Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • basiaO. Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:
    Która dawczyni lepsza 25 lat czy 31, cechy fenotypowe podobne. Jak bylo u Was?

Ja nie miałam zbyt dużego wyboru. Z moimi cechami była tylko jedna dawczyni. Lat 29 bez potwierdzonej płodności. Z 6 komórek otrzymaliśmy 5 zarodków. Drugi transfer udany, obecnie 33t+1d.

Nikki0304, małgorzatek lubią tę wiadomość

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:
    Ja miałam pierwsza chyba 27lat. Dwa nieudane transfery, pierwszy implantacja i zatrzymanie rozwoju. Drugi brak transferu, ale miała potwierdzona płodność. Obecną dawczyni 26lat, też potwierdzona płodność.
    Wg mnie im młodsza tym lepiej, ale niestety dalej to jest loteria. Starsza możne prowadzić się lepiej i mieć lepsza jakość...Ale tego nie da się dowiedzieć.

Nikki0304 lubi tę wiadomość

• Evie Autorytet

Wysłany: 7 marca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:

A to można wybierać?

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Nikki0304 Znajoma

Wysłany: 7 marca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    A to można wybierać?
    Dostałam dwie propozycje na dzien dzisiejszy, chyba ze sie nie zdecyduje to bede czekać na kolejne potencjalne dawczynie. Żadna z nich nie ma potwierdzonej płodności, myślicie, ze to ma znaczenie tzn. ze wieksza szansa jak ma potwierdzone?

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:
    Dostałam dwie propozycje na dzien dzisiejszy, chyba ze sie nie zdecyduje to bede czekać na kolejne potencjalne dawczynie. Żadna z nich nie ma potwierdzonej płodności, myślicie, ze to ma znaczenie tzn. ze wieksza szansa jak ma potwierdzone?
    U mnie miała potwierdzona a i tak rozwój się zatrzymal. Mi się wydaje że tu bardzo ma znaczenie sposób prowadzenia się, dbanie o zdrowie, odżywianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 16:40

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

preg.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:

Dla mnie kluczowe by było to, która ma potwierdzoną płodność. U nas najmłodsza dawczyni miała 20 lat i to była najgorsza procedura. Także sam wiek to nie wszystko.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś. Ja też nigdy nie żałowałam ani jednej wydanej złotówki na PGTA. U nas dawczyni 26 lat - na 6 zarodków 2 były z wadami i nie nadawały się do transferu (w tym jeden najwyższej klasy). Zresztą przystępując do ostatniej procedury od razu na pierwszej wizycie powiedziałam lekarzowi, że trafiłam do nich, ponieważ chcę podejść do procedury AK z badaniem zarodków. Lekarz prowadzący nie miał żadnych obiekcji - być może dlatego że wcześniejsze procedury z AK skończyły się niepowodzeniami i dlatego, że od razu powiedziałam, że do transferu zgodnie z zaleceniami immunologa będę podchodziła na immunoglobulinach, które są mega drogie.
    To ja jestem dokładnie w tej samej sytuacji. My zbadaliśmy wszystkie zarodki z obydwu procedur i za głowę się łapie jak słyszę, że lekarze nie zalecają ich badać bo dawczyni młoda, albo komórki dobrej jakości. Na 8 przebadanych zarodków 5 było zdrowych a wszystko co oddaliśmy do badania było klasy 5(!). Dawczynie miały po 25 lat. Tylko, że my podchodząc do procedur kierowaliśmy się głównie możliwością wykonania PGT w danej klinice. Wtedy kierowało mną jedno - strach przed urodzeniem chorego dziecka ( tak wiem że PGT tego nie wyklucza ale zmniejsza taka możliwość).Teraz - z perspektywy czasu - wiem, że był to klucz do eliminacji poszczególnych elementów i jakby to nie brzmiało naciskania na lekarzy, żeby szukali przyczyny. Do tej pory pamiętam oburzenie lekarza gdy odmówiłam podejścia do trzeciego transferu zgodnie z zaleceniami kliniki. Skoro zarodek jest zdrowy a dwa transfery się nie udają to czekam na ich propozycje i plan działania bo nie widzę sensu podchodzenia do trzeciego. I faktycznie po nitce do kłębka zaczęło się to klarować. Jakby nie patrzeć w interesie kliniki nie jest badać PGT tylko transferować po kolei jak leci bo to przecież czysty biznes. Smutne to. Jak patrzę na Naszą historię to gdyby nie nasze drązenie tematu to pewnie bylibyśmy w punkcie wyjścia a tak jest nadzieja ❤️

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On-zdrowy
    Ona: AMH(1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26-1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: -
    V Leiden: -
    Czynnik II (protrombiny):-
    Czynnik VR2: -
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: -
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    od 2023 3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI- brak zarodków
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    10 dni Metronidazol, Macmirror,Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom,4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2ok(511 i 522)
    Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15dpt:cb💔
    12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
    ostatnia nadzieja ivig🍀
    9.01-Flebogamma,
    24dpt jest❤️
    6.02 wlew Privigen
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    To ja jestem dokładnie w tej samej sytuacji. My zbadaliśmy wszystkie zarodki z obydwu procedur i za głowę się łapie jak słyszę, że lekarze nie zalecają ich badać bo dawczyni młoda, albo komórki dobrej jakości. Na 8 przebadanych zarodków 5 było zdrowych a wszystko co oddaliśmy do badania było klasy 5(!). Dawczynie miały po 25 lat. Tylko, że my podchodząc do procedur kierowaliśmy się głównie możliwością wykonania PGT w danej klinice. Wtedy kierowało mną jedno - strach przed urodzeniem chorego dziecka ( tak wiem że PGT tego nie wyklucza ale zmniejsza taka możliwość).Teraz - z perspektywy czasu - wiem, że był to klucz do eliminacji poszczególnych elementów i jakby to nie brzmiało naciskania na lekarzy, żeby szukali przyczyny. Do tej pory pamiętam oburzenie lekarza gdy odmówiłam podejścia do trzeciego transferu zgodnie z zaleceniami kliniki. Skoro zarodek jest zdrowy a dwa transfery się nie udają to czekam na ich propozycje i plan działania bo nie widzę sensu podchodzenia do trzeciego. I faktycznie po nitce do kłębka zaczęło się to klarować. Jakby nie patrzeć w interesie kliniki nie jest badać PGT tylko transferować po kolei jak leci bo to przecież czysty biznes. Smutne to. Jak patrzę na Naszą historię to gdyby nie nasze drązenie tematu to pewnie bylibyśmy w punkcie wyjścia a tak jest nadzieja ❤️

Mam podobne odczucia. Ja jestem przekonana, że gdyby nie moja determinacja to nadal byśmy byli w punkcie wyjścia. W pewnym momencie ułożyłam sobie sama plan działania w głowie i zaczęłam go punkt po punkcie realizować. No i wówczas się udało.

Angelles lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak czytam ile wy przeszłyście aż mam łezki w oku. Chociaż sama cierpiałam to tyle transferów nieudanych ile miałyście nie wiem jak to bym zniosła.

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

preg.png
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    A to można wybierać?

Tak,.w mojej klinice Gyncentrum dostawało się dwie propozycje z danymi fenitypowymi wiekem etc i samemu się wybierało. U nas pierwsza dawczyni 23l jeden zarodek beta zero, druga dawczyni 26 transfer udany ale były immunoglobuliny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 22:41

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷
‹‹ 860 861 862 863 864
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ