate ukłucia któregoś dnia, tak samo jak przy ciąży naturalnej, która niestety trwała bardzo krótko. Ale to ukłucie było dla mnie pewnym sygnałem, które nastroiło mnie optymistycznie. Dalej trochę nie dociera do mnie to co się dzieje...takie to wszystko "dziwne", ale chyba się dzieje... Beta rośnie i wygląda, że nowe życie kiełkuje we mnie:)
Też mam cyglogest. Wczoraj zapłaciłam 68pln. Niby na to może być refundacja przy jakiś wskazaniach - ale wygląda, że wskazaniem jest przedwczesny poród/ciąża zagrożona, więc może to jakiś dalszy etap, kiedy możliwa jest refundacja. Zamiast prolutexu, którego nie ma obecnie w aptakach, dostałam luteinę - 30tab za ok. 40pln. Estrofem 16-18pln zależnie od apteki i duphaston ok. 30pln. Neoprain z refundacja ok. 5pln. I encorton też jakoś ok. 30pln.44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149 -
małgorzatek wrote:byliśmy dziś w klinice na usg, słyszeliśmy bicie serduszka, bije jak dzwon:) wzruszający moment
to się naprawdę dzieję, teraz to nie jakieś beta hcg, a obrazek, który widać..
u mnie dziś 10dpt, beta - 149rośnie. tylko prog spadł, 12,50...
też nie mogę w to uwierzyć, boję się cieszyć...Valletta, Jatosia, Raija86, Anka43, małgorzatek, Trinity_Nea, Martuśka87, Asssia, spineczka, Saimi lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
Brzoza wrote:Super! tak, to się dzieje na prawdę
u mnie dziś 10dpt, beta - 149rośnie. tylko prog spadł, 12,50...
też nie mogę w to uwierzyć, boję się cieszyć...
a gadałaś z lekarzem o ty progesteronie.. u mnie się waha, raz 16, raz 18, ale nie było więcej.... ale na razie się tym nie martwię... -
Raija86 wrote:Ja nawet, jak miałam zdjęcie USG, to i tak nie mogłam długo pojąć tego, że jest we mnie nowe życie. Już pomijając wszystkie problemy z zajściem w ciążę. Chyba każda przyszła mama, która jeszcze nie ma brzuszka ma takie WTF co jakiś czas 😅 to tam naprawdę jest?! Mój mózg to chyba dopiero na 100% przyjął do wiadomości, jak już czułam ruchy dziecka.
ale cieszę się, że to się wydarzyło.. późno, bo tak wyszło, ale lepiej późno niż wcale..oby do końca wszystko było dobrze. W pewnym momencie chciałam tego doświadczyć, ale los miał inne plany...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 19:44
Asssia, Brzoza, Raija86 lubią tę wiadomość
-
małgorzatek wrote:a gadałaś z lekarzem o ty progesteronie.. u mnie się waha, raz 16, raz 18, ale nie było więcej.... ale na razie się tym nie martwię...
małgorzatek lubi tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
Brzoza wrote:tak, chciał dołożyć Prolutex ale po tym jak mu powiedziałam, że jest problem z dostępnością zwiększył duphaston do 6 tabl/dobę. i sprawdzić za tydzień.
Ale bardzo dobrze podtrzymuje ciążęOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
28tc-1277 g szczęścia
30t1d-1438g
34t-2389g -
Dziewczyny czy, któraś z pozytywna beta nie mialanjakichkolwiek objawów? Ja jutro beta ale zero objawów więc jak sądzę pierwsza klapa. Mam jeszcze jedna blastke i 1 szansę z kd. Już się zastanawiam co dalej czy szukać świeżych komórek czy podejść jeszcze raz z zamrożonych. Zwariować można z tym 🥹
-
Kasiula81 wrote:Dziewczyny czy, któraś z pozytywna beta nie mialanjakichkolwiek objawów? Ja jutro beta ale zero objawów więc jak sądzę pierwsza klapa. Mam jeszcze jedna blastke i 1 szansę z kd. Już się zastanawiam co dalej czy szukać świeżych komórek czy podejść jeszcze raz z zamrożonych. Zwariować można z tym 🥹
ale nic wiecej nie zrobisz.
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
Brzoza wrote:u mnie tak jakby zmniejszył się ból piersi i pobolewanie brzucha (jak na okres), sikaniec w 7 dpt byl lekkim cieniem. i myślałam ze nic z tego, następnego dnia beta i zaskoczenie. więc cierpliwie poczekaj. wiem wiem
ale nic wiecej nie zrobisz.
-
Kasiula81 wrote:Dziewczyny czy, któraś z pozytywna beta nie mialanjakichkolwiek objawów? Ja jutro beta ale zero objawów więc jak sądzę pierwsza klapa. Mam jeszcze jedna blastke i 1 szansę z kd. Już się zastanawiam co dalej czy szukać świeżych komórek czy podejść jeszcze raz z zamrożonych. Zwariować można z tym 🥹
U mnie zero objawów, byłam pewna że klapa tym bardziej, że przy poprzednich dwóch udanych próbach organizm dawał mi sygnały, że się udało . A jednak okazało się że beta pozytywnatrzymam kciuki
Martuśka87 lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Ja czułam się tak samo zarówno po udanym jak i nie udanych transferach. Żadnych konkretnych objawów nie miałam. -
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
nie miałam objawów, jedynie brzuch taki wzdęty, byłam pewna, że to wpływ sztucznych hormonów dostarczanych, a jednak ciąża.. brak objawów o niczym nie świadczy... anóż! trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 11:22
-
wiem, że nie na wszystko mamy wpływ, mówię o tym co dzieje się na świecie, ale jednak obserwuję to z pewnym niepokojem.. ciąża z ryzykiem wojny światowej.. i to jeszcze na sztucznym wspomaganiu.. mam nadzieję, że putin poczeka aż do rozwiązania:D.. może trochę wybiegam poza temat, wybaczcie, ale dzisiaj własnie oglądałam, że zamknięto konsulat rosyjski w krakowie, bo słuzby wykazały, że to podpalenie wtedy centrum handlowego w warszawie to była sprawka służb rosyjskich, ruscy się już odgrażają..
.. nie dość, że ta cala sytuacja z in vitro jest nieco skomplikowana i nie pewna, to jeszcze to co prezentuje nam świat..
myślicie czasem o tym?
człowiek by chciał się jednak jakoś zabezpieczyć...
będzie trzeba wyjechać w takiej sytuacji..
..To nie jest człowiek, z którym można negocjować.. nie wiem co by się musiało wydarzyć aby to się zakończyło.. -
Dziewczyny melduję że jestem po 1 badaniu prenatalnym. Wszystko oki, dzidzia zdrowa
lekarz dobrze ocenił płeć (znamy ja już od transferu bo badaliśmy zarodek) 😀
jedynie mam spore ryzyka dotyczące preeklampsji i zahamowania wzrostu płodu. Mam wdrożyć acard.Valletta, glodia, Nefertiti89, monester, małgorzatek, Raija86, Mysikrolik, WiosnyFanka, Mary27, Anka43, Trinity_Nea, spineczka, Saimi lubią tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
małgorzatek wrote:wiem, że nie na wszystko mamy wpływ, mówię o tym co dzieje się na świecie, ale jednak obserwuję to z pewnym niepokojem.. ciąża z ryzykiem wojny światowej.. i to jeszcze na sztucznym wspomaganiu.. mam nadzieję, że putin poczeka aż do rozwiązania:D.. może trochę wybiegam poza temat, wybaczcie, ale dzisiaj własnie oglądałam, że zamknięto konsulat rosyjski w krakowie, bo słuzby wykazały, że to podpalenie wtedy centrum handlowego w warszawie to była sprawka służb rosyjskich, ruscy się już odgrażają..
.. nie dość, że ta cala sytuacja z in vitro jest nieco skomplikowana i nie pewna, to jeszcze to co prezentuje nam świat..
myślicie czasem o tym?
człowiek by chciał się jednak jakoś zabezpieczyć...
będzie trzeba wyjechać w takiej sytuacji..
..To nie jest człowiek, z którym można negocjować.. nie wiem co by się musiało wydarzyć aby to się zakończyło..
Nie jesteś sama w swoich obawach też czasami sobie myślę że powołuje na świat istotę w takich podłych i niepewnych czasach 😟Trinity_Nea lubi tę wiadomość
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Kasiula jak wyniki?44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
Jatosia wrote:Dziewczyny melduję że jestem po 1 badaniu prenatalnym. Wszystko oki, dzidzia zdrowa
lekarz dobrze ocenił płeć (znamy ja już od transferu bo badaliśmy zarodek) 😀
jedynie mam spore ryzyka dotyczące preeklampsji i zahamowania wzrostu płodu. Mam wdrożyć acard.
Bardzo się cieszę ❤️❤️👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
07/2024 - rezonans endometriozy
08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)
03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).
Dodatkowe wsparcia ☔️:
Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.