Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    A na jaką klinikę w Czechach się zdecydowaliście? Z tymi komórkami czeskimi to tez nie ma reguły, ja się bardzo nastawiałam na super klasy zarodki, a mamy słabsze niz w PL :/
    Zostaly nam jeszcze 3, ale w najslabsze 2 jakoś nie wierzę, więc myślę, żeby je razem transferować.
    Ja na razie na ławce rezerwowych, czekam na pierwszy zastrzyk Diphereline w przyszlym tygodniu, za miesiąc kolejny. W międzyczasie powtarzam badania dla Jarosz. Kolejny transfer po 2 mies sztucznej menopauzy, pewnie dopiero w połowie kwietnia, jak nic po drodze się nie posypie.
    Reprofit. Ja widzę, że to jest wszystko jedna wielka loteria...taka sprawiedliwość życiową. Tak samo jak w wieku 38 lat objawolo mi się AMH 0.06...:(
    Mi już wysłali protokół co dalej 06.03 mam wziąć ten zastrzyk Diphereline. Pierwszy raz mam z tym do czynienia i nie wiem nawet ja to zorganizować. To pielęgniarka mu się zrobić? A Ty dlaczego masz 2 msc sztucznej menopauzy? Że względu na badania? Mi Paśnik napisał, że jakbym miała transfer w ciągu kolejnych 2 cykli to nic by nie dawal. Pierwszy cykl poleciał już. Lada dzień miesiączka. Potem zastrzyk. I lecę z cyklem do transferu- początek kwietnia. W sumie to chyba już wyjdzie trzeci....I w sumie rok po pierwszym tranferzez z Kd. A z 1.5 od decyzji o KD:(

• Asssia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Reprofit. Ja widzę, że to jest wszystko jedna wielka loteria...taka sprawiedliwość życiową. Tak samo jak w wieku 38 lat objawolo mi się AMH 0.06...:(
    Mi już wysłali protokół co dalej 06.03 mam wziąć ten zastrzyk Diphereline. Pierwszy raz mam z tym do czynienia i nie wiem nawet ja to zorganizować. To pielęgniarka mu się zrobić? A Ty dlaczego masz 2 msc sztucznej menopauzy? Że względu na badania? Mi Paśnik napisał, że jakbym miała transfer w ciągu kolejnych 2 cykli to nic by nie dawal. Pierwszy cykl poleciał już. Lada dzień miesiączka. Potem zastrzyk. I lecę z cyklem do transferu- początek kwietnia. W sumie to chyba już wyjdzie trzeci....I w sumie rok po pierwszym tranferzez z Kd. A z 1.5 od decyzji o KD:(
    A ile było komórek dawczyni?

• Asssia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakie kasy masz zarodki?

• Asssia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    I jakie kasy masz zarodki?
    Sorki, miało być klasy;)

• Cara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia, to może się spotkamy ;) My też w Reproficie.
    Sztuczną menopauzę min. 2 mies. mam zalecone ze względu na adenomiozę. I chyba trochę jako protokół ostatniej szansy. Po 10 nieudanych ttansferach chyba juz nikt nie ma na mnie pomysłu:( A rzeczywiście przy adeno Diphereline jest polecana, 2-3 zastrzyki.
    Ja poszłam do zwykłego ginekologa w PL i wytłumaczyłam jaka jest sytuacja pokazałam skany recept czeskich i że potrzebuję recept polskich. Nie było problemu, choć ginekolozka pierwszy raz słyszala o Diphereline 😅 Poprosiłam ją od razu o zlecenie na zastrzyki domięśniowe, tak więc pielęgniarka na miejscu w przychodni mi zrobi.
    Miałam 4BB - dał piękną beta na początku, ale skończyło sie cb, a zostały mi same zarodki z 6 doby - 3BB, 4BC, 3BC.
    Mieliśmy 9 kd.

• Liolia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:

Asssia,
    my też jesteśmy w Reprofit, w grudniu była punkcja i transfer.

U nas dawczyni 20 lat, 13 komórek i tylko 2 zarodki 🤷‍♀️ było jeszcze 2 zarodki na 6 dzień które w Polsce napewno bym zamrozili, a w Czechach zniszczyli (2bb i 2cc)…

Ale na szczęście udało się, chociaż była mocno załamana wynikiem hodowli…

43 l., bardzo niskie AMH, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 1 zarodek w 3d :(
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 2 zarodki w 2d :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 zarodki w 3d :(
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0kom :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 2d 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi 3zarodki w 5d. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi, 5d 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ 05.2021👶 synek
    💫2.2022- ICSI krotki, 5d 2AB. ET :(
    12.2022 - natural cb(*)
    💫4.2025 -KD FET ❄4AA 8dpt 34.7, 10-50,3, 12-32.8 cb(*)
    💫9.2025 -KD FET ❄4AA :(
    💥Reprofit
    💫12.2025. KD 13 kom. ET 4AA, 6dpt- 16.4, 10- 85.6, 12- 160, 14- 286, 16- 590, 19- 2157, 23-7434, 29- ♥️ cudo trwaj 🙏
    ❄5BB
‹‹ 853 854 855 856 857
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ