X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Evie Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KarolinaKika,@HappiBara, @Liolia, można spytać jak to sobie poukładaliście? ❤️🙏
    Ja czuje, że troszkę jakbym stała w rozkroku cały czas … a wierzę też, że zdrowa głowa to połowa sukcesu ….

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • HappiBara Debiutantka

Wysłany: 24 marca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    @KarolinaKika,@HappiBara, @Liolia, można spytać jak to sobie poukładaliście? ❤️🙏
    Ja czuje, że troszkę jakbym stała w rozkroku cały czas … a wierzę też, że zdrowa głowa to połowa sukcesu ….

Myślę, że to zupełnie normalne: podjęliście decyzję, ale z mojego doświadczenia obawy i wątpliwości nie znikają!

U nas, kiedy się zastanawialiśmy nad komórkami dawczyni, pomogły mi takie argumenty:

- nie przejmowaliśmy się za bardzo brakiem genetycznego "podobieństwa" do mnie. Po części dlatego że nasze starsze dziecko nie jest prawie w niczym do mnie podobne a jestem nim totalnie zachwycona ☺️ Szczerze mówiąc myślę, że nie majac tych oczekiwań będę może bardziej otwarta i ciekawa unikalnej osobowości dziecka? No chyba, że to będzie kolejny klon taty!

- pamiętając moje uczucia z pierwszej ciąży i porodu wiem, że bezwarunkowo pokocham dziecko, które urodzę. I to nie dlatego że czułam miłość od pierwszej sekundy po narodzinach swojego genetycznego potomka... przeciwnie, oboje potrzebowaliśmy czasu żeby się oswoić i zbudować więź, a teraz kochamy najbardziej na świecie! Z kolejnym będzie tak samo, a może nawet lepiej 🥰

- moje obawy były skupione na tym, czy nasze dzieci nie będą zranione w jakiś sposób przez naszą decyzję o adopcji komórki. Mieszkamy w UK a tu jest bardzo silny trend w dyskusji społecznej, że dawstwo, szczególnie anonimowe, pozbawia dziecko ważnej części tożsamości a nawet jest krzywdzące.
    Po przepracowaniu tego stwierdziliśmy że po prostu będziemy gotowi do wspierania dzieci w tych trudnościach. Każdy człowiek jakieś ma, a tu przynajmniej wiemy, czego możemy się spodziewać.

- ostatecznie dla mnie w tych wahaniach o dobro dziecka przeważył argument, że po części obawy to pułapka myślowa. Czy tak bardzo troszczę się o dobro dziecka, że aż go nie sprowadzę na świat? chyba lepiej jednak żyć, być częścią rodziny (nawet niedoskonałej) i mierzyć się z problemami razem.

Dodam jeszcze, że te obawy i wątpliwości przychodzą i odchodzą. Po transferze i pozytywnej becie miałam prawdziwy, i niespodziewany, kryzys 😅 chyba po prostu zdałam sobie wtedy sprawę że te hipoteczne problemy staną się prawdziwe! Teraz po kilku tygodniach już wróciłam do równowagi i raczej nie męczą mnie negatywne myśli.

Mam nadzieję że u Was będzie podobnie i poczujecie się pewniej z tą decyzją!
    Na pewno warto dać sobie czas na rozpoznanie i przemyślenie wszystkich uczuć i myśli, tych trudnych też. Robicie coś wielkiego sprowadzając dziecko na świat więc nic dziwnego że towarzyszy temu dużo emocji.

Nessie, Brzoza, Aga84816, basiaO., Angelles, Olamonola lubią tę wiadomość

• Evie Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappiBara wrote:
    Myślę, że to zupełnie normalne: podjęliście decyzję, ale z mojego doświadczenia obawy i wątpliwości nie znikają!

U nas, kiedy się zastanawialiśmy nad komórkami dawczyni, pomogły mi takie argumenty:

- nie przejmowaliśmy się za bardzo brakiem genetycznego "podobieństwa" do mnie. Po części dlatego że nasze starsze dziecko nie jest prawie w niczym do mnie podobne a jestem nim totalnie zachwycona ☺️ Szczerze mówiąc myślę, że nie majac tych oczekiwań będę może bardziej otwarta i ciekawa unikalnej osobowości dziecka? No chyba, że to będzie kolejny klon taty!

- pamiętając moje uczucia z pierwszej ciąży i porodu wiem, że bezwarunkowo pokocham dziecko, które urodzę. I to nie dlatego że czułam miłość od pierwszej sekundy po narodzinach swojego genetycznego potomka... przeciwnie, oboje potrzebowaliśmy czasu żeby się oswoić i zbudować więź, a teraz kochamy najbardziej na świecie! Z kolejnym będzie tak samo, a może nawet lepiej 🥰

- moje obawy były skupione na tym, czy nasze dzieci nie będą zranione w jakiś sposób przez naszą decyzję o adopcji komórki. Mieszkamy w UK a tu jest bardzo silny trend w dyskusji społecznej, że dawstwo, szczególnie anonimowe, pozbawia dziecko ważnej części tożsamości a nawet jest krzywdzące.
    Po przepracowaniu tego stwierdziliśmy że po prostu będziemy gotowi do wspierania dzieci w tych trudnościach. Każdy człowiek jakieś ma, a tu przynajmniej wiemy, czego możemy się spodziewać.

- ostatecznie dla mnie w tych wahaniach o dobro dziecka przeważył argument, że po części obawy to pułapka myślowa. Czy tak bardzo troszczę się o dobro dziecka, że aż go nie sprowadzę na świat? chyba lepiej jednak żyć, być częścią rodziny (nawet niedoskonałej) i mierzyć się z problemami razem.

Dodam jeszcze, że te obawy i wątpliwości przychodzą i odchodzą. Po transferze i pozytywnej becie miałam prawdziwy, i niespodziewany, kryzys 😅 chyba po prostu zdałam sobie wtedy sprawę że te hipoteczne problemy staną się prawdziwe! Teraz po kilku tygodniach już wróciłam do równowagi i raczej nie męczą mnie negatywne myśli.

Mam nadzieję że u Was będzie podobnie i poczujecie się pewniej z tą decyzją!
    Na pewno warto dać sobie czas na rozpoznanie i przemyślenie wszystkich uczuć i myśli, tych trudnych też. Robicie coś wielkiego sprowadzając dziecko na świat więc nic dziwnego że towarzyszy temu dużo emocji.

Bardzo Ci dziękuję za ten wpis ❤️ Aż się wzruszyłam czytając to co napisałaś 🥹 Wasze dzieci maja ogromne szczęście mając tak mądrych i kochających Rodziców ❤️

HappiBara, Olamonola lubią tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Ja po prostu bardzo chciałam mieć dziecko . Moj mąż tak samo . Nie udało się na moich komórkach więc podjęliśmy decyzję o kd . Tak ja tutaj było już pisanie, to ja to dziecko noszę pod sercem, urodzie i wychowam więc będzie po prostu nasze :)
    Dzisiaj dowiedzieliśmy się że to będzie dziewczynka, więc to największe moje marzenie i kocham jeszcze bardziej 🩷🩷🩷🩷

Evie, Cara, Nikki0304, Brzoza, HappiBara, Aga84816, basiaO., Angelles, Asssia, Raija86, Nessie, Olamonola lubią tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
    5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
    18.12 FET 4.1.2
    7dpt ⏸️
    9dpt 164
    11 dpt 460
    25 dpt ♥️
    16+3 🩷👧

preg.png

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • Evie Autorytet

Wysłany: 24 marca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Ja po prostu bardzo chciałam mieć dziecko . Moj mąż tak samo . Nie udało się na moich komórkach więc podjęliśmy decyzję o kd . Tak ja tutaj było już pisanie, to ja to dziecko noszę pod sercem, urodzie i wychowam więc będzie po prostu nasze :)
    Dzisiaj dowiedzieliśmy się że to będzie dziewczynka, więc to największe moje marzenie i kocham jeszcze bardziej 🩷🩷🩷🩷

Cudowne wieści ❤️🥰❤️

KarolinaKika lubi tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Kruszynka12345 Koleżanka

Wysłany: 24 marca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy długo czekaliście na adopcję z.?

• Nikki0304 Koleżanka

Wysłany: 24 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym ze korzystam mozliwosci in vitro kd myślę jak o korzystaniu poprostu z mozlowosci dzisiejszej medycyny. Tak jak w duzym uproszczeniu ktos ma problem ze słuchem idzie do laryngologa jak niedowidzi udaje sie do specjalisty okulisty tak ja potrzebuje poprostu "pomocy lekarskiej" by zajść w ciążę. Dodam, ze nigdy nie obawiałam sie tego, ze bede kochać mniej, zawsze czułam, ze dla mnie nie ma to znaczenia.

Kolejna procedura przede mna. Znaleźli dawczynie juz na drugi dzien po Naszej decyzji. Tym razem poprosilam o potwierdzona plodnosc. Dawczyni 31 lat. Z 5 komórek uchowały sie 3 blastocysty. Embriolog twierdzi ze to bardzo dobry wynik, ale wiem, ze bywa lepiej. W pierwszej procedurze mieliśmy 5. Dodam, ze jest to procedura komercyjna, ale bo ja wiem czy to ma znaczenie...

Evie, Raija86, Olamonola lubią tę wiadomość

• Cara Autorytet

Wysłany: 25 marca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:
    O tym ze korzystam mozliwosci in vitro kd myślę jak o korzystaniu poprostu z mozlowosci dzisiejszej medycyny. Tak jak w duzym uproszczeniu ktos ma problem ze słuchem idzie do laryngologa jak niedowidzi udaje sie do specjalisty okulisty tak ja potrzebuje poprostu "pomocy lekarskiej" by zajść w ciążę. Dodam, ze nigdy nie obawiałam sie tego, ze bede kochać mniej, zawsze czułam, ze dla mnie nie ma to znaczenia.

Kolejna procedura przede mna. Znaleźli dawczynie juz na drugi dzien po Naszej decyzji. Tym razem poprosilam o potwierdzona plodnosc. Dawczyni 31 lat. Z 5 komórek uchowały sie 3 blastocysty. Embriolog twierdzi ze to bardzo dobry wynik, ale wiem, ze bywa lepiej. W pierwszej procedurze mieliśmy 5. Dodam, ze jest to procedura komercyjna, ale bo ja wiem czy to ma znaczenie...
    Nikki, 3 blastki to bardzo dobry wynik! 🙂
    Kiedy transfer?

• Nikki0304 Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Nikki, 3 blastki to bardzo dobry wynik! 🙂
    Kiedy transfer?
    Jesli pojdzie zgodnie z planem to pewnie w kwietniu transfer.

Evie, Asssia, Olamonola lubią tę wiadomość

• Cara Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikki0304 wrote:
    Jesli pojdzie zgodnie z planem to pewnie w kwietniu transfer.
    To jest juz nas wiecej na kwiecień ;) Trzymam kciuki 🤞

Nikki0304, Olamonola lubią tę wiadomość

• Luli1 Debiutantka

Wysłany: 25 marca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jesteśmy w procedurze z KD. 19 marca pobrano 10 komórek od dawczyni, 8 zapłodniono, ale do dziś przetrwała jedna blastocysta 4BB dobrej jakości. Dawczyni 27 lat z potwierdzoną płodnością. Wynik kiepski procedury ze względu na jakość nasienia. Nie wiemy co się stało. Wskazanie do badania fragmentacji DNA nasienia.
    Że względu na zabieg usunięcia polipa blastocysta została zamrożona. Pobrano też u mnie biopsję endometrium. Czekam na wynik.
    Transfer planowany jest w kolejnym cyklu koło 15 kwietnia. Dają nam 65% szans że się uda.
    A której z Was udało się za pierwszym razem z KD? Co mówią statystyki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 22:51

Luli1
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 26 marca, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luli1 wrote:
    Cześć, jesteśmy w procedurze z KD. 19 marca pobrano 10 komórek od dawczyni, 8 zapłodniono, ale do dziś przetrwała jedna blastocysta 4BB dobrej jakości. Dawczyni 27 lat z potwierdzoną płodnością. Wynik kiepski procedury ze względu na jakość nasienia. Nie wiemy co się stało. Wskazanie do badania fragmentacji DNA nasienia.
    Że względu na zabieg usunięcia polipa blastocysta została zamrożona. Pobrano też u mnie biopsję endometrium. Czekam na wynik.
    Transfer planowany jest w kolejnym cyklu koło 15 kwietnia. Dają nam 65% szans że się uda.
    U nas też od początku było słabe nasienie bardzo pomogły suplementy dla męża. Profertil . Sprawdźcie jeszcze stres oksydacyjny. U nas z 6 komórek 2 zarodki z czego 1 poronienie, wada genetyczna zarodka. A po 3 miesiącach zaszłam naturalnie przy amh 0,08 i fsh prawie 30 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 06:23

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)

preg.png
  • Brzoza Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luli1 wrote:
    Mnie się udało, przy słabym nasieniu 3 blastki. Córcia ma 10 tygodni, blastka 322, transfer mr dopiero po półtora roku.

Olamonola lubi tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
    styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    Mnie się udało, przy słabym nasieniu 3 blastki. Córcia ma 10 tygodni, blastka 322, transfer mr dopiero po półtora roku.

co tam u was, jak malutka?:)a ty jak się czujesz...

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! My już coraz bliżej końca :) Dziś w 35t+6d ważymy 2906 g. Mamy niewielką anemię więc dostaliśmy żelazo, do tego bolą mnie dłonie i stopy. Ogólnie czujemy się dobrze, apetyt dopisuje tylko w brzuchu miejsca brak. Wszystko przygotowane i czekamy :)

małgorzatek, Brzoza, Nessie, Asssia, Cara, Liolia, KarolinaKika, Olamonola, Angelles lubią tę wiadomość

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Brzoza Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    co tam u was, jak malutka?:)a ty jak się czujesz...
    Dzięki że pytasz 🙂 ja w porządku, jakoś się trzymam, ale mała...mamy skierowanie do CZD, za 2 tyg się kładziemy na badania. Nie jest dobrze, nie wodzi wzrokiem, coś z nerwem wzrokowym jest nie tak, neurolog i okulista skierowali na RM, neurolog wystawił skierowanie do CZD 😪 jestem przerażona i załamana, boję się że ona nie widzi, nie wiem co to będzie, jak ja dam radę sama...

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
    styczeń 2026 - CC, córcia na świecie ❤️❤️❤️
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    Dzięki że pytasz 🙂 ja w porządku, jakoś się trzymam, ale mała...mamy skierowanie do CZD, za 2 tyg się kładziemy na badania. Nie jest dobrze, nie wodzi wzrokiem, coś z nerwem wzrokowym jest nie tak, neurolog i okulista skierowali na RM, neurolog wystawił skierowanie do CZD 😪 jestem przerażona i załamana, boję się że ona nie widzi, nie wiem co to będzie, jak ja dam radę sama...

to brzmi poważnie, eh, nie wiem co ci powiedzieć.. mam nadzieję, że da się to jakoś wyjaśnić i "wyleczyć" trzymam kciukasy i przytulam..
    napisz co z tego wyjdzie, z tego badania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 11:51

Brzoza lubi tę wiadomość

• Mysikrolik Autorytet

Wysłany: 26 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luli1 wrote:

Nam się udało za pierwszym razem. Nasienie było bardzo kiepskie (przed procedura tego nie wiedzieliśmy), ale udało się uzyskać jedna blastke.

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 26 marca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! My już coraz bliżej końca :) Dziś w 35t+6d ważymy 2906 g. Mamy niewielką anemię więc dostaliśmy żelazo, do tego bolą mnie dłonie i stopy. Ogólnie czujemy się dobrze, apetyt dopisuje tylko w brzuchu miejsca brak. Wszystko przygotowane i czekamy :)
    Basia u mnie dziś 35+4 :D Powodzenia dla Was, oby szybko i bezboleśnie poszło :)

KarolinaKika, Olamonola, basiaO., Evie, Angelles lubią tę wiadomość

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Basia u mnie dziś 35+4 :D Powodzenia dla Was, oby szybko i bezboleśnie poszło :)

To my obie już prawie na mecie 😃 Tobie również życzę szybkiego i bezproblemowego rozwiązania!

Dziewczyny życzę Wam wszystkim powodzenia w waszych staraniach i mocno trzymam za Was kciuki!!

Olamonola, Angelles, glodia lubią tę wiadomość

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
‹‹ 865 866 867 868 869
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ