In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale to moze znaczyć, że ciaza zjada proga, więc to nie musi byc zła wiadomośćBaylee wrote:w innym labie, ale przy tak malych wartosciach to chyba nie ma duzych roznic
wszystko sie rozbija o wynik za 2 dni wlasnie, bo wiadomo, ze hormony to lekami mozna podbic
martwi mnie ten progesteron tez niski
Duphaston nie wychodzi we krwi, a jeśli bierzesz coś dopochwowego to na pewno poziom w macicy masz większy. Dziś Ci pewnie lekarz coś dołoży, spokojnie.
Baylee, Angelles lubią tę wiadomość
-
mam nadzieje:)
na razie lekarz nie dzwoni a mial o 14 ale on ma opóźnienia prawie zawsze
dziewczyny jak to jest z produkcja proga u nas?
ja na cyklu sztucznym, nie mam okresu naturalnie od kilku lat
czy taki spadek mozna oznaczac ze z ciąza cos nie tak? czy bardziej kwestia reakcji na leki?
Cara pisalam do Ciebie rano na priv:)2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Z innej beczki - zrobiłam z ciekawości test ciążowy (akurat przyszła moja paczuszka z apteki 😜), żeby sprawdzić, jak mocno widoczna jest kreska po ovitrelle i w sumie trochę szok, bo jest naprawdę słaba. Zastrzyk miałam 5 dni, pewnie jeszcze 2-3 dni i całkiem się wypłuka (oby, może wtedy zatestuje 5dpt 🙈)
Baylee lubi tę wiadomość
-
Odpisałam przed chwiląBaylee wrote:mam nadzieje:)
na razie lekarz nie dzwoni a mial o 14 ale on ma opóźnienia prawie zawsze
dziewczyny jak to jest z produkcja proga u nas?
ja na cyklu sztucznym, nie mam okresu naturalnie od kilku lat
czy taki spadek mozna oznaczac ze z ciąza cos nie tak? czy bardziej kwestia reakcji na leki?
Cara pisalam do Ciebie rano na priv:)
Baylee ten progr masz tylko od leków, on czesto spada kilka dni po transferze, dlatego trzeba kontrolować. Ale nie przejmuj się, nadal jest on bezpieczny, po prostu lekarz coś doda, a w razie czego sama sobie dołóż
Baylee lubi tę wiadomość
-
dodał badrdzo duzo:)
zamiast 600 mg jak wczesniej przepisal ( ja dodalam 400 od siebie, potem zmniejszylam do 200 i moze to moja wina ten spadek)
teraz kaze brac 3x200 mg , przepisal cyclogest i zastrzyki z prolutexu
Angelles lubi tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
No to jesteś obstawiona 👍Baylee wrote:dodał badrdzo duzo:)
zamiast 600 mg jak wczesniej przepisal ( ja dodalam 400 od siebie, potem zmniejszylam do 200 i moze to moja wina ten spadek)
teraz kaze brac 3x200 mg , przepisal cyclogest i zastrzyki z prolutexu -
To od jutra możesz testować 🤪 a ktory dpt jesteś?Janis wrote:Z innej beczki - zrobiłam z ciekawości test ciążowy (akurat przyszła moja paczuszka z apteki 😜), żeby sprawdzić, jak mocno widoczna jest kreska po ovitrelle i w sumie trochę szok, bo jest naprawdę słaba. Zastrzyk miałam 5 dni, pewnie jeszcze 2-3 dni i całkiem się wypłuka (oby, może wtedy zatestuje 5dpt 🙈)
-
Hahahaha 🤣🤪 to byłabyś rekordzistką jeśli chodzi o testowanie PRZED transferemJanis wrote:Ja mam transfer dopiero w czwartek 🙂 Dziś ten test zrobiłam z czystej ciekawości 🙈 (i żeby zaspokoić swoją potrzebę analizowania 😂).
KarolinaKika lubi tę wiadomość
-
dziewczyny w moim mieście nie ma nigdzie prolutexu 😣 załamać się idzie2017-endometrioza
2018-POF/POI
A skąd jesteś? Poszukaj na tej stronie https://ktomalek.pl/ wyświetli się gdzie najbliżej miejsca zamieszkania możesz kupicBaylee wrote:dziewczyny w moim mieście nie ma nigdzie prolutexu 😣 załamać się idzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 18:49
-
sprawdzałam nie ma nigdzie w Warszawie i okolicach
dzwoniłam chyba do 30 aptek, tych koło klinik też
i na tej stronie też sprawdzałam
myślałam że kupię od kogoś na forum ale jedna osoba mi nie odpisuje a druga odpisała że już wszystko sprzedała2017-endometrioza
2018-POF/POI
W Płocku masz najbliżej, od mojego miejsca zamieszkania najbliżej pokazuje też 70 kmBaylee wrote:sprawdzałam nie ma nigdzie w Warszawie i okolicach
myślałam że kupię od kogoś na forum ale jedna osoba mi nie odpisuje a druga odpisała że już wszystko sprzedałaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 19:03
-
Ta dziewczyna do której pisałaś w innym poście dodała posta z mailem [email protected]. spróbuj przez e mail
-
Baylee wrote:sprawdzałam nie ma nigdzie w Warszawie i okolicach
myślałam że kupię od kogoś na forum ale jedna osoba mi nie odpisuje a druga odpisała że już wszystko sprzedała
Gdzie po lek pokazuje, że w Łodzi jest wiele sztuk. Apteka Rosa, ul. Tatrzańska 42/44, ŁódźOna 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Ale ja Cię już lubię Janis 😂😂😂Janis wrote:Ja mam transfer dopiero w czwartek 🙂 Dziś ten test zrobiłam z czystej ciekawości 🙈 (i żeby zaspokoić swoją potrzebę analizowania 😂).
Janis lubi tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26-1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: -
V Leiden: -
Czynnik II (protrombiny):-
Czynnik VR2: -
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI- brak zarodków
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
10 dni Metronidazol, Macmirror,Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom,4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2ok(511 i 522)
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10 transfer 511
15dpt:cb💔
12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02 wlew Privigen -
Janis wrote:🤭❤️
Dziewczyny, pytanko - jutro rano sprawdzam poziom progesteronu, czy leki mam wziąć dopiero po badaniu? Nie dopytałam lekarza, biorę cyclogest i progesteron besins.
Jak szłam na transfer i miałam badany też progesteron to normalnie kazali mi rano wziąć wszystkie leki, w tym progesteron.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08