X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:
    U mnie dzis 9 dpt test negatywny... obstawiona lekami endo cudowne prog tez a i tak dupa... Czy jest ktos z Pomorskiego kto mógłby polecić klinikę jakas lub lekarza. Muszę troche odsapnąć teraz i pomyśleć o zmianie i poczatku od zera... wzięłam urlop tygodniowy, oszczędzałam sie ale jednak to prawda co wszyscy mówią, że to nie ma znaczenia, ale wzięłam L4 zeby to sprawdzic;)
    U mnie też tak było, a przynajmniej ja tak myślałam:(

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dziś 5dpt test tak po prostu bo zawsze robiłam i jak była ciąża to zawsze już pokazywało blada kreskę. Tym razem śnieg ;) także ja nie mam kompletnie wiary w tą jedną blastocystę. Bo cały czas myślę o tym że pozostałe 5 zarodków padło więc pokazuje mi to obraz na całośc sytuacji że coś z tymi zarodkami wszystkimi jest nie tak.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja zrobiłam dziś 5dpt test tak po prostu bo zawsze robiłam i jak była ciąża to zawsze już pokazywało blada kreskę. Tym razem śnieg ;) także ja nie mam kompletnie wiary w tą jedną blastocystę. Bo cały czas myślę o tym że pozostałe 5 zarodków padło więc pokazuje mi to obraz na całośc sytuacji że coś z tymi zarodkami wszystkimi jest nie tak.
    Ja przy moim pierwszym KD miałam niestety takie samo odczucie 😔 ale poczekajmy!

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Wiem, że przeczucie i intuicja to jedno, ale fakt jest taki że to może być zwyczajnie za wcześnie na test sikany. W środę spokojnie jedz na betę i wówczas będziesz miała już odpowiedź jak poszło. Tak, czy siak - wciąż trzymam kciuki.

Angelles lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Melduje ,że dziś odbył się transfer wcześnej blastocysty 2 w 5tej dobie hodowli. Liczyłam na lepsze efekty tym bardziej,że nasienie dobre, mała fragmentacja. Drugi jeszcze pod obserwacją.
    Hej i jak tam sytuacja?

event.png[/url]
  • Janis Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wpadam, żeby dać znać, że u nas póki co wszystko ok, ciąża rozwija się na ten moment prawidłowo, pod koniec miesiąca mam prenatalne 🥺
    Ta ciąża to dla mnie cały czas abstrakcja, ciężko mi uwierzyć, że ten mały człowieczek, którego widzę na usg, znajduje się we mnie. Czasami jest ciężko fizycznie (mdłości) i psychicznie (czy dam radę, jak to w ogóle będzie, miliony myśli), to taki dziwny czas ten I trymestr.
    Trzymam kciuki za te z Was, które wciąż walczą ❤️

Valletta, Cara, Hope_89, Nikki0304, Claudia Ferrari, Angelles, basiaO., Jatosia, Giosiek, Saimi lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 marca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6dpt śnieżnobiały test.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 3 marca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiia 🫂 przytulam

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
    5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
    18.12 FET 4.1.2
    7dpt ⏸️
    9dpt 164
    11 dpt 460
    25 dpt ♥️
    16+3 🩷👧

preg.png

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • basiaO. Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Cześć Dziewczyny, wpadam, żeby dać znać, że u nas póki co wszystko ok, ciąża rozwija się na ten moment prawidłowo, pod koniec miesiąca mam prenatalne 🥺
    Ta ciąża to dla mnie cały czas abstrakcja, ciężko mi uwierzyć, że ten mały człowieczek, którego widzę na usg, znajduje się we mnie. Czasami jest ciężko fizycznie (mdłości) i psychicznie (czy dam radę, jak to w ogóle będzie, miliony myśli), to taki dziwny czas ten I trymestr.

Gratuluję :) abstrakcja największa będzie jak zacznie wywijać fikołki :D moja sobie upodobała kopać tam gdzie mnie najbardziej boli, łobuz jeden. Dziś na usg kontrolnym (32t+4) mamy już 2200g. Ostatnie prenatalne oszacowało termin porodu na 15.04 z 24.04 wg miesiączki. Zbliżamy się wielkimi krokami.

Janis, Angelles, małgorzatek, Saimi lubią tę wiadomość

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Cześć Janis
    Czekałam na wiadomość od Ciebie. Miałyśmy transfer w podobnym czasie (ja 12.01). W pełni utożsamiam się z Twoimi odczuciami. Ja od początku ciąży miałam już chyba z 6 USG. Na początku chcieliśmy sprawdzić czy jest pęcherzyk,zarodek i serduszko. I wszystko wygląda pięknie. Synek jest nawet o kilka dni większy po pomiarach CRL niż wskazuje data transferu. Ale reszta wizyt to niestety mój turbo stres związany z plamieniami (raz brązowymi a raz lekko podbarwionymi). W sumie mam je już 3 tydzień. Trafiam na cudownych i empatycznych lekarzy zarówno w gabinetach jak i szpitalu. Twierdzą, że rozumieją mój strach o dziecko natomiast na USG wszystko wygląda super, nie ma krwiaków i do końca nie wiadomo skąd te plamienia. Dodatkowo biorę takie ilości leków, że nic mi nie dodają bo twierdzą, że to i tak jest jakieś kosmiczna ilość co biorę.
    Po USG na którym widzę dziecko jestem uspokojona na max 2-3 dni. Wydaje mi się, że to jakiś rodzaj traumy po przedostatniej ciąży poronionej w 8 TC.
    Natomiast zaraz zaczynam 10 TC. Może teraz jak przeszłam przez ten ferelny 8 TC będzie trochę lepiej?
    W pracy nawał (szkolenie pokolenia Z mnie dojeżdża ale staram się brać to na luzie🤪).
    A jeśli chodzi o USG to to jest jakieś niesamowite i magiczne, kiedy z takiego małego zarodeczka w ciągu kilku tygodni widzisz dziecko z rączkami, nóżkami, którymi porusza.
    Na zewnątrz zupełnie nic nie widać. Nie mam też jakichkolwiek objawów ciążowych ( no może przez parę dni większe zmęczenie, niższe ciśnienie które może być w sumie wynikiem brania Accofilu). A tu Ci na ekranie pokazują 3.5 cm fikaiacego człowieka i myślisz sobie: Serio? 😍

basiaO., Brzoza, Cara, Janis, Raija86, Giosiek, Mary27 lubią tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On-zdrowy
    Ona: AMH(O.26-1.2024)
    Allo:28,Cros:35,CMT:9
    przeciwc,VLeiden,
    CzynnikII(protromb),VR2: -
    MTHFR: układ heterozyg.
    Zesp.łam. chrom. X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
    DECYZJAKD 25l,INVICTA
    6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
    1tr:11.24-beta0,Atosiban
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
    3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
    10 dni antyb.
    NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10(4 tran)511:cb💔
    12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02,5.03wlew Privigen
    13.03 prenatalne ok🩵
    preg.png
  • Brzoza Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w szpitalu...Młoda ma temperaturę 3 dzień wiec trafiłyśmy na oddział, czekamy na wyniki badań. Właśnie miała krew pobieraną i zakładany wenflon...jeju jak ona płakała, a ja razem z nią...jestem tak zestresowana ze siedzę i płaczę...

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
    styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    A my w szpitalu...Młoda ma temperaturę 3 dzień wiec trafiłyśmy na oddział, czekamy na wyniki badań. Właśnie miała krew pobieraną i zakładany wenflon...jeju jak ona płakała, a ja razem z nią...jestem tak zestresowana ze siedzę i płaczę...

o kurczę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, współczuję wam..jesteście w dobrych rękach, teraz ponoć sporo maluchów choruję, ja z moim jedynie na spacery chodzę i rzadko w skupiska ludzkie..
    dzisiaj mieliśmy kolejną dawkę szczepień na rotawirusy, i musimy uważać, żeby się nie zarazić..inaczej jelitówka murowana:D patrz młody w ogóle nie ma żadnych objawów po szczepieniu, a nas może trafić szlag;D.. więc wszystko będzie dobrze.. u was

trzymam kcicuki za was... młody silny organizm sobie poradzi..daj znać jak się sprawy będą miały,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 14:07

• Brzoza Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    o kurczę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, współczuję wam..jesteście w dobrych rękach, teraz ponoć sporo maluchów choruję, ja z moim jedynie na spacery chodzę i rzadko w skupiska ludzkie..
    dzisiaj mieliśmy kolejną dawkę szczepień na rotawirusy, i musimy uważać, żeby się nie zarazić..inaczej jelitówka murowana:D patrz młody w ogóle nie ma żadnych objawów po szczepieniu, a nas może trafić szlag;D.. więc wszystko będzie dobrze.. u was

trzymam kcicuki za was... młody silny organizm sobie poradzi..daj znać jak się sprawy będą miały,
    My miałyśmy mieć dzisiaj pierwsze szczepienie, ale nic z tego. Tez tylko na spacery chodzę, nikt nie przychodzi do nas, tylko ja z mamą z nią jesteśmy. Na razie wykluczyli infekcje najważniejsze, badania idealnie, crp nie podwyższone, mocz ok. Posiewy to będą za parę dni, ale wygląda na to że to nic poważnego, w każdym razie nie znają powodu temp. Zostajemy na obserwacji do jutra na pewno a potem się zobaczy. Jeju z jednej strony dobrze ze nic w tych badaniach nie wyszło, a z drugiej dalej nie wiadomo skąd temp. Innych objawów nie ma poza mega kolkami...może to od bólów i skurczów brzucha? W każdym razie noc na dostawce mnie czeka 🙂

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
    styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    My miałyśmy mieć dzisiaj pierwsze szczepienie, ale nic z tego. Tez tylko na spacery chodzę, nikt nie przychodzi do nas, tylko ja z mamą z nią jesteśmy. Na razie wykluczyli infekcje najważniejsze, badania idealnie, crp nie podwyższone, mocz ok. Posiewy to będą za parę dni, ale wygląda na to że to nic poważnego, w każdym razie nie znają powodu temp. Zostajemy na obserwacji do jutra na pewno a potem się zobaczy. Jeju z jednej strony dobrze ze nic w tych badaniach nie wyszło, a z drugiej dalej nie wiadomo skąd temp. Innych objawów nie ma poza mega kolkami...może to od bólów i skurczów brzucha? W każdym razie noc na dostawce mnie czeka 🙂
    Mozliwe ze od nerwów spowodowanych bólami i skurczami, ale trymaj ręke ns pulsie?trzymaj się kochana, dużo sił życzę dla was, sobie też, młody daje mi popalić,-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 16:18

Brzoza lubi tę wiadomość

• Janis Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Gratuluję :) abstrakcja największa będzie jak zacznie wywijać fikołki :D moja sobie upodobała kopać tam gdzie mnie najbardziej boli, łobuz jeden. Dziś na usg kontrolnym (32t+4) mamy już 2200g. Ostatnie prenatalne oszacowało termin porodu na 15.04 z 24.04 wg miesiączki. Zbliżamy się wielkimi krokami.
    Ooo to już coraz bliżej! Super, wszystkiego dobrego dla Was ❤️

basiaO. lubi tę wiadomość

• Janis Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Cześć Janis
    Czekałam na wiadomość od Ciebie. Miałyśmy transfer w podobnym czasie (ja 12.01). W pełni utożsamiam się z Twoimi odczuciami. Ja od początku ciąży miałam już chyba z 6 USG. Na początku chcieliśmy sprawdzić czy jest pęcherzyk,zarodek i serduszko. I wszystko wygląda pięknie. Synek jest nawet o kilka dni większy po pomiarach CRL niż wskazuje data transferu. Ale reszta wizyt to niestety mój turbo stres związany z plamieniami (raz brązowymi a raz lekko podbarwionymi). W sumie mam je już 3 tydzień. Trafiam na cudownych i empatycznych lekarzy zarówno w gabinetach jak i szpitalu. Twierdzą, że rozumieją mój strach o dziecko natomiast na USG wszystko wygląda super, nie ma krwiaków i do końca nie wiadomo skąd te plamienia. Dodatkowo biorę takie ilości leków, że nic mi nie dodają bo twierdzą, że to i tak jest jakieś kosmiczna ilość co biorę.
    Po USG na którym widzę dziecko jestem uspokojona na max 2-3 dni. Wydaje mi się, że to jakiś rodzaj traumy po przedostatniej ciąży poronionej w 8 TC.
    Natomiast zaraz zaczynam 10 TC. Może teraz jak przeszłam przez ten ferelny 8 TC będzie trochę lepiej?
    W pracy nawał (szkolenie pokolenia Z mnie dojeżdża ale staram się brać to na luzie🤪).
    A jeśli chodzi o USG to to jest jakieś niesamowite i magiczne, kiedy z takiego małego zarodeczka w ciągu kilku tygodni widzisz dziecko z rączkami, nóżkami, którymi porusza.
    Na zewnątrz zupełnie nic nie widać. Nie mam też jakichkolwiek objawów ciążowych ( no może przez parę dni większe zmęczenie, niższe ciśnienie które może być w sumie wynikiem brania Accofilu). A tu Ci na ekranie pokazują 3.5 cm fikaiacego człowieka i myślisz sobie: Serio? 😍
    Rozumiem ten strach, chyba będzie towarzyszyć już zawsze 😵 Mam wrażenie, że z każdym tygodniem przekracza się jakąś granicę, te tygodnie póki co lecą mi błyskawicznie. Ja też miałam już kilka razy usg, niestety jakiś czas temu pojawił się krwiak, ale na ostatnim badaniu już nie było śladu. Współczuję plamień, oby to się unormowało jak najszybciej. Powodzenia na kolejnych etapach i dużo zdrówka 🤗

Dziewczyny, a czy wykonywałyście testy NIPT? Zastanawiam się, czy warto, w sensie, czy jest to miarodajne w przypadku KD.

Angelles lubi tę wiadomość

• Nikki0304 Koleżanka

Wysłany: 3 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moj 12 dpt zrobilam test bo dziwnie boli mnie brzuch i byla blada kreska... moja beta 4,99. Słabiutka, ale odbiła sie od dna... Czy moze byc tak, ze u mnie wolniej implantacja i wgl? W 9 dpt test bialy byl...

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Rozumiem ten strach, chyba będzie towarzyszyć już zawsze 😵 Mam wrażenie, że z każdym tygodniem przekracza się jakąś granicę, te tygodnie póki co lecą mi błyskawicznie. Ja też miałam już kilka razy usg, niestety jakiś czas temu pojawił się krwiak, ale na ostatnim badaniu już nie było śladu. Współczuję plamień, oby to się unormowało jak najszybciej. Powodzenia na kolejnych etapach i dużo zdrówka 🤗

Dziewczyny, a czy wykonywałyście testy NIPT? Zastanawiam się, czy warto, w sensie, czy jest to miarodajne w przypadku KD.

My nie robiliśmy, ponieważ mieliśmy badanie pgt i lekarz powiedział, że nic nowego nie wykaże i nie ma sensu. Porozmawiaj z lekarzem jak to jest w przypadku kd, na pewno coś doradzi.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08

Wysłany: 3 marca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:
    Dziś moj 12 dpt zrobilam test bo dziwnie boli mnie brzuch i byla blada kreska... moja beta 4,99. Słabiutka, ale odbiła sie od dna... Czy moze byc tak, ze u mnie wolniej implantacja i wgl? W 9 dpt test bialy byl...

A mialas blastke ? Być może później nastąpiła implantacja/ zagnieżdżanie . Zdarza się choć rzadziej, żeby w 9dpt był test negatywny a 12 pozytywny. Ale się zdarza. A pierwszy raz betę robiłaś czy robiłaś już przyrost? Było USG? Ja najbardziej w takiej sytuacji bałabym się ciąży pozamacicznej.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:

Wiem, że nie to chciałaś usłyszeć, ale taki wynik to bardzo słaby prognostyk, niestety. Powtórz jednak betę za 2 dni.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ