In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Asssia wrote:Evie, tak jak nikki0304 napisała ciesz się tym co jest. Taki los, zbieg okoliczności, że się może coś z czymś kojarzyć...Ja akurat przygotowuje się do mojego 3 transferu z Kd, ok. rok i 2 tyg wcześniej niż pierwszy z KD. Nieudany. A drugi w terminie potencjalnego porodu z pierwszego transferu. Trzeci prawie jak pierwszy...no mogły się inaczej te daty poukładać....plus obecnie mam na głowie kilka obciążających tematów rodzinnych. I tak jak było pod górkę, tak jest jeszcze bardziej😒
O rety współczuję stresów w życiu i trudności rodzinnych 😞 Trzyma kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło 🍀 Kilka podejść za Tobą …. Oby teraz było już dobrze 💪 Mocno kciuki za Was 🍀🍀🍀
Asssia lubi tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

-
Dziewczyny, wpadłam tutaj na ten wątek przez przypadek szukając wątków o niskim AMH. Powiedzcie mi, kiedy nastąpiła u Was decyzja o korzystaniu z KD a nie próbowaniu już z własnych komórek? Ja mam AMH 0,12 przy 28 lat, więc nie jest kolorowo. Pobrane 4 MII przy 1 stymulacji, niestety tylko zamrożone bez transferu bo w międzyczasie sypnął mi się długoletni związek chyba przez te wszystkie lata starań i nie tylko. Przy drugiej stymulacji dostałam histerii, nie wytrzymuję już tego psychicznie. Nadal trwa, w piątek mam punkcję ale nie wygląda to tak optymistycznie jak przy poprzedniej.👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025 praktycznie od 2,4 do 14,72 wahające się co miesiąc
❌wit. D3 26->38
❌TSH 2,207
❌09.2025 - wyszło lekkie Hashimoto, anty-TPO: 8,67; anty-TG: 6,22
❌Ferrytyna: 151 - do powtórzenia
✅Insulina: 5,6
✅ANA - ujemne
👨🏻 37
Wszystko 👌, dwójka dzieci
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
💊D3 na receptę (Dekristol, Solderol); Mio-inozytol; Q10 - ubichinol; Omega 3; Kwas foliowy; Selen; kwas ALA
💉Punkcje (bez transferu)
📆10.2025 - 4🥚, 4 MII
📆03.2026 - 1🥚, 1 MII
📆08.2026 - ? -
Eithela, AMH to nie wszystki. Ważny, a może najwazniejszy, jest wiek. Ty jesteś młodziutka, 4MII przy takim poziomie AMH to piękny wynik. Nawet 2 czy 3 komórki to bardzo dobrze. Pamiętaj, że wystarczy jedna...eithela wrote:Dziewczyny, wpadłam tutaj na ten wątek przez przypadek szukając wątków o niskim AMH. Powiedzcie mi, kiedy nastąpiła u Was decyzja o korzystaniu z KD a nie próbowaniu już z własnych komórek? Ja mam AMH 0,12 przy 28 lat, więc nie jest kolorowo. Pobrane 4 MII przy 1 stymulacji, niestety tylko zamrożone bez transferu bo w międzyczasie sypnął mi się długoletni związek chyba przez te wszystkie lata starań i nie tylko. Przy drugiej stymulacji dostałam histerii, nie wytrzymuję już tego psychicznie. Nadal trwa, w piątek mam punkcję ale nie wygląda to tak optymistycznie jak przy poprzedniej.
W Twoim wieku jest duża szansa, ze te komórki są zdrowe i silne. U mnie decyzja o KD zapadła ze względu na wiek, jestem duuużo starsza do Ciebie 😅 i szansa na zdrowy zarodek była minimalna. Gdybym była w Twoim wieku, walczyłabym do skutku. Ale każda z nas ma gdzie indziej granice - psychiczne, finansowe, zdrowotne. Ciężko coś doradzić, to bardzo indywidualna decyzja.
Angelles lubi tę wiadomość
-
Evie, to kiedy transfer? 🙂Evie wrote:Dziewczyny, dzwonili dziś z kliniki …. Mamy dwa zarodki … 🥹
Sama nie wiem co myśleć … z jednej strony jest mega radość i to jeszcze wiadomość w urodziny mojej nieżyjącej Mamy, do tego mnóstwo obaw i wątpliwości… czy one kiedy znika? -
eithela wrote:Dziewczyny, wpadłam tutaj na ten wątek przez przypadek szukając wątków o niskim AMH. Powiedzcie mi, kiedy nastąpiła u Was decyzja o korzystaniu z KD a nie próbowaniu już z własnych komórek? Ja mam AMH 0,12 przy 28 lat, więc nie jest kolorowo. Pobrane 4 MII przy 1 stymulacji, niestety tylko zamrożone bez transferu bo w międzyczasie sypnął mi się długoletni związek chyba przez te wszystkie lata starań i nie tylko. Przy drugiej stymulacji dostałam histerii, nie wytrzymuję już tego psychicznie. Nadal trwa, w piątek mam punkcję ale nie wygląda to tak optymistycznie jak przy poprzedniej.
U nas decyzja zapadła po tym jak nie udało się uzyskać ani jednego prawidłowego własnego zarodka w 3 stymulacjach.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Cześć, u mnie decyzja zapadła jak skończyłam 43 lata czyli 3 miesiące temu. Byla bardzo trudna tym bardziej że mamy synka z własnej komórki no i plemników. Puszczanie więc było mega trudne; powiedziałabym że nadal jest ….eithela wrote:Dziewczyny, wpadłam tutaj na ten wątek przez przypadek szukając wątków o niskim AMH. Powiedzcie mi, kiedy nastąpiła u Was decyzja o korzystaniu z KD a nie próbowaniu już z własnych komórek? Ja mam AMH 0,12 przy 28 lat, więc nie jest kolorowo. Pobrane 4 MII przy 1 stymulacji, niestety tylko zamrożone bez transferu bo w międzyczasie sypnął mi się długoletni związek chyba przez te wszystkie lata starań i nie tylko. Przy drugiej stymulacji dostałam histerii, nie wytrzymuję już tego psychicznie. Nadal trwa, w piątek mam punkcję ale nie wygląda to tak optymistycznie jak przy poprzedniej.
Podpinam się w całości pod to co zostało napisane. Jesteś mega młoda i naprawdę jeśli tylko staraczy Ci sił i finansów to masz mega szanse na bycie mamą. Niewiele piszesz o swojej historii ale powiem Ci co mi pomogło, może to się okaże i u Ciebie pomocne .
- dieta ( ułożona u dietetyczki + przepisy z Akademi Płodności + wszystko co znajdziesz w necie a jest tego mega)
- akupunktura (chodziliśmy razem z mężem)
- dokładna diagnostyka plus mega wparcie po transferze , była obstawiona na maksa
- suple
- Urofizjo regularnie
- ćwiczenia oddechowe w domu, akupresura, rozciąganie , dużo zdrowego ale spokojnego ruchu
- wszelką pomoc psychologiczna (grupy wsparcia, często w klinikach są organizowane jakieś warsztaty też). Skoro masz napady historii i i wydaje mi się, że to mogłoby być dla Ciebie mega pomocne .
Głowa czasem odgrywa ważniejszą rolę niż AmH. I tak jak piszą dziewczyny - to nie jest najważniejszy paramentr. Myślę że 3-6 miesięcy zmiany i masz spore szanse. Nie liczy się ilość tylko jakość.
Polecam też Agnieszkę Grobelna - poszukaj w necie . Ja chodziliam do nie na taki online kurs i mega mi to otworzyło oczy i myślę że przygotowało na bycie mamą.
Jakbyś miała pytania, pisz śmiało 🙂
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

-
Cara wrote:Evie, to kiedy transfer? 🙂
Oj tego nie wiem, mam wizytę w sobotę , zobaczymy co powiedzą .Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

-
U Nas po 3 próbach na własnych komórkach. Tylko w pierwszej udało Nam się uzyskać 1 blastocyste, która okazała się być chora po PGT. Dwie kolejne próby to kompletna klapa. Przy drugiej nic nie dotrwało do 5 doby. Przy trzeciej nie było co pobrać. Decyzja zapadła więc szybko ( po okolo roku) ale ja jestem starsza od Ciebie ( teraz mam 38l). Ty młodziutka jesteś. Myślę, że to dobrze, że zdecydowaliśmy się szybko bo KD nie gwarantowało sukcesu od ręki i trzeba było kolejne dwa lata pogłębiać diagnostykę.eithela wrote:Dziewczyny, wpadłam tutaj na ten wątek przez przypadek szukając wątków o niskim AMH. Powiedzcie mi, kiedy nastąpiła u Was decyzja o korzystaniu z KD a nie próbowaniu już z własnych komórek? Ja mam AMH 0,12 przy 28 lat, więc nie jest kolorowo. Pobrane 4 MII przy 1 stymulacji, niestety tylko zamrożone bez transferu bo w międzyczasie sypnął mi się długoletni związek chyba przez te wszystkie lata starań i nie tylko. Przy drugiej stymulacji dostałam histerii, nie wytrzymuję już tego psychicznie. Nadal trwa, w piątek mam punkcję ale nie wygląda to tak optymistycznie jak przy poprzedniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 10:15
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(O.26-1.2024)
Allo:28,Cros:35,CMT:9
przeciwc,VLeiden,
CzynnikII(protromb),VR2: -
MTHFR: układ heterozyg.
Zesp.łam. chrom. X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
DECYZJAKD 25l,INVICTA
6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
1tr:11.24-beta0,Atosiban
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
10 dni antyb.
NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10(4 tran)511:cb💔
12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02,5.03wlew Privigen
13.03 prenatalne ok🩵

-
Dziewczyny, dzisiaj miałam kolejne USG, maluszek mierzy juz trochę ponad 2 cm, serduszko bije, jutro zaczynam 9 tc.
Estrofem biorę jeszcze 1×1, zredukowalam w 6 tc ,wcześniej brałam 2×1. Doktor kazal od 6tc wyłączac stopniowo. Jak mam go dalej brac? 1×2 dni? Nie chciałabym do niego dzwonić w tej sprawie, to za każdym razem koszt prawie 300 PLN.
Pozdrawiam Was serdecznie i z góry dziękuję za ewentualna informacje.
Olamonola, Evie, Cara, Asssia, Angelles, Giosiek, Nessie lubią tę wiadomość
-
eithela wrote:Dziewczyny, wpadłam tutaj na ten wątek przez przypadek szukając wątków o niskim AMH. Powiedzcie mi, kiedy nastąpiła u Was decyzja o korzystaniu z KD a nie próbowaniu już z własnych komórek? Ja mam AMH 0,12 przy 28 lat, więc nie jest kolorowo. Pobrane 4 MII przy 1 stymulacji, niestety tylko zamrożone bez transferu bo w międzyczasie sypnął mi się długoletni związek chyba przez te wszystkie lata starań i nie tylko. Przy drugiej stymulacji dostałam histerii, nie wytrzymuję już tego psychicznie. Nadal trwa, w piątek mam punkcję ale nie wygląda to tak optymistycznie jak przy poprzedniej.
My podeszliśmy do dwóch procedur na własnych komórkach. Z pierwszej mieliśmy jeden zarodek, transfer nieudany. W drugiej procedurze żaden z dwóch zarodków nie dotrwał do piątej doby.
Mam endometrioze, więc stwierdziłam, ze nie ma sensu dalej próbować, być może moje komórki są za słabe i szanse na powodzenie sa nikle. Wtedy zdecydowaliśmy się na adopcje zarodka, dwa transfery od jednych dawców nieudane.
Wtedy wszedł program MZ i zdecydowaliśmy się spróbować z komórkami dawczyni co w naszym przypadku było najlepsza decyzja, bo w końcu mamy swoje szczęście.
Angelles lubi tę wiadomość
-
Magdus46 wrote:Dziewczyny, dzisiaj miałam kolejne USG, maluszek mierzy juz trochę ponad 2 cm, serduszko bije, jutro zaczynam 9 tc.
Estrofem biorę jeszcze 1×1, zredukowalam w 6 tc ,wcześniej brałam 2×1. Doktor kazal od 6tc wyłączac stopniowo. Jak mam go dalej brac? 1×2 dni? Nie chciałabym do niego dzwonić w tej sprawie, to za każdym razem koszt prawie 300 PLN.
Pozdrawiam Was serdecznie i z góry dziękuję za ewentualna informacje.
Ja estrofem na poczatku brałam 3x1, jak zaczynałam schodzić to przez tydzień 2x1 i tydzień 1x1 i tyle.
Magdus46 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi i trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️ I będę Wasz wątek podglądać ❤️❤️
Angelles, Cara lubią tę wiadomość
👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025 praktycznie od 2,4 do 14,72 wahające się co miesiąc
❌wit. D3 26->38
❌TSH 2,207
❌09.2025 - wyszło lekkie Hashimoto, anty-TPO: 8,67; anty-TG: 6,22
❌Ferrytyna: 151 - do powtórzenia
✅Insulina: 5,6
✅ANA - ujemne
👨🏻 37
Wszystko 👌, dwójka dzieci
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
💊D3 na receptę (Dekristol, Solderol); Mio-inozytol; Q10 - ubichinol; Omega 3; Kwas foliowy; Selen; kwas ALA
💉Punkcje (bez transferu)
📆10.2025 - 4🥚, 4 MII
📆03.2026 - 1🥚, 1 MII
📆08.2026 - ? -
Mam 37 lat w tym roku, sierpień 2024 zrobiłam pierwsze badania hormonalne amh 0.34 fsh 15, praktycznie od razu zgłosiłam się do kliniki . Lekarz powiedział że będzie ciężko i 3 miesiące suplementacji na poprawę i jak będzie lepiej to in vitro, a jak nie to ak. Wtedy nie myslalm o ak nawet powiedziałam że się nie poddam. Później że względu na to że nie podobało mi się że mnie nie zbadał na żadnej z wizyt ginekologicznie podjęłam decyzję o zmianie lekarza i ponowne badania. Styczeń 2025 pomimo suplementacji wyniki jeszcze gorsze amh 0.08 fsh ponad 25. Byłam na 2 wizytach i stwierdził że nie da się u mnie nic wydobyć z takimi wynikami nie będzie z tego dziecka. Nie chciał nawet dać mi szansy i spróbować stymulacji. Jeszcze podejmowalam proby rozmowybonstaraniach naturalnych , znalazlam na stronie anglojezycznej artykul a uzupelnianiu hormonow i ze kobiety sa w stanie zajsc w ciaze ale tez mnie zbyl I wtedy jednak zaczęłam czytać i się zastanawiać o widzialam że były osoby którym się udało ale większości nie . Z drugiej strony byłam na takim etapie że już wiek i chęć dziecka . Przemyśleliśmy i stwierdziliśmy że zgadzamy się na AK. Z komórka się naczekalismy kolejne miesiące, nawet zgodziłam się na inną grupę krwi żeby było szybciej. Dawczyni 30 lat , uzyskaliśmy 2 zarodki, byłam szczęśliwa i pełna nadziei że w końcu pojawi się to dziecko. Lipiec 2025 transfer na naturalnym cyklu . Owulacje miałam ale nie co miesiąc. Udał się ale prawdopodobnie była wada genetyczna i poronilam we wrzesniu 2025. Psychicznie było że mną źle. Przestałam brać suplementy . Zamknęłam się w sobie . Ale postanowiłam się umówić do zwykłego lekarza sprawdzić owulacje i czy wszystko ok oczywiście 2 cykle beż owulacji , słabe endometrium. Zadzwoniłam do lekarza z kliniki powiedzial" pewnie się pogorszyły wyniki" przepisał estrogen i powiedział że sprawdzi jak rośnie endometrium skoro nie ma owulacji bo w międzyczasie zaczął się kolejny cykl. Po konsultacji powiedział że owulacja była i jak będzie w następnym miesiącu to w styczniu kolejny transfer ak. Mam pojawić się po miesiączce. I miesiączka już się nie pojawiła. Jestem w ciąży. Nie poddawaj się i nie zaprzestawaj starać się naturalnie masz ciągle szanse.eithela wrote:Dziewczyny, wpadłam tutaj na ten wątek przez przypadek szukając wątków o niskim AMH. Powiedzcie mi, kiedy nastąpiła u Was decyzja o korzystaniu z KD a nie próbowaniu już z własnych komórek? Ja mam AMH 0,12 przy 28 lat, więc nie jest kolorowo. Pobrane 4 MII przy 1 stymulacji, niestety tylko zamrożone bez transferu bo w międzyczasie sypnął mi się długoletni związek chyba przez te wszystkie lata starań i nie tylko. Przy drugiej stymulacji dostałam histerii, nie wytrzymuję już tego psychicznie. Nadal trwa, w piątek mam punkcję ale nie wygląda to tak optymistycznie jak przy poprzedniej.
Honorka, Angelles, Ewa6, Magdus46, eithela, Evie, Raija86, Giosiek, Nessie, Asssia, Olamonola lubią tę wiadomość
-
Magdus46 wrote:I po tygodniu brania 1×1 zaprzestalas? W którym tygodniu ciąży to było?
W 8 tc zaczęłam odstawiać i w 10 tc już nie brałam.
Dokładnie, tydzień 1x1 i całkowicie zaprzestałam. Tak miałam rozpisane w klinice na drugiej (i tym samym ostatniej) wizycie z USG.
Magdus46 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Powoli przygotowuje się do transferu 2 mrozaka. Na pokładzie 2 letni cud ♥️
Trochę wypadłam z tematu, mam mgłę mózgową i potrzebuje poprzypominać sobie nawet podstawowe zasady ivf
Chyba najbliższy cykl sobie odpuszczę mimo że dostałam zielone światło. To ostatni zarodek więc chcę mieć pewność że wszystko zbadane.
Będę podchodzić na cyklu naturalnym jak ostatnio. Pytanie czy nie powinnam zrobić wyciszenie cyklu wcześniej? Mam torbiel na jajniku ale czekoladowa więc już długo ze mną jest i bez zmian rozmiaru. Oczyszczałam się i wyleciały pasożyty ale torbiel pewnie jeszcze jest.
Byłam u nowej gin ale w opisie USG pomyliła dzień cyklu (2 połowa zamiast 1) i materiał do cytologii był źle pobrany i cytologia niepełna. Na dodatek cena x2.
Macie kogoś sympatycznego do polecenia do przygotowania z Wawy lub okolic dla starszej mamuśki? Kliniki niepłodności czasem krzywo patrzą jak sie podchodzi gdzie indziej -Czechy i są niezbyt pomocne.
Podpytam jeszcze o suplementy które brałam przed i po transferze
1) olej z wiesiołka na endo chyba x3
2) magnez też x3
3) czopki przeciwskurczowe też chyba x2/3 razy
Może coś jeszcze było pomocne na implantację? Poradźcie proszę. Dziękuje.
Trzymam kciuki za wszystkie 🤞i gratulacje tym co niedawno przywitały swoje maleństwa😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 12:43
małgorzatek lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Czy któraś z Was miała usuwany polip w Czechach w Reprofit i pamięta ile to kosztuje? W znalezieniu ogólnym?Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
Reprofit Ostrawa
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
Reprofit Brno
5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Badanie fragnentacji DNA nasienia - czekamy na wynik -
Dziewczyny dzisiaj poszłam na standardowe USG, żeby zobaczyć czy z dzieckiem wszystko ok po 3 wlewie IVIG. Po wstępnym USG dopochwowym lekarz stwierdził, że maluch ma już ponad 5 cm i bliżej mu do 12 tygodnia niż 11 i że robimy prenatalne 😁. Wszystko wyszło celująco. Ja w ciąży czuję się bardzo dobrze a jedyna zmiana to to, że często odwiedzam lodówkę 😂 Kupiliśmy też detektor tętna i już na początku 10 tygodnia usłyszeliśmy bicie serduszka. Jestem dużo spokojniejsza - zaczynam cieszyć się ciążą, wiosną i życiem 🌞
Giosiek, Magdus46, małgorzatek, Asssia, Valletta, Nikki0304, Cara, Jatosia, Mysikrolik, glodia, Nessie, Olamonola lubią tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(O.26-1.2024)
Allo:28,Cros:35,CMT:9
przeciwc,VLeiden,
CzynnikII(protromb),VR2: -
MTHFR: układ heterozyg.
Zesp.łam. chrom. X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich kom. KRAKOVI- brak zar.
DECYZJAKD 25l,INVICTA
6kom,4 last(511,522,523), PGT: 3 ok
1tr:11.24-beta0,Atosiban
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10dni antyb)
3 tran: 06.25, 8 t.c 💔
10 dni antyb.
NEWdawcz-25l,6kom, 4blas(511,522)PoPGT: 2ok
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10(4 tran)511:cb💔
12.01- 5transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, IVIG,Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02,5.03wlew Privigen
13.03 prenatalne ok🩵

-
Luli1 wrote:Cześć,
Czy któraś z Was miała usuwany polip w Czechach w Reprofit i pamięta ile to kosztuje? W znalezieniu ogólnym?
a gdzie masz go? tzn jak jest umiejscowiony? na sluzówce w macicy, czy gdzie indziej?.. pytam bo miałam kiedyś na sluzówce i sam się wchłonął.. jakieś tam leki na to dostałam a też chcieli wycinać.. -
Cześć LateBloomer ☺️ Czy podchodzisz do transferu w Czechach? Gdzie?LateBloomer wrote:Witajcie dziewczyny.
Powoli przygotowuje się do transferu 2 mrozaka. Na pokładzie 2 letni cud ♥️
Trochę wypadłam z tematu, mam mgłę mózgową i potrzebuje poprzypominać sobie nawet podstawowe zasady ivf
Chyba najbliższy cykl sobie odpuszczę mimo że dostałam zielone światło. To ostatni zarodek więc chcę mieć pewność że wszystko zbadane.
Będę podchodzić na cyklu naturalnym jak ostatnio. Pytanie czy nie powinnam zrobić wyciszenie cyklu wcześniej? Mam torbiel na jajniku ale czekoladowa więc już długo ze mną jest i bez zmian rozmiaru. Oczyszczałam się i wyleciały pasożyty ale torbiel pewnie jeszcze jest.
Byłam u nowej gin ale w opisie USG pomyliła dzień cyklu (2 połowa zamiast 1) i materiał do cytologii był źle pobrany i cytologia niepełna. Na dodatek cena x2.
Macie kogoś sympatycznego do polecenia do przygotowania z Wawy lub okolic dla starszej mamuśki? Kliniki niepłodności czasem krzywo patrzą jak sie podchodzi gdzie indziej -Czechy i są niezbyt pomocne.
Podpytam jeszcze o suplementy które brałam przed i po transferze
1) olej z wiesiołka na endo chyba x3
2) magnez też x3
3) czopki przeciwskurczowe też chyba x2/3 razy
Może coś jeszcze było pomocne na implantację? Poradźcie proszę. Dziękuje.
Trzymam kciuki za wszystkie 🤞i gratulacje tym co niedawno przywitały swoje maleństwa😍
Niestety przygotowanie do transferu na miejscu przez innego lekarza wcale nie jest takie proste, na jakie wygląda Ze wzyklych ginekologów nikt nie zna sie na ivf, wiec czasami mam wrazenie, ze nie wiedzą o czym mówię
Jakbym chciała, to moj prowadzacy ze starej kliniki byl chetny do przygotowania wg zaleceń Czech, ale szczerze- szkoda mi było kasy za każdą wizytę. Ja korzystam z ginów w ramach abonamentu medycznego, ale nie mam jednego sprawdzonego, więc tu nie pomogę. Czasami załatwianie polskich recept to droga przez mękę 😅
Tak się zastanawiam, czy czasem nie masz endometriozy albo adenomiozy? Torbiel czekoladowa jest najczęstszym objawem.
Ja do transferów mam całą obstawę lekową, ale to ze względu na długą historię niepowodzeń. Jeśli raz Ci się już udało, to chyba najlepiej powtórzyć ten szczęśliwy protokół
Trzymam kciuki!