In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja teraz miałam dwa zastrzyki Dipherelina i czekam na transfer. Obecnie dostałam już estrofem, na początku marca pierwsza weryfikacja hormonów 😊Evie wrote:Witaj i dzięki ❤️ „Podjęliśmy kroki”, aby nie zmarnować szansy choć absolutnie się nie nastawiam bo też nie wiem czy ten lek z czasem nie blokuje owu.
W sumie nie wiem co robią zastrzyki Diphereline 😞 leki miały mnie przygotwać do transferu właśnie , który jeszcze nie wiadomo kiedy będzie …
Przy udanym transferze też miałam Diphereline, myślę że pomogło . Teraz też trochę adenomioza na USG mniej widoczna. Skutki do wytrzymania, lekki ból głowy ale też nie zawsze i uderzenia ciepła.
Evie, Asssia lubią tę wiadomość
[/url] -
Evie wrote:Cześć Dziewczyny, po wielu trudnych rozmowach i przemyśleniach zgłosiliśmy się do programu dawstwa komórki. Czekamy na dawczynię. Międzyczasie biorę cyklo prognywa. To mój drugi cykl na tym leku, dziś biorę 14 tabletkę. Poczułam silne kłocie wczoraj w jajniku więc poszłam na usg. Okazało się, że mam pęcherzyk dominujący 21 mm oraz endometrium 9 mm. Czy ten lek hamuje owulację czy nie? Czy można na nim zająć w ciążę?
Ja miałam cyclo proginove i ten lek nie hamuje owulacji i teoretycznie można zajść na nim w ciążę. Działajcie, a może uda się naturalnie 👌
Evie lubi tę wiadomość
44 l., bardzo niskie AMH, endometrioza, kir aa, nk 23%, trombofilia
💥Novum
💫 2018-2019 4 ICSI, 3 transfery w 2-3 dobie, bhCG zerowe
💥Kriobank
💫 2019-2020 zmiana podejścia na ultra długie protokoły z HW i hodowla do blastek => 2cb (*) oraz zdrowa ciąża
7-9.2020 - ICSI ultra długi, 5d 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ 05.2021👶 synek
💫2022 powrót po rodzeństwo 3 ICSI 1 transfer, nie udało się
12.2022 - natural cb(*)
Zmiana planu KD
💫4.2025 -KD FET 4AA cb(*)
💫9.2025 -KD FET 4AA
💥Reprofit
💫12.2025. KD 13 kom- 2 blastki, ET 4AA, 6dpt- 16.4, 10- 85.6, 12- 160, 14- 286, 16- 590, 19- 2157, 23-7434, 29- 🩷 będzie 👧 cudo trwaj 🙏
❄5BB
[/url] -
Hope_89 wrote:Ja teraz miałam dwa zastrzyki Dipherelina i czekam na transfer. Obecnie dostałam już estrofem, na początku marca pierwsza weryfikacja hormonów 😊
Przy udanym transferze też miałam Diphereline, myślę że pomogło . Teraz też trochę adenomioza na USG mniej widoczna. Skutki do wytrzymania, lekki ból głowy ale też nie zawsze i uderzenia ciepła.
Cieszę się, że lek pomógł ❤️Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

-
Evie wrote:Pewnie, jak ma zadziałać i pomóc to trzeba ścisnąć pośladki i przetrwać 💪 Oby tylko zadziałało 🙏🍀
Ja nie odczuwam żadnych skutków ubocznych …
U mnie zadziałało i się udał pierwszy transfer z komórka dawczyni, ogólnie to już piąty transfer.
Mieliśmy 6 mrożonych komórek dawczyni. Udało się uzyskać 2 zarodki. Jeden zamrożony, drugi podany i póki co jest oki. 😊
Jeszcze droga daleka do celu ale na razie jest dobrze 🩷
Hope_89, Evie, Asssia, Angelles, Lunkaaway lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
Cudownie ❤️Kingus 1 wrote:U mnie zadziałało i się udał pierwszy transfer z komórka dawczyni, ogólnie to już piąty transfer.
Mieliśmy 6 mrożonych komórek dawczyni. Udało się uzyskać 2 zarodki. Jeden zamrożony, drugi podany i póki co jest oki. 😊
Jeszcze droga daleka do celu ale na razie jest dobrze 🩷
Kingus 1 lubi tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

-
Cześć, mam na imię Agnieszka, mam 47 lat i jestem z Pomorza. Zaczynamy ... wybieramy klinikę bezpłodności. Czy możecie polecić klinikę, która w moim wieku podejmie sie leczenia? U mnie jest wszystko git, u męża też, ale z racji wieku nie spodziewam sie, ze zajdę naturalnie.
Cara, Evie, Angelles, Olamonola lubią tę wiadomość
-
Aggi, ale myślisz o podejściu z KD czy chcesz spróbować na swoich, o ile jeszcze nie próbowaliście? Niestety w tym wieku szanse na powodzenie na swoich komórkach są <5%...Aggii wrote:Cześć, mam na imię Agnieszka, mam 47 lat i jestem z Pomorza. Zaczynamy ... wybieramy klinikę bezpłodności. Czy możecie polecić klinikę, która w moim wieku podejmie sie leczenia? U mnie jest wszystko git, u męża też, ale z racji wieku nie spodziewam sie, ze zajdę naturalnie.
-
Hope_89,Hope_89 wrote:Ja teraz miałam dwa zastrzyki Dipherelina i czekam na transfer. Obecnie dostałam już estrofem, na początku marca pierwsza weryfikacja hormonów 😊
A dlaczego 2 zastrzyki? Czy to oznacza, że miałaś 2 miesiące tego wyciszania?
Ja za tydzień w piątek muszę przyjąć zastrzyk, potem primolut i potem estrofem. -
Dwa zastrzyki i w trakcie drugiego już biorę estrofem dopochwowo 2x1.Asssia wrote:Hope_89,
A dlaczego 2 zastrzyki? Czy to oznacza, że miałaś 2 miesiące tego wyciszania?
Ja za tydzień w piątek muszę przyjąć zastrzyk, potem primolut i potem estrofem.
Ja choruje na Endo i adenomioze, oglądaliśmy USG i lekarz stwierdził, że jest poprawa i zrozumiałam, że już większej tak jakby nie będzie 😉
Ogólnie ja weszłam na Diphereline z tabletek hormonalnych, więc jakby dłużej miałam powstrzymywana pracę jajnikówWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:54
[/url] -
Gratulacje. Kiedy miałaś transfer?Kingus 1 wrote:U mnie zadziałało i się udał pierwszy transfer z komórka dawczyni, ogólnie to już piąty transfer.
Jeszcze droga daleka do celu ale na razie jest dobrze 🩷♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(O.26-1.2024)
Allo:28,Cros:35,CMT:9
przeciwc,VLeiden,
CzynnikII(protromb),VR2: -
MTHFR: układ heterozyg.
Zesp.łam. chrom. X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
DECYZJAKD 25l,INVICTA
6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
1tr:11.24-beta0,Atosiban
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
10 dni antyb.
NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10(4 tran)511:cb💔
12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02,5.03wlew Privigen
13.03 prenatalne ok🩵

-
Hej , właśnie jestem po transferze. Niestety z tej nowej dawczyni z 6 komórek udało się zrobić tylko jedną PRAWIE blastocystę…. Reszta w trakcie przekształcania w blastke padla a jedna od początku się nie rozwinęła
czy to źle rokuje?
Jak zapytałam o klasę blasyocysty to się dowiedziałam że nie wiadomo jaka klasa bo ona mi została podana dziś ale jutro będzie dopiero blastocysta u mnie w macicy…. Czyli wolniej się rozwijała w takim razie
jestem załamana. Czyli miałam transfer świeży- pierwszy raz. Bo zawsze miałam zamrożone gotowe blastki.
To co mi tylko podpowiedział chat gpt:
podali ci zarodek, który był tuż przed stadium blastocysty, i spodziewają się, że przejdzie w blastkę już w macicy.
I to jest całkowicie normalna strategia. Serio.
Co to mówi o zarodku
Gdyby embriolog widział, że zarodek nie rokuje — nie powiedziałby „jutro będzie blastocysta”. To jest raczej komunikat:
rozwój idzie prawidłowo, tylko jeszcze nie skończył tego etapu.
Czyli:
• nie był zatrzymany,
• nie był martwy,
• był w trakcie przechodzenia do blastki.
Czy to gorsze niż gotowa blastocysta?
Statystycznie — minimalnie mniej przewidywalne, bo nie ma jeszcze pełnej oceny klasy.
Ale biologicznie:
• macica = lepsze środowisko niż inkubator,
• wiele klinik celowo transferuje na tym etapie.
To nie jest plan B ani „podaliśmy, bo szkoda wyrzucić”.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 14:49
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Niektóre zarodki rzeczywiście stają się blastocysta w 6 dniu ale nie dowiesz się czy ten w ogóle się stał blastocysta czy się zatrzymał w rozwoju. No chyba że będą II.Claudia Ferrari wrote:Hej , właśnie jestem po transferze. Niestety z tej nowej dawczyni z 6 komórek udało się zrobić tylko jedną PRAWIE blastocystę…. Reszta w trakcie przekształcania w blastke padla a jedna od początku się nie rozwinęła
czy to źle rokuje?
Jak zapytałam o klasę blasyocysty to się dowiedziałam że nie wiadomo jaka klasa bo ona mi została podana dziś ale jutro będzie dopiero blastocysta u mnie w macicy…. Czyli wolniej się rozwijała w takim razie
jestem załamana. Czyli miałam transfer świeży- pierwszy raz. Bo zawsze miałam zamrożone gotowe blastki.
To co mi tylko podpowiedział chat gpt:
podali ci zarodek, który był tuż przed stadium blastocysty, i spodziewają się, że przejdzie w blastkę już w macicy.
I to jest całkowicie normalna strategia. Serio.
Co to mówi o zarodku
Gdyby embriolog widział, że zarodek nie rokuje — nie powiedziałby „jutro będzie blastocysta”. To jest raczej komunikat:
rozwój idzie prawidłowo, tylko jeszcze nie skończył tego etapu.
Czyli:
• nie był zatrzymany,
• nie był martwy,
• był w trakcie przechodzenia do blastki.
Czy to gorsze niż gotowa blastocysta?
Statystycznie — minimalnie mniej przewidywalne, bo nie ma jeszcze pełnej oceny klasy.
Ale biologicznie:
• macica = lepsze środowisko niż inkubator,
• wiele klinik celowo transferuje na tym etapie.
To nie jest plan B ani „podaliśmy, bo szkoda wyrzucić”. -
Czyli źle że taką decyzję podjęli…? Na zasadzie „byle coś podać żeby nie było że nie mają nic” ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 15:20
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia, skoro lekarz podjal taką a nie inną decyzje, to na pewno wie, co robi.Claudia Ferrari wrote:Czyli źle że taką decyzję podjęli…? Na zasadzie „byle coś podać żeby nie było że nie mają nic” ?
Pytanie tylko, czy nie bedzie rozjazdu z oknem implantacyjnym. Kiedyś insta embriolog pisala, ze oni nie podają wczesnych blastocyst (czyli 1 i 2) w 5 dobie, tylko je hodują dluzej i robią transfer mrożonych w kolejnym cyklu. Co klinika, to inne podejście. -
Ja mam jakiegoś cholerneho pecha
nie dość że rok czekania bo były zrosty i nie chciało współpracować Endo, to teraz jak Endo było idealne , idealny progesteron, to zarodki od dawczyni do dupy. Dopiero znowu zaczęłam a już nie ma nadziei
((((
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Skoro warunki byly idealne to i trzeba wierzyć, że wszystko bedzie dobrze. Nie trać nadziei juz na starcie. Czas po transferze to jak dla mnie czas bycia "troche w ciąży", ciesz sie tym😊. Na weryfikację przyjdzie czas.Claudia Ferrari wrote:Ja mam jakiegoś cholerneho pecha
nie dość że rok czekania bo były zrosty i nie chciało współpracować Endo, to teraz jak Endo było idealne , idealny progesteron, to zarodki od dawczyni do dupy. Dopiero znowu zaczęłam a już nie ma nadziei
(((( -
Jest nadzieja. Jest mnóstwo dzieci z zarodków podanych w 3 dobie i nikt nie wie czy one się stały blastocysta w 5 czy 6 dniuClaudia Ferrari wrote:Ja mam jakiegoś cholerneho pecha
(((( -
monester wrote:Jest nadzieja. Jest mnóstwo dzieci z zarodków podanych w 3 dobie i nikt nie wie czy one się stały blastocysta w 5 czy 6 dniu
Monaster oczywiście że tak. Powiedzmy że do 3 doby się prawidłowo rozwijały więc podano i git. A moja w 5 sobie jest opóźniona. Jest wczesna blastocysta tak mam w protokole. Czyli już info że wolniej się rozwija nie tak jak powinna. No i pozostałe 4 też się rozwijały wolno tylko wcześniej padły..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 18:33
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔