In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Jatosia wrote:Dzięki ! Proszę mocne 🤞🏻 za dużo jajec 😁 chcociaz śmiejemy się z mężem ze z naszym szczęściem pewnie będą tylko 2 gwarantowane zarodki.
Co ty będzie więcej na pewno 🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:To mnie pocieszyłaś bo ja mam wszystkie ładne 🤦🏻♀️😉
2x5AA i 1x3AA i ten co straciłam 5AA
Czyli co brać teraz 3AA ? 😀
Tylko nacięcie ah dobierz i trn kliek..
Ja pierwszy te dwie rzeczy miałam plus wlew atosibanu i okazało że sukces -
Giosiek wrote:Tak jak mam w stopce 😉
Udał się drugi transfer. Pierwszy dał ciąże biochemiczną. Udało się uzyskać 5 zarodków.
A ile u Ciebie zarodków? Też jesteś w Brno?
3 zarodki , jeden świeży podany 2 dni temu . I czekam co z tego będzie .Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Bierz 3aa ja miałam 3bb i jest ciąża
Tylko nacięcie ah dobierz i trn kliek..
Ja pierwszy te dwie rzeczy miałam plus wlew atosibanu i okazało że sukces
Wiesz co w Reproficie jest jakoś inaczej bo nacięcie otoczki robili w 3 dniu hodowli. Także wszystkie zarodki mam z nacięciem.Elka198321 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
monester wrote:Aguska- ! Super że są jajca ! Kiedy start ?
Nie wiem kiedy
W lipcu mam tygodniowy urlop.
Pewnie sierpień, wrzesień czy jeszcze tam kiedy... nawet mi się nie spieszy wiesz. Mój entuzjazm jakiś to totalnie siadł.
WandaBerenika wrote:To samo miałam napisać 😍 znaleźli wyjątkowe pasujące do Twojej wyjątkowości 🤍 kibicuje 😚 z mojego doświadczenia - wymagaj od nich. Informacji, planu co i jak, koordynacji. Jeśli będziesz miała jakiekolwiek wątpliwości pisz - napisze jak było u nas albo jak może być lepiej.
Do mnie w ogóle nie pasujące...
Nie mogli znaleźć grupy krwi mojej czyli zerówki... A Tobie odszukali z tego co kojarze hehe Mi powiedzieli, że nie ma ...
Więc nic totalnie nie moje - bardzo to pomaga ta
Pisz, pisz jak to tam u Ciebie było !
Giosiek wrote:Dziewczyny, ja już po prenatalnych!!!
Dziecko się pięknie rozwija i wszystko wygląda książkowo 🤩
Mogę na chwilę odetchnąć 😅
Wspaniale!
Tak mnie cieszy serducho jak to czytamHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Mati W. wrote:Wiesz co w Reproficie jest jakoś inaczej bo nacięcie otoczki robili w 3 dniu hodowli. Także wszystkie zarodki mam z nacięciem.
-
Czarna wrote:3 zarodki , jeden świeży podany 2 dni temu . I czekam co z tego będzie .
Dlaczego wybrałaś Brno zamiast Ostrawy? -
Mati W. wrote:Wiesz co w Reproficie jest jakoś inaczej bo nacięcie otoczki robili w 3 dniu hodowli. Także wszystkie zarodki mam z nacięciem.
-
Aguśka wrote:Wspaniale!
Tak mnie cieszy serducho jak to czytam
Dawno Cię u nas nie było 😊
Faktycznie ta dawczyni taka niedopasowana do Ciebie?
Może chociaż cechy fenotypowe ma Twoje? 🙃 -
Aguśka wrote:Wspaniale!
Tak mnie cieszy serducho jak to czytam
Ja oddawałam krew więc wiem że moja grupa krwi każdemu pasuje ale ja niestety potrzebuje swoją grupę...I wręcz się zachwycali tym że dawca jest z zero rh minus. -
Giosiek wrote:Dziękuję! 😁
Dawno Cię u nas nie było 😊
Faktycznie ta dawczyni taka niedopasowana do Ciebie?
Może chociaż cechy fenotypowe ma Twoje? 🙃
Mi laborant powiedział, że na cechy fenotypowe to oni w zasadzie w ogóle nie patrzą Więc włosy, oczy czy wzrost to jest zawsze loteria i na to nikt gwarancji nie daje, bo nikt nie wnika np. czy w iks pokoleniu dawczyni był rudzielec...
Najważniejsza niby grupa krwi.
Mogą dać nam komórki tylko z grupą AB A B a że ja zerówka to od razu będzie wiadomo - wiecie w szpitalu czy u dr pediatry głupiego nawet... że dziecko nie jest moje... i pewnie każdy się będzie gapił spod byka i główkował o co kamanHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Mi laborant powiedział, że na cechy fenotypowe to oni w zasadzie w ogóle nie patrzą Więc włosy, oczy czy wzrost to jest zawsze loteria i na to nikt gwarancji nie daje, bo nikt nie wnika np. czy w iks pokoleniu dawczyni był rudzielec...
Mogą dać nam komórki tylko z grupą AB A B a że ja zerówka to od razu będzie wiadomo - wiecie w szpitalu czy u dr pediatry głupiego nawet... że dziecko nie jest moje... i pewnie każdy się będzie gapił spod byka i główkował o co kaman -
Aguśka wrote:Mi laborant powiedział, że na cechy fenotypowe to oni w zasadzie w ogóle nie patrzą Więc włosy, oczy czy wzrost to jest zawsze loteria i na to nikt gwarancji nie daje, bo nikt nie wnika np. czy w iks pokoleniu dawczyni był rudzielec...
Mogą dać nam komórki tylko z grupą AB A B a że ja zerówka to od razu będzie wiadomo - wiecie w szpitalu czy u dr pediatry głupiego nawet... że dziecko nie jest moje... i pewnie każdy się będzie gapił spod byka i główkował o co kaman
A z tymi grupami krwi, to nie jest tak, że odrazu będzie wiadomo, że to nie jest Twoje dziecko. Z tego co pamiętam, to Twój mąż ma grupę AB. Twoje biologiczne dziecko może mieć grupę A, B lub 0. Z krzyżówki krwi męża i dawczyni może wyjść grupa A, B lub AB. Problem będzie jedynie, gdy dziecko będzie miało grupę krwi AB, bo takiej Twoje biologiczne dziecko nigdy by nie miało. Masz więc duże szanse (2/3), że nikt się nigdy nie zorientuje 😉 -
Czarna wrote:Szczerze to tylko dlatego ze to na konsultacje czekałam 3 tygodnie a w Ostrawie musiałabym czekać 2 miesiące wiec czas przeważył .
-
Aguśka wrote:u mnie…
Hmmm… nie mieliśmy zerówki i dawczyni nie miała mojej (AB+) krwi… chyba miała A… tak jak w stopce. Tylko jeden zarodek, ciąża biochemiczna i samoistne.
No a co do Gamety… Poprosiłam o kopie dokumentów i zmienie kiedyś placówkę. Czkam na konsultacje taka hmmm indywidualną / chce ustalić czy mam badać się na własną rękę. Duzo czytam u Was o dodatkowej diagnostyce.
Na tę chwilę zaczęłam psychoterapię. Jeśli mam kogoś ugościć to trzeba tu ogarnąć i posprzątać.
Troszkę czytam o innych klinikach… przewrotne bo jade jutro pod granicę Czech. Jeszcze za wcześnie by przy okazji zakrecic sie w Ostravie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 00:07
Emily0723, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
Mogą dać nam komórki tylko z grupą AB A B a że ja zerówka to od razu będzie wiadomo - wiecie w szpitalu czy u dr pediatry głupiego nawet... że dziecko nie jest moje... i pewnie każdy się będzie gapił spod byka i główkował o co kaman
To dziwne.
W Polsce ponoć jest przepis, że minimum 50 czy 60% cech fenotypowych musi się zgadzać z biorcami (genetyk mówił, że szczególnie bierze pod uwagę moje cechy, bo geny męża i tak będą).
Oczywiście grupa krwi jest pierwszą linią doboru.
A tak na marginesie, przy KD i tak kilka % naszego babskiego materiału genetycznego wbudowuje się w czasie ciąży w dzieciątko 😁Emily0723 lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:To dziwne.
W Polsce ponoć jest przepis, że minimum 50 czy 60% cech fenotypowych musi się zgadzać z biorcami (genetyk mówił, że szczególnie bierze pod uwagę moje cechy, bo geny męża i tak będą).
Oczywiście grupa krwi jest pierwszą linią doboru.
A tak na marginesie, przy KD i tak kilka % naszego babskiego materiału genetycznego wbudowuje się w czasie ciąży w dzieciątko 😁
Tak czy tak po porodzie 99% dostanę imuglobiny bo mam u nas jest konflikt serologiczny..chyba że Dzidziuś będzie miał moją grupę krwi,bo mieszanka dawczyni i męża może stworzyć moją grupę krwi..
Mi lekarz mówił że 50%to jest materiał z męża i 50% od dawczyni a jak jest naprawdę niewiem... -
Elka198321 wrote:W moim przypadku cechy fenotypu zgadzały się poza oczami,wzięliśmy niebiesko oką bo takie oczy ma mąż..a grupę krwi ja mam zero rh minus a dawcxyni ma 0rh+...mąż ma też +
Tak czy tak po porodzie 99% dostanę imuglobiny bo mam u nas jest konflikt serologiczny..chyba że Dzidziuś będzie miał moją grupę krwi,bo mieszanka dawczyni i męża może stworzyć moją grupę krwi..
Mi lekarz mówił że 50%to jest materiał z męża i 50% od dawczyni a jak jest naprawdę niewiem...WiosnyFanka lubi tę wiadomość