X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Cara Autorytet

Wysłany: 20 marca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Hope - powodzenia jutro!

Cara - wiesz już kiedy mniej więcej kiedy w kwietniu wypadnie Ci transfer?
    Dzięki, że pytasz 😊 Dokładnie nie wiem, obstawiam że po 20tym. Czeka mnie jeszcze wycieczka do Czech na podanie PRP do endometrium, pewnie data uzależniona będzie od obrazu USG.
    A więc teraz to, co staraczki lubią najbardziej- czeeekanieee 😅 i odliczam czas do zakończenia immunosupresji, ale starsznie to się dłuży;)

WiosnyFanka, Angelles lubią tę wiadomość

• youdith Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja aktualnie jestem po poronieniu które zakończyło się łyżeczkowaniem 15.01.26 o od tamtej pory czekam na pierwszą miesiączkę….
    Trochę długo, byłam u takiej zwykłej gin żeby sprawdzić czy wszystko ok i dała duphaston na wywołanie, jestem już 4 dzień po zakończeniu leków i czekam na miesiączkę jak nigdy żeby móc jechać do lekarza i ustalać dalszy plan działania

• Cara Autorytet

Wysłany: 20 marca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Hej dziewczyny
    Ja aktualnie jestem po poronieniu które zakończyło się łyżeczkowaniem 15.01.26 o od tamtej pory czekam na pierwszą miesiączkę….
    Trochę długo, byłam u takiej zwykłej gin żeby sprawdzić czy wszystko ok i dała duphaston na wywołanie, jestem już 4 dzień po zakończeniu leków i czekam na miesiączkę jak nigdy żeby móc jechać do lekarza i ustalać dalszy plan działania
    Przykro mi... A badałaś betę? Może jeszcze nie spadła do 0? Choć po duphastonie do 5, max do 7 dni powinnaś dostać krwawienie.

• youdith Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Przykro mi... A badałaś betę? Może jeszcze nie spadła do 0? Choć po duphastonie do 5, max do 7 dni powinnaś dostać krwawienie.

Tak badałam betę tydzień po zabiegu była 5 tyś a za kolejny tydzień 1200 więc widoczny spadek no ale było to 2 miesiące temu jakby nie patrzeć już napewno spadła do zera, no nic pozostaje mi czekać że duphaston zadziała

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 20 marca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Tak badałam betę tydzień po zabiegu była 5 tyś a za kolejny tydzień 1200 więc widoczny spadek no ale było to 2 miesiące temu jakby nie patrzeć już napewno spadła do zera, no nic pozostaje mi czekać że duphaston zadziała
    Ja też tak mialam po poronieniu. Nawet przed cyklem w którym zaszłam naturalnie w ciążę wywoływałam miesiączkę

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)

preg.png
  • BettyConfetti Debiutantka

Wysłany: 20 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Betty, chyba nie do końca rozumiem? Z jakiego powodu chcesz odwlec transfer, chcesz zmienic lekarza i kinikę? O jakim powtórnym mrożeniu komórek mówisz? Chciałaś świeże komorki i od razu zapłodnienie? A okazało sie, że one są mrożone?
    Jeśli klinika sprowadzała komorki z banku, to one były juz zamrożone i nikt ich nie odmrazał/zamrażał ponownie.... 🤔

Transfer odwlekałam żebyśmy doszli do siebie porządnie po grypie. Teraz chciałam wrócić do tematu, ale dostaliśmy się do lekarza w innym mieście i pomyślałam, że może dobrze byłoby skonsultować się z nim jeszcze przed transferem.

Mój lekarz aktualny powiedział, że od razu po przywiezieniu tych mrożonych komórek z banku chcieliby je zapłodnić. Ale to chyba chodziło o to żeby nasienia nie zamrażać tylko od razu na świeżo wykorzystać. Trochę się poczułam zlekceważona, bo umawialiśmy się na ten telefon, o ktorym wczesniej pisalam, a oni i tak zrobili po swojemu plus podejście lekarza lekceważące w sprawie suplementów sprawiło, ze jakaś taka obawa się pojawiła i brak zaufania, bo na wizycie jest mówione jedno, a potem robią i tak po swojemu. W związku z tym obawiam się czy przed transferem zrobią mi wszystkie potrzebne badania. Piszecie tutaj o histeroskopiach itd., a ja nie mam nic w planach, a amh moje to 0.02😬 Dlatego chciałam sie skonsultować z innym lekarzem, zobaczyć czy podejście bedzie takie samo. Jesli nie, to jak to formalnie ogarnąć zeby nie wylecieć z programu, a przenieść sie do tego innego lekarza w innej klinice. Czy tak sie w ogóle da mając juz z amowione komórki?

• Cara Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem :) Co do zmiany kliniki nie pomogę, nie wiem czy można po doborze dawczyni zmienić.

A co do dodatkowych badan- jaką masz historię? Ile transferów nieudanych? Bo za pierwszym razem to raczej lekarze nie zlecają wiele dodatkowo ;) Zaczyna sie drążyć przy kolejnych niepowodzeniach.

• Asssia Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyConfetti wrote:
    Transfer odwlekałam żebyśmy doszli do siebie porządnie po grypie. Teraz chciałam wrócić do tematu, ale dostaliśmy się do lekarza w innym mieście i pomyślałam, że może dobrze byłoby skonsultować się z nim jeszcze przed transferem.

Mój lekarz aktualny powiedział, że od razu po przywiezieniu tych mrożonych komórek z banku chcieliby je zapłodnić. Ale to chyba chodziło o to żeby nasienia nie zamrażać tylko od razu na świeżo wykorzystać. Trochę się poczułam zlekceważona, bo umawialiśmy się na ten telefon, o ktorym wczesniej pisalam, a oni i tak zrobili po swojemu plus podejście lekarza lekceważące w sprawie suplementów sprawiło, ze jakaś taka obawa się pojawiła i brak zaufania, bo na wizycie jest mówione jedno, a potem robią i tak po swojemu. W związku z tym obawiam się czy przed transferem zrobią mi wszystkie potrzebne badania. Piszecie tutaj o histeroskopiach itd., a ja nie mam nic w planach, a amh moje to 0.02😬 Dlatego chciałam sie skonsultować z innym lekarzem, zobaczyć czy podejście bedzie takie samo. Jesli nie, to jak to formalnie ogarnąć zeby nie wylecieć z programu, a przenieść sie do tego innego lekarza w innej klinice. Czy tak sie w ogóle da mając juz z amowione komórki?
    Zależy od historii i wyników które masz. Ja AMH dno totalne. Stąd KD. Pierwszy transfer wczesne zatrzymanie rozwoju, KD była pewniaczkiem...niby...dopiero potem ja z własnej inicjatywy immunologia - na własną rękę robiłam badania, generalnie lekarze nie zalecają, nie wchodzą w to. Lekarz z kliniki po tym poronieniu zlecił histero, ale już byłam po 2 łyzeczkowaniach i było jakieś ryzyko zrostów. Od strony immuno niby nic więcej z leków, niby było wszystko git a beta 0. No i nie wiem czy jakas niezgodność z dawczynią czy jednak coś na rzeczy było innego niż genetyczne problemy. Skoro masz te komórki już, to wydaje mi się, że powinnaś korzystać. Nowy lekarz nie wiem czy zmieni. Ja postawiałam na immunologię. Poszłam do znalego immunologa. Przejrzał moje badania, zlecił co brakowało. Przeleczyl wysoki cross match... I miało się udać. No i nie udało się. Więc może i warto skonsultować. Ale czy realnie to coś zmienia. To jest jednak loteria...przekonałam się już.

• Aga84816 Debiutantka

Wysłany: 21 marca, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Powiedzcie mi czy długo czekałyście na komórki? W listopadzie wybraliśmy dawczynię, czas oczekiwania 1-3 miesięcy i nadal nic. Kontaktowałam się z kliniką powiedzieli, że wysyłki zamówień zostały wstrzymane, ze względu na kontrolę, która ma miejsce w w Ovobanku. W lutym informacja że wysyłki zostały wznowione mamy cierpliwie czekać. Teraz telefon do koordynatora że jest jakiś problem z naszą dawczynią i spróbują znaleźć alternatywę o ile będzie ktoś podobny z naszymi cechami. Najgorsze jest to że nadal nie wiemy na czym stoimy już tracę nadzieję. Czy któraś z Was miała taką sytuację?

• Valletta Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga84816 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Powiedzcie mi czy długo czekałyście na komórki? W listopadzie wybraliśmy dawczynię, czas oczekiwania 1-3 miesięcy i nadal nic. Kontaktowałam się z kliniką powiedzieli, że wysyłki zamówień zostały wstrzymane, ze względu na kontrolę, która ma miejsce w w Ovobanku. W lutym informacja że wysyłki zostały wznowione mamy cierpliwie czekać. Teraz telefon do koordynatora że jest jakiś problem z naszą dawczynią i spróbują znaleźć alternatywę o ile będzie ktoś podobny z naszymi cechami. Najgorsze jest to że nadal nie wiemy na czym stoimy już tracę nadzieję. Czy któraś z Was miała taką sytuację?

Ja w Gyncentrum na mrożone czekałam max 7 dni, w praktyce 3, a miałam dwie dawczynie. Ale wiem, że każda klinika ma inaczej i też chodzi o cejcy fenotypowe, grupę krwi etc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 10:37

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Ja w Gyncentrum na mrożone czekałam max 7 dni, w praktyce 3, a miałam dwie dawczynie. Ale wiem, że każda klinika ma inaczej i też chodzi o cejcy fenotypowe, grupę krwi etc

My podchodziliśmy komercyjnie do wszystkich procedur i to już było jakiś czas temu.

Na mrozone komórki z Ovobanku czekaliśmy 3 miesiące.

Na dobór dawczyni (komórki świeże) w Czechach czekaliśmy 1 dzień.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Olamonola Znajoma

Wysłany: 22 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Ja mialam usuwane ognisko adenomiozy podczas mini histero - bez znieczulenia żadnego 🙃 ale nie w Reprofit, tylko w klinice pod Ostravą, do której mnie skierowali. Płaciłam cos koło 4000-4400 zł.

Cara,no pewnie będę następna na wyciszeniu. Boję się tego , ale teraz jak odpoczęłam to już mniej. Ty mialaś usuwane ognisko i wyciszenie jeszcze dodatkowo?

Dość krótko Cię w tym wyciszeniu trzymają. W środę idę do Langner, zobaczymy co dalej.

Miałam też rozmowe z Lachiciną z Eurofertil. Chyba tam zrobię wszystko. Spodobalo mi się jego konkretne podejście i spokój.

Może maj, czerwiec będzie tranfer. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny.
    Dajcie znać jak się czułyście, czujecie na wyciszeniu.
    Dobrego!

44l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

44 On: słabe zagęszczenie ale dobre ruchy :)
    Kariotyp OK

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

rozważamy kliniki w Czechach, zagęszczam ruchy w Polsce
  • Cara Autorytet

Wysłany: 23 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    Cara,no pewnie będę następna na wyciszeniu. Boję się tego , ale teraz jak odpoczęłam to już mniej. Ty mialaś usuwane ognisko i wyciszenie jeszcze dodatkowo?

Dość krótko Cię w tym wyciszeniu trzymają. W środę idę do Langner, zobaczymy co dalej.

Miałam też rozmowe z Lachiciną z Eurofertil. Chyba tam zrobię wszystko. Spodobalo mi się jego konkretne podejście i spokój.

Może maj, czerwiec będzie tranfer. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny.
    Dajcie znać jak się czułyście, czujecie na wyciszeniu.
    Dobrego!
    Mialam usuwane ognisko w grudniu, potem w styczniu ttansfer - sukces na krótko.
    Stąd podejście na 2 zastrzykach Diphereline. Wiem, te 2 mies to takie minimum, ale w sumie mi zależy na czasie, bo dodatkowo jestem na immunosupresji, więc wszystko to trzeba zgrać.

Olamonola lubi tę wiadomość

• Figowa Debiutantka

Wysłany: 23 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanko, ile czekałyście na telefon z kliniki, że udało się znaleźć dawczynię, od momentu wypełnienia formularza z cechami fenotypowymi ? Jestem w Invimed.

AMH 0,014
    FSH 27,18
    Hashimoto
  • Evie Autorytet

Wysłany: 23 marca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Któraś z Was jest/była w takiej sytuacji jak ja - dziecko ze swojej komórki i drugie z komórki dawczyni?

HappiBara lubi tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Liolia Autorytet

Wysłany: 23 marca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Dziewczyny, a czy Któraś z Was jest/była w takiej sytuacji jak ja - dziecko ze swojej komórki i drugie z komórki dawczyni?

Ja tak będę miała z różnicą wiekową 5 lat

HappiBara, Evie, Olamonola lubią tę wiadomość

44 l., bardzo niskie AMH, endometrioza, kir aa, nk 23%, trombofilia
    💥Novum
    💫 2018-2019 4 ICSI, 3 transfery w 2-3 dobie, bhCG zerowe
    💥Kriobank
    💫 2019-2020 zmiana podejścia na ultra długie protokoły z HW i hodowla do blastek => 2cb (*) oraz zdrowa ciąża
    7-9.2020 - ICSI ultra długi, 5d 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ 05.2021👶 synek
    💫2022 powrót po rodzeństwo 3 ICSI 1 transfer, nie udało się
    12.2022 - natural cb(*)
    Zmiana planu KD
    💫4.2025 -KD FET 4AA cb(*)
    💫9.2025 -KD FET 4AA :(
    💥Reprofit
    💫12.2025. KD 13 kom- 2 blastki, ET 4AA, 6dpt- 16.4, 10- 85.6, 12- 160, 14- 286, 16- 590, 19- 2157, 23-7434, 29- 🩷 będzie 👧 cudo trwaj 🙏
    ❄5BB

preg.png[/url]
  • HappiBara Debiutantka

Wysłany: 23 marca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:

U nas też tak będzie, różnica 4 lata.

Na jakim etapie teraz jesteś?

Evie, Olamonola lubią tę wiadomość

• Illuminati Znajoma

Wysłany: 23 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś ostatnio udało się z komórkami z ovobanku?

U nas 2 oocyty się nie zapłodniły, 2 nie zaczęły się dzielić, 1 dzielił się nieprawidłowo, a 1 prawidłowo. W 3/4 dobie przyrastało im po 1 komórce. Z 6 oocytów w 4 dobie nie mamy już nic.

wiem więcej
  • Evie Autorytet

Wysłany: 23 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappiBara wrote:
    U nas też tak będzie, różnica 4 lata.

Na jakim etapie teraz jesteś?
    Za tydzień w poniedziałek mam mieć transfer ….

Cara, Olamonola lubią tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 23 marca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Ja mam dwoje dzieci poczętych naturalnie bez problemu w pierwszych cyklach a teraz trzecia ciąża jest z kd

Evie, Olamonola lubią tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
    5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
    18.12 FET 4.1.2
    7dpt ⏸️
    9dpt 164
    11 dpt 460
    25 dpt ♥️
    16+3 🩷👧

preg.png

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
‹‹ 865 866 867 868 869
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ