WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Bardzo się cieszę ❤️❤️

❤️

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dziewczyny melduję że jestem po 1 badaniu prenatalnym. Wszystko oki, dzidzia zdrowa :) lekarz dobrze ocenił płeć (znamy ja już od transferu bo badaliśmy zarodek) 😀
    jedynie mam spore ryzyka dotyczące preeklampsji i zahamowania wzrostu płodu. Mam wdrożyć acard.

Cudownie! :-)

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dziewczyny melduję że jestem po 1 badaniu prenatalnym. Wszystko oki, dzidzia zdrowa :) lekarz dobrze ocenił płeć (znamy ja już od transferu bo badaliśmy zarodek) 😀
    jedynie mam spore ryzyka dotyczące preeklampsji i zahamowania wzrostu płodu. Mam wdrożyć acard.

No to super, że wszystko ok 🙂.
    Też miałam wysokie ryzyka preeklampsji i zahamowania wzrostu płodu. Brałam acard i nie zdążyłam go odstawić przed CC (bałam się, że podczas operacji dostane jakiegoś krwotoku). Mierzyłam ciśnienie dwa razy dziennie.
    Na początku strasznie się przejęłam tymi ryzykami, jak sobie poczytałam co to jest. A potem wyluzowałam, bo by zwariował jakby się tak zamartwiał ciągle czyms 🙂.

age.png
  • Ktosiek Znajoma

Wysłany: 12 maja, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    dziś otrzymałam wyniki progesteronu w 14dc - 0,53 NG/ml. Lekarz powiedział że jeśli będzie dobry to w przyszłym tygodniu transfer. A ja właśnie się obawiam że jest słaby? Dobrze myślę czy jednak się myle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:20

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Cudownie! :-)

❤️❤️❤️😘😘😘

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    No to super, że wszystko ok 🙂.
    Też miałam wysokie ryzyka preeklampsji i zahamowania wzrostu płodu. Brałam acard i nie zdążyłam go odstawić przed CC (bałam się, że podczas operacji dostane jakiegoś krwotoku). Mierzyłam ciśnienie dwa razy dziennie.
    Na początku strasznie się przejęłam tymi ryzykami, jak sobie poczytałam co to jest. A potem wyluzowałam, bo by zwariował jakby się tak zamartwiał ciągle czyms 🙂.

W którym tygodniu miałaś cc ? Jaki poziom ciśnienia jest akceptowalny w ciąży ?

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiek wrote:
    Hejka,
    dziś otrzymałam wyniki progesteronu w 14dc - 0,53 NG/ml. Lekarz powiedział że jeśli będzie dobry to w przyszłym tygodniu transfer. A ja właśnie się obawiam że jest słaby? Dobrze myślę czy jednak się myle?

Póki co wynik bardzo niski, ale jak rozumiem jeszcze nie zaczęłaś przyjmować progesteronu?

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Kasiula81 Znajoma

Wysłany: 12 maja, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    Kasiula jak wyniki?
    Beta 28 progesteron 15. Jestem w szoku i oby do następnego przyrosty. Niby małe ale zawsze ruszylo

Jatosia, Asssia, Mary27, Trinity_Nea, spineczka, Saimi, glodia, Valletta, Kalijot lubią tę wiadomość

• Kasiula81 Znajoma

Wysłany: 12 maja, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Bardzo się cieszę ❤️❤️
    Super!!!

• Ktosiek Znajoma

Wysłany: 12 maja, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Póki co wynik bardzo niski, ale jak rozumiem jeszcze nie zaczęłaś przyjmować progesteronu?

Na razie jestem na estrofemie od 1 DC

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    W którym tygodniu miałaś cc ? Jaki poziom ciśnienia jest akceptowalny w ciąży ?

Cesarke miałam w 31 tc.
    Powyżej 140/ 90 to już nadciśnienie.
    Jak mnie przyjmowali do szpitala to (myślę, że z nerwów) miałam podwyższone cisnienie i później to mi już mierzyli 4 razy dziennie.

age.png
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiek wrote:
    Hejka,

Ja progesteron sprawdzałam tylko jakieś 3 dni przed transferem, po włączeniu leków, i to z własnej inicjatywy (doświadczenie z poprzedniej kliniki).

age.png
  • Ktosiek Znajoma

Wysłany: 12 maja, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Ja progesteron sprawdzałam tylko jakieś 3 dni przed transferem, po włączeniu leków, i to z własnej inicjatywy (doświadczenie z poprzedniej kliniki).

Hmmm, czyli to nie jest "ostateczny" wynik

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiek wrote:
    Na razie jestem na estrofemie od 1 DC

Wynik jest ok :) zasada jest taka że przed włączeniem progesteronu powinien być najlepiej poniżaj 1ng. Nie jest to ostateczny wynik, jak endometrium będzie ok to lekarz włączy progesteron i wtedy będzie już rosnąć. Kiedy będziesz mieć USG sprawdzające endometrium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:58

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Brzoza Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula81 wrote:
    Beta 28 progesteron 15. Jestem w szoku i oby do następnego przyrosty. Niby małe ale zawsze ruszylo
    Super, gratulacje! oby ładnie przyrastało :)

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149
  • Ktosiek Znajoma

Wysłany: 12 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Wynik jest ok :) zasada jest taka że przed włączeniem progesteronu powinien być najlepiej poniżaj 1ng. Nie jest to ostateczny wynik, jak endometrium będzie ok to lekarz włączy progesteron i wtedy będzie już rosnąć. Kiedy będziesz mieć USG sprawdzające endometrium?

Dziękuję!
    Jutro mam wizytę. Ale już oczywiście dostaje fioła 😃

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Cesarke miałam w 31 tc.
    Powyżej 140/ 90 to już nadciśnienie.
    Jak mnie przyjmowali do szpitala to (myślę, że z nerwów) miałam podwyższone cisnienie i później to mi już mierzyli 4 razy dziennie.

A jaka była przyczyna wczesniejszego rozwiązania ? Zaczynam już panikować z tymi ryzykami

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    wiem, że nie na wszystko mamy wpływ, mówię o tym co dzieje się na świecie, ale jednak obserwuję to z pewnym niepokojem.. ciąża z ryzykiem wojny światowej.. i to jeszcze na sztucznym wspomaganiu.. mam nadzieję, że putin poczeka aż do rozwiązania:D.. może trochę wybiegam poza temat, wybaczcie, ale dzisiaj własnie oglądałam, że zamknięto konsulat rosyjski w krakowie, bo słuzby wykazały, że to podpalenie wtedy centrum handlowego w warszawie to była sprawka służb rosyjskich, ruscy się już odgrażają..

.. nie dość, że ta cala sytuacja z in vitro jest nieco skomplikowana i nie pewna, to jeszcze to co prezentuje nam świat..
    myślicie czasem o tym?

człowiek by chciał się jednak jakoś zabezpieczyć...
    będzie trzeba wyjechać w takiej sytuacji..

..To nie jest człowiek, z którym można negocjować.. nie wiem co by się musiało wydarzyć aby to się zakończyło..

Nie jesteś sama.
    Kiedy zachodziłam w ciążę trwała intensywna wojna na Ukrainie i nie było wiadomo co dalej. Czy się bałam? Tak. Ale nie można się dać zwariować. Dzisiejsze media bazują głównie na podsycaniu strachu, wywoływaniu paniki i zamieszania. Trudno ocenić co jest prawdą...
    I tym się pocieszam. Że tak naprawdę nie jest tak źle...

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    A jaka była przyczyna wczesniejszego rozwiązania ? Zaczynam już panikować z tymi ryzykami

Nie wiadomo. Może mięśniaki, może jakaś infekcja typu chlamydia, ureaplasma albo mycoplasma (w to nie wierzę, bo robiłam wymazy kilka razy podczas procedur i nigdy tego nie miałam) albo jeszcze coś innego. Niestety już się tego pewnie nie dowiem.
    Moja lekarka twierdziła, że ryzyko preeklampsji jest największe właśnie przy AK z całego inv. Nie wiem czym ta teoria jest podparta, bo nie pytałam. I czy tak faktycznie jest.
    Nie ma się co zamartwiać na zapas, bo stres tu na pewno nie pomaga.

age.png
‹‹ 706 707 708 709 710
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ