X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Witaj i dzięki ❤️ „Podjęliśmy kroki”, aby nie zmarnować szansy choć absolutnie się nie nastawiam bo też nie wiem czy ten lek z czasem nie blokuje owu.
    W sumie nie wiem co robią zastrzyki Diphereline 😞 leki miały mnie przygotwać do transferu właśnie , który jeszcze nie wiadomo kiedy będzie …
    Ja teraz miałam dwa zastrzyki Dipherelina i czekam na transfer. Obecnie dostałam już estrofem, na początku marca pierwsza weryfikacja hormonów 😊
    Przy udanym transferze też miałam Diphereline, myślę że pomogło . Teraz też trochę adenomioza na USG mniej widoczna. Skutki do wytrzymania, lekki ból głowy ale też nie zawsze i uderzenia ciepła.

Evie, Asssia lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Liolia Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Cześć Dziewczyny, po wielu trudnych rozmowach i przemyśleniach zgłosiliśmy się do programu dawstwa komórki. Czekamy na dawczynię. Międzyczasie biorę cyklo prognywa. To mój drugi cykl na tym leku, dziś biorę 14 tabletkę. Poczułam silne kłocie wczoraj w jajniku więc poszłam na usg. Okazało się, że mam pęcherzyk dominujący 21 mm oraz endometrium 9 mm. Czy ten lek hamuje owulację czy nie? Czy można na nim zająć w ciążę?

Ja miałam cyclo proginove i ten lek nie hamuje owulacji i teoretycznie można zajść na nim w ciążę. Działajcie, a może uda się naturalnie 👌

Evie lubi tę wiadomość

44 l., bardzo niskie AMH, endometrioza, kir aa, nk 23%, trombofilia
    💥Novum
    💫 2018-2019 4 ICSI, 3 transfery w 2-3 dobie, bhCG zerowe
    💥Kriobank
    💫 2019-2020 zmiana podejścia na ultra długie protokoły z HW i hodowla do blastek => 2cb (*) oraz zdrowa ciąża
    7-9.2020 - ICSI ultra długi, 5d 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ 05.2021👶 synek
    💫2022 powrót po rodzeństwo 3 ICSI 1 transfer, nie udało się
    12.2022 - natural cb(*)
    Zmiana planu KD
    💫4.2025 -KD FET 4AA cb(*)
    💫9.2025 -KD FET 4AA :(
    💥Reprofit
    💫12.2025. KD 13 kom- 2 blastki, ET 4AA, 6dpt- 16.4, 10- 85.6, 12- 160, 14- 286, 16- 590, 19- 2157, 23-7434, 29- 🩷 będzie 👧 cudo trwaj 🙏
    ❄5BB

preg.png[/url]
  • Evie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja teraz miałam dwa zastrzyki Dipherelina i czekam na transfer. Obecnie dostałam już estrofem, na początku marca pierwsza weryfikacja hormonów 😊
    Przy udanym transferze też miałam Diphereline, myślę że pomogło . Teraz też trochę adenomioza na USG mniej widoczna. Skutki do wytrzymania, lekki ból głowy ale też nie zawsze i uderzenia ciepła.

Cieszę się, że lek pomógł ❤️

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Pewnie, jak ma zadziałać i pomóc to trzeba ścisnąć pośladki i przetrwać 💪 Oby tylko zadziałało 🙏🍀
    Ja nie odczuwam żadnych skutków ubocznych …

U mnie zadziałało i się udał pierwszy transfer z komórka dawczyni, ogólnie to już piąty transfer.

Mieliśmy 6 mrożonych komórek dawczyni. Udało się uzyskać 2 zarodki. Jeden zamrożony, drugi podany i póki co jest oki. 😊

Jeszcze droga daleka do celu ale na razie jest dobrze 🩷

Hope_89, Evie, Asssia, Angelles, Lunkaaway lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

preg.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Cieszę się, że lek pomógł ❤️
    Pewności nie mam ale na pewno komórki dawczyni pomogły 😊

Kingus 1, Evie lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Evie Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    U mnie zadziałało i się udał pierwszy transfer z komórka dawczyni, ogólnie to już piąty transfer.

Mieliśmy 6 mrożonych komórek dawczyni. Udało się uzyskać 2 zarodki. Jeden zamrożony, drugi podany i póki co jest oki. 😊

Cudownie ❤️

Kingus 1 lubi tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Aggii Nowa

Wysłany: 24 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam na imię Agnieszka, mam 47 lat i jestem z Pomorza. Zaczynamy ... wybieramy klinikę bezpłodności. Czy możecie polecić klinikę, która w moim wieku podejmie sie leczenia? U mnie jest wszystko git, u męża też, ale z racji wieku nie spodziewam sie, ze zajdę naturalnie.

Cara, Evie, Angelles, Olamonola lubią tę wiadomość

• Cara Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggii wrote:
    Cześć, mam na imię Agnieszka, mam 47 lat i jestem z Pomorza. Zaczynamy ... wybieramy klinikę bezpłodności. Czy możecie polecić klinikę, która w moim wieku podejmie sie leczenia? U mnie jest wszystko git, u męża też, ale z racji wieku nie spodziewam sie, ze zajdę naturalnie.
    Aggi, ale myślisz o podejściu z KD czy chcesz spróbować na swoich, o ile jeszcze nie próbowaliście? Niestety w tym wieku szanse na powodzenie na swoich komórkach są <5%...

• Asssia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Hope_89,
    A dlaczego 2 zastrzyki? Czy to oznacza, że miałaś 2 miesiące tego wyciszania?
    Ja za tydzień w piątek muszę przyjąć zastrzyk, potem primolut i potem estrofem.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Hope_89,
    A dlaczego 2 zastrzyki? Czy to oznacza, że miałaś 2 miesiące tego wyciszania?
    Ja za tydzień w piątek muszę przyjąć zastrzyk, potem primolut i potem estrofem.
    Dwa zastrzyki i w trakcie drugiego już biorę estrofem dopochwowo 2x1.
    Ja choruje na Endo i adenomioze, oglądaliśmy USG i lekarz stwierdził, że jest poprawa i zrozumiałam, że już większej tak jakby nie będzie 😉
    Ogólnie ja weszłam na Diphereline z tabletek hormonalnych, więc jakby dłużej miałam powstrzymywana pracę jajników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:54

event.png[/url]
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:

Gratulacje. Kiedy miałaś transfer?

♀️♂️ obydwoje po 38
    On-zdrowy
    Ona: AMH(O.26-1.2024)
    Allo:28,Cros:35,CMT:9
    przeciwc,VLeiden,
    CzynnikII(protromb),VR2: -
    MTHFR: układ heterozyg.
    Zesp.łam. chrom. X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
    DECYZJAKD 25l,INVICTA
    6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
    1tr:11.24-beta0,Atosiban
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
    3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
    10 dni antyb.
    NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10(4 tran)511:cb💔
    12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02,5.03wlew Privigen
    13.03 prenatalne ok🩵
    preg.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , właśnie jestem po transferze. Niestety z tej nowej dawczyni z 6 komórek udało się zrobić tylko jedną PRAWIE blastocystę…. Reszta w trakcie przekształcania w blastke padla a jedna od początku się nie rozwinęła :/ czy to źle rokuje?
    Jak zapytałam o klasę blasyocysty to się dowiedziałam że nie wiadomo jaka klasa bo ona mi została podana dziś ale jutro będzie dopiero blastocysta u mnie w macicy…. Czyli wolniej się rozwijała w takim razie :/ jestem załamana. Czyli miałam transfer świeży- pierwszy raz. Bo zawsze miałam zamrożone gotowe blastki.

To co mi tylko podpowiedział chat gpt:
    podali ci zarodek, który był tuż przed stadium blastocysty, i spodziewają się, że przejdzie w blastkę już w macicy.

I to jest całkowicie normalna strategia. Serio.

Co to mówi o zarodku

Gdyby embriolog widział, że zarodek nie rokuje — nie powiedziałby „jutro będzie blastocysta”. To jest raczej komunikat:

rozwój idzie prawidłowo, tylko jeszcze nie skończył tego etapu.

Czyli:
    • nie był zatrzymany,
    • nie był martwy,
    • był w trakcie przechodzenia do blastki.

Czy to gorsze niż gotowa blastocysta?

Statystycznie — minimalnie mniej przewidywalne, bo nie ma jeszcze pełnej oceny klasy.
    Ale biologicznie:
    • macica = lepsze środowisko niż inkubator,
    • wiele klinik celowo transferuje na tym etapie.

To nie jest plan B ani „podaliśmy, bo szkoda wyrzucić”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 14:49

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Hej , właśnie jestem po transferze. Niestety z tej nowej dawczyni z 6 komórek udało się zrobić tylko jedną PRAWIE blastocystę…. Reszta w trakcie przekształcania w blastke padla a jedna od początku się nie rozwinęła :/ czy to źle rokuje?
    Jak zapytałam o klasę blasyocysty to się dowiedziałam że nie wiadomo jaka klasa bo ona mi została podana dziś ale jutro będzie dopiero blastocysta u mnie w macicy…. Czyli wolniej się rozwijała w takim razie :/ jestem załamana. Czyli miałam transfer świeży- pierwszy raz. Bo zawsze miałam zamrożone gotowe blastki.

To co mi tylko podpowiedział chat gpt:
    podali ci zarodek, który był tuż przed stadium blastocysty, i spodziewają się, że przejdzie w blastkę już w macicy.

I to jest całkowicie normalna strategia. Serio.

Co to mówi o zarodku

Gdyby embriolog widział, że zarodek nie rokuje — nie powiedziałby „jutro będzie blastocysta”. To jest raczej komunikat:

rozwój idzie prawidłowo, tylko jeszcze nie skończył tego etapu.

Czyli:
    • nie był zatrzymany,
    • nie był martwy,
    • był w trakcie przechodzenia do blastki.

Czy to gorsze niż gotowa blastocysta?

Statystycznie — minimalnie mniej przewidywalne, bo nie ma jeszcze pełnej oceny klasy.
    Ale biologicznie:
    • macica = lepsze środowisko niż inkubator,
    • wiele klinik celowo transferuje na tym etapie.

To nie jest plan B ani „podaliśmy, bo szkoda wyrzucić”.
    Niektóre zarodki rzeczywiście stają się blastocysta w 6 dniu ale nie dowiesz się czy ten w ogóle się stał blastocysta czy się zatrzymał w rozwoju. No chyba że będą II.

Wysłany: 25 lutego, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli źle że taką decyzję podjęli…? Na zasadzie „byle coś podać żeby nie było że nie mają nic” ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 15:20

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Cara Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Czyli źle że taką decyzję podjęli…? Na zasadzie „byle coś podać żeby nie było że nie mają nic” ?
    Claudia, skoro lekarz podjal taką a nie inną decyzje, to na pewno wie, co robi.

Pytanie tylko, czy nie bedzie rozjazdu z oknem implantacyjnym. Kiedyś insta embriolog pisala, ze oni nie podają wczesnych blastocyst (czyli 1 i 2) w 5 dobie, tylko je hodują dluzej i robią transfer mrożonych w kolejnym cyklu. Co klinika, to inne podejście.

• Cara Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia, a tak w ogóle to kciuki za transfer 🤞🍀 Trzeba wierzyć, że u Ciebie kropkowi lepiej niz na szkiełku.

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 lutego, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiegoś cholerneho pecha :( nie dość że rok czekania bo były zrosty i nie chciało współpracować Endo, to teraz jak Endo było idealne , idealny progesteron, to zarodki od dawczyni do dupy. Dopiero znowu zaczęłam a już nie ma nadziei :(((((

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nikki0304 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja mam jakiegoś cholerneho pecha :( nie dość że rok czekania bo były zrosty i nie chciało współpracować Endo, to teraz jak Endo było idealne , idealny progesteron, to zarodki od dawczyni do dupy. Dopiero znowu zaczęłam a już nie ma nadziei :(((((
    Skoro warunki byly idealne to i trzeba wierzyć, że wszystko bedzie dobrze. Nie trać nadziei juz na starcie. Czas po transferze to jak dla mnie czas bycia "troche w ciąży", ciesz sie tym😊. Na weryfikację przyjdzie czas.

• monester Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Jest nadzieja. Jest mnóstwo dzieci z zarodków podanych w 3 dobie i nikt nie wie czy one się stały blastocysta w 5 czy 6 dniu

Wysłany: 25 lutego, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jest nadzieja. Jest mnóstwo dzieci z zarodków podanych w 3 dobie i nikt nie wie czy one się stały blastocysta w 5 czy 6 dniu

Monaster oczywiście że tak. Powiedzmy że do 3 doby się prawidłowo rozwijały więc podano i git. A moja w 5 sobie jest opóźniona. Jest wczesna blastocysta tak mam w protokole. Czyli już info że wolniej się rozwija nie tak jak powinna. No i pozostałe 4 też się rozwijały wolno tylko wcześniej padły..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 18:33

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ