Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 4 marca, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Wiem, że nie to chciałaś usłyszeć, ale taki wynik to bardzo słaby prognostyk, niestety. Powtórz jednak betę za 2 dni.

Ja podobnie,nadal białe testy :(

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nikki0304 Znajoma

Wysłany: 4 marca, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    A mialas blastke ? Być może później nastąpiła implantacja/ zagnieżdżanie . Zdarza się choć rzadziej, żeby w 9dpt był test negatywny a 12 pozytywny. Ale się zdarza. A pierwszy raz betę robiłaś czy robiłaś już przyrost? Było USG? Ja najbardziej w takiej sytuacji bałabym się ciąży pozamacicznej.
    Tak to była blastocysta, betę jeszcze robiłam w 6dpt bo robilam morfologie i przy okazji zrobilam bete i była zerowa. USG nie bylo, mój lekarz wogole nie pozostawił mi złudzeń i powiedział zeby odstawić leki, ja jednak chyba bede brała leki do jutra i zrobię betę jeszcze raz. Ufam mu bardzo, ale wiecie w końcu cos tam zobaczyłam na tym teście to byl 4 transfer i cos w końcu ruszyło, poza tym to byl juz ostatni "osobnik" z tej procedury. Poza tym te objawy to tak wszystko pasuje... wiem, tez ze moja głowa robi swoje...

• Cara Autorytet

Wysłany: 4 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nikki, wiem co czujesz, kiedys mialam betę
    4.5 w 10 dpt, też chciałam się łudzić. Przykro mi, ale niestety taka wartość w tym momencie jest dużo za niska na zdową ciążę.

@Claudia,przykro mi, ale nie odstawiaj leków bez bety. Kiedy robisz?

Nikki0304 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę chyba zrobię w pon bo 10 dpt wypada w sobotę ale nie ma gdzie zrobić. A chce zrobić już po to żeby dać im wynik w tym dniu co oni chcą. Bo już wiem że nic z tego a nie będę dwa razy robić bo to już robię tylko dla nich. Bo chyba kliniki wymaga żeby zrobić między 12 a 14 dpt nie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 08:53

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 4 marca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam że burze statystyki ;) najpierw czytałam że jak się trafi puste jajo płodowe to najczęściej kolejna ciąża jest prawidłowa. U mnie w 9 tyg poronienie. Później czytałam że po histeroskopii w dużej większości przypadków są prawidłowe ciąże. U mnie nawet nie było implantacji .🙈 także czuję się wyjątkowa 🤌

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Cara Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    W ogóle zauważyłam że burze statystyki ;) najpierw czytałam że jak się trafi puste jajo płodowe to najczęściej kolejna ciąża jest prawidłowa. U mnie w 9 tyg poronienie. Później czytałam że po histeroskopii w dużej większości przypadków są prawidłowe ciąże. U mnie nawet nie było implantacji .🙈 także czuję się wyjątkowa 🤌
    Claudia, nie wiem, czy Cię pocieszę, ale w statystykach jestem duzo gorsza 🙈
    10 transferów, w tym 4 z KD (2 różne dawczynie) i największy "sukces" to puste jajo 🤡 Po tym poronieniu mialam 2 transfery z betą 0.
    Transfer nr 10 pięknie ruszył, ale niestety beta zaczela spadać 🤷‍♀️

Tak wiec glowa do góry, może być gorzej 🤪 To taki śmiech przez łzy, bo nie wiem, co jeszcze mogę zrobić, żeby w końcu się udało.

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

• Cara Autorytet

Wysłany: 4 marca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Betę chyba zrobię w pon bo 10 dpt wypada w sobotę ale nie ma gdzie zrobić. A chce zrobić już po to żeby dać im wynik w tym dniu co oni chcą. Bo już wiem że nic z tego a nie będę dwa razy robić bo to już robię tylko dla nich. Bo chyba kliniki wymaga żeby zrobić między 12 a 14 dpt nie ?
    U mnie zazwyczaj kazali w 8 lub 10 dpt. Jak beta w 8 dpt nie ruszyła, to odstawiałam leki.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    U mnie zazwyczaj kazali w 8 lub 10 dpt. Jak beta w 8 dpt nie ruszyła, to odstawiałam leki.

U mnie zawsze było podobnie. Jak beta 8dpt była zerową to nie było już złudzeń.

Claudia, ja też burzę dość mocno statystyki... trzy różne dawczynie, 3 różne kliniki. Dopiero w Czechach się nam udało- na zarodku po PGTA i z immunoglobulinami.

Angelles lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 4 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny pgta to jakiś kosmos. Nie wiem kogo na to stać żeby badać każdy zarodek…

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 4 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie mi przypomnieć czy leki wszystkie odstawiało się po prostu nagle wszystkie? Biorę duże dawki estrofemu (6 tabl. Dziennie) progesteron dopochwowo i encorton. I heparynę ale heparynę to wiem że można odstawić nagle.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Cara Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Czy możecie mi przypomnieć czy leki wszystkie odstawiało się po prostu nagle wszystkie? Biorę duże dawki estrofemu (6 tabl. Dziennie) progesteron dopochwowo i encorton. I heparynę ale heparynę to wiem że można odstawić nagle.
    Estrofem i prog odstawiasz od razu. Na jakiej dawce Encortonu i jak długo jesteś?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ceny pgta to jakiś kosmos. Nie wiem kogo na to stać żeby badać każdy zarodek…

To prawda, badania genetyczne są mega drogie.
    Natomiast nie trzeba od razu badać wszystkich zarodków, które powstały w procedurze. Można tylko że wszystkich pobrać biopsję i wysyłać do PGTA pojedynczo.

Angelles lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 4 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Estrofem i prog odstawiasz od razu. Na jakiej dawce Encortonu i jak długo jesteś?

Kochana 5mg 1x dz. Rano

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Cara Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Kochana 5mg 1x dz. Rano
    Od transferu brałaś? To możesz od razu odstawić. Jakbyś brala dłużej i wieksze dawki to trzeba schodzić stopniowo

• Asssia Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Które brały encorton?
    Jak długo brałyście encorton? W sensie ile przed transferem? I jakie dawki? Jakie miałyście wskazania do brania tego leku?
    Mi ginekolog z kliniki zapisał 10mg od transferu że względu na NK podniesione w macicy i hashimoto, ale transfery nie udane. A immunolog - Paśnik, stwierdził, że nie mam wskazań.
    Teraz idę w kierunku Czech i tam lekarz nie wie. Zdaje się na mojego endokrynologa/immunologa...

• Asssia Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Claudia, nie wiem, czy Cię pocieszę, ale w statystykach jestem duzo gorsza 🙈
    10 transferów, w tym 4 z KD (2 różne dawczynie) i największy "sukces" to puste jajo 🤡 Po tym poronieniu mialam 2 transfery z betą 0.
    Transfer nr 10 pięknie ruszył, ale niestety beta zaczela spadać 🤷‍♀️

Tak wiec glowa do góry, może być gorzej 🤪 To taki śmiech przez łzy, bo nie wiem, co jeszcze mogę zrobić, żeby w końcu się udało.
    Cara,
    A Ty nie próbowałaś jeszcze immunoglobulin?Masz do tego w ogóle jakieś wskazania?

• Cara Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Cara,
    A Ty nie próbowałaś jeszcze immunoglobulin?Masz do tego w ogóle jakieś wskazania?
    Jeszcze nie próbowałam... Ale mam to z tyłu głowy:( Tylko do tego warto mieć przebadany zarodek. A my nie badaliśmy, bo dawczynie mlode i w sumie lekarze odradzali.

• Cara Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Dziewczyny,
    Które brały encorton?
    Jak długo brałyście encorton? W sensie ile przed transferem? I jakie dawki? Jakie miałyście wskazania do brania tego leku?
    Mi ginekolog z kliniki zapisał 10mg od transferu że względu na NK podniesione w macicy i hashimoto, ale transfery nie udane. A immunolog - Paśnik, stwierdził, że nie mam wskazań.
    Teraz idę w kierunku Czech i tam lekarz nie wie. Zdaje się na mojego endokrynologa/immunologa...
    Ja w sumie też do prawie każdego transferu mialam przez ginekologa przepisaną dawkę 10. Ale jak poszłam w immuno i powychodziły kwiatki (podwyższony cross, rozjechane cyyokiny) to immunolog zupełnie inaczej to rozpisała. Ja w pewnym momencie bylam prawie cały czas na Encortonie i tylko dawki zwiększałam albo zmniejszałam. Teraz np biorę przez 6 tyg dawkę 5 mg, a do transferu mam zwiększyć do 2x5 mg.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 marca, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Jeszcze nie próbowałam... Ale mam to z tyłu głowy:( Tylko do tego warto mieć przebadany zarodek. A my nie badaliśmy, bo dawczynie mlode i w sumie lekarze odradzali.
    Moja dawczyni też była młoda (23 lata) i też lekarz nie widział wskazań do PGT.
    Ja jednak się uparłam, bo nie chciałam ponownie przeżywać tego, co wcześniej (ciąża z poprzedniej procedury KD poroniona w 18 tygodniu).
    Ostatecznie wyszło, że lekarz miał rację, bo wszystkie wysłane do badania zarodki okazały się zdrowe. Mimo to, nigdy nie pożałowałam mojej decyzji o PGT, ani wydanych na to pieniędzy.
    Dzięki badaniu wiedziałam, że w razie kolejnego niepowodzenia, nie będzie można zwalić winy na wadliwy zarodek, tylko trzeba będzie pogłębić moją diagnostykę. A gdy się udało, to byłam dużo spokojniejsza o przebieg ciąży.
    Ten spokój był wart każdych pieniędzy 😊

PS. Płaciłam 400 € za każdy zarodek. Moim zdaniem, to wcale nie było tak dużo, w porównaniu do kosztów całej procedury.

basiaO., Cara, WiosnyFanka, Olamonola lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 5 marca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:

Ja trochę zaryzykowałam bo podaliśmy immuno bez badania pgta, trochę licząc na to,że młoda dawczyni i mąż bez problemów zdrowotnych..

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷
‹‹ 860 861 862 863 864
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ