X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Cara Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Dziewczyny leczące się w Czechach.
    Jak sobie załatwiliście leki przygotowujące do transferu?
    Myślałam, że jak wezmę teleporade to lekarz wystawi bez problemu....jednak nie, bo mam skany recept. A i lekarz mi mówi, że to unia to sobie mogę kupić na podstawie tej recepty co mam...lub dlaczego nie pojadę do Czech i nie kupię....ehhh...ciśnienie mi podniósł. Nie spotkał się z taką praktyka i nie wystawi...:(
    Może spróbuje innego. Ale już czuję? Że będzie problem. Mam PZU. Może macie jakieś nazwisko z PZU co rozumie temat.
    A drugie pytanie jak się załatwia ten zastrzyk Diphereline? Rozumiem, że to pielęgniarka mu zrobić, ale robią to np. w diagnostyce lub alab?
    Asssia, polecam wizytę stacjonarną zamiast teleporady. Jesteś z Wawy? Napisz do mnie na priv.
    Na zrobienie zastrzyku musisz też miec skierowanie od lekarza. Wiem, ze dziewczyny czasami robią same, w sensie partnerzy im robią, ale ja bym się na to nie zdecydowała;)

• Asssia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Asssia, polecam wizytę stacjonarną zamiast teleporady. Jesteś z Wawy? Napisz do mnie na priv.
    Na zrobienie zastrzyku musisz też miec skierowanie od lekarza. Wiem, ze dziewczyny czasami robią same, w sensie partnerzy im robią, ale ja bym się na to nie zdecydowała;)
    Wysłałam Ci zaproszenie.

• Cara Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie.
    Zaakceptowałam:)

• Cara Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Jestem gotowa. W środę rozmrożą komórki i jeśli będzie zarodek to transfer w poniedziałek… na nic więcej nie mam wpływu.
    Lunka, co u Ciebie? 🍀

• Liolia Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Dziewczyny leczące się w Czechach.
    Jak sobie załatwiliście leki przygotowujące do transferu?
    Myślałam, że jak wezmę teleporade to lekarz wystawi bez problemu....jednak nie, bo mam skany recept. A i lekarz mi mówi, że to unia to sobie mogę kupić na podstawie tej recepty co mam...lub dlaczego nie pojadę do Czech i nie kupię....ehhh...ciśnienie mi podniósł. Nie spotkał się z taką praktyka i nie wystawi...:(
    Może spróbuje innego. Ale już czuję? Że będzie problem. Mam PZU. Może macie jakieś nazwisko z PZU co rozumie temat.
    A drugie pytanie jak się załatwia ten zastrzyk Diphereline? Rozumiem, że to pielęgniarka mu zrobić, ale robią to np. w diagnostyce lub alab?

Ja musiałam zrobić biopsję tutaj w Polsce przed transferem, robiłam w oviklinika i przy okazji lekarz mnie wypisał wszystkie recepty. Także powiedziałam że chce żeby oni przygotowali mnie do transferu, to znaczy żeby zrobili usg przed transferem, to odrazu bardzo odpowiedzialnie podeszli do całej rozmowy.
    Później doszedł antybiotyk i z skanem z Czech poszłam do internisty w medicover, trochę skrzywił się ale wypisał recept.

Po transferze starałam się jak najwięcej leków wykupić w Czechach, przynajmniej agolutinu. Bo tego w Polsce nie kupić. A resztę obstawy już wypisywał ginekolog prowadzący w Medicover.

Także ze startu lepiej iść do kogoś kto oryjentuhe się w temacie in vitro.
    Niestety te skany co nam wysyłają nie da się wykupić, musi być recepta transgraniczna i przy tym oryginał… na to trzeba czas żeby zrobili i wysłali..

Odnośnie Diphereline to mnie zrobił męż, sprawdziliśmy jak to zrobić w YouTube i jakoś daliśmy radę 🫣 teraz kłuje mnie Agolutin codziennie 🤪

44 l., bardzo niskie AMH, endometrioza, kir aa, nk 23%, trombofilia
    💥Novum
    💫 2018-2019 4 ICSI, 3 transfery w 2-3 dobie, bhCG zerowe
    💥Kriobank
    💫 2019-2020 zmiana podejścia na ultra długie protokoły z HW i hodowla do blastek => 2cb (*) oraz zdrowa ciąża
    7-9.2020 - ICSI ultra długi, 5d 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ 05.2021👶 synek
    💫2022 powrót po rodzeństwo 3 ICSI 1 transfer, nie udało się
    12.2022 - natural cb(*)
    Zmiana planu KD
    💫4.2025 -KD FET 4AA cb(*)
    💫9.2025 -KD FET 4AA :(
    💥Reprofit
    💫12.2025. KD 13 kom- 2 blastki, ET 4AA, 6dpt- 16.4, 10- 85.6, 12- 160, 14- 286, 16- 590, 19- 2157, 23-7434, 29- 🩷 będzie 👧 cudo trwaj 🙏
    ❄5BB

preg.png[/url]
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ,że dziś odbył się transfer wcześnej blastocysty 2 w 5tej dobie hodowli. Liczyłam na lepsze efekty tym bardziej,że nasienie dobre, mała fragmentacja. Drugi jeszcze pod obserwacją.

sylstaa, Karolaaas, Cara, Valletta, Raija86 lubią tę wiadomość

01.2012 13tc💔
    🙍‍♀️'84 🙍‍♂️'77
    2018 - usunięcie guza lewego jajnika
    09.2024 I IVF / 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    6.11.2024- I transfer 4BB ❌ beta HCG< 3,2
    11.2024 II IVF / 7🥚→4xMII→ brak zarodków❌
    📆 10.01.2025 histeroskopia i usunięcie polipa
    📆 31.01.2025 zmiana kliniki. Start III Procedury.
    Długi protokół - 💉💉Gonapeptyl/ Omnitrope 2,5 j./GonalF330 + 150 Menopur/450 Menopur
    03.2025 III IVF / 17🥚→14xMII→ 6❄️(5 doba)✔️
    03.2025- II transfer 8A/ 🍀17.03.2025 10dpt Bhcg 25, 12 dpt 43, 14 dpt 35 cb💔
    📆02.04.2025 histeroskopia❌ukryty stan zapalny/Doksycyklina 14 dni
    🍀12.05.2025 III FET 4.2.2
    29.07.2025 14tc💔/Franuś/ Zespół Edwardsa
    28.10.2025 IV transfer 4BB/ 4AB padła po rozmrożeniu ❌ beta HCG< 3,2
    27.11.2025 V transfer ❌ beta HCG< 3,2
    12.2025 VI transfer 2 zarodków❌ beta HCG< 3,2
    02.2026 IV IVF ⏳4MII
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) w środę mam mieć transfer. Endometrium na ostatnim USG 8,7mm. W końcu urosło po histeroskopii. Widać wcześniej jakieś zrosty trzymały po ostatnim łyżeczkowaniu.

Czy będzie któraś z Was pomocna i przypomni mi klika spraw? Bo miałam ostatnio ciążę 1,5 roku temu.
    1. Po jakim czasie od transferu blastki robiłyście test sikany a po jakim 1 bete?
    2. Z poprzednich in vitro zostało mi pudełko pełne igieł dłuższych. Nie mogę sobie przypomnieć do czego one były 😅 no heparyna która przyjmuje ma już w zestawie igiełkę małą cienką. A że miałam od początku in vitro z komórką dawczyni to nie miałam punkcji jajników.
    3. Czy po transferze brałyście nospe lub magnez żeby nie było niepotrzebnych skurczów macicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 20:01

Cara lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Cześć dziewczyny :) w środę mam mieć transfer. Endometrium na ostatnim USG 8,7mm. W końcu urosło po histeroskopii. Widać wcześniej jakieś zrosty trzymały po ostatnim łyżeczkowaniu.

Czy będzie któraś z Was pomocna i przypomni mi klika spraw? Bo miałam ostatnio ciążę 1,5 roku temu.
    1. Po jakim czasie od transferu blastki robiłyście test sikany a po jakim 1 bete?
    2. Z poprzednich in vitro zostało mi pudełko pełne igieł dłuższych. Nie mogę sobie przypomnieć do czego one były 😅 no heparyna która przyjmuje ma już w zestawie igiełkę małą cienką. A że miałam od początku in vitro z komórką dawczyni to nie miałam punkcji jajników.
    3. Czy po transferze brałyście nospe lub magnez żeby nie było niepotrzebnych skurczów macicy?
    Ostatnio Wiosnyfanka Cię tu szukała 😊 napisz coś więcej, gdzie masz transfer i ile zarodków udało się uzyskać ?

event.png[/url]
  • Cara Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Claudia witaj z powrotem! :)

Ad 1 ja zawsze sikam 6 dpt i jak cos widać lecę na betę;)
    Ad 2 a nie brałaś prolutexu? Dluga grubsza igła do pobierania z fiolki? A heparyne polecam przelewać do insulinowek, bo te fabryczne igly to jakaś masakra jest
    Ad 3 Tak, zazwyczaj nospa 3x1 i podobnie magnez

• Cara Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Melduje ,że dziś odbył się transfer wcześnej blastocysty 2 w 5tej dobie hodowli. Liczyłam na lepsze efekty tym bardziej,że nasienie dobre, mała fragmentacja. Drugi jeszcze pod obserwacją.
    Super :) To teraz najtrudniejsza część, czyli czekanie... 😉

• Evie Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, po wielu trudnych rozmowach i przemyśleniach zgłosiliśmy się do programu dawstwa komórki. Czekamy na dawczynię. Międzyczasie biorę cyklo prognywa. To mój drugi cykl na tym leku, dziś biorę 14 tabletkę. Poczułam silne kłocie wczoraj w jajniku więc poszłam na usg. Okazało się, że mam pęcherzyk dominujący 21 mm oraz endometrium 9 mm. Czy ten lek hamuje owulację czy nie? Czy można na nim zająć w ciążę?

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png

Wysłany: 23 lutego, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ostatnio Wiosnyfanka Cię tu szukała 😊 napisz coś więcej, gdzie masz transfer i ile zarodków udało się uzyskać ?

Oooo to fat dawno tu nie zaglądałam :) Ale już będę się meldować regularnie ! Transfer mam w invimedzie :) mam nową dawczynię. Na tamtej sie nie udawały ciążę więc postanowiłam zmienić. Nie wiem ile zarodków bo dowiem się w dniu transferu ile uzyskali blastocyst :) ilości zarokow nie podali

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 23 lutego, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Claudia witaj z powrotem! :)

Ad 1 ja zawsze sikam 6 dpt i jak cos widać lecę na betę;)
    Ad 2 a nie brałaś prolutexu? Dluga grubsza igła do pobierania z fiolki? A heparyne polecam przelewać do insulinowek, bo te fabryczne igly to jakaś masakra jest
    Ad 3 Tak, zazwyczaj nospa 3x1 i podobnie magnez

Złota kobieto! Tak! Używałam prolutex :D już zapomniałam o tym:) jakoś chyba po transferze nie ?
    Też pamiętam że chyba 5dpt robiłam testy .
    Kurde a jakiego ginekologa nie pytałam o te nospe to każdy pytał „a po co ?” :/

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • basiaO. Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Złota kobieto! Tak! Używałam prolutex :D już zapomniałam o tym:) jakoś chyba po transferze nie ?
    Też pamiętam że chyba 5dpt robiłam testy .
    Kurde a jakiego ginekologa nie pytałam o te nospe to każdy pytał „a po co ?” :/

Ja nospe miałam zaleconą już przed transferem kilka dni, w dzień transferu atosiban i po transferze dalej nospa. 3x1. Ja stosowałam spastynę, bo tańsza od nospy, a to to samo.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Cara Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Cześć Dziewczyny, po wielu trudnych rozmowach i przemyśleniach zgłosiliśmy się do programu dawstwa komórki. Czekamy na dawczynię. Międzyczasie biorę cyklo prognywa. To mój drugi cykl na tym leku, dziś biorę 14 tabletkę. Poczułam silne kłocie wczoraj w jajniku więc poszłam na usg. Okazało się, że mam pęcherzyk dominujący 21 mm oraz endometrium 9 mm. Czy ten lek hamuje owulację czy nie? Czy można na nim zająć w ciążę?
    Cześć Evie, pamiętam Cie z wątku Kriobanku :)
    Niestety nie znam tego leku, wiec chyba nie pomogę. To są tabletki antykoncepcyjne? Czy jakieś forma wyciszenia tak jak zastrzyki Diphereline?
    BTW piękne endometrium i pęcherzyk. Moze spróbujcie naturalnie ostatnim rzutem na taśmę 🤭

Evie lubi tę wiadomość

• Raija86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Super, że jesteś z powrotem :)

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Evie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Niestety nie znam tego leku, wiec chyba nie pomogę. To są tabletki antykoncepcyjne? Czy jakieś forma wyciszenia tak jak zastrzyki Diphereline?
    BTW piękne endometrium i pęcherzyk. Moze spróbujcie naturalnie ostatnim rzutem na taśmę 🤭

Witaj i dzięki ❤️ „Podjęliśmy kroki”, aby nie zmarnować szansy choć absolutnie się nie nastawiam bo też nie wiem czy ten lek z czasem nie blokuje owu.
    W sumie nie wiem co robią zastrzyki Diphereline 😞 leki miały mnie przygotwać do transferu właśnie , który jeszcze nie wiadomo kiedy będzie …

Cara lubi tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Witaj i dzięki ❤️ „Podjęliśmy kroki”, aby nie zmarnować szansy choć absolutnie się nie nastawiam bo też nie wiem czy ten lek z czasem nie blokuje owu.
    W sumie nie wiem co robią zastrzyki Diphereline 😞 leki miały mnie przygotwać do transferu właśnie , który jeszcze nie wiadomo kiedy będzie …

Ja miałam 5 zastrzyków diphereline. Diphereline to sztuczna menopauza wycisza macicę endometrioze i adenomioze. Skutki uboczne po zastrzyku ból głowy, ból stawów, zimno ciepło, non stop, w nocy nie można było spać bo się wybudzałam, wypadanie i przetłuszczanie włosów. Masakra normalnie na tym leku. Ale trzeba wytrzymać.

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

preg.png
  • Evie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Ja miałam 5 zastrzyków diphereline. Diphereline to sztuczna menopauza wycisza macicę endometrioze i adenomioze. Skutki uboczne po zastrzyku ból głowy, ból stawów, zimno ciepło, non stop, w nocy nie można było spać bo się wybudzałam, wypadanie i przetłuszczanie włosów. Masakra normalnie na tym leku. Ale trzeba wytrzymać.

Pewnie, jak ma zadziałać i pomóc to trzeba ścisnąć pośladki i przetrwać 💪 Oby tylko zadziałało 🙏🍀
    Ja nie odczuwam żadnych skutków ubocznych …

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Ja brałam magnez i nospe po i przed transferem już 1 dzień zaczęłam.

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)

preg.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ